Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
tak ja mam viac o 2cm..je to asi ze som tyzden dopredu...ale som v 34tt +3dni..a ty..presne.?
ja mam obvod uz 104! A to mi brusko zacalo rast az v 7 mesiaci, dovtedy ani v robote vacsina ludi nevedela ze som tehu..ale mne narastli aj prsia o cislo..aj na obvod 😒
A ja tiez tak..som si kupila len par tych malickych veci..co som neodolala v obchode...rukavicky, ciapocku a par bodyniek a jednu supravicku..inak vsetko dedim..a nosia kamosky a tak,..a od sestry co ma dievcatko mam tiez vela neutralnych veci - bielych, zltych, zelenych...takze pohoda..
Reni, to ti u Janeka tiez z krvi zistovali? Tiez si mala este to stastie ze zadarmo? ja som ani nechapala, ked pri odbere sa ma sestricka pytala, ci chcem aj pohlavie vediet..a ja ze co?? A ona, ze vezme krv este do jednej ampulky a potom mi zavolaju...tak ja ze jasne..a potom som si o tom studovala a je to uz bezne vec vo svete...teraz to uz u Janeka robia za poplatok...vtedy to len zacinalo, tak to bolo zadarmo
barbi to neni tym ze si vo vyssom stadiu tehu, urcite sme pred tehotenstvom nemali rovnaky obvod brucha 😉 a zalezi aj od toho kto ma kolko plodovej vody, ako je maly ulozeny a taaak 😀
miri to je super ze vam robili take testy z krvi mne to nerobili ☹
miri ja som sa cisto nahodou pytala lekara (Divekyho) ze kedy sa to da zistit a on ze aj hned ked chcem, ze mi zoberu krv, sestricky mi to urobili bez poplatku, podla mna ale teraz to robia bez poplatku este stale, ale iba svojim pacientkam, ostatne si musia priamov Genetone platit tusim 70Eur. Teda takto to bolo pred mesiacom a pol, ked som sa pytala sestricky ci by to neurobili aj mojej kamaratke ktora nechodi do Gynaexu.
reni asi mas pravdu ja pred tehot.som mala 52kg..a vysku mam 164cm...tak asii tak a teraz ma m +10kg...ale zatial ssa to da babo o chvilku vide a ja budem mat vahu aj brusko naspäť aspon dufaaaam 😵
barbi, no to nerobia vsade...ja si platim sukromeho nadstandardneho doktora, sa tam snazia mat asi vsetko co da da...novinky a tak..tak to bol taky bonus tiez...ale pomaly sa to iste rozbehne skoro vsade, len to nie je zadarmo...
no presne reni, aj ja som sa pytala pre kamaratku co nechodi do Gynaexu...a tiez mi povedali, ze moze prist ale za 70 EUR...ved hej, mozno mas pravdu ze svojim pacientkam to robia stale zadarmo...
Barbi, tak ty taka stihlucka..ja som mala pred tehu 60 kg...ale obvod pasa som mala 65 a prsia male...ja taka skor ritata a silne stehna...a pritom mi brusko teraz narastlo zo 65 na 104..to sa mi ani verit nechce...moj futbalik...
miri aj ja mam sukromnika ale on nema nic take..este aj ultraz.ma taky ze ani vahu na nom nevie ale neviem nikdy mi nepovie ...
no majte sa holky ja idem maly sa mivi idem sa prevaliť na posťel....
inak dnes som citala clanok ze v tehot.sa maju jest slnecnicove semienka ze je to zdrave a propesne...a zase ludia hovoria ze to sposobuje nejaky ekzem babetku..je to pravda???
zajtra docitam ked nieco viete o tom slnecniku zapiste..dobrú 😲
barbi na ktorej stranke si davas ten vypocet tyzdna tehotenstva? mne to teraz vychadza 33+3 a aj gynekolog mi to tak pocital, pritom v profile tu na koniku mas 21.2. a ja 23.2.
