icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

barbina182
autor
13. jan 2010

tak asi ze mi nerobili tie prietoky tak je asi vsetko ok...

kati ani sa ti necudujem ze si podrazdena...pekne sanapapaj a odychuj...

som zvedava ako dopadnes zajtra,nezabudni dať vedieť..budem myslieť... 😉

janyka
13. jan 2010

mrauco - ja som z NR, prečo?

baby, sa tu tresujete nejakými meraniami. Mňa nikto nemeral a som spokojná. Podľa mňa, keď je na UZV všetko ok, prietoky, CTG ok, tak načo sa stresovať.

Chcela som popísať viac, ale už som taká hladná, potom sa ešte ozvem... 😅

tintiniacik
13. jan 2010

Baby strasne ma bolia nohy ako keby som behala maraton a to som nikde nebola cely den som vcera sedela doma a v noci som nemohla spat strasna bolest ☹ neviem čo to

barbina182
autor
13. jan 2010

bolesť noh?...ja som mala akurat take krče v noci do jednejnohy ale asi pre 2tyžd,a preslo sama som spominala dokimu tak vraj to patri k tehotenstvu a ze si mozem raz zacas dopriať masaž... 😀
Tak neviem aku bolesť mysliš... 😕

janyka...aj ja som bola hladna a obed sa len teraz zacal pripravovať...tak som si dala 2párky,horcicu...párky asi nesu velmi vhodne v tehotenstve..?

Idem pocitat daco este o tom caji malinikovom...lebo dnes si ho idem urobiť už na 100%... 😅

katka22r
13. jan 2010

barbi dakujem za pochopenie 😉 asi som potrebovala spanok lebo tato noc bola o nicom 😠

janyka mna taktiez nikto nikdy pocas celeho tehotenstva nemeral,ja uz nechapem o co ide tym gynek...u mna bol ultr a prietoky na prvom mieste a teraz ku koncu zasa prietoky a ctg ktore je dolezite

a inak barbi parky su nevhodne uz len fakt pre tie ktore pre tehotenstvo nevedia co robit...ved sa spytajte vasich mam ci nieco take dakedy nejedli a vymyslali tak ako teraz niektore...dakedy sa rodilo aj na poli a neboli ziadne sona a sme tu...tak hlavy horea zite tak ako ostatne dni

barbina182
autor
13. jan 2010

kati presne ale na nete casto citam take veci co sa smie a co nie,neriadim sa tym..lebo na co mam chut tak si dam s kdždeho... 😉

katka22r
13. jan 2010

no asi tak lebo keby sme sa riadili podla netu tak mame dietu inak rano si mi dala taku chut na dzusik az som si ho teraz bola kupit mnaam milujem pomarancove dzusy esteze mame takl blizko obchodik

barbina182
autor
13. jan 2010

Ja som mala multivitaminovy...a ja mam rada džus ten jahodovy cappy..mnaaam...

Vies obavam sa toho caju z malinika ze ci mi nevyvola porod skor..?ci ho zacat piť ci nie.. 😕

katka22r
13. jan 2010

noo podla mna este skoro ho zacinas pit ale ja na caje velmi niesom skus napisat na www.starostlivostodieta.sk a tam je poradna mne pomohli vela krat vzdy ked som si niecim nebola ista tak som napisala a bolo mi odpisane

barbina182
autor
13. jan 2010

asi hej tak uvidim pocitam daco na nete a uvidim možno to odložim este aspon o 1tyzden..

katka22r
13. jan 2010

tak tak este mas cas tak aby si neporodila skor ako ja pockaj kym porodim a tak az ty hej??? 😀 😀 😀

barbina182
autor
13. jan 2010

no jasne ja sa neponahlam...ja mam cas..len pekne prva ty... 😉 😉

inak ked piseme o nete a tych veciach tak som sa docitala teraz ze jest cokoladu v tehotenstveje dobre ze vraj bude krajsie babetko lebo cokol.obsahuje take latky...tak asi dalsia hluposť...no ale ked je to vedecky dokazane tak neviem... 😀 😀 😀

katka22r
13. jan 2010

och moja ja som sa cokoladky ojedla asi mesiac v kuse a teraz uz sladke vobec nechcem ble

garonka
13. jan 2010

barbi ja by som si tak dala čokoladuuuuuuuuuuuu ale nemôžem 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 na pečeň nieje zdrava ah jaj

a sa teším teta mi priniesla prebaľovaciu podložkuuuuu, joj som myslela, že donesie žltu ale i modra je oki, spaleň mame modru a postieľka je žlta a podložka modra 😀 ešte periny dam žlte 😀

barbina182
autor
13. jan 2010

kati budes mat pekne babo,
garonka ale tricha si mozes dať myslim ked mas chut...
aj nasa postielka je zlta...neviem s ktorou som si pisala,ale ja som zatazena na zltu..

