Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
a flasky na mlieko a cajik ste kupovali..,? 😕
ahojte, tak ja uz mam po tej nepodarenej skuske, bola pisomne, 16 otazok a tak blbo postavene ze som akurat tak pekne nahnevana, no nic, druhy opravny termin to isti.
barbi ake ortopedicke nohavicky? myslis postolky pre drobca? ja to este nemam, musim niekde zohnat 🙂
a flasky na mlieko a na cajik budem kupovat az ked bude maly vacsi, alebo ked nebudem mat mlieko, to tak strasne nesuri 🙂
miri aj ja po MD budem pracovat na dohodu, ty budes pocas dohody chodit aj do prace alebo robit z domu? Co presne robis?
garonka asi ti tie prietoky robil a aj babo zmeral, len ti nedal k tomu papiere, nie? lebo keby ti babatko nezmeral, nevedel by asi povedat ze je vacsi o 2 tyzdne.
renatkas...hej myslim tie postolky... 😉 kolko ich budeme potrebovať?netusim 😕 A ja som ich kupila v znackovom obchode kde maju detsky textil...ale maju aj v lekarni...
A v tom obchode co som bola tak tam bola aj jedna mamicka kupovala vecicky a hovorila ze nedavno porodila teraz v decembri a ze to bolo strasne ze mala na cisarsky a tak proste ze zly zazitok....
Ma vystrasila...zacinam mat obavy a strach 😕 😕 😕
Flasky netreba..?ale pre istotu kupim aspon namliecko..
barbi moja svagrina napr. postolky nepotrebovala pre malu vobec, ani ju nemusela balit nasiroko, neviem preco. Ja postolky kupim neskor, ani neviem co to stoji a ako to vyzera 😀 a to ze kolko ich potrebujem tiez netusim, kupim jedny, viem ze ich budem potrebovat do porodnice pri odchode z nemocnice, a ked bude malo tak mm vybehne kupit este druhe.
a nestresuj z porodu, to ze ona mala zlu skusenost neznamena ze aj my budeme mat. dame si pichnut epiduralku a bude dobre 😀
ale aj ja som pocula ze sekcia je lepsia, aj ked si neviem predstavit to hojenie rany potom...
reni neboj zeny po cisarskom su niekedy skor fit ako po sponntanom porode...ale musis sa vediet cim skor rozhybat mne keby hrozil cisarsky tak by som si vybrala spinal nie celkovu
kati hej aj ja spinal, mne by mal cisarsky hrozit, ale lekar sa tomu nejako brani, ja za prirodzeny porod 🙂 tak mu nakazem aby ma poriadne rozmasiroval aby som sa neroztrhla 😀
ty uz len tyzden, jaaaj jak ti zavidim 😀
reni tie postolky su na lepenie a tak jednoducho sa to zapina... 😉 a a to budem davať..aj baliť na siroko aspon na zaciatku...
sekcia je tazsia na hojenie a aj chodenie...lebo treba behat kolo maleho a hojí sa to tažšie..ä
ja by som chela prirodzene..ale to iba ze budem dobre otvorena...
CS mam asi uz 1 znamena to nieco...mam to v preukaze tak nezretelne napisane..ale jak ma pozeral dok.zo spodu tak povedal ze som este uzavreta 😀 😀 ..taa nevem..
Baby ja som z oblecka ťuk..neviem kolko terab kolko co bude maly potrebovať..lebo ja nechcem behať po obchodoch potom po pôrode chcem mať doma vsetko pokupene..
Kolko bodynka mate?kosielky,nohavicky dupacky,myslim Ks...napiste ak mate prehlad..dik 😅
barbi vela 56-tiek nekupuj, to drobec vynosi za 2-3 tyzdne, ja mam vela aj tych 56 aj 62, ale podla mna aj keby si toho tollko nemala, tak si to proste operies. Ja mam par takych tych peknych veciciek na von ked ho pojdem poukazovat a takych tych domacich bodyniek mam vela, ked sa ogrcka aby som nemusela kazdy den prat 😀
aj tak to babo budes obliekat vacsinou do toho co je pre neho najpohodlnejsie a co sa lahko zapina, takze maj tak aby ked sa ti nieco bude susit si mala do coho krpca obliect 🙂 vecer to spocitam a dam info kolko toho mam.
