Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
Ahojte,
mabe za pohyby sa nepovazuju len kopance ale aj to ked maleho citis ako sa prevrati, vyduje a taaak, to mi potvrdil lekar.
Moj maly je uz taky nedockavy, vkuse sa hybe, ale som rada lebo viem ze je ok.
ja som pribrala tiez 9kg.
Katke som pisala sms-ku, dnes mala ist na tu vyvolavacku, ked mi da vediet napisem, snad jej zaberie prva vyvolavacka a bude vsetko ok.
Tak a môjposledný dníček v práci....Aj som rada ale aj sa bojím že či sa nebudem doma nudiť kým nepríde na svet babatko a budú mi chýbať moje kolegyne ☹ Ale som im povedala že budem chodit otravovat 😀
Hmmm, no tak to pekne....Naš drobec je v pohybe,niekedy dokonca aj keď sa hýbem, hehe.....Hyperaktivita po tatinkovi....
Ja sa idem prejsť na poštu, prišla mi ešte sociálka. Nooooo a asi sa zastavím niekam do obchodíku poobzerať, či tam majú čo nového....
Tak sa zatiaľ držkajte. 😀
Tintiniačik, som rada, že v tom nie som sama. Som sa tu cítila ako exot s tými mojimi kilečkami 😅
som doma baby,,dakujem ze ste mysleli.. 😉
Vsetko je ok aspon tak to vraví doktor,,vraj už to može prisť každu chvilu,to aj vam tak dok.hovori..ja mu hovorim ze ci to vyzera ze uz..a on ze asi hej...
Objednal ma na 29.1 to je na buduci piatok..a vraj kwed este pridem...co on mysli ze porodim ja este necchem az vo februari...este tyzden nech pobudne,, 😅 😅
Dal mi zase vag.tabletky na preliecenie volaju sa že...Macmiror complex 500 mate s tym skusenosti..??? 😨
Vraj staci ked zoberem len 7tabl.do piatku,,
Brali mi krv,a vag.vyter,merali tlak,vaha mam +1kg... 😵 a ultrazvuk,ctg,ozvy srdiecka,pupocnik tak vraj vsetko okeeej tak som happy 😀
No,a cervix skore CS mam 3 A VY???napiste mi kolkomate vy hlavne tie co ste tiež v 36tt nech porovnam bo sa bojim ze mam velke už,, ☹ ☹
Rozmer hlavicky ma maly 9,18 🙂 a vraj ma aj akurat vahu ale nepovedal mi presne....to je vsetko 😀 😀 som jak spisovatel už..
Ja som od zaciatku tehotenstva pribrala 12kg.. 😒 🤐
Barbi, to super ste dopadli...tak uz sa to blizi...ked mas CS 3, tak to ozaj sa uz meni..aj mne doki v stredu povedal, ze uz kedykolvek..to iste co ty pises..mam poradnu buduci stredu a on, ze tak o tyzden, ale ak by nieco, tak mate moj telefon...mne povedal, ze som otvorena uz na pol prsta a mam zmaknuty krcok a hlavicku zosunutu dole...ze ju citi hmatom, takze to moze byt kedykolvek..ale cs mi nepovedal...no a ja uz 3 den cakam a este nic..takze to ze coskoro moze byt klude dalsi tyzden a viac 🙂
a ty mas kolko cervix skore..?
to mi teraz nepovedal..este naposledy som mala 1..to mi vzdy pisal do knizky..na zaciatku vzdy 0, potom pred tyzdnom 1 a teraz mi nenapisal CS..napisal tam - "otvorena na pol palca" ...tak neviem 😖
Jaaj som si nevsimla ze si napisala ze nevies,,ale ja chcem az vo februari ale to sa neda naplanovať,,
dnes som kupila tie plienky huggies 2-5kg je ich len 28ks a stali necelych 7eur,,
a fklasu som kupila v lekarni na mieckonech bude doma neviem ci mi ju bude tereba do nemocky??
Idem daco zjesť,,a s tym malinikom tak neviem či ho piť ja som si ho kupila ale teraz váham ked mi to pojde samo,, 😅
Aha tak mne nehovoril nic zeby som bola otvorena,,ved ja som len teraz 36ttt zacala nie ako mi tu konik pise,,a ti si presne v 38tt?
Barbi, nestresuj, keby sa aj teraz narodí, bábo už je zrelé, plne vyvinuté. Teraz už len priberá na váhe. Ale podľa mojich skúseností a čo počúvam dr to už takto mesiac pred termínom hovoria, že to môže prísť kedykoľvek. To, že si otvorená na pol prsta nič neznamená. Ja mám CS:4 od 29tt a otvorená na špic prsta a dr. sa čuduje, že sa ešte držím. Takže nakoniec ešte môžem aj prenášať. Ja si z toho hlavu už nerobím, pretože od utorka začíname 36tt a to už sme za vodou 😉 takže Barbi, kľud, nestresuj sa zbytočne! Do nemocky flašku nepotrebuješ 😉
A baby, písala mi Renatka, že písala Katke. Vyvolávačka jej nezabrala, tak počkajú do nedele a ak nič, tak cisársky.
barbi ahoj,
no tak som rada, že je všetko v poriadku....až nato, že možno to bude skôr.....ale tak s tým nič človek neurobí a keď to bude mať tak byť, tak to tak aj bude a nič s tým neurobíme.
Ja ale tiež dúfam, že neporodím skôr ako v marci, no ale človek mieni a Pán Boh mení..... 😉
Čo sa týka toho koníka, tak mne to vypočítalo v pohodke......
Ale keď som bola naposledy na poradni, som tam bola s jednou kočkou, a ona bola v 37.tt a keď vyšla z poradne, tak povedala, že jej dokina povedala, že je otvorená na 2palce a že aby si radšej nachystala veci, že to už veru asi príde.....no a dnes mi baby povedali, že ešte v ten deň o dve hodky neskôr aj porodila.....No tak to bola riadna bleskovka kokos...... 🙂
ja si tiez myslim, ze na pol palca asi nie je este bohvieco...tiez mam kamosku, co bola na 2 palce po poradni a na druhy den porodila...ale pol palca asi este zo tyzden aj viac vydrzi..tak ktovie 🙂
Barbi ano, ja som v 38tt..presne 37+3 dnes...termin mam na 8 februara...ale podla ultrazvuku mi to aj tak doki dal na 2 februara...tak sa aj tak skor orientujem tym 2.2...a to by uz som bola akoby v 39tt...
a mna maly hrozne tlaci tam dolu uz par dni a dnes neuveritelne...na vsetko..na mechur, na stolicu a aj len tak..ze as normalne dych zachytavam..som zvedava co to riesi drobec jeden 😝
tak nasa Katka sa tak trapi...tej malinkej sa nijak raz nechce von...ani vyvolavacka ked uz nezabrala..to je co povedat...Katuska uz bude riadne stastna ked bude mala pri nej...tolke cakanie...
Janyka no aspon si ma ukludnila ze ti mas CS:4 a nic,,aspon som kludnejsia,, 😉 a zeby som bola otvorena tak neviem lebo doki mi nic nehovoril,,a uz mi robil konecne aj to ctg a vraj je v poriadku,,a ja presne od bud.utorka zacinam 37tt,,, 😀
Matulienka,,no tak ja niesom este otvorena len mam to cs:3 tak neviem co to znamena ale janyka ma uz upokojila tak si hlavu nelamem,,Hoci by som bola rada keby sa babonarodilo na valentina.. 😀 😀 alebo aj neskor jak sme pisali na mm narodky,, 😀
Miri to aj mne maly tlkaci na mechur a na stolicu ,,musim na malu utekat stale,,a nechcem zanedbavať ani pitny režim tak pijem,,no neviem,,uz by som to mala rada za sebou ale este chcem aspon2tt vydržat tak dufam 😉
Katka chudatko,,drzim palceky a nech sa mala umudri... 😉
Matulienka, aj ja by som chcela takú bleskovku 😵 keď som bola v nemocke na CTG, tak tam prišla jedna, čo mala bolesti len 2 hodiny a skoro nestihli ani na sálu dobehnúť, tak sa to malé dralo von 😀
No, ja väčšinu čo poznám, tak dr. vravel že už to bude a bolo až na termín.
