icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

bronula26
18. jan 2010

ach tieto tt a mesiace, kto sa má z toho vysomáriť? 😅

tintiniacik, ano myslim aladina, videla som web stranku, celkom sa mi pozdava, preto sa tam chcem ist pozriet 🙂 dufam že tam si nejaky vyberiem 😀

reni, chut na sex zaciatku tehu veskera zadna, ale sex ano, a teraz je chut obrovska ale sex ziadny 😀 neviem nejako sa neviem uvolnit, je to vsetko na psychike, aj ked viem ze je to ok, a nemoze to nijako babu uskodit
ale proste teraz celibááááát 😀 😀 😀

dobrú nôcku všetkým a pekné sníčky 😉

m.i.r.i
18. jan 2010

No Bronula, s tymi mesiacmi je to pochopitelne..ide len o to, ze lunarny mesiac je taky co trva 28 dni...to je presne 4 tyzdne ( 7 dni krat 4). Ide o to, ako mesiac presne prejde od jedneho splnu k druhemu napriklad a o to aj ako sa rata bezne menstruacny cyklus ( 28 dni - napriklad po cesky ties "mesicky" lebo je to podle mesiaca). Teda ty ked si v 6 mesiaci kalendarnom - co je lepsie pochopitelne pre ludi, tak uz si naprilklad v 7 lunarnom..tak ak ty si 27tt+5, to znamena, ze si v 28 tyzdni... na predstavu na zaciatku..ak si 0+5, teda si 5 dni tehotna, znamena to, ze si v 1 tyzdni...nie si v nultom...teda ak si v 27+5..mas ukoncenych 27 tyzdnov ale uz 5 dni si v 28 tyzdni..preto ti to konik tak ukazuje...no a 28/4=7..teda si teraz zacala 7dmy mesiac...LUNARNY mesiac. A ano, tehotenstvo trva 10 mesiacov Lunarnych...od 37 tyzdna sme v 10 lunarnom mesiaci...ale vychadza to len ako 9 kalendarny...
dufam, ze som to pochopitelne vysvetlila..ale tehotenstvo sa rata na lunarne mesiace..ale ked hovoris ludom, tak im hovor tie kalendarne, lebo aj tak by z toho bol kazdy hotovy, ze akych 10 mesiacov, ked sa vravi ze 9 🙂

barbina182
autor
19. jan 2010

Dobré ránko.. 🙂

Co sa dnes chystate robiť,,?Ja neviem možno trochu do mesta a konecne kupim tie plienky a vlh.utierky,,a musim sa dneska uz aj pobaliť dufam ze nezabudnem tak ako vcera sa mi nechcelo.. 😖

Od zajtra zacinam uz 36tt,,tu v konikovi to zle vychadza,,a pise mi to tu popredu aj datum porodu mam od 18.2-21.2.takže tak,,
😀

Tento tyzden idem na poradnu piatok,,sa tesim lebo ultrazvukmi bude robiť,, 🙂

katka22r
19. jan 2010

dobre ranko kocky....vcera ste tu toho popisali...ja si dnes budem uzivat dnik doma s malickou v brusku este sa vam rano ozvem ak mm pusti k pc a tak na 11 idem na prijem a potom sa ozvem uz len cez Renatku...dnes posledna noc doma s bruskom...snad mi ta vyvolavacka rychlo zaberie nech toho mojho pokladika uz drzim v naruci 😉

a co dnes mate na obed?ja mam strasnu chut na francuzke zemiaky ale tak sa mi nechce cistit zemiacky 😒 ale dajako sa prekonam

barbina182
autor
19. jan 2010

kati drzim palce a napis info,, 😉 neboj sa vsetko bude dobremyslime tu na tebe vsetky urcite,,a s tebou cakame,,kedy pride Laurika na svet,, 🙂

My budeme mat na obed asi svieckovu,,mnaam mama mi ma spraviť lebo hroznu chuť mam uz od vcera,, 😅

katka22r
19. jan 2010

juuj jak ti fajne ze mamka navari u nas kazdy v praci

bronula26
19. jan 2010

miri dakujem ti za super vysvetlenie, uz mi je to jasne... 🙂 🙂 🙂 konecne to chapem 😅
ze na case, co?