renatka popocitaj a napis informacne.. 😉
barbi, presne ako pise renatka, tie malicke si vela nekupuj...ja mam celkom dost, lebo som podedila od kamosiek aj od sestry...ale sestra ma malinku co ma 10 tyzdnov a uz mi po 8 tyzdnoch poslala 50 a 56 a aj niektore 62 velkosti co su malej uz male...treba mat tak, aby si mala na prezlecenie a stihla vyprat ak by si drobca aj 3 krat cez den prezliekla trebars...ja mam asi 10 bodyniek 56 tiek..50 tky iba 2...a dupaciek asi 8 tych 56tiek..potom mam viac veci od 62 hore..take aj ze nohavicky a svetriky a tak..skor vacsie...bodynka tie najmensie som nakupila take co boli tie najjednoduchsie, 3 biele v jednom baleni a tak...cisto na doma na prezliekanie...ako pise renatka, par takych veciciek na poukazovanie, ked pojdes k lekarke a tak...inak skor na doma...a my co budeme mat este zimne babatka..tak von aj tak sa neodporuca ist velmi skoro...a ked potom pojdes, aj tak ho zababusis do fusakov a podobne..tak treba mat hlavne take tie teple veci, ako fusak, overall, mat deku a tak...
Mne tiez prietoky doki meral uz v 30 tt , potom v 33 tt uz nerobil ine merania, len prietoky..a v 35 tt zas ultrazvuk aj prietoky..tiez to povazuje za velmi dolezite...
Renatka..no ja to mam tak, ze robim uz teraz z domu az do porodu...po porode si vezmem 6-8 tyzdnov ozajstneho volna...to znamena, ze na materskej som uz teraz, ale do porodu robim...potom tych par tyzdnov volna a potom ale koncim s materskou...idem zas normalne na plny pracovny uvazok..musim byt na materskej 14 tyzdnov zo zakona, tak to budem...ale vlastne len 6-8 budem naozaj "nerobit"...potom budem normalne opat na zmluvu, ale budem robit len z domu a manzel bude na materskej/rodicovskej. Robim v americkej firme velkej, vediem jedno oddelenie na financnom, ale mam sefa v Amerike a vsetkych kolegov a podriadenych kade tade po svete, nemusim teda sediet v office, ale robit odkial chcem...preto mi vysli v ustrety, ze mozem kludne robit z domu...mame to tak vselijako poriesene, ale takto to vyslo pre nas najvyhodnejsie...
a tie postolky - ja mam 1 aj 2..jedny stali 1.50 EUR...vraj si to do nemocnice treba doniest, lebo nas naucia ako balit na siroko..ale neviem ako to bude nutne..sestra co ma teraz tu malu, tak vravela, ze im to uz povinne nekazali, ze pediatricka pozrela, povedala, ze klbiky ma v poriadku a balit netreba...donedavna sa balilo povinne,tak neviem ci to bude povinne v mojej nemke ci nie...tak pre istotu ich mam...
baby a ja mam otazku - mate uz vybaveneho pediatra? ja len tak obzeram po nete, kto je najblizsie k mojmu bydlisku a mam tam ist osobne? cakat v cakarni pri tych detickach chorych? ci to staci take nieco telefonicky vybavit?
miri diki ze si popisalaa...tak ja asi pozostavam lebo stoho co si popisala nemam iba polovicu..chystam sa este teraz do obchodou tak dobre vedieť co este pokupiť.. 😉
a to budes obliekať že body a na vrch dupacky..a do perinky 😅 ..ci nechas ho len tak v dupkach.. 😕
ja som dnes kupila tu dupravicku komplet taku sv.zltu s motivom medvedika taka zlatáá supravka v ktorej si ho vezmem domou.. 😲 😀
miri nema pediatra este...nato som este nemyslela a nieje to este skoro..
no nie je to skoro..ked prides do nemky uz musis nahlasit meno pediatra a do 24 hodin od prepustenia z nemocnice musis poslat pediatrovi spravu o narodeni dietatka a vsetky informacie...ides potom na kontrolu..takze vies, co ak sa male prihlasi o tyzden-dva a nemas lekara este pre neho?
