icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

renatkas
20. jan 2010

nebojte, my to s tymi velkymi babatkami zvladneme 😉 prinajhorsom nas nastrihnu 😎

ja som si dala zavazok ze ako dovrsim 38tt tak zacinam s upratovanim a umyvanim okien 😀

barbina182
autor
20. jan 2010

renatka nemam hemeroidy,,ale bola to len taka mala kvapka,,takze uvidim dufam ze to s porodom nesuvisi,,,

Ja ani neviem kolko ma moje babo,, 😠

Matulka,,aha amama nema net,, 😒 takže tu budes dufam castejsie ked si doma 😉 😀

garonka
20. jan 2010

reniiiiiiiiiii žiaden nastrih preboha 😀 to budeme chodiť ako kačice skoro týždeň 😕

venuss
20. jan 2010

ahoj holky, chtěla bych se Vás zeptat, jestli některá z vás nemá náhodou stejné bolesti jako já.Několikrát za noc mě vzbudí tvrdé břicho (spíš nahoře nad pupkem) a bolest v podbřišku a někdy se stane,že to je i několikrát za den,ale jinak to je každou noc.Jdu většinou v noci na wc, když to začne a pak se mi zase uleví. Myslíte,že to jsou poslíčci?

barbina182
autor
20. jan 2010

venuss,,ja to nemam ale akurat utekam stale na wc,,a mozu to byť ti poslickovia,,

matulienka.d
20. jan 2010

barbinka, nič sa neboj, určite tu teraz budem stále........nechystám sa znova okupovať mamču a brachov... 😉
mamča nemá net, ona je rada, že ovláda ako tak mobil....mamina je technický Antitalent....hehe 😀
a tvoj mm má teraz tie nočné?????

venuss
20. jan 2010

barbina,děkuju ti . na wc chodim taky porad. 😉

barbina182
autor
20. jan 2010

matulienka hejmoj mm ma nocne on pride až okolo 23hod,,ale ja nebudem tak dlho za netom ja si stale idem lahnuť skor,,
a moja mama vie vsetko aj s netom,cita si co ju zaujima atak,,ved ma iba 40rokov,,mala ma na 20r. 😀 Ja mam teraz tiež 20r. a ty::?

barbina182
autor
20. jan 2010

venuss,,no mne to už ide na nervi,,lebo odznova zaspavať a pokial najdem polohu,ved to mame uz za par tak musime vydržať,, 😉

venuss
20. jan 2010

barbina.jj, uz se strasne tesim. 🙂 a pro prcka vydrzim cokoliv. 🙂 zitra jedeme do poradny a budeme se vazit.tak jsem zvedava,kolik ten nas drobecek vazi. 🙂

barbina182
autor
20. jan 2010

venuss,,tak potom sem skoc a napis na vahu tvojho malinkeho a co bolo na poradni,, 😉
Ja idem piatok sa tesim,, 🙂

venuss
20. jan 2010

barbina.jj,urcite dam vedet. 🙂

barbina182
autor
20. jan 2010

Ja si idem lahnuť a odychovať,,zajtra si vas docitam,,
inak mama pecie kakaovnik mnaam sa najem a lahnem,,mozno kuknem aj telku a cakam na mm,, 🙂

janyka
20. jan 2010

Barbi, ja som to mala len raz, ale viac sa to neobjavilo. Ale ja mám pocit, že som sa poškriabala sama nechtom pri umývaní. Nebola si viac krát na wc, alebo netlačila si? Možno ti praskla len nejaká cievka.

Garonka, neblázni, radšej chodiť týždeň ako kačica, než by ťa malo potrhať. To sa hojí horšie 😨 Ja som chodila ako kačka len 4 dni v porodke, aj to len preto, že ma zle zašil a ťahal ma posledný steh. Keď som išla domov, zabudla som na to a v poho som nasadla do auta, steh sa pretrhol a mne sa ulavilo. Chvalabohu sa to pekne zahojilo a spravilo samé 😀 nieje to také strašné 😉

barbina182
autor
20. jan 2010

janyka asi hej pretože som bola už 2krat kuakat a nemam ziaden vytok,,ale pre istotu idem odpocivať,,nechcela by som este pôrod este nech pobudne v brusku aspon 2tt 😠

A na to sitie si si to niecim umyvala,,alebo mastila,,?

