Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
Nieco k bylinkovym cajom v tehu:
http://zena.atlas.sk/bylinky-ktore-v-tehotenstv...
http://korzar.sme.sk/c/4654958/liecive-rastliny...
a nieco o takych speci:
http://kasulec.unas.cz/caje.htm
Tam si mozete vsimnut, ze na porod je ten malinik hlavna zlozka a na mliecko fenikel 🙂
Kati no neviem presne ale bol to mozno 32-33tt takze neviem a maly mal 1750g a doki povedal ze je to dobre ,,chlapci vazia viac ako baby...aspon doki tak vravel,,
Miri dobre stranky uz som ich precitala,,
Renatka ja mam ten malinik znacky megafyt,,z lekarne stal okolo 1.20eur..
a kupila som si teraz aj susene ovocie vraj je dobre tiez v tehotenstve,,a aj tak mi prisla chuť,, 😀
A zachvilku si idem dať hranolky uz ked mi janyka chutky spravila 😀 😀 😀
http://www.mamidrink.com/sk/novinky/fenikel_poc...
nasla som nieco aj ja o feniklovom caji,,a citam je fakt dobry,,&ale napiste mi odkial ich mate ci z obchodou alebo z lekarne,, 😕 😕 😕
barbi tak ja som ten malinik zatial nezohnala, ale ked tak ho budem pit vecer. A kupila som si podprsenku na dojcenie, v Tescu za 8,50, ked este neviem ake velke budem mat prsia tak to staci, kupila som 75C. Je taka bavlnena, uplne v pohode, nemam ju cez celu hrud 😀
moj maly mal v 33+2 2159g ci tak nejak, takze neviem ci to bude obrik alebo nie. Ale vcera som sa dozvedela ze ja som mala 52cm a moj drahy 54cm ked sme sa narodili, takze asi budeme mat dlhie babatko 😀
a ta masaz hradze, ja som si to pozerala este na zaciatku tehu, predavaju na to taky olejcek, ale ja som sa nakoniec rozhodla ze to robit nebudem, pretoze hocico co by som si tam dala tak mi vyvola strasne silny zapal. Takze lekarovi poviem ze neporodim kym ma nerozmasiruje tak aby som sa neroztrhla 😀 ved uz ked si za ten porod budem platit, tak nech len masiruje 😀
na obed sme boli s mm v pizzerke,mala som pizzu Havai mnam 🙂
Ok, idem ja pracovat, lebo som sa po obede len flakala po obchodoch.
reni aj ja milujem pizzu a to je jedno aku,.. 😀
Barbi, ja som ti uz hore pisala - ja som teraz feniklovy kupila v lekarni..ale mala som ho 2x aj z DM...takze kupis ho aj v obchode..Teraz ten z lekarne co mam ale ovela lepsie vonia, to aj moj MM uz so mnou pije 🙂
čaute guľky tak vas zdravím poriadne vyplašena
dnes som absolvovala prvu navštevu u pôrodnika chcete vedieť ako dlho som bola? 3,5 hodinyyyyyy
prišla som na jedenastu a dnu som sa dostala o dvanastej hneď mi robila zaznam jasne krpec si buval ako v bavlnke i kašľala som i kychla som on nič nakoniec sa prebral takže prietoky su v poho
šok keď som musela čakať na primara letel na operačku to som si vysedela hodinku a pol kym prišiel no vyšetril ma tak som uzavreta na sto zamkov ..........tlak 130/90 to asi nič nove u mňa...........tak som čakala ďalšiu polhodinku i keď nie viac na ultrazvuk a tu bol šok šok a poriadny, maly je vekovo v 38tt a važi 3350 g ste ma mali vidieť ja som zbledla ako smrtka, a pytam sa to je zle? noooooooooooo aj dobre aj zle ale BUDE ŤAŽKY POROD ah jaj teraz som nevedela či je to všetko oki alebo zle, síce vaha je len orientačna ale i tak.................hneď som volala mamine ta ma ukľudnila čo panikarim veď ja som mala pri narodení 3700 g a bracho 4200 g ci panečky ja sa nedam potrhať
a tie rozmery z utz ma vykoľajili ešte viac skratka mam veľke babo v brušku a bojím ako pes
http://www.medplant.sk/ponuka.php?category=29
ten co je na tejto linke - BIO tea fenikel obycajny - tak ten mam teraz..a zda sa mi najlepsi...aj ked nebol lacny..ale ako vravim, najdes aj v obchode rozne feniklove caje...
jooj garonka..ved sa neboj..no babo ma predpoklady byt vacsie ak to mate v rodine 🙂 A je mozne, ze bude teda tazsi porod, ale to nemusi byt pravidlo...ja mam kamosku co vytlacila maleho 4200 g za 20 minut a prvorodicka 34 rocna! Ide aj o predispoziciu geneticku, ako sa ti panva roztiahne a podobne veci...ked bude velmi velky, mozes pytat aj cisarsky...tak teda..zacni uz asi aj ty skusat praktiky na vyvolanie porodu pomaly...malinke je donosene..tak co? A tie velkosti co ti doktori udavaju su len orientacne, to tiez nemusi uplne sediet..u jednej mojej kasmosky sa sekli minuly tyzden az o 600 g...tvrdili jej pred porodom, ze maly bude mat 3800, ona stuplucka, malicka..a nakoniec mal ledva 3300g...takze ani to nie je iste...len klud moja..
garonka ale nemusi to byt taka vaha a neboj sa neroztrhaju ta 😉 ja ti potom dam vediet ako som poradila ja a aky som mala porod mna ro uz onedlho caka cize asi tak...
Katka bojím bojím a budem sa tešiť keď ma ukľudniš ak porodíš, že si porodila hravo a aka je Laura krasne veľka 😉 to sa teškam 😉
Garonka viem sa vžiť do tvojej kože ja by som sa tiež bala,,ale hlavu hore ked tvoja mama vytlacila 4200g babo tak to zvladnes aj ty,,a nemusi to byt vzdy tak pretoze doktori sa mylia,,ved aj mna tu uz dnes strasili ze mam velke babo ked v 32tt malo 1750g ale mne sa nezda,,uvidime,,
Miri super stranka na caje da sa tam vybrať...dik,,, 😉
inak milujem cherry paradajky a dne ssom si kupila cely kosik som zbaštila 😀
garonka neboj, lekari urcite iba zle odhadli vahu 😉 ja budem mat malehu urcite velkeho, kvoli tej cukrovke a aj kvoli tomu ze aj ja som bola velka aj vsetci v rodine... a som uplne utlucka, mam strasne uzku panvu, takze snad nejako to zvladneme. ja budem hustit lekarovi do usi dovtedy kym sa nenecha prehovorit na porod v 38tt 😀 inak by som krpca asi neporodila -D
No vidim, ze my tu vsetky mozeme ocakavat vacsie babatka...ale netreba sa bat...moja sestra tiez rodila teraz pred 3 mesiacmi...ma postavu ako mama..a 160 cm..uzka panva..a mojej mamine sa neroztiahla panva., mna ako prvu tlacila 26 hodin a nic...skoncila na cisarskom..ani som len nezisla hlavickou nikam...tak mala na cisarsky potom uz aj sestru...tak pri sestre sa cakalo to iste...ta ista postava..uzucka..malicka..a mala tiez hlavickou nezisla dole tak ako mala...tak jej doktor len povedal " no, ved ale skusme, uvidime" a ona porodila pomerne rychlo, ze 6 hodin....malinka mala 3600 g..sice mala dost stehov, ale dalo sa to prezit..a bez epi a normalne ju vytlacila...moja mama ani verit nechcela..tak vidim, ze s to da...aj ked je mozno predispozicia ina..
Baby mi sa tu kazda bojime ze budeme mat väcsie babenko,,len nech bude zdrave a vide pekne nech mu neposkodia dako hlavicku,, ☹
Baby poradte mi daky recept abo daco co sa da urobit s Arasidoveho masla kupila som a nechuti nam no je to na krabicke napisane ze arasidovy krem,, 😒 ???
kocky noo ja som zvedava na tie nase miminka akej velkosti budu 😉 ale hlavne je ako pisala barbi aby boli zdravucke...nic tak ja idem hajat ...pekne snicky
presne tak, aby boli zdravucky. cim vacsie babatko, tym vacsie riziko pri porode, preto keby bol maly nejaky velky,tak by som radsej isla na cisarak.
V mojom okoli su teraz same tragedie, vsetci okolo mna potracaju vo vysokych stadiach tehotenstva, kamaratke babatko umrelo, teraz som sa zase dozvedela o jednom umrti babatka tak sa nenormalne bojim, strasne dufam ze krpec bude zdravucky.
inac barbi tu mas link na arasidove maslo, bola o tom diskusia, ja osobne to maslo nemusim v ziadnej forme ale tak snad nieco zachuti 😀
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
renatkas a preco umrelo to babo..?ale to jak sa narodilo ci kedy,,sa bojim uz aj ja,, ☹
dik za link
nepiste o takych veciach!!!!!!!
neboj kati myslime pozitivne.. 😉
barbi potrat nezistena pricina, a tie babatka - este pocas tehotenstva im zistili nejake vyvojove vady organov.
strach tu je vzdy, ja si nic ine neprajem len aby drobec bol v poriadku a hlavne zdravucky, vsetko ostatne je nepodstatne.
kati neboj, budes mat krasnu zdravucku malu 😉 aj my vsetky ostatne.
co ste mali na veceru? ja som sa tak napraskala, robila som take paprikove zemiaky, potom som ochutnala take akoze zdrave jedlo, nejake cerealne cornflakesy s mliekom a nakoniec mm otvoril este bombonieru, takze zase vyjedam.
Uz som zase sama, mm zase isiel na trening, ma to uz prestava bavit, kazdy den je na treningu a ja som kazdy vecer sama 😒
mozem jednu intimnu otazku? mavate este v tomto stadiu tehotenstva sex?
Reni aj ja som sama ale tebe sa aspon vecer vrati a ja tu budem trcat cely tyzden sama.Dufam ze mi to tu samej rychlo ubehne.A na tu intimnu otazku co si sa pytala tak mi to mame zakazane lebo asi pred 2mesiacmi som po sexe zacala krvacat tak doktor zakazal:(
Reni, nestras tu takymi vecami ...ja na to ani nemyslim...budu tu len zdrave krasne babatka!
A tvoja otazk - my nie..lebo ja nemam chut a moj drahy sa boji..on aj keby doktor nakazal na vyvolanie porodu tak povedal, ze malemu do hlavy udierat nebude 😀 Jemu sa to uz odkedy mam hlavne take velke brusko vobec nezda..radsej abstinuje dobrovolne...
ahojte babulky,
už som tu dávno nebola...
ja tiež pijem čajik, pre tehotné, ktorý sa dá kúpiť v lekárni... mám Leros, Teekane a Hipp a tieto obmieňam... ale sú dobre všetky, aspoň mne chutia 😀
katka, tak ty si ešte tu? veľmi ti držim palčeky, neboj všetko dobre dopadne 🙂
tintiniacik tak ty si z hlohovca? ja sa tam chystám s mangelom do jednej predajne kočíkov, chcem ísť pozrieť tam, pretože u nás ništy nemajú 😠
reni, k tej tvojej otázke... my už nie 😀 je tu akýsi vnútorný strach 😅 treba vydržať 🙂
potrebujem sa vás na niečo opýtať...