ja som vazila pred tehu 48kg,ale som aj malicka, 158cm takze to bolo tak akurat 😀
slnecnicove semienka su strasne zdrave, aj tekvicove, aj lanove, aj orechy a mandle 😉 skor co by sa nemalo su arasidy a kesu, to tusim sposobuje alergiu. A ekzem - tak to je vacsinou dedicne po rodicoch, ked si mala ako mala atopicky ekzem tak pravdepodobne aj drobec bude mat a to nesmies potom citrusy, cokoladu a taaak...
idem uz aj ja od pc, manzelik dnes ani nepride domov, je niekde v Kosiciach, prave mi volal nahnevany lebo prehrali zapas a dojde az zajtra rano. takze zase sa bez neho nevyspim.
dobru noc.
ja uz tiez pojdem..idem so sprchy a spinkat...tie slnecnicove ja papam..uz som to tu asi aj spominala..papam slnecnicove, konopne a lanove...a orechy...a nepocula som nic zle o slnecnicovych..o ekzemoch pocujem prvy krat...
reni, mozes si naprikad vyratat aj tu:
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php
Ta kalkulacka presne rata...ak si to ratas podla poslednej ms...ak ti doki zmenil termin podla ultrazvuku a chce sa riadit tym, tak aj to moze...
ahoooj
ja som dnes bola u diabetologicky, stravila som tam pol dna 😠 ale vsetko je ok 🙂
mozno sa hlupo pytam, ale co su to tie prietoky???? 😅
o tychto semienkach - slnecnica, lan, tekvica.... som citala aj ja, vraj su zdrave
renatka, arasidy a kesu sposobuju alergiu, uz aj teraz? nie az ked sa koji? neviem.... 😅
este sa chcem opytat, ako viete ze babatko vam v brusku stikuta??? ako sa to prejavuje??? 🙂
miri tu stranku poznam, cez nu si to ratam, len barbi ma o dost popredu tehu tak preto som sa pytala kde si to ona pocita 😀
broni ahoj, to je skvele ze mas vsetko ok 😉
prietoky ti budu merat v 30tt, je to ako je babo vyzivovane cez pupocnikovu snuru, su tam nejake hranice do ktorych musis spadat a ked mas zle hodnoty moze sa stat ze babo nebude rast, potom to treba sledovat.
arasidy a kesu su celkovo alergen, neviem ci sa nemozu pocas tehu, mne to aj tak smrdi tak to nejem 😀
ja som maleho citila ako stikuta asi len 2x, a to som citila take pravidelne pulzovanie na brusku, v presnych intervaloch, ako jemne kopanceky ale pravidelne a v kuse aj 10-15 minut...
bré ranko... 😀
renatka davam si to presne na tehotenstvo akademy tam si davam datum posled.mestru.14.maja a tak mi vychadza ze 34tt +2dni...ale ja si to znacim aj do kalendara lebo ked som bola v 20tt doki mi povedal ze teraz som presne v 20tt +1den a ze si to mozem znacit a pocitat...a tu na konikovi mam zle napisany termin porodu ja mam u dokiho termin na 18.februara podla ovulky..lebo ja mam aj zly cyklus MS a to 32dnovy cize ovulku mam na 16den po mrche..asi tak mi to on vysvetlil a je to aj podla mojich vypoctov. 😵 😵
nemala som ekzem ani nemame ale tam tak pisalo uz ani neviem jaka to bola stranka..
Arasidy som teraz cez sviatky jedla.. 😅 😕 dufam ze to nesposobi nic vážne... 😔
To aj moj mm taky zblazneny do sportu aj na zapasy chodí...minule tiež bol..ale len na 3hodky a potom ku mne domkou... 😠
Miri...hej myslim ze ti si tu spominala tie slnecnice a tak preto som si aj do googlu dala 😀 😀
A preitoky mne nerobil vôbec este.. 😠
Idem si dať sprchu... 😵
Bronula...Stikutka je take nieco ako mensie klopkanie alebo len take nepatrne tukanie na jednom mieste a dlhsi cas...to urcite spoznas...ja to mam aj 3x do dna...a je to dole okolo pupku niekedy na lavej niekedy na pravej strane... 😉
caute kocky...no vy ste toho popisali...
barbi to s tym oblecenim babenky maju pravdu...nemozes sa riadit inymi nevies ake velke sa narodi malicke a doma budes menit castejsie kosielky lebo moze ogrckat ...a v podstate je uplne jedno ake veciciky budes davat na doma...a ak bude zimka tak skoro vonku nepojdes 😉 a arasidy som jedla aj ja a zatim vsetko oki tak nestresuj,nie vsetko co sa pise je pravda...moja 😉 a k tym prietokom sa ho opytaj na dalsej poradni
bronula a stikutku budes citit aj ako keby si citila bit srdiecko 🙂 a na akom mieste?podla toho ako mas malicke otocene 🙂
Ahojte, Renatka, ako dopadla skúška?