danula.ch
20. jan 2010

nastrih vraj necitit ked ho robia, len asi potom ked sa to hoji tak je to nic moc. na kurze nam ukazali ako masirovat hradzu, tak poctivo masirujem kazde 3 dni. nie je to prijemne ani trochu, ale po 4 cviceniach citim ze je to ovela lepsie, povolnejsie. hadam to aspon trochu pomoze.
a cvicim aj panvove dno, aj to vraj pomoze na regenraciu po porode

vcera som bola prvy krat na poradni v nemocke, bolo tam o dost vacsie sukromie ako pieste ze mate v BA. najprv CTG, potom Sono a nakoniec sa ma ist s vysledkami do poradne. a zvykne to trvat od rana az do poobedia, strasne vela zien tam chodi. ale moj superdoki to vyriesil tak, ze ma tam poslal v den ked poradna nie je, takze som na CTG a Sone bola prva, a s vysledkamni som sla k nemu. A bolo to raz-dva, no zlaty je 🙂

barbina182
autor
20. jan 2010

danula kolko krat chodis teraz k dokimu kazdy tyzden uz?lebo ja som teraz objednana a neviem ako ma objedna zas ci o tyzden alebo o 2t

matulienka.d
20. jan 2010

barbinka,
no veď jasné, že nebudeš za netom celý večer, to ani ja... 🙂
Moja mamča má 50, no a ja budem mať 8.marca 26.rokov. No a termín mi vychádza presne na moje narodky, no tak dúfam, že to tak aj výjde....To by bolo super mať s dcérou v rovnaký deň narodky, no nie??? 😀 😀 😀
A veru, radšej riadne oddychuj, držím palčeky, až je to v pohodke.

Čo sa týka nástrihu, tak ja radšej by som bola, keby mi ho urobili ako by ma malo urvať na všetky strany. Kamarátka rodila bez nástrihu, totálne ju roztrhalo a mesiac mala problém chodiť, sadnúť, wc----no proste hrôza čo i len pomyslieť.....No a teraz rodila druhýkrát, tak aj s nástrihom a v pohodke, po 5 dňoch úplne super.....Akurát jej pôrodník, čo ju odrodil druhýkrát povedal, že ten prvý pôrod jej pekne pos....., lebo jej kázali tlačiť, keď ešte nemala a museli jej zašívať krčok.....A to sa dozvedela po dvoch rokoch....... 🙄

danula.ch
20. jan 2010

barbina, ten problem s krvou som mala aj ja par krat, hlavne ked som chodila na zachod raz za tri dni a bolo to potom ako porod, no co uz. pomohla vlaknina, vela ovocia a zeleninky a taraz chodim kazdy den a krv uz nehrozi 😀
ale na malu sa v noci budim 1-2 krat maximalne, ako sa potom vyspis? ved to len na zachode sedis celu noc 😉

danula.ch
20. jan 2010

do nemocky na pasy a sono budem chodit kazdy tyzden, ale vysledky mi vyhodnoti moj doki u seba. aj on robi v nemocnici, mne to takto viac vyhovuje, pozna moj stav. ale inak sa vysledky zvyknu vyhodnotit v nemocnici, aspon myslim
prvy krat mi dal doktor vymenny listok do nemocnice a dalej uz chodim automaticky vzdy ten isty den v tyzdni az do porodu kazdy tyzden

martulienka, s tym nastrihom suhlasim, je to podla mna lepsie ako sa nechat potrhat, potom aj to sitie je ovela komplikovanejsie a aj hojenie trva vraj dlhsie a viac to boli. ale dufam ze budem mat nastrih co najmensi, aj preto teraz poctivo masirujem 😉

janyka
20. jan 2010

Barbi, občas, keď som mala čas, tak som si to umývala repíkom. Ja sa skôr bojím rezu po sekcii. Som počula, že to bolí viac 😒

Matulienka, to by si mala pekný darček 😵 aj môj muž dostane na narodky taký darček 😵

matulienka.d
20. jan 2010

janyka, no tak držím palce, aby to aj vám vyšlo.....taký darček sa veru neporadí hocikomu.... 😀

renatkas
20. jan 2010

garonka ja radsej nastrih ako dotrhanie, moja mama bola komplet dotrhana aj z vnutra.

barbinka ty si mi teda dala chute, taky kakaovy kolac, alebo este lepsie orechovy, ale domaci, ne z obchodu a s mlieckom, jaaaj. ja mam na to taku chut, mm ze tesco je do polnoci ze ci nezbehneme,ale to neni to iste ako od maminky 😀

venuss ja mavam tiez tieto pocity, ale nejak to neriesim, beriem to ze je to uz v tomto stadiu asi normal. V noci mi tvrdne brucho, ale hlavne na pravej strane, v poslednom case akoby ma pichalo vo vajecnikoch a ked sa maly zacne tlacit tak ma picha v krcku, aj cez den aj v noci. Ani tuto noc som kvoli tomu nespala.