no ako sestra malu oblieka, tak teraz uz je len v bodynku doma a v nohavickach...alebo dupkach...na zaciatku ze jej davala viac, lebo ked pride este take malinke babo z nemocnice, potrebuje byt viac v teple...tak ze aj na noc spavala mala v body, dupkach a v zavinovacke..teraz uz len tak lezi na zavinovacke v bodynku a nohavickach...ja mam aj ten vak na spanie, kde ho asi budem davat...inak ja tiez stale rozmyslam, ako ho budem spravne obliekat, aby mu zimka nebolo, ale aby sa neprehrial..to sa budeme asi ucit za chodu...🙂
hm,tak to uz treba zhanat potom...tolko veci vybavovaciek sa nam nakopi..ale ja to necham na mm.. 😅
a inak budes mat chlapceka vies to uz na 100%..a ake mas brusko gulate ci skor..take ine..a ake si mal chute pocas tehot..i s toho sa da rozlisit co to bude...ked na sladke tak baba a ked na slane tak chalan aspon babky to tak vravia-.. 😀
miri ja zase robim s informacnym systemom, tak mam pristup na system aj z domu 😎
pediatra uz mam vybraneho, pojdem tam kam spada nasa ulica v Petrzalke na Sustekovej, ale zevraj je ta lekarka dobra a nemala by ma odmietnut ked pod nu spadame. Ja sa jej chystam volat a dohodnut si termin tak najskor v 37tt, viem ze dohaduje taketo terminy po ordinacnych hodinach tak uvidime 🙂 aby som to potom mala skrku, ked sa maly narodi tak by mala k nam prist na kontrolu tusim po tyzdni ci ako to je 🙂 a ked to nestihnem ja, tak to stihne manzel 🙂 ale viem ze niektore lekarky odmietaju novorodeniatka, tak je dobre si tam zavolat.
idem spocitat tie vecicky 🙂
mate i vy skusenosti zo zapalom teraz v tehotenstve..?
barbi ja mam stale chut na sladke a je to chlapcek takze tym sa velmi neriad 😀
takze ja mam z 50 asi 4 bodynka a dupky
z 56 mam asi 13 dupaciek, 4 nohavic a vrchov asi 5
z 62 mam asi 25 bodyniek a dupiek, 8 nohavic a vrchov asi tiez okolo 12, a este take teple bodynka co sa davaju na oblecko tak z toho mam asi 3 a tak isto take teple supravy ako nohavice, vrch a kabatik... vela som podostavala a podla mna z toho vela veci nevynosim, niektore sa blbo zapinaju alebo prevliekaju cez hlavicku tak je to dost neprakticke.
a potom mam este 68 a aj 74 co som podostavala, ale to som uz nepocitala.
barbi myslis mykozu? ano ja s tym mam skusenosti, mala som to uz 2x, vzdy som dostala vaginalne cipky.
barbi, no ja viem na 100%..mne to zistovali uz v 7 tyzdni z krvi..ta nova metoda....tak to viem uz odvtedy...a potom v 20 tyzdni sa aj krasne maly ukazal na ultrazvuku..aj fotku mam s jeho "vybavou". Takze 100% 😉 No a brusko mam skor trosku spicate...islo riadne dopredu..nie na boky...a chute..to ani neviem...ja som mala aj aj...tlacila som vela ovocia a musli tycinky a tak..co je sladke..ale zaroven aj kysle polievky som vela jedla...a slane? no to ani nie...som nemala nejako sialene extra divne chute..skor mi z par jedal zdvihalo zaludok, ze som to nemohla ani citit...ale nevedela by som podla chuti rozlisit..ale co napriklad mi pri chlapcekovi vyslo podla toho co sa hovori - zlepsila sa mi plet, menej mi masneju vlasy a menej vypadavaju..teda mi pridal na krase 😉 nie ubral ako to vraj byva u dievcatiek... 😵
Reni, no ja tu byvam v podnajme v BA, trvaly pobyt mam stale v Presove odkial som...takze sice nasa ulica spada niekam, ale to aj tak nie je moj pripad, lebo to nie je moj trvaly pobyt..takze v podstate mozem oslovit akehokolvek doktora pre maleho...si len pozeram nieco blizko, aby som nemusela daleko chodit...mozno aj priamo v Ruzinovskej nemocnici...a ano, vraj by mal pediater alebo sestricka prist k tebe domov, ale to vraj uz drviva vacsina nerobi...chodis skor ty..aj na prvu kontrolu...ze zvyknu objednat na istu hodinu, aby si necakala v cakarni pri chorych detickach, ale domov uz chodia skor vynimocne..aspon tak som pocula...
Tak v IT a podobne robit je tiez vyhod a moznost na pracu z domu...ak sa ti bude dat a je to flexibilna robota, tak je to super moznost...len to, ze stale nevieme co nasi drobci..na to sa clovek nevie uplne pripravit, kolko tej starostlivosti si budu vyzadovat
a to si vsetko kupovala ti v obchodoch...ci si aj zdedila po dakom..?