Baby, ale na prietoky sa chodí, len keď niečo nieje v poriadku, alebo sa dr.niečo nezdá, alebo ste rizikové, alebo len posledný mesiac. Aj keď sa prenáša, tak sa musí, inak nieje treba. Ja som pri prvom nechodila vôbec, teraz len preto, že som riziková 😉
...ja som dnes hajala ako bábo, ani krpec nekopal, až ráno, tak možno aj preto 😀
A ešte som chcela, nemýlite si to s CTG? Lebo prietoky môže dr. skontrolovať aj na svojom sone, myslím a ani o tom nemusíte vedieť. Už som z toho sama dopletená 😅
Prečo mi neukázalo posledné 2 strany??? Veď som dala aktualizovať stránku, nooo, už som asi neaktuálna 😅 Reni, už som sa dočítala, ako dopadla skúška. Tak na budúce to vyjde 😉
janyka u nas moj gynekolog to robi uplne kazdej tehulke od 30tt a na kazdej poradni ctg je monitor a prietoky sa kontroluju cez sono to pocujes taky zvuk
katka asi mas pravdu...a na ogrckanie dam podbradnik 😀 ..
no,ved ja som na tie arasidy mala velku chuť...
dnes zase taka nuda..neviem ci su dobre cesty isla by som na ukraj.na postielku...ale neviem este stale ju nemam doma a ja by som chcela uz mať aspon o jednu starosť menej... 😖
A vy kupujete vecičky veľkosti 50??? Ja som ani 56 nemala kúpenú. Ja začínam č.62, lebo malá keď sa narodila mala 3870 a 53cm. Dosť, ale sú aj väčšie detičky a brala som do porodky dupky 56 a samozrejme že ich neobliekla. Ešte že som zobrala 62-ky. Boli väčšie, ale hlavne že neboli malé 😉
Barbi, najlepšie je mať aspoň 6 kusov zo všetkého(6ks bodynká, 6ks bav.kabátiky, 6ks dupky)a kľudne stačí, ak kúpiš prvé dve čísla, ostatné veľkosti dokúpiš aj neskôr. Ďalej 3 čiapočky, aspoň 20ks bav. plienok(dávajú sa pod hlavičku, keď bábo ogrcká, nemusíš prať celú zavinovačku) a poštolky sme mali dvoje. Viac by som ani nedokupovala, ani väčšie, lebo možno ti na kontrole nožičiek povedia, že neni treba baliť naširoko. Flaštičku na mliečko si prípadne jednu kúp. Ak by si ju potrebovala, budeš ju už mať. A doma v zime sme malú obliekli do bodynka, kabátika, dupačiek a teplé papučky. Ale väčšinou bola v domácom tenkom fusačiku(alebo ak bude v zavinovačke), tam netreba kabátik a ani papučky. Ani čiapku doma netreba. Snáď som ti poradila 😉
janyka..diki za prehlad...tak ja mam tie supravicky co som pisala...a inak bodynka mam take ze pre 0-3mesiace..a nieje tam velkosť..a mam ich len 3..s dlhym rukavom..a velkost 56 mam zase 3 ale kratky rukav... 😅 a inak kosielky mam take na gombiky biele..a to tiez podla mesiacov nemam velkosti...
este daco dokupim dupky asi lebo tie mam len 1 😅 ..a tu flasku na mlieko...a postolky mam dvioje asi staci..
Ano Katka, máš pravdu. Prietoky sa robia na sone, ale na ctg sa posiela len posledný mesiac, alebo rizikové, aspoň u nás to tak je.
