icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

mysulik
12. jan 2010

takym metrom som lezala na lehatku a merala zdola hore 😉 no a ja mam 26cm a vraj by som mala mat na 30tyzden 30cm tak neviem..

petraw
12. jan 2010

ahojte 🙂

mysulik si v 31 t.t. a ideálna veľkosť maternice (FS-fundus spona) by mala byť 29 cm ale normálne je od 26-33 takže si ešte v normále 😉

meria sa to od lonovej kosti po vrchol maternice, mne to robia na každej poradni 😉

dúfam, že nevadí, že som sa tu k vám tak priplietla 😅

renatkas
12. jan 2010

mysulik malo by to byt ono, kuk sem
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=40

ja som v 34tt a mala by som mat vysku maternice 34 cm, ale urcite nemam. Podla mna ale zalezi aj od vysky, ja som mala, tym padom mam aj trup mensi, ved keby som mala mat vysku maternice 34cm tak to uz mam pri prsiach 😀

bratrancova manzelka rodila v UK a ona si pochvalovala tu starostlivost, po porode este k nej domov chodila ta asistentka niekolko krat skontrolovat malu.

ja som z Bratislavy.

mysulik
12. jan 2010

petraw: ja som sa tu tiez len dneska priplietla 😉 Dakujem no ale tych 26 to je tak na hrane,ale snad bude vsetko ok 😉 vies ako prve tehotenstvo a ja panikarim ked nieco neni tak ako ma byt 😒 ale DAKUJEM si zlata
renatkas:dakujem idem mrknut na tu stranku co si poslala..fakt to moze byt aj vyskou..no dufam ze si budem aj ja pochvalovat ja rodim v marci 😉 ano chodi k tebe domov midewife sa to vola..u nas asi dula alebo nejak tak..a tu nedavaju klistir..ani nenastrihuju vraj ak neni potrebne.no som zvedava 😨

renatkas
12. jan 2010

petraw vitaj 😉

a nevies nahodou ze ked to nespada do tej hranice co sa potom deje? babo ma potom malo miesta?

mysulik
12. jan 2010

no presne co potom ked ma menej..ci mu neni tesno nahodou..? ☹

petraw
12. jan 2010

neviem čo sa potom deje asi by si šla nejaké vyšetrenia, prietoky alebo čo, či je bábo dobre vyživované si myslím ja 😉

a nie, že bábo má málo miesta ale bábo je menšie 😉

renatkas
12. jan 2010

mysulik mojmu je tesno na 100% 😀 a patricne to dava najavo, preto aj teraz nelezim v posteli, lebo maly je este hore a pri nom sa spat neda, pri najmensom naznaku ze by som uz zaspavala ma tak kopne alebo si vytlaci zadocek ze sa bojim ze mi prelezie cez kozu 🙂

mysulik
12. jan 2010

petraw:a kde si nasla ake maju byt tie rozmery?no ved preto lebo mam len tych 26cm v 30tyzdni tak povedala ze ma posle na ultrazvuk,ale ktovie kedy to bude no...ale tak snad bude ok aj ked mensie 😉 uvidime co mi povedia...ale jem normalne az nenormalne niekedy ved uz mam 13kg navyse 😒 a do marca..pana to este len bude.tak neviem cim to moze byt

mysulik
12. jan 2010

renatkas: fakt to citis zadocek a tak?no ja vacsinou zaspavam na boku a tiez sa malemu niekedy nepaci a zacne mi tam kopkat,ale to len tak slabo...niezeby to bolelo.tak poto sa pre istotu otocim na druhy bok..a tak sa prevalujem niekedy aj celu noc 🙂

petraw
12. jan 2010

mysulik ja to mám tehotenskej knižke taký graf 😉 tak som to odtiaľ pozerala

renatkas aj ja mávam také pocity, keď sa mi malý niekde natlačí, ťe ešte troška a už mi cez kožu vyletí 😀

