icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

barbina182
autor
23. jan 2010

Nasla som hodnoty na cervix skore..

Cervix - score (kritická hodnota)

24 tt---- CS1
26 tt CS 2

28 tt CS3
31 tt ---CS4
33tt-----CS5
36tt-----CS6
38tt-----CS7

Cize ja som v 36tt mala by som mať CS 6 a mam ho len 3,,nechapem potom ničomu už... 😕 😅

m.i.r.i
23. jan 2010

No Barbi to je nejake divne tie udaje..ja mam CS 0 do 35 tyzdna..v 35 mam prvy krat 1...Tak moja, najlepsie sa tymto vobec nezaoberat...iste je vsetko v poriadku a nic zvlastne to neznamena..ak by ano, tak doki ti povie 🙂

bronula26
23. jan 2010

ahojte babky...

uf, ja ledva odfukujem 🙂 boli sme oslavovať tatovu 60-ku, dala som si natur morcacie prsia so sampionmi a hranolkami 🙂 potom este orechove palacinky 😀
a este z takej ovocnej torty 🙂 no hotovo 😅

garonka
23. jan 2010

Katka už ma babo? 😕 😵 😵 😵

janyka
24. jan 2010

Ahojte, ja už nejako nemôžem spávať posledné noci ☹ ....tak si tu hoviem s nb v posteli, deti spia, jedno v brušku, druhé okupuje mm postel(toho sme presťahovali do detskej 😀 ), len ja halabuším 😅

Garonka - Katka ešte nemá bábo, zatiaľ...možno...

Barbi - tie hodnoty si niekomu opísala z tehu knižky? 😕 ...ale to sú už asi kritické hodnoty pre daný tt. Pod tú hodnotu je to asi v pohode, aspoň som to tak pochopila 😅 ...no ale kašlať na hodnoty, nerobím si z toho hlavu.

My máme dnes na obed kuracie prsia s broskyňou a syrom. Ešte som to nerobila, tak snáď sa podarí...ešte že existuje net, všetky nové recepty hladám tu 😵

barbina182
autor
24. jan 2010

Ahojte..

Janyka tie hodnoty som nasla na google,,a neviem ci su kriticke ci jake,,?ale je mi to uz fakt jedno,citim sa dobre..a nemam ziadnych poslickov tak dufam ze to potiahnem este do februara,,a doki ma len nastrasil...lebo on somov uz tak rozpravaljak keby som do tyzdna porodiť mala...a pritom mi nepovedal ani ze som otvorena... 😕
My mame na obed mäsko a koprovu omacku s klednou.. 😀 A polievocku,,

Bronula..to si sa fajne napapkala.. 😉 ale jamorcacie prsia moooc nemusim..akurat s tymi palacinkami mi robiš chutee žeee s orechamyyy mnamky.. 😨 😀

Miri..mas pravdu doki mi nic nepovedal..akurat to co pisem tu hore janyke... 😠

Garonka my o Katke tiež nič nevieme,,možno renatka lebo jej mala dať vedieť.. 😵

garonka
24. jan 2010

barbi
ja ani neviem ake mam cervix skore, 😅 keby bolo niečo zle doki by povedal no nie?

ja len preto lebo chudera sa od piatku trapi a ja som zvedava či ma Laurušku už v naručí 😵

reniiiiiiiiiiiiiiii kde si chceme newsky o Katke 😅 😵 😵

barbina182
autor
24. jan 2010

Garonka tak to je dobre ze ho ani nevies aspon nemas stresy... 😕

Ja som prave zo sprchy vysla...a vlasky v uteraciku 😀 ..cakaam na obeddd ale ten sa este len teraz zacal pripravovať to sa nacakam....

a ty co variš?

garonka
24. jan 2010

barbi
joj ja si tašku balím dnes 😅 hoci veci mam na kôpke pekne uložene 😵

ja mam stresy že mi pôrodnik sprdol že budem mať ťažky pôrod vystrašil ma ako len mohol, lebo podľa cyklu som bola v 36tt a maleho vek je na 38tt je veľky a ma 3350 g hoci to je orientačne ale nemusel byť taky sprosty

no ja nevarím to sa priznam 😅 drahy robí akusi zeleninovu polievočku a francuzske zemiaky bez vajíčka a uhoriek 🙂 mäso mi nejak nejde dole krkom cez týždeň som ho jedla skoro každý deň a včera u maminy som si dala lokše ale neodpadni zjedla som 15 😲

a ty maš fajnovy obedík kôprovu omačku zbožňujem len môj drahy nie a nie to jesť 🙄

barbina182
autor
24. jan 2010

Garonka ja mam tasku pobalenu od minuleho tyzdna... 😉 konecne mama ma prinutila..ale mam to za sebou aspon... 🙂

A malinky nemusi byt taky velky moze to byt len odhad...ja som tiez v 36tt a ani netusim kolko ma moj maly betar ..doki akurat povedal ze ma dost a ze sa moze narodiť... 😠 tak neviem..ale neboj zvladnes to 😵

No a nevarim ani ja mama varí ja len papam dneska,...a 15loksi sa ti nedivim museli byt fajnee dobré-- 😉

garonka
24. jan 2010

barbi ja som to nejak odkladala 🙂 ale dnes nahadžem do tej tašky veci nech mam pokoj
a všetko maš v jednej taške? lebo ako pozeram na tu kopu to budem vyzerať, že do nemocky idem aj bývať aspoň na rok 🙄

ako nam dobre keď nam varia že jo?

