Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
barbi držkam prstíky a daj nam vedieť 😉
Mne to tu ukazuje už 35tt, ale som len 33tt. Nejako to zle počíta ten koník 😕
janyka noo dnes 40tt 😒
janyka koník stále pridáva o týždeň viac 😉
ja som od dnes 35 ale zajtra mi na koníku nabehne 36 😕
noo presne tak o tyzden viac ale citim sa na 40tt 😀
Ahoj Katka,dakujem za povzbudenie 😉 aj ja verim ze bude vsetko tak ako ma byt.A sekcia bude urcite pre mna a aj pre babo bezpecnejsia,lebo si fakt neviem predstavit,ako by som predychala porod s upchatym nosom 😲 😲 😲
🙂
Baby, vás nebolieva bruško ako pred ms? Netvrdne, len bolí? 😖
janyka,mna tak obcas pobolieva,hlavne vecer,ale trva to len par minut a potom to hned prejde 😕
zeby poslickovia? 😀
Hmm, Katka, ja som z toho idiot. Síce už idem rodiť druhý krát, ale pri prvom som nevedela, čo sú to bolesti. Asi týždeň, dva pred termínom som mala poslíčkov(vďaka sexíku 😀 )ale to bolo v intervaloch, ako pri pôrode, len menej bolestivé a keď som išla už naozaj, tak mi ráno odišla zátka, večer o desiatej odtiekla voda a v noci o jednej mi m v pôrodnici na príjme začali kontrakcie. A teraz toto...bruško mi netvrdne a tá bolesť je v kuse, nieje v intervaloch. Je to ako keď ťa bolí bruško pred ms, síce, ty si tuším spomínala že ťa nebolievalo 🤐 ...šťastná to duša 😉
noo nebolelo ma tak ja to rozoznam len podla pocitu asi 😀 a ty si nemala byt v porodnici?ci si?
ee, ja nie, Nikus je tam 😀 ja zatiaľ len chodím každý týždeň do rizikovej poradne 😝 fuj, ale sa mi tam nechce, čakať pol dňa 😖
ahojte baby..mna tiez pobolieva brusko ako pred ms..asi tak tyzden iba...tiez rozmyslam, ci to zacnu nejaki poslickovia alebo co...ale tak nepravidelne ma pobolieva...trosku..par minut..potom prejde..ale nie je to nic hrozne...take jemne pobolievanie...no ja mam este cas zo 3-4 tyzdne..ale netvrdne mi ani nic...tak tiez neviem ..ale asi to je ok
ahojte,
tak mate moj obdiv ze sa budite tak skoro aj ked nemusite 🙂 ja kedze mam dovolenku tak som si pospala do 10-tej, cez noc som toho aj tak vela nenaspala.
uz mame v izbe postielku, uz nech je v nej aj maly 😀
tie bolesti ako pred ms su zevraj par tyzdnov pred porodom normalne, ja to este nemam...
drzte mi dnes palce, o 17-tej mam skusku, dufam ze ma tam nechytia nejake kontrakcie 😀
manzel prave odisiel, isiel do KE na zapas a pride az zajtra rano, lebo isli vlakom. A zajtra potom robime tu jeho oslavu narodenin, dnes som si z neho robila srandu ze mu uz tiahne na 40-tku, lebo uz ma 31 😀
janyka presne...ale vedela som ze daktora je v nemocke a nevies ako sa ma?
renatka ja som tie bolesti vobec nemala teraz uz troska hej ale to su tiez asi ti poslickovia..
Baby už som doma ,poradna dopadla dobre vsetko je v poriadku akurat mi doktor dal zase klion D 100 na zapal... ☹ ale musim ho brať co už...a inak vsetko v poriadku pribrala som -1kg...takze tak...dokopy mam 10kg..od zaciatku...a zase mam is o 2tyzdne cize 22.1 a bude mi robiť aj ultrazvuk..
Vypisal ma na matersku už od 7.1...nechcela som este ale ta zo zakona sa musi 6tyz.pred porodom tak som suhlasila no.. 🤐
Barbi, no super..mas krasne to len s 10 kg naviac...a s tou materskou - ak by si nechcela, na matersku ist nemusis 6 tyzdnov pred porodom, ale to by sa ti tvoja materska skratila o tych 6 tyzdnov, teda by si bola len 22 miesto 28.. Je to aj v zakone napisane - ak je to len taky dovod, ze ty nechces, sa ti krati..ak je to dovod, ze nie si 6 tyzndov pred porodom preto, ze porodis skor, tak sa ti nekrati...to len tak...ja inak som na materskej tiez 6 tyzndov pred porodom, ale robim nadalej po dohode so zamestnavatelom...a budem na materskej len 14 tyzdnov - co je zo zakona ako minimum...
noo barbi ano zo zakona musi lebo potom by mal problem on aj ty...takze este posledna poradna u gynek?a tak uz na ctg a do porodnice?ci on ma vo svojej amb.ctg monitor?
ja uz snad ked ty pojdes na kontrolu budem mat po porode a nepredbehnes ma 😀
noo asi tak som to chcela napisat ako miri ale predbehla ma 🙂
Ahojte babulky akurat sme sa vratili pred chvylkou s nakupou uz mame hadam pre nasho drobceka vsetko som akurat vravela priatelovi ze som minula uz aj vyplatu ktoru len dostanem 🙂 ale ja sa s toho vytesujem take je to vsetko zlatucke. Ja idem k doktorovi az 20.01 a bude mi robit asi aj ultrazvuk tak ja sa este nacakam kym zistim aky je nas drobcek velky
tini a prietoky ti uz kontroloval?
ja som za cele tehu pribrala 11kg
baby ja som na prietokoch nebola a asi ani nepôjdem lebo o dva týždne mam ešte poradňu u svojej dokiny a potom šup v 36tt do pôrodky na ctg 😕
garonka vobec ti neroboli?to je cudne ved tie su najdolezitejsie ohladom tehotenstva to ti mal urobit este v 30tt 😕
nie, nie nekontroloval to asi teraz bude ked tam pojdem ja na to ze nemam ani velke brusko som pribrala uz 15kg
kati moja dokina mi robila utz v 30tt tam pomerala maleho, vahu ani nepovedala, tak že je šecko oki, no maloktora bola na prietokoch tiež nechapem, ani kamoška nebola ani na cukor ani na prietoky no čudne to je fakt
tak to hej lebo mne ked kontroloval mi povedal ze je to najdolezitejsie no plus pohyby a akcia srdiecka...a ked som bola na pohotovosti v 33tt tak co bolo prve mi povedal musime skontrolovat prietoky
a ja som sa sama pytala či isť alebo nie, no keď vravela, že je všetko oki aj pohyby, aj srdiečko a aj že je o dva týždne väčší no to som sa vtedy riadne preľakla 😔 či to je zle alebo dobre 😔
a kukam ty si mala byť dávno v pôrodnici 😀
ale nie ja mam termin 14.1
krásne číselko ti svieti 😵 😵 😵 😵

Jasne Barbi, podaj info, keď prídeš. Ja som tiež od piatej hore, len som sa prevalovala ☹ ale večer som zaspávala s bolesťami, som to včera prehnala. Som varila aj upratala, aj požehlila a bolo mi to na prd, lebo aj tak je zase bordel 😨 ešte aj teraz ma to v podbrušku bolí, ale bruško je mäkké, netvrdne 😒
Katka, ty už dnes 40tt? 😲 aj ja už chcem 😵