mysulik
12. jan 2010

🙂 tak ti dakujem petraw 😉 mozno budem mat male skvrna v brusku.ktovie no..jednoznacne musim si pockat na ultrazvuk...a mozno mi uz konecne povedia na 100percent ci to bude ten chlapcek ako vraveli tu,ale dievcatko ako mi vraveli doma 😀

renatkas
12. jan 2010

mysulik ja to citim nenormalne, tusim od nejakeho 31tt uz tak uplne intenzivne, stale je v pohybe, raz sa mi vytlaci na lavej strane, potom na pravej a zavali mi pluca ze neviem ani dychat, potom sa cely natiahne tak sa zaprie vsetkym vsade a to je len neprijemne. Ved pockaj, aj teba to caka 😀

a vaha babatka nezavisi od toho kolko si pribrala 😉 kedy ides do dalsej poradne?

renatkas
12. jan 2010

petka a ty mas tie tvoje rozmery vysky maternice ok? a prietoky boli tiez ok?

mysi ja som od zaciatku vedela ze to bude chlapec, bola som o tom presvedcena 🙂 lebo ta spermia co ma ma oplodnila musela byt strasne rychla ked stihla tu moju ovulaciu 😀

mysulik
12. jan 2010

no idem az 9februara na dalsie stretnutie s tou midewife...ale medzitym by som mala ist na ten ultrazvuk..tak uvidime no..hej az tak to boli?joj ale co je tvoje 🙂 aspon vies ze je tam...mne vacsinou da o sebe vediet vecer ked sa chystam zaspat..a na wc ani nevravim kolko beham.aj 5x 😠

mysulik
12. jan 2010

renatkas:fakt si vedela ze chlapec? 😎 no parada.....a ja som chcela dievcatko a ked som bola doma na ultrazvuku a mi povedali ze vyzera na dievcatko tak som sla z koze vyskocit..ale bolo to skoro este na urcenie pohlavia ☹ no a tu ze chlapec tak som sa rozplakala,ale teraz sa k nemu prihovaram ako ku chlapcekovi..a uz sa neviem dockat 🙂

petraw
12. jan 2010

na poradni som bola min. štvrtok a veľkosť maternice som mala 32, vychádzalo to taký zlatý priemer 😉
na prietokoch som ešte nebola, 21.1. idem na poradňu a mala by ma objednať na prietoky aj pri prvom malom som bola tak okolo 36 t.t.
tu sa to robí v 36-38t.t. ale viem, že niekde aj skôr asi ako kde to majú zaužívané 😉

mysulik
12. jan 2010

baby a co su to tie prietoky? 😒

renatkas
12. jan 2010

barbi prave som si pozrela to video co si davala link, zlatucke 😀 a konecne mam predstavu o tom ako je asi ulozeny.

mysulik s tym zachodom - zvykaj si, si v 3.trimestri 😀 ja odkedy je maly dole hlavickou a hrajka sa tam rucickami tak beham aj ked mi netreba 😀 a on z toho ma asi strasnu svandu ako ma vzdy prehana na vecko ked mi tam zatlaci 😀

tusim za chvilu pojdem spat, aj ked prezijem dalsiu bezsennu noc 😒 mm za chvilu pride z treningu, prave mi oznamil ze je za pol hodinku doma, tak mu aspon vyhrejem postel.

Dobru noc.

mysulik
12. jan 2010

ok renatkas tak dobru nocku 😉 papa

petraw
12. jan 2010

mysulik to je tiež sono ale na ňom sa sleduje placenta a pupočník ako je bábo vyživované 🙂 , či je všetko OK

tak dobrú noc 🙂

mysulik
12. jan 2010

aha tak tu to zrejme nerobia ☹ ok dobru nocku aj tebe papa 🙂

mrauco
12. jan 2010

Ahojte baby, nie je niektora z vas z NR?