ved prave, uz som sa aj poucila, lebo tiez som to najprv ratala na tie lunarne mesiace
ked sa ma raz jedna znama opytala, v ktorom mesiaci som, povedala som ze v 6-tom
a ona na mna, v 6-tom? a ake mas male brusko...
a ja jej na to, ze v lunarnom, a nie v kalendarnom a to uz na mna pozerala ako na zjavenie 😀 tak som to nechala tak... 😎
a odteraz budem hovorit len tie kalendarne 🙂))))

kati drz sa zajtra, budem na teba veeeeelmi mysliet, cmuk

janyka
19. jan 2010

Ahojte,
nooo, Katka, zajtra už idete...tak si to dnes užite a zajtra budeme na vás myslieť 😉

Renatka - k tvojej intim otázke 😀 my máme zakázané celé tehu, chudák manžel...ale pokiaľ tehu prebieha v poriadku, tak sa môže. No musíš toho mužíka ukecať, lebo potom fakt budete ešte dlho abstinovať 😝

Barbi, vy ste mali špenát? Ja som zabudla, že aj také niečo existuje(asi preto že mm to nemusí) a pritom ho mám rada. A ja sa tu trápim, že čo na obed 😝 takže zajtra bude špenátik 😀 dnes robím srdiečka na smotane s kolienkami a polievka bude z mrazáku. Keď veľa zostane, tak nalejem do pohárov a šupnem tam. A keď nemám čas, alebo sa mi neche, tak len vytiahnem 😀

katka22r
19. jan 2010

kocky dakujem ze si namna spomeniete 🙂 pekne ked niekto na vas mysli a dokonca sa ani nepozname nie? 😉

juuj ja som zvedava na nas prvy sexik po posteni 😀 😀 😀

janyka
19. jan 2010

Katka, asi to vyznie blbo, ale na to sa teším najviac 😀 😉

tintiniacik
19. jan 2010

Ahojte babulky tak ja uz dnes idem do prace nechce sa mi moc,ale aspon tu nebudem trcat sama a rychlejsie mi prejde cely tyzden.Zajtra mam poradnu mali by mi robit aj ultrazvuk tak som na drobca zvedava.Chcela som sa Vas opytat ci budete mat pri porode aj manželikov🙂Ja som najskor nechcela aby tam bol so mnou,ale nakoniec tam bude snad mi pomoze a on sa nato strasne tesi🙂

katka22r
19. jan 2010

tini mm nebude pri porode ale moja svagrinka ona je zdravotna sestra a strasne sa tesi 😉

janyka
19. jan 2010

tintiniacik - odporúčam, veľká opora, pomoc(keď len masírovať kríže)a hlavne ja som pri pôrode nevnímala veľa vecí o ktorých mi potom on mohol rozprávať. Ja som bola spokojná 😉

renatkas
19. jan 2010

ahojte, prave som sa vratila z prvej poradne co som bola priamo v nemocnici, poviem vam to bola katastrofa 😒 Neviem ci som uz tak rozmaznana alebo zvyknuta na nejaky standard, ale tu bolo kopec ludi, v ambulancii 2 kabinky s plachtou hned pri vstupnych dverach, jedna kocka isla predo mnou a ja som mala zatial cakat za tou plachtou pripravena, potom ked ona odchadzala tak som akurat vychadzala z kabinky, ona ako vychadzala z ambulancie tak cela chodba videla moje hole nohy... vyliezla som na kozu, hned pred mojimi rozcapenymi nohami mali pisaci stol 2 sestricky takze mi paradne videli do rozkroku a to nehovorim o tom ze tam ani len ultrazvuk nemali. A toto je jedna z najvychytenejsich bratislavskych nemocnic. Takze toto ma asi caka kazdy tyzden do porodu. A to CTG mi maju robit na kazdej tejto poradni u lekara? Alebo az pred porodom?