Ja som sa teraz naobedovala..a uz ani vela nemozem nemam miesta vsetko ma tlaci..tak som zjedla cesnakovu polievku,a rybky a zemiaky..a to som uz nevladala dojesť... 😒

mrauco
13. jan 2010

janyka, pytam sa pretro, elbo sme sa sem nastahovali zhruba pred dvoma mesiacmi a zisli by sa mi nejake info od niekoho tunajsieho🙂chcela bys om zistit ci existuje nejaky kurz starostlivosti rpe babatka. mam hrozu z toho, z enebudem vediet co ako, cim je proodm blizie, tym amma vacsi strach:.(

janyka
13. jan 2010

mrauco a kedy máš termín? Hej je tu aké, psychofyzická príprava na pôrod, je to na Párovciach, v budove zub.polikliniky. Je to pod vedením p.Jahnátkovej(pôr.asistentka, je perfektná), ale žiaľ nemám na ňu kontakt. Alebo potom na Piaristickej 2, budova Stapringu je tiež táto príprava, aj cvičenie pod dohľadom gyn. Oberta. Kontakt: 037/6542342, 0903/227949. Neviem ku torému gyn. chodíš, ale ony by mali mať kontakt na Jahnátkovú, takisto v nemocnici majú na ňu určite kontakt. A ak máš Všeobecnú poisťovňu, tak u nej tom máš bez poplatku. A budeš rodiť tu? Kľudne napíš aj IP, ak budeš niečo potrebovať 😉

janyka
13. jan 2010

Barbi, čítať môžeš, len sa tým nemusíš riadiť. Párky, salámy a údeniny neodporúčajú jesť odborníci na výživu vôbec nikomu a nieto ešte tehuľkám. Všetko je to o tvojom presvedčení. Ja práve naopak, bežne klobásky, slaninu, salámy, tlačenku a iné voloviny nekupujeme(len párky, bez nich to nejde 😅 )a práve teraz v tehu mi to chutí. Dokonca chlebík natretí brav.masťou som jedla 🤐 a pokiaľ viem, tak na čokoládu sú stále rozporuplné názory. Na jednej strane ju zakazujú a na druhej vychvália do nebies. Ja si ju dám, či bude po nej moje dieťa pekné, či nie. Čo je podľa mňa riadna volovina. Už nevedia o čom písať, veď niečo nové akože musia objaviť 😠

Garonka, juuuj, modro-žltá kombinácia sa mi páči odjakživa. Aj malého budem mať naloženého prevažne v modro-žltej farbe 😵 😵

Renatka - vodu ústnu používam, takú drahú z lekárne, lebo zubár mi povedal, že tieto z obchodu a reklamy ani nemusím používať, to je slabé. Tak s touto som spokojná, ale nepravidelne to používam, už až keď bolí 😅

petraw
13. jan 2010

Ahojte 🙂
ďakujem za privítanie 😉

čo sa týka jedenia tak ja sa v ničom neobmedzujem, akurát nepapám tak ako predtým plesňové syry, bryndzu, huby nemám rada vôbec akurát šampiony spapám na pizzi, papám čo mi príde na chuť 😉

sladkosti to môžem aj keď pred časom som ich popapala viacej 😉

renatkas
13. jan 2010

ahojte, len som vas prisla pozdravit, nic nestiham, v praci mam same vybavovacky. a za chvilu pre mna pride mm, ideme nakupit a potom pride kamaratka tak budeme trkotat 😀
ja som este neobedovala, mala som len kaizerku so syrom a rano ovsene vlocky, nejak nestiham.

a cokolada je zdrava - ta tmava co obsahuje vela kakaa 60% a viac. Zevraj to v dietatku vyvolava prijemne pocity a znizuje to aj cholesterol. Nezdrave su tie sladke - mliecne. ja milujem horku cokoladu 😀

oki uz letim a budem off, prisiel pre mna mm 😀

janyka
13. jan 2010

petraw - aj vy čakáte Andrejka? 😉

katka22r
13. jan 2010

caute kocky ako sa mi mate?ja uz celkom idem sa dnes okupkat aj ked som chcela zajtra ale ktovie ci sa kupelom troska nerozbehne porod 😀 ale musim cakat na mm aby ma hned potom oholil a tiez aj preto lebo on nechce aby som sa kupala ked som sama doma

mysulik
13. jan 2010

Ahojte 😉 no s tou cokoladou ja by som ju tiez mohla jest cely den 😉 Katka22r:tak ty to uz mas za par 😉 a budes maminkou 🙂 tak drzim palceky a by si to mala rychlo za sebou 🙂 ja to mam este daleko az v marci ☹ strasne pomaly mi to ide...