tehotenstvo trvá 9 kalendárnych mesiacov, čiže 10 lunárnych mesiacov (40 týždňov)
ak som teraz v 27t+5d, to je 28 tt ako mi to dáva koník, alebo v 27 tt
a som v 7. miesaci?
ak mám pôrod až na apríl, to budem hovoriť že som v 10. mesiaci, tak alebo...? som z toho vedľa jak tá jedľa, všade sa to uvádza inak 😅
Bronula ano byvam v Hlohovci.Asi mas na mysli predajnu kocikov Aladin aj my sme tam kupovali kocik maju tam velky vyber takze je z coho vyberat
jaaaj zato mne ide dekel vyrazit, ja chcem a mm sa boji ze by mi spustil porod a mozem ho ukecavat hocijako hocikajymi zbranami, a to ked si predstavim ze uz mesiac nic a este mesiac predo mnou a potom este sestonedelie 😠
bronula ja vobec netusim v ktorom si mesiaci, ja totiz netusim ani seba ci som v 8-mom alebo v 9-tom 😀 v tomto som mala vzdy chaos, ale ked si to pocitas tak asi v siedmom, nie? a v deviatom budes dva mesiace 😀
Baby baby, satu zbytočne plašíte. Teraz sa rodia prevažne veľké deti a pôrody sú ok. Moja tiež nebola najmenšia a pôrod bol v pohode. A tento červík pôjde von koncom februára sekciou, bo sa mu nechce otočiť. Ale ma skúša čo? 😀 Takže, Garonka, nestresuj, moja mala pri pôrode tiež 3870 a 53cm a v pohode. Veď urobia nástrih, nenechajú ťa potrhať. A ten ani necítiš.
Renatka, jujujúúúúj, zelený čaj sa nesmieee. Ten má podobné účinky ako káva, len dlhodobejšie. Inak je veľmi zdravý, len nie v tehu. Ani čierny sa v tehu nemá piť.
Bronula, teraz si ukončený 27tt a prebiehajúci 28tt a si v 6.mesiaci a v 7.lunárnom mesiaci. Snáď som to dobre,,,už som taká unavenáá. Idem spať, dobrúúúúú
reni na tvoju otazku my sme na zaciatku normalne potom v II.trimestri nic a teraz par krat dufam ze to babu neuskodilo,,ale uz zase nic az do pôrodu 😀 ale inak vravi sa ze normalne sa moze pocas tehu,,tak neviemale kazdeho je to na osobnom mysleni,,a tak,,ale radsej je lepsie asi nicnerobit 😝,,a ti renatka chces a mm nie,,no to je divne malo by to byt skor naopak,, 😕ci nie,,,?
a TO AJ JA stale daco jem,,sme si robili spenat a plnenu papriku,ble take dietne a akosy bez chuti to bolo ale zjedla som,, 😀 😀
a bronula jka myslim ze si v 27tt a na mesiace to uz ani ja nepocitam lebo ked si vezmes ja som v 36tt a to je deleno 4 cize 9mesiac...a do porodu mi zbyva este 4tyzdne,,takze tak.. 😒
Idem si lahnuť..lebo behom 15min som bola 3x na wc,,to aj vy tak chodite ze za 15min aj niekolko krát?? 😨

vefi no len aby take neporodila barbi ked jej ma uz taku vahu ved moja mala v 30tt 1208g 😀
barbi a nepomylil sa?inak ten caj malinikovy sa neodporuca pit skor darmo ti moze vyvolat kontrakcie a to nie je dobre este tak skoro...este s nim pockaj...
no my mame dnes este madarsky ale nepapam ho lebo troska viac stipe 😒 a ja nemusim stiplave
a inak podla mna na vyvolanie porodu neplati nic...ja som aj sprchu skusala,aj prechadzky a schody od vcera a akosi ziadny naznak na kontrakcie alebo otvaranie sa...to podla mna zalezi od organizmu...a asi ta spermia bola riadne lepkava ked nechce mala vonku 😀 😀 😀