Inac je vsetko ok, neotvaram sa, lekar mi ale povedal ze keby som necitila 2 hodiny pohyby mam ist okamzite na pohotovost aby mi urobili ultrazvuk. Mne sa maly vrti stale a dost vela, ale zase musi aj spinkat, to mam akoze nabehnut po 2 hodinach na pohotovost? Hovorili to aj vam?

Kati drzim palceky, urcite vsetko dopadne ok.

bronula26
19. jan 2010

renatka sa tesim ze je vsetko ok 🙂

a s tymi pohybmi... akoze o com?
ved prave to, ze drobcek si musi aj pospinkat, niekde som citala, ze prespia aj 19-20 hod a 4-5 hod za den su aktivni

a ked spinka, tak sa tak asi nemrvi, nie?

m.i.r.i
19. jan 2010

Reni, no ja som mala na mojej poradni prvej minuly tyzden presne ten isty pocit...doktor bol skvely aj sestricka, ale to prostredie cista depka..to iste. plno ludi, ziadne objednavanie, len cakaren kde cakas a cakas....dve kabinky, nic v nich, som bola rada, ze ma napadlo si vziat hyg vreckovky a nejake zenske intimne utierky ( to vsetko ma moj doki ako normalne, este aj papuce, plast na zahalenie, je tam smetny kos a vsetko)..no ale tu som bola rada, ze je kabinka a aspon stolicka..a ja som mala pocit ze do okna vytrcam svoj rozkrok..a ctg a ultrazvuk zabudni...tiez som si myslela, ze ctg budu robit teraz stale..ale mne ho este nerobili vobec, lebo u mojho doktora este nebolo treba a tu ho asi nemaju ci co..zajtra idem zas a sa spytam, ci to mi nebudu vobec robit...ultrazvuk asi netreba stale, ale tu na konci hadam aspon kazdu druhu poradnu by mohli...to neviem tiez ci mi ho nepomeraju ani, ani preitoky nepozru... 😖 to ale take tazke vybavenie by sme chceli od nich...tak len nech mame vsetko ok..a mna sa len spytal na pohyby ale nic mi nehovoril minule o tych 2 hodinach...ale moj maly tiez vkuse kope..vcera sa nezastavil cely den, az mi brusko stvrdlo vecer strasne..uvidim co zajtra..

renatkas
19. jan 2010

miri som si myslela ze len sama som taka fajnova 😎
a este aj skumavky na moc si musim kupovat, hlavne ze nam z vyplaty strhavaju nehorazne prachy za odvody.
A dobre ze som dovnutra nezobrala aj manzela, v Gynaexe chodil vzdy so mnou kuknut krpca 🙂
Ja som bola u Divekyho, to on mi hovoril o tych pohyboch, neviem ci sa mu nieco nezdalo alebo co... Ale mne to pride divne, keby som mala pocit ze sa nevrti urcite zbehnem na pohotovost (medzi samych chorych ist nie je nic moc) ale urcite nie po 2 hodinach.

katka22r
19. jan 2010

reni no ctg by ti mali robit kazdy tyzden,snad uz aj poradne mas takto,no takze ambulancia nic moc vybavena ako tak citam...u nas sa robi pre 2 naraz ctg ale vysetrenia sa robia vo vysetrovni kde nas volaju po jednej...

a tie pohyby neprehana to kusa?mne povedali ze musim aspon 10 pohybov citit za den...tak nechapem preco kazde dva hodky 😒

miri u nas mi robili ultr.v 36tt na moje poziadanie a terazi budu robit zajtra ked ma prijmu ale to ctg dost odvazny dokt.podla coho vedia ako bije malemu srdiecko?ved to je teraz podstatne

barbina182
autor
19. jan 2010

Renatka tak to fakt nieje nic prijemne,,ja mam ist v piatok ku svojemu,,a potom by ma uz mal poslad do predterminovej uvidim ake tam budu mať podmienky a co mi budu robiť uvidime,,
a to s tymi 2hodinamy som ani ja nepocula,,moj maly sa tiež mrvi stale ale niekdy ho necitim az 4-5hod..a potom sa ozve,,je to akosy blbe,,ale mozno sa mu v tvojom pripade nieco nezdalo,,tak hl len pocuvny a ked tak zbehni na pohotovost ked ti tak kazal,,ale 2hodky je mala ja by som skor po 6-8hodinach utekala,keby nahodou,

Titinacik,,moj mm nebude pri pôrode najprv sme chceli ale teraz uz nie,,a to moze byt niekto iny aj pri porode napr.moja mama,,? 😀

Janyka,, ja mam spenat rada,,ani moj muz ho nemoze ale ta ja si dam,,ved to je len priloha k jedlu aje velmi zdravy aj obsahuje zelezo,,a mne chyba aj tabletky mam brať na zelezo ale neberem,,som zabudliva vypiť ich rano,,ale ta dufam ze doplnam inak to zelezo aspon malemu,,v strave myslim,,

Kati u nas mama vari kazdy den,,sem tam len ja kedy nieje doma,,ale to len zriedka,, 🙂 🙂

Bronula,,ja som v 8.kalendarnom mesiaci,,a v 9. lunarnom,, 😀 😀

Inak som z mesta prisla taka nabehana po obchodoch,,som si kupila pekny svetrik,,a malemu tie Pampers vlhcene utierky co 2x75ks,,s aloe vera z tesca mali na nich zlavu myslim ze 1euro,,takze stali nas 3.09eur,,
Plienky nemam nevedela som sa rozhodnuť,,takže mi ostali na piatok musim kupiť,,ale chodila som vela po schodoch lebo mm hlada poistku chce sa poistit v praci lebo ma take rizikove ze s autami tak obnoviť nam to treba na dalsi rok,,tak sme zistovali ceny,, 😕 😕

Inak citim take mierne krce v podbrusku celkom jemne neviem co to moze byť,,asi s chodenia..?

Inak Renatka mas ten cajik uz malinikovy,,? 😉 kedy ho pijeme cakam na teba, 😀

m.i.r.i
19. jan 2010

Reni, no presne..este aj ten moc..a ten tlakomer zo stredoveku 😉 My sme sa v tom Gynaexe rozmaznali..a s tym manzelom mas pravdu..moj chce ist zajtra so mnou, lebo sa ma boji pustit peso samu, ze sa niekde smiknem alebo co..no co uz s nim 😉 A presne to ma napadlo, ze do Gynaexu chodil so mnou tiez pozriet maleho a cakal si tam v paradnej cakarni, cital casopisy, pocuval radio...tam je prijemne..teraz ked pride so mnou do tej depka nemocnice a budeme sediet a sediet v tej cakarni... 😠 Ze zacne zas chaosit, ci som si ista, ze tu sa o mna postaraju...to ja uz tiez total rozmaznana po roku u sukromnika..
A Kati ved to..mne sa tiez zdalo, ze to CTG by mali stale robit a hadam aj prietoky..ja som u mojho doktora videla tie zeny tam stale sediet s tymi pasmi...len ked teraz chodim uz sem, tak na mna nejako nevyslo...a mam len obavu, ze ked sa tam spytam, tak mi povedia nieco ako, ze oni vedia co robit..a viem ako doktori neznasaju "premudrele" mamicky, co si citaju na internete a potom od nich ziadaju rozne veci...no ale aj tak sa spytam...
K prietokom napriklad - moja kamoska preve kvoli tomu rodila o 2 tyzdne skor, ze jej pri poradni zistili odrazu problem s prietokmi, tak ju tam uz nechali a sup na vyvolavacku...a mne ked to neskontroluje, co ak sa nieco stane??? Boze tie statne nemocnice!!

barbina182
autor
19. jan 2010

Miri ani mne tie ctg nerobili,,sa bojim teraz co ked ich mam zle,,a doki ani nevie a ani ja,,nmysli ze kazdej tehulke by ich aspon raz mali(mohli)!urobiť.. 🙄

katka22r
19. jan 2010

no neviem kocky s tym ctg u nas ho robia kazdej jednej tehulke od 36tt v podstate od kedy zaciname mat poradne v porodnici kde budeme rodit je podstatne dolezite to ctg ozaj nechapem...ved sa tam zaznamenavaju ozvy srdiecka plodu....