No reni, aj ja mam tak tych veciciek..tie vacsie, od 3 mesiacov vyssie mam plnu krabicu...som vsetko podostavala..z toho som vobec nic nekupovala...len tie malicke som si par dokupila...nech mam aj take nove..a potom budem kupovat priebezne ak bude nieco treba...a tiez mam pocit, ze mam toho tak vela co som podedila, ze to ani nevynosime...tiez zalezi ake je rocne obdobie, kedze ja tiez mam vela takych ze kratke nohavicky su na tom a je to velkost 56, co moj maly v zime nevynosi..alebo zas hrube akoby oteplovacky mam velkost ako na 6 mesacne a to moj maly bude mat 6 mesiacov v horucom lete..takze vela podedenych veci namam sancu vynosit 🙂
renatka a aky nazov tych cipkov..ja berem klion d-100
miri...to je super ze to tak vies mozes kupovat modrucke vecicky na isto...j kupujem modre ale aj neutralne...
a aj mne sa zlepsili vlasy nemastia sa mi ako inokedy aj plet mam lepsiu..tak neviem no..a chute ja som mala na kysle..a tiež aj na sladke..take seliake,a brusko mam tiez take spicate prave som si ho kremovala a hned aj odmerala a mam 95cm..obvod mam väčši o 2-3cm..od posled.merania.. 😀
miri mne maleho tiez potvrdili nejako v 10tt a potom na ultrazvuku v 16tt co nikto nechcel verit 😀
barbi ja som podostavala, vies jedna navsteva dojde a doniesie sadu bodyniek v baleni 7ks a taaak 😀 potom dojde druha a tiez nieco donesie, potom rodicia co nevedia odolat tak nakupuju ako divy a ta svokryna kamaratka posiela toho strasne moc. A keby mi bolo malo, tak svagrina ma este malu co ma teraz 10 mesiacov a ma aj nejake biele alebo take vecicky co moze nosit aj chlapcek,takze to je v zalohe keby bolo treba 😀
ja som dokopy kupila asi 3 dupky, jednu ciapocku a rukavicky do porodnice a take papucky, nic viac.
barbi vobec netusim ako sa to volalo, nieco na C, ale uz neviem...
obvod brucha netusim, kedze byvame v novom byte tak nemam ten meter ma meranie 😀 a vsetko to mam v bruchu, nikde inde som nepribrala, ani prsia sa mi nejak extra nezvacsili.
tak to mas potom dobre ked ti to tak donasaju..ja som dostala akurat na vianoce dupacky od mamy a od svokry..a teraz od mamy celu vybavicku dneska...to take supravky v krabici sa predavaju teraz a boli fakt drahe jedna 16eura...
a od segry body a ponozky..a inak sama som kupovala....inak segra bude aj krstna...
ked vas tu citam tak ja mam minimum veciciek...mam co dohanat..a 😅 ..mozno ked sa narodi tak daco od rodiny este podostava ale tak predcasne nie...
a nechcem sa spoliehať na inych tak to ostava namne..a je to fakt vsetko drahe..uz len kosielky po 3,50e a tie lacnejsie 2e...a bodynka tak rozne sa daju kupiť... 😒 😒

nehovoril mi nič o ctg...len ze poradnu mam o 2tyzdne a ze mi urobi ultrazvuk este...
a ani krv mi uz dlho nebrali ani nic...a pribrala som kilo ale myslim ze ani to lebo asi len pol kila.. 😝
a som zvedava co mi povie teraz na ultr.ze ake to ma pohlavie ked 2xmi povedali ze chlapec a 1x ze dievca tak ked este raz povie ze chlapec tak to bude asiii iste.... 😅 😅
Bola som kupovať vybavickus mamou take supravy pre maly v jednej krabici kosielka dupacky ciapocka rukavicky...stalo to 16e a druha krabica pletene biele vecicky tak isto svetrik nohavicky a ciapocka biela pletena taku som chcela...stalo to 11e---a kosielky tiež idu po 3,50e ale uz som videla aj lacnejssie v obchodnom dome KiK za 2,19e...tak neviem..
Kupovali sme aj osusku na kupanie...a vypln do perinky..a ortopedicke nohavicky c.1 ale len jedny este asi budem musiet kupiť bo mi bude treba aj 2-3 ci ne..? 😀 😀
a deku som nemohla zohnať taku aku som chela bielu..len farebne maliii 😒 😠