Barbi, som rada, že som ťa ukludnila. Fakt nemusíš stresovať, potom to zbytočne prenášaš na bábo, ten stres 😉 ešte si pekne užívajte spolu posledné týždne 😵 na Valentína 😵 to by bolo pekné, ja mám narodky na druhý deň 😀
Veru, Katka sa nám takto trápi....to čakanie nieje bohviečo 😒
joj, no za dve hodky by som aj ja chcela porodiť, to by mi bolo hej...... 😉
barbi, jasnačka, nestresuj, všetko ber v pohodke a užívaj si ešte tehu.....hlavne kľud...........
tak Katke to veru nezávidím chúďatko..... ☹
My sme boli včera v Gynaexe v BA na UZV a maličký je uplne zdravučký a váži 1564 g. 😅
Na pálenie záhy sú najlepšie mandle. Skoda len že mi začal rásť zadok a stehná. Tam by pribudať nemuselo. ☹
Baby ja som ležala a idem dalej,,idem sa uložiť rano sa ozvem..
citim sa velmi dobre babo asi spinka lebo sa mrvi malo,sem tam kopne a zase klud,,
tak sa majte zajtra sa ozvem,, 😉
Dobré ranko tak večer posledna a rano prvá...
Co ste robili babulky?
Ja som prave vstala,,a pijem Mliecko Granko mnam..
Co budte mať dnes na obedik,,?ja ani neviem stale treba daco vymyslať... 😒
A mate pravdu nieje dobre sa stresovať s porodom kedy to pride tak to bude,,ale teraz neviem ci este piť ten malinikkkk????? 😎
dobré ránko....
Joj, ja sa idem teraz akurát naraňajkovať....V noci som moc nepospala, tak som to musela dohnať ráno... 😀
Na obed???? Hmmmm, to je dobrá otázka....Ale keďže som ešte stále sama doma, tak asi len nejakú palacinku, alebo si vypražím kúsok rybky, prípadne syr....Ešte neviem, načo budeme mať chúťky.... 😵
A ten malinikkk???? NO fakt ti neviem povedať.....To už ako sa ty rozhodneš moja.... 🙂
Ja som zatial mala len omeletu k obedu som sa este nedostala....
Malinik no neviem aj chcem aj nie,,cakam co mi nato napiste vy,, 😀
Matulka a preco si sama doma???mm je este stale prec..
Ahojte,
tak ja som mala vcera skvely den. Najskor som sa nemohla dostat na net lebo konik mi nejako nefungoval, potom nam vypli elektriku a ja sama doma lebo mm bol v Trnave na zapase a kedze byvame v novom byte a ani jeden z nas nefajci, tak ma chytil hysak ze ani zapalovac ani zapalky doma nemame. Svietila som si telefonom a nejakym zazrakom som nasla zapalky co tam nechali este asi nejaky robotnici co nam prerabali byt, tak som bola asi hodinu a pol o svieckach. Som obtelefonovala kazdeho, a este naivne si myslela ze ved aspon na notebook zbehnem, ale no naivna som bola, lebo wifi tiez funguje cez elektriku takze ani na net som sa nedostala 😀 Vecer mal pre mna zbehnut bracho a isli sme k rodicom, mm pride za mnou dnes lebo je este na nejakom skoleni. Tesne pred tym ako prisiel bracho tak zapli elektriku, najskor som mala v plane ist z 8-meho poschodia peso, ale nedalo sa, ako som si dala rifle namiesto teplakov tak maly zacal tak vystrajat a ked sa mrvi tak poriadne ani neviem prejst meter tak ma to tam dole picha, tak som isla vytahom a modlila sa aby som sa nezasekla. V noci som vobec nespala, chybal mi mm lebo nebol pri mne, aj mi nad ranom pisal sms-ku ze ani on nemoze bezo mna spat.
tintiniacik zavidim ti ze to vies vydrzat sama, alebo skor asi si nutena...
barbi ja zacinam s malinikom dnes vecer. a CS mam stale 0.
ja som este neranajkovala, zobudila som sa asi pred hodinou, som ako medved, maminka robila skvely orechovnik a sisky tak som si dala s mliekom, takze obed az niekedy o 2 hodiny 😀 a mam na vyber, spenat, gulas, a tusim aj nejaka ryba tam je. Jaaaj jak je to skvele ze len otvorim chladnicku a taky vyber a ja nemusim pohnut ani prstom 😀
tikuska ty chodis do Gynaexu? Ku komu? Ci tam si bola len na tom ultrazvuku co sa robi v 30tt u Dr.Drobneho?