matulienka a ty sa teraz nenudis ked si sama? ja som doma dnes prvy krat ze som nesla do prace a neviem obsediet 😖

danula a tu masaz hradze robis aj s nejakym olejom alebo len tak nasucho? nemoze to aj nejako uskodit?

renatkas
20. jan 2010

jani neboj sa tej sekcie, moja svagrina stale hovori ze normalne by rodit nechcela ked vyskusala ake je toto pohodlne.
a maly sa este stale moze otocit 😉

renatkas
20. jan 2010
matulienka.d
20. jan 2010

renatkas,
ani nevieš, ako veeeeeeeeeeľmi sa nudím, ale tak cez deň sa šmotlím kade tade, moc teda neobsedím.....idem pozrieť mamču, alebo sa stretnem s babami na čajík, prípadne prídu pozrieť ku mne...no a čas zabíjam kukaním tv, netom a čítaním knižiek......teraz ešte periem vecičky a chystám sa žehliť, tak to tiež nejak nudu zaženie....

🙂

matulienka.d
20. jan 2010

ozaj zaujímavý článok...............

m.i.r.i
20. jan 2010

ja tiez suhlasim radsej s nastrihom ako s potrhanim...sestru mala potrhala vo vnutri, potom ju nastrihli ...tak mala vnutri 8 a vonku 7 stehov..ale sama vravela, ze tie vonku sa ovela rychlejsie zahojili..a tie vnutorne ju boleli, ona nesedela dobre asi 2 tyzdne..na nafukovacom kolese a tak..lebo ju to tak bolelo...keby boli asi skor strihali mohla lepsie dopadnut..
venuss, ja mam tiez take pocity, ale ja prave nie v noci ale cez den..ja mam noci nejake prilis dobre..sice cikanie je na pravidelnom poriadku, ale moj maly je v noci menej aktivny a ani brusko nevrdne ani nic..rycho zas zaspim...ale cez den mi tvrdne, maly tlaci tam dole veru v panve a aj mrchovske bolesti mam..to uz par dni takto...a tiez to beriem, ze to proste k tomu patri, pomaly sa to blizi..ale iste este nie zajtra 😉

renatkas
20. jan 2010

mati no aspon mas s kym ist na ten cajik. ja som dnes ani nepachla von, taka kosa bola a este som sa ani neucesala, jaaaj no musim zo sebou nieco robit 😀

miri ja sa chcem spytat lekara ci bezne nastrihavaju alebo len ked je dietatko velke, lebo tu na konikovi som citala v nejakej teme o tej masazi hradze, ze aj tak preventivne nastrihavaju v 90%

m.i.r.i
20. jan 2010

mne sa reni tiez zda, ze tu uz preventivne nastrihavaju...co tiez asi nie je najlepsie...ja neviem...asi sa s tym moc netrapia skusat to aj bez toho... 😖 Len ked ja uz ani sama neviem, lebo ked to nespravi preventivne a sa zbytocne potrhas, to tiez nie je bohvieco..ale zas mam kamosku co rodila vo Viedni a ta vravela, ze o nastrihavani tam ani reci..ze jej celu 2 dobu porodnu masirovala porodna asistentka hradzu a nielen hradzu, ale skor tak dohora ju roztahovala..nie dole, akol ked nastrihavaju..ze jej to natahovala smerom hore...a super ju natiahla..mala vysla bez jedneho trhnutia a strihnutia..ze tam sa to skor tak robi, ze poriadne ti roztiahnu nohy a snazia sa ta roztiahnut, nie nastrihnut...no ale u nas asi to je lahsie pre nich smyk smyk..a preventivne to maju z krku keby nieco...Ked to je tak tazko vediet co robit, je to take individualne, pripad od pripadu, situacia od situacie..uz ani sama neviem, ci sa tymito vecami zaoberat...
Tak o inej teme, ale chcem tym len poukazat na rozne myslenie mamiciek - tu casto citat na forach ako sa mamicky stazuju, ze im v Ruzinove vzali dietatko na prikrm ked mamicka nemala dost mlieka.. a vela ich tu upozrnuje, ze si to nemas nechat dat, ze treba prikladat, len nech ti nik nedokrmi a ked ano, tak nespokojnost...v sobotu som stretla jednu kamosku, rodila v Ruzinove a ona sa stazovala ze aky strasny personal, ze ona 3 dni nemala mlieko a tie sproste sestricky jej malu nechceli dokrmit..ze ju nechali 3 dni hladovat, ze ake bezcitne a ze si mam dat na to pozor....tak asi tak...kolko ludi tolko chuti..kazda mamicka iny pripad, pre doktorov len dalsia pacientka...a nevyhovies nikomu...ja len verim, ze budeme spokojne co najviac a ze nase deticky pridu na svet zdrave a budeme sa s z nich tesiiiit..