renatkas
12. jan 2010

babule ja sa tak strasne smejem 😀 robila som si ako bude vyzerat nas maly na makemebabies.com, kazde dieta vyslo ine, takze asi bude rysavy a nemam pocit ze by sa podobal na niekoho z nas 😀 na jednej fotke chuda male ma vlasy akoby mal parochnu, ako ten jeden slovensky stary spevak, ani neviem ako sa vola 😀

no ja uz idem teda spat 😀

mrauco skus v casti Regiony, je tam prispevok Nitra8 😉

katka22r
13. jan 2010

ahojte kocky vitam nove tvare 😉 no vy ste tu toho vcera dost popisali...ja uz tak dlho nemozem sediet pri pc....dnesna noc zasa o nicom...nemohla som poriadne dychat neviem cim to je ked mala je otocena dole hlavickou ale asi nozkou mi tlacila na pluca...musim sa zajtra pytat

co mate dnes na obedik?ja s mamkou mame sosovicovy privarok a mm a ocko francuzke zemiaky...lebo ja ich nemozem teraz akosi vsetko pecene,vyprazane mi nerobi dobre

pocasie vyzera ze mrzne ale je -5 a troska snezi.....

inak reni krasny kociarik 😉

barbina182
autor
13. jan 2010

dobré ránko....

Vy ste toho popisali aspon som mala rano k ranajkam čo čitať... 😀

Janyka...aj mna zuby boleli vlasne dasna mi ich rezali a cistili cely tyzden som chodila,aj na pohotovost som bola lebo som cela opuchla...no strasne to bolo..a som mala ist den predtym na svadbu a ja tvar opuchnutu a strasnebolesti tak sme nesli...,i luto bolo bo som chela isť... ☹ ..ale už nemam s tym problemy..treba doplnať vápnik doki mi vravel že denne aspon pol litra mlieka,250g mliecnych vyrobkov ako su jogurty a syry... 😵

Inak vitajte...mysulik,a petraw... 🙂

Ja tak isto neviem tie rozmery ale aj ja mam taky graf v tehu knižke tak neskor pozrem kolko mam ja...

Mysulik..inak moja svagrina rodila v anglicku a ma z toho zlu skusenost vraj ju zle zasili a rodila len tak na posteli bez vsetkeho a ze este v izbe telka pustena...
ale to asi vsade inde...niekdtory tam opisuju ze je tam uzasne rodiť a iny ze je to horor,,,
inak s tym behanim na wc mam aj ja problem... ☹

Mne tie prietoky este nerobili.... ☹

Renatkas...ako pises aj moje babo je take aktivne včera cely den davalo o sebe vedieť...a tiež mi tak vypuli zadoček..je to zlate...a to video je dobre anija som nemala predstavu..a teraz som si ista ze to co vypuli tak je zadocek... 😉

Vcera nam nesiel net..ja nechapem preco nemala som možnosť sa sem dostať...Citala som vcera horoskopy na januar a kazdemu z rodiny cize mm,mame,ocovi,sestre maju poznamku ze sa dozvedia radostnu spravu...to žeby ja som sla rodiť... 😀 😀 hoci na horoskop neverim.. 😀

Katka ahoj my budeme mať na obed asi rybky....a teraz na ranajky som mala dzus a croisant... 😉 😉
ja som sa dneska vyspinkala...

barbina182
autor
13. jan 2010

http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1457/te...

vyborna stranka na znacky v tehu knizke...dala som si ju sem aby som nezabudla.. 😀

garonka
13. jan 2010

barbi ani mne nerobili prietoky teda len klasicky uzt v 30tt 🙂 a dokina mi vravela, ak je všetko ok ani netreba, väčšinou posiela rizikovky alebo ak sa jej na babätku niečo nepozdáva

my tu máme krásne slnečno 😵

katka22r
13. jan 2010

barbi no dobra stranka

katka22r
13. jan 2010

kocky idem ja lahnut dnes sa mi chce plakat som akasi podrazdena ak sa ukludnim dojdem ak nie zajtra namna myslite mam poradnu a ctg keby nieco ozvem sa po sms renatke