katka22r
19. jan 2010

no kde ste vsetky?....

tak nic ja sa idem venovat mm a brusku....nic nepomaha na vyvolanie porodu tak sa s vami lucim a musim vydrzat vyvolanie samozrejme ak sa do rana nic nerozbehne o com pochybujem ☹

kocky ozvem sa cez sms a potom ak nas pusti domou... tesim sa s vami na vas porod...dufam ze sa tu vsetky aj nadalej budeme stretavat popripade v niejakej inej teme

drzte sa

renatkas
19. jan 2010

ani ja nebudem mat manzela pri porode, chudak by tam odkvecol, ale zevraj moze byt so mnou ked tam budem mat tie kontrakcie, len si musi priniest prezuvky. A pri porode nemusi byt manzel, moze byt hocikto 😉

barbi este som ten caj nezohnala, ved si uvar necakaj na mna, aspon mi povies ako chuti.

A v mojom pripade tym ze mam tehu cukrovku tak by ma mali sledovat viacej, hlavne kvoli tomu ze cukrovkarkam dozrieva placenta skor a moze prezriet a potom by sme mali problem.

Miri neviem ci nemaju ultrazvuk alebo to CTG na tej ambulancii 57 ci kolko, som videla dnes ze tam ordinoval Spanka. Ked zajtra nieco zistis, daj vediet.

o 18-tej nam pridu kamarati s priatelkami tak musim ist este nieco nachystat, zatial sa majte 😀

barbina182
autor
19. jan 2010

Renatka tak ja ten caj zacnem pit od 23.januara po poradni lebo ju mam 22.januara,,a ked ho zozenies do vtedy tak daj vediet ak nie tak nie,, 😉 😀

Ja som sa napapala a je mi zle tak pijem colu a odfukujem,, 🤐

Reni a co dobre chystas navsteve,,?

Kati budeme si pisat sem,,o babätkach alebo urobime novu temu,,ale tiiiiiiii budes mat baboooo skor nez miiii 😠

tintiniacik
19. jan 2010

Ahojte babulky akurat som prisla z prace bola som sice len od jednej no po tej dovolenke som akasi unavena;(zajtra idem do poradne tak potom dam vediet ze co a ako.Ja sa vzdy tak bojim ked idem do poradne ze ci je vsetko v poriadku

m.i.r.i
19. jan 2010

Reni, dam zajtra vediet.
Kati,drzim palce! Uz to budes mat za sebou a malu v naruci... 🙂

barbina182
autor
19. jan 2010

Baby uz som konečne pobalená...sa tešim bo ja lenivá som,, 😀 😀 😀
babenku berem latkove plienky,vlhcene utierky,kosielku jednu,ortoped.nohavice,krem na zapareniny ciapocku,ponozky jedny,,a plienky musim kupiť kupim tie hagies 2-5kg,len 48ks,,bude stacit..??? 😖

A pre seba mam 1supravu vrch nohavice,,2 nocnekosielky na gombiky na vrchu sa rozopinaju,,
1supravu satenovu zupan nohavice,,staci mi to,,?asi hej 😖 😀 😝 😕

tikuska
19. jan 2010

Barbi tie nohavice satenove sa ti budú ťažko prať ak sa ti zašpinia od krvi. ☹
Počítaj aspoň 5 plienok na deň v nemocnici budeš pri bežnom pôrode 4 dni. A nezabudni jednorázové nohavičky.

barbina182
autor
20. jan 2010

ahojte,
tikuska mas pravdu ,ale berem ich len do stastia keby nahodou,tak ich obleciem, 😉

vcera tu nikto nebol??co ste robili kocky,,?

Ja som prave vstala a ranajkujem pri pc ako vzdy,,mam Multivitaminovy dzusik a rozok so syreckom a maskrtu bebe brumik co pre deti je taky maly ale fajnyyy,,mohol by väčší byť,, 😀 😀 😀
Dnes budem len odychovať nikam sa nechystam,,a inak az dnes som zacala ten 36tt,,podla mojich vypoctou,, 😕
ale nevadí,, 🙂