suprove boli ale maly kuvik si v noci vykladal nožky na žaludok tak bolel ale aspoň som spala v noci ako dudok 😀

slinka3
24. jan 2010

Ahojte baby. Zajtra idem na poradnu a vysetri ma primar lebo mam vysoky tlak a som otvorena na 2cm povedal nech si zbalim pre pripad aj veci mozno,ze pre tlak mi vyvolaju aj porod tak uvidim aj mala ma tlaci uz dole mate problem s tlakom 🙂

garonka
24. jan 2010

slinka

držkam prsty zajtra 😵

ja som mala tlak vo štvrtok 140/90 a nič mi nieje ani neopucham klop klop a v stredu mam poradňu u primara tak ak mi vyskočí super vysoko idem pod nôž

slinka3
24. jan 2010

garonka ja mam tlak 140-100 ani ja nemam opuchnute nohy ani ruky mozno,ze sa podvedome bojim

garonka
24. jan 2010

slinka jaj no stovka je moc veľa lebo tu 90 ešte beru hraničnu ale to je iste strach ja som na poradni v nemocke mala 130/90 a srdce mi zo strachu bilo ako dive no ja sa takisto bojím hoci mi furt trepu do hlavy či som normalna, že sa sama stresujem, no som proste bojko neurobím s tym nič 🙄

garonka
24. jan 2010

slinka ale nebojaj si už v 39tt a malinka je donosena takže to bude dobre, ľahko sa mi to hovorí nie? keď i mňa asi čaka to iste

slinka3
24. jan 2010

ja si nepripustam,ze sa bojim dam si epi a bude povsetkom

garonka
24. jan 2010

slinka nejdeš cisarakom ale prirodzene? lebo väšinou pri tlaku robia sekciu

slinka3
24. jan 2010

neviem mala je dobre otocena aj som otvorena na 2cm uvidim co povie primar

garonka
24. jan 2010

slinka no tak to ti držím prstíky aby si pôrod zvladla a boli s malinkym v poriadku 😵

tintiniacik
24. jan 2010

Ahojte babulky chcem sa opztat kedz Vam uz tak najviac zacalo rast brusko. Mne sa zda ze ho mam stale take iste 😒

barbina182
autor
24. jan 2010

Garonka hej mam to v jednej cestovnej taske,,a aj veci pre malemam myslim latkove plienky 3ks a jednorazovkymam tam par ks a vlhc.utierky cely balik,,a aaj svoje takze v pohode sa my zmesilo všetko.. 😅

slinka držim palce nech ti vsetko dobre dopadne..a od kedy si otvorena na 2cm...dlho?..ja s tlakom nemam ziadne problemy chvalabohu mam ho vzdy dobry...

Titinacik aj mne sa zda byť teraz uz stale rovnake a mne sa zacalo vypchavať od 20tt...a naviac mozno v teraz v 35tt...asopn myslim 😅 😅

Ja som uz najedna...a idem kusa odychnuť..

renatkas
24. jan 2010

Ahojte,

infosky o Katke - Stale je v nemocnici, stale nic, kazdy den jej davaju vyvolavacky a nezabera, na CTG chodi kazde 4 hodiny, malej sa nejak nechce. Prietoky a plodovu vodu ma ok, odhad vahy malej je 3300g, ze cakaju na pondelnajsiu velku vizitu a tam sa rozhodne co dalej. Chuda ja jej tak nezavidim, takto trcat v nemocnici a stale nic, kazdy den to len prekladaju, ja by som sa uz zblaznila. A pozdravuje vas 😉

tintiniacik mne teraz narastlo brusko rapidne, ledva zapnem bundu a to mam este skoro mesiac do porodu...

garonka a barbi,ja mam tie najzakladnejsie veci pripravene zatial na policke, ale nevojde mi to vsetko do tasky, veci pre maleho neberiem skoro ziadne, len deku a par plienok, ale pre seba musim este take hluposti ze toaletny papier a cojaviem co, tak to uz fakt neviem kam vpracem. a latkove plienky donesie mm potom niekedy ked porodim, lebo fakt neviem kam to vsetko dam.

slinka s tym tlakom to neni sranda, ked ti chcu vyvolat porod tak je tu urcite lepsie ako keby si potom nejak mala ohrozit seba a babo.

inac ma napadla jedna vec, keby sme nahodou rodili sekciou, tak oni nas zvnutra vycistia tak ze sa uz nebudeme cistit odspodu, alebo tak ci tak to z nas bude vychadzat a budem potrebovat tie poporodne vlozky?

garonka
24. jan 2010

barbi
ja zo zoznamu čítam, že nam treba jednorazovky asi cca 40 ks tak som šupla do tašky cely balík pampersiek a ako drahy mi ukladal veci do tej obrovskej tašky sa smial že to akoby na rok som šla na nejaky pobyt 😀

aj ja chcem dobry tlak 😔

reni

bože to ju tak tam trapia? to jej mohli urobiť sekciu a malinku vybrať a nie ju tam takto trapiť moja zlata až mi jej ľuto je veľmi ☹

ta pôrodna taška je ozaj poriadne napchata 😀

ak cisarakom tak vložky asi treba to ja tiež neviem ako to je ale beriem 3 balíky nech mam potom pokoj 😀

renatkas
24. jan 2010

garonka a beries si take speci vlozky poporodne co ani tie kridelka nemaju, alebo klasicke menstruacne vlozky?

garonka
24. jan 2010

reni my do nemocky nemôžme alwaysky a ani žiadne s kridelkami, len jedny mam zo zdravotnickych potrieb ale su take smiešne male a prťave, tak kupim obyčajne z teska lebo len tie môžme take ako lidie, pamela, vieš take ako naše maminy nosia 😀

barbina182
autor
24. jan 2010

Renatka..ja mam tