icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

tintiniacik
7. jan 2010

Boze ako vam pekne rastu bruska a mne sa stale zda ze nie a nie trosku podrast ☹

barbina182
autor
7. jan 2010

titinacik ved aj ja som mala v 30tt malinke anerastlo mi a ozri zrazu..jaknarastlo.. 😵
už ma bolia križe idem trosku pochodiť po dome... 😀 😀

renatkas
7. jan 2010

Ahojte,

tak ja som dnes ani do prace nesla, rano som nevedela vstat z postele tak som len poslala sms-ku sefke ze si beriem dovolenku. uz 2 dni mi je nejak blbo od zalucka, toci sa mi hlava, asi mam malo spanku.

MM som na tie narodky kupila strojcek na vlasy. A na obed som varila zapekane zemiaciky s kecupom a klobaskou a cibulkou, taky domaci vytvor ale je to fantasticke 😀

barbi pekne brusko, ja mam mozno este o nieco vacsie 😀 za 2 hodinky idem k lekarovi, tak budem vediet vahu drobca, som zvedava.

ok, idem prec od pc, baby co mate termin porodu, drzim palce strasne moc.

m.i.r.i
7. jan 2010

No tie ryby nemusite papat zas az tak..oni sa odporucaju kvolu Omega 3 mastnym kyselinam ako tu bolo spominane...a tie ked si vitaminmi nahradite, alebo orechmi a tak..ja jem napriklad aj konopne semienka kazdy den...slnecnicove semienka a tak..to ryby nahradi...surove sa aj tak nesmu a v tepelnom stave fajn.. ale ja niekedy ked si predstavim aj z akeho asi prostredia tie ryby vysli..a mozno maju viac skodlivin ako prospesnych latok, tak sa mi ani nechce to jest..ale jasne, ze na Vianoce som mala..a tiez si niekedy zial neodpustim totalnu kaloricku a nezdravu mombu - tresku v majoneze...mnam...ale snazim sa len velmi zriedka 😉

A tie kontrakcie veru aj mna zaujimaju..ako to spoznam...aby som sa nesplasila zbytocne len pri poslickoch...najlepsie keby odtiekla voda..mojej sestre tak..ziadne kontrakcie nemala najprv..len voda odtiekla a tak vedeli, ze musia ist..kontrakcie zacali az potom...tak je to najlepsie 😉

katka22r
7. jan 2010

janyka ano dakujem aspon kusa si mi pomohla... 🙂

barbi ja jem aspon rybacie pomazanky a rybky su dobre tak na kosti ako pre teba tak aj pre male...a ja zjem aj zavinace aj ked mi tak velmi nechutia

tintiniacik
7. jan 2010

Konecne som dala par foto do albumu no nedaju sa mi tam dat fotky drobca ma to nejaky iny format

katka22r
7. jan 2010

juujky skoda ale brusko bolo pekne 😉

tintiniacik
7. jan 2010

tak uz su tam aj foto drobca 🙂

barbina182
autor
7. jan 2010

Titinacik ved brusko mas pekne gulate...preco pises ze ho mas male porovnaj moje v albume v 30tt mne sa zda byť este mensie od tvojo myslim ked som bola v 30tt lebo teraz je to ine.. 😀 😀

Reni nahodod sem potom vahu svojho drobca.. 😉
Ja som zase papala ta vaha asi pojde hore ale dufam ze nee ked jem preto ze som hladna..mala som rezen a hranolky... 😀 ..tak odfukujem 😨 😨

renatkas
7. jan 2010

tintiniacik pekne brusko 🙂

ja ryby obcas jedava, odporucaju sa hlavne morske ryby, presne ako mirka pisala kvoli omega 3 mastnym kyselinam, ale aj kvoli jodu. Ale ten jod ja nahradzam tym ze pri vareni pouzivam len morsku sol. A kysle ryby sa sice nemozu, ale ja ich obcas jedavam.

tak a drobec vazi v 33+2tt 2159g, ostatne rozmery nebudem pisat, aj tak sa v tom nevyznam 😀 a zodpoveda zevraj velkosti 33+1tt, takze to taj aj sedi 😀 tesim sa, lebo som sa bala ze budem mat riadneho obrika, kvoli tej cukrovke. Ale tieto merania su aj tak len orientacne.

renatkas
7. jan 2010

a este som chcela napisat, ze prietoky mame uz konecne v poriadku, takze uz mi staci chodit len do poradne 😀

a tu je jedna skvela stranka, kde si viete zadat presne na tyzden a den tehotenstva a vyhodi vam to priemerne velkosti a normu aka ma byt v tom ktorom tyzdni. Mne vsetky udaje spadaju do tej normy tak som rada 😀

lentilka3000
7. jan 2010

renatkas,aka je ta stranka,mozes dat link? diki...

renatkas
7. jan 2010

aha, moja hlava derava 😀

paci sa
http://babymed.com/tools/ultrasound/third_trime...

lentilka3000
7. jan 2010

diki,aj ja som dnes bola na ultrazvuku,mala ma 1850g,som v 34tt,neni to nejak malo?ale termin porodu mam 28 februara,a este som sa dozvedela,ze mala je otocena zadockom 😢 myslite,ze sa este otoci? idem kuki na tu tabulku 😵

renatkas
7. jan 2010

EFW je vaha
FL je dlzka stehennej kosti
AC je obdod brucha
HC je obvod hlavy
BPD by mal byt priemer hlavicky, ale nie som si ista

renatkas
7. jan 2010

lentilka termin mas 28 alebo 18? ono tie merania treba brat s rezervou, mne pred 3 tyzdnami merali maleho v 30+2tt a mal 1656g a zevraj bol o tyzden vacsi, teraz je zase o den mensi a pritom mam tehu cukrovku a nejak extra tu dietu nedodrzujem. kamaratke hovorili ze mala bude mat 3 kila a narodila sa lekari sa sekli o viac ako kilo.
nemaj strach, prietoky mas ok?