mysulik
13. jan 2010

barbina182:inak ti poviem ze fakt asi zalezi kde v Anglicku rodis a na akych ludi natrafis,lebo ini tu na kazdu chorobu davaju jeden jediny liek= Paracetamol..to je nieco ako u nas paralen myslim..na vsetko ti ho daju... 😠 tak ja mam tabletky aj antibiotika zo slovenska....a napr.ja chodim na kontroly k tej midewife tak neviem ako prebiehaju u nas doma vysetrenia,ale tu mi brali krv len raz..na zaciatku a teraz nedavno 2x..len mi zmera tlak,skontroluje moc este aj ten moc mi da naspat,ako keby ho nemohla vyhodit 😨 no a pocuva srdiecko maleho/malej...ako ziadne vazenie ani nic ine...a ked som mala asi v 4mesiaci take vytoky ale az zlto zelenej farby...tak mi ani nedvihla telefon..az o dva dni mi volala ze co som chcela..ale to som uz mala tabletky..takze tak..no dufam ze pri porode budem mat schopnejsiu asistenciiu...kedze tu nerodia doktori s tebou ale tie midewife.uvidime no.. 😒

barbina182
autor
13. jan 2010

janyka...ja citam ale neberem t važne len na 50%...a jem z kazdeho trosku...inak parky som nejedla cele tehu a ani predtym nemam ich rada ale dnes som dostala chut tak preco 2nezjesť,,, 😅

Cokoladu a sladke som moc nejedla na zaciatku...ale etraz si sem tam dam...mliecnu,bielu....mnaam.-- 😝

Renatka..nezanedbavaj jedlo...musis papkať 5x denne... 😀 ale ved to kazdemu sa stane ze nestiha...aj mne a dosť casto... 😕

Katka...presne to je vraj spustac pôrodu,ten kupel teply...zapal si sviecky urob si pohodicku... 😉 vraj aj ananas je spustac neviem ci je to pravda.. 😕 😕

Mysulik...neviem...mne na pravidlnej kontrole tiez zmeria tlak,vaha,moč,sem tam krv...vysetri ma doktor rukou..a inak nnic...a 4x za cele tehu ultrazvuk... 😒

barbina182
autor
13. jan 2010

😀 Rozhodla som sa ze ten malinik este pockam...nebudem piť až na buduc.tyzden... 😅 akosy mam strach zeby mi to daco nevyvolalo 😔 😅

katka22r
13. jan 2010

noo kupel za namy a uz len cakat....verim tomu ze zajtra sa tu este ukazem tak namna myslite rano od pol 8 idem na ctg aj poradna a ultr no a plus vysetrenia tak ja idem spinkat snad tato noc bude lepsia pekne snicky aj vam a pprijemnu noc

barbina182
autor
13. jan 2010

budeme myslieť...
ja som si dala chlebik zeleninkovy a idem tiež lahnuť...dobru noc..
🙂

janyka
13. jan 2010

a ja som si dala plnenú zemiakovú placku s kyslou kapustou, mňam, placky môžem stále, ale dnes som mala chuť od rána a niekto ma asi vypočul, lebo svokor mi náhodne dnes priniesol 😀 a ešte mám obrovskú chuť na vyprážaný syr s hranolkami.
Baby, vy už idete spať? U mňa sa čas na spánok začína od desiatej vyššie...a ráno o šiestej už som vyspatá. No, je pravda, že mňa nemá čo unaviť, keď musím trčať doma 😖

m.i.r.i
13. jan 2010

ahojte kocky...katka vidim, ze stale ste 2 v 1..tak len kup..chod po schodoch a skus aj s manzelikom tutu mutu...to vsetko vraj pomaha...
A papajme vsetky normalne..tieto strasiaky su uz neuveritelne..ale pravda, ze udeniny nie su zdrave tak ci tak, treba ich jest menej celkovo....a parky a salamy si kuknite to zlozenie..ved to su same umeliny hnusne..tak radsej menej....
My sme dnes boli na poradni...vsetko ok..ale ctg mi este nerobil...som teraz bola u noveho doktora, ten co ma bude rodit...neviem ci tam ctg vobec maju..sono mi robil moj doki pred tyzdnom, takze to nie je terraz treba...zas nie stale..no ale hadam ti doktori vedia co robia...bola som aj na pouceni o epi..to bolo rychle a pohoda...
a zacala som pit caj z maliniku..a nemyslim, ze to vyvola porod..som si o tom vela googlila a sa pise, ze vobec nie...porod to vobec nevyvola..je to len na to, aby ked sa porod rozbehne, maternica lepsie pracovala a tym sa porod ulahci..ale nema to ziaden vplyv na vyvolanie porodu...