Barbi, arašidy a iné alergény(je ich veľa, napr. paradajky, med, exotické ovocie, ...) sa neodporúčajú po pôrode, keď bábo kojíš, aby sa nevyhádzalo, alebo nemalo inú alergickú reakciu. Nemaj obavy, určite si bábu nijako neuškodila 😉
janyka
suhlasim s tebou, inač tie prietoky su klasicky utz, mne ho robil dokina v 31tt, premerela maleho, aj či bije srdiečko, či sa otvaram aky je krčok a tak, to je normal utz aj v tehu knižke to je zaznačene ako sa maju robiť utz a ešte aj v 36tt bude utz a ako vravíš v poslednom mesiaci sa chodí už do nemocky na monitor ctg, inač zaleží aj od toho ak su tehule rizikove im sa robí utz častejšie 😉
barbi
aj ja mam oblečko od veľkosti 56 hoci niektore ani nevyzera od 0-3 m 😅 no 50tku som ani nevidela ale v prinajhoršiom si požičiam od kamošky ta ma veľkosti 50 do aleluji lebo jej malinky sa narodil myslím ako 47cm.
Arašidy kľudne papaj len nie po pôrode 😉 ja do seba ladujem všetko 😀 aj na silvestra som si tie očka dala neustale som zobala do všetkeho 😀
mne sa kamarat primar vysmial ak som mu menovala čo môžme a čo nie, ma sa jesť všetko okrem tych neupravenych veci, plesnive syry, nepasterizovane vyrobky a ovocie umyvať teplou vodou pche ja umyvam studenou 😀
ja tiez papam vsetko...okrem toho co ty pises garonka - vynechavam plesnive syry, surove maso ako sushi a biftek a nepasterizovane veci ako nepasterizovana bryndza ci mlieko...inak uplne vsetko jem cele tehu...a po porode mienim pokracovat...viem, ze su alergeny niektore ako paradajky a exoticke ovocie..ale ja to chcem skusat normalne...ze si dam aj pomaranc aj mandarinku a uvidim.ak by to nieco vyvolalo, tak prestanem..ale neviem si predstavit, ze ked teraz sa tlacim mandrinkami a pomarancami denno denne, tak potom ked budem kojit, tak sa maly vysype..no uvidim...keby som tiez porode riesila co mozem ako moja mamina....aa..ma mi prist pomoct po porode, ze mi bude varit a uz zacala, ze co vlastne mi moze varit...ze paradajkovu polievku nie, brokolica a karfiol tiez nie lebo nafukuju...kapusta, strukoviny vsetky nie lebo nafukuju...potom kopec ovocia nie - z nasich jahody, cernice a co ja viem co ze nie...nie ani exoticke, cize mandarinky, pomarance, banany..kiwi...to mozem len jablko asi..a denne jest zemiakovu polievku...neodporuca sa ani kravske mlieko pit, len ak jogurty ale davat pozor ci tam nie je ovocie ako jahody...atd atd..no proste tymto sa riadit..tak jem denne asi len zamiaky a ryzu...skusim to normalne..a uvidime ako malinky bude reagovat..hadam len tie nafukovadla obmedzim, ako kapustu a strukoviny..to mu teda nechcem sposobit zapchy a tak.....no neviem...co myslite? ved to je hrozne co vsetko zakazuju..a ano...aj cokolada a sladkosti je tabu...
Ja tiez umyvam ovocie vela..ale tiez normalne studenou vodou...
Na prietoky ja chodim od 30tt..na ctg som este nebola, lebo na kontrolu do nemky idem az tento tyzden prvy krat, tak predpokladam, ze to tam bude..ale tie prietoky mi doki robil na kazdej poradni od 30tt a nie som rizikova...on to poklada za velmi dolezite..ale zas asi kazdy doktor inak..hlavne, nech su drobci zdraviiiiii
to tolko veci až nemožeme ked budeme kojiť..božeee 😨
janyka ano u ns sa chodi do nemocky na ctg od 36tt rizikove skor....
miri noo tam by ti to ctg uz mali robit a inak klasicka poradna moc,tlak a vaha
barbi to zalezi od toho ako bude mala reagovat nie podla toho co jedia ostatne mamicky....

takze ja mam obvod brucha 93 🙂 odmerane snurou od mysi a pravitkom 😀