A Katka - telenovela s nou este stale pokracuje, idem pozriet ci neposlala sms-ku ale asi nie. Malej sa nechce velmi na svet, jaaaj ale asi to bude potom pohodove babo co prespi cely den 😀
ja uz sa neviem dockat kedy porodim 🙂 este take 2tt a uz by som aj mohla, ale ked mam CS0 tak dufam ze neskoncim ako Katka 😝
inac co si myslite o baby vaku a baby satkach? vcera ked sme nemali elektriku som so so svieckou listovala v jednej mudrej knizke a tam sa o tom pisalo, vyzera to byt celkom prakticka vec, doteraz by ma to ani nenapadlo kupit... ale nejak o tom zacinam uvazovat.
barbi, no ja som sama doma od minulého piatku, takže už 8.deň........a mm príde až o týždeň, tak zasa rozmýšlam, či predsa len nepôjdem pozrieť mamču, lebo sa tu idem zblázniť... 😒
Práve sa snažím upratať celý byt, ale akosi si musím dávať prestávky, lebo nestačím s dychom....srdce mi ide niekedy vyliezť až z oči..... 😨
Ja som nakoniec predsa len skončila pri tých palacinkách, urobila som si odrazu aj na večeru, takže mám pohov.
Mne ešte žiadne CS do knižky nenapísala moja doktorka, takže vám neviem povedať, ako som ja natom, ale myslím, že je ešte skoro nad tým uvažovať....Uvidíme čo povie o týždeň na poradni. To už budem na začiatku 36.tt.
Čo sa týka toho baby vaku a šatke, mne sa to veľmi páči. V okolí to používa dosť známych a sú spokojný....vraj aj pre malé je to lepšie ako byť v kočíku alebo vo vajíčku.....hmmm 🙂
Renatka to aj ja som nastvana ked mi nejde neeet...a nemozem nic citat,,
Na obed som mala Kuracie mäsko a cestovinky,,,sama som si pripravila a chutilo mi 😅 😀 ..
Reni ja ten cajik nezacnem este dnes piť...lebo neviem ci mam ked mam CS 3 a ti mas CS len 0..?To je dobre ci nie,,neviem ani ja...
Akurat som si urobila feniklovy cajik pijem ho uz 4.den a je mi po nom fakt lepsie na zaludku.. 😀
idem si daco na google zistit ako to je s tym cervix skore....
Matulienka takk ja na tvojom mieste by som bola doma u mamy a cakala na mm ved sama to je nuda a moze sa ti aj daco prihodiť a budes sama doma...radsej chod k mame a ked pride mm tak näspeť domou... 😉
Palacinky aj ja mam rada este pred mesiacom som si ich robila...mnamky,,,ale teraz sme dlhonemali ale napravim to behom tyzdna si ich spravim.. 🙂
A ja dnes neupratujem,,akurat som len pradlo pozvesovala..a mam vegeeet.. 😉
Renatka, no mala si veselo vcera ako vidim...ja by som tiez tak dopadla..ale mam nastastie zapalovac, lebo ja rada palim sviecky, tak aspon to...
My si ideme kupit manducu na nosenie...je to podla mna super..hlavne drobce co su mrzute, lebo potrebuju byt stale na rukach a tak..tak si ho tam das a drobec spinka, hojda sa, je pri tebe a ty mozes robit vela veci...aj moj muzik sa na to tesi...ze on s kocikom vonku chodit ani nebude...chysta sa maleho nosit...🙂
A CS baby nerieste a uz vobec nie s malinikom ci bez ci co..kludne ten malinik pite...

Baby ja som pribrala 17kg a to som v 32tt ale tak ked mi chutí 😀