renatkas
7. jan 2010

a podla mna sa mala este moze kludne otocit, nie je este taka velka aby sa nevedela, a ked je taka vrtka ako ten moj maly tak hned budes vediet kedy to bude, ja som presne vedela ze maly sa otocil, islo mu to dost nemotorne a bol to asi taky pol hodinovy boj mozno aj viac kym sa mu to podarilo 😀

lentilka3000
7. jan 2010

podla PM mam termin 18teho,ale podla ultrazvuku 28.2.prietoky to je ta skratka F-P cirkulacia v UA?aspon tak to mam na papieri od ultrazvuku,a je tam napisane RI: 0.68.ked ja sa v tych skratkach nevyznam 😝 .Ale som sa pytala doktorky,ci je vsetko v poriadku,tak vraj ano...

renatkas
7. jan 2010

lentilka to by malo byt to FPJ, teda ja to tak mam v papieroch. Pred tym som mavala S/D 3,81 a RI 0,74 a zevraj som mala hranicne hodnoty, dnes som mala S/D 2,64 a RI 0,62 a uz je to podla lekara ok. Takze ja som mala asi pred tym vysoke hodnoty. Ked som bola u ineho lekara ten mi zmeral RI 0,64 a podla neho to bolo ok, takze asi aj 0,68 bude ok ked s tym nemusis chodit na kontrolu 🙂

lentilka3000
7. jan 2010

tt Variacny interval
28 0,701 – 0,943
30 0,657 – 0,882
32 0,637 – 0,791
34 0,623 – 0,963
36 0,545 – 0,628
38 0,539 – 0,653
40 0,497 – 0,572

Smerodajna odchylka vsak moze byt od 0.17 do 0.10

to som nasla ,mne to podla toho vychadza,tak asi to je potom v poriadku 😵 😵 😵

renatkas
7. jan 2010

podla toho intervalu som bola v norme aj pred tym 😠 tym lekarom ide naozaj asi len o tie peniaze 😠

a nevies ani nahodou kedy mohlo prist k oplodneniu? podla cyklu a taaak?

tintiniacik
7. jan 2010

Fuuu ale som sa fajne napapkala dnes sme prisli domkov na Liptov kedze este cerpam poslednu dovolenku tak mi maminka napiekla na veceru zemiakove placky mnam mnam 🙂 Zajtra idem este na nejake nakupy podokupovat co nam este chyba tak dufam ze zozeniem vsetko

lentilka3000
7. jan 2010

to neviem...podla cyklu mohlo dojst k oplodneniu najskor tak 3 tyzdne po poslednej mrche...aj tak mi asi budu najskor robit sekciu,kedze je babo zle ulozene a este ku tomu som astmaticka a a mam aj alergicku nadchu,cize dycham len ustami,kedze nos mam uz celych 8 mesiacov totalne upchaty.Neviem si predstavit,ako by som predychala porod... ☹ ☹ ☹

m.i.r.i
7. jan 2010

dobry link Reni...tak my sme uplny priemer...a ano, doktori sa vedia aj riadne seknut...netreba to brat 100%, to su len take priblizne vypocty...
lentilka, no tak ty mas nabeh na cisarak podla toho co pises..a to ti doki este nepovedal, ze ako budes rodit? ja som behala po vysetreniach kvoli ociam, krcovym zilam, krvnym zrazeninam..vzdy aby vedel, ci mozem rodit normalne..a malinka sa este stale moze otocit...este ma par tyzdnov...

lentilka3000
7. jan 2010

ahoj M.i.r.i. ja chodim zatial do pradne ku sukromnej lekarke,ktora v sucastnosti nerobi porody,ale na buduci tyzden sa chystam do nemocky informovat sa o porode...,tak som zwedava,co mi nato powedia...

m.i.r.i
7. jan 2010

aha..no tak uvidis...moja kamoska s astmou teraz nedavno rodila sekciou..jej za v ziadnom pripade nechceli dovolit normalne..tak asi to bude aj tvoj pripad..bude to pre teba asi aj najlepsie...ved neboj..bude ako ma byt!!

janyka
8. jan 2010

Ahojte, mne sa už nedá spať 😖 ....veru, tá váha je naozaj len orientačná. Veď to merajú len podľa tabuliek.Videla som to u dr., pomeral nejakú dlžku a pozrel do tabulky.
Barbi, tie kyseliny sa nachádzajú vo väčších množstvách v rybách, ako sú losos, sardinky, tuniak(ale aj v ostatných rybkách), ďalej sú to mandle, vlašské orechy, ľanový olej a semienka, vajcia, tofu,...ale v lekárni si pýtaj rybí tuk v tobolkách, ony už budú vedieť poradiť. Ja som ich dostala.

katka22r
8. jan 2010

dobre ranko kocky janyka ja som hore od pol 4 a potom som uz vobec nemohla hajat 🙂 ..kedy pride male na svet?

tintiniacik malicke je krasne nadherne foto pfuj pfuj pfuj 😉

lentilka 3000 to ri je mnozstvo plodovej vody 😉 a pri astme je dovoleny len cisarsky neboj sa moja vsetko bude oki,myslim na teba 🙂

barbina182
autor
8. jan 2010

😉 ahojte,ani ja nemozem spať už od 5tej ale este som si poležala idem sa pripraviť lebo o 9-45som objednana u doktora...a potom napisemmm...

katka22r
8. jan 2010

jasne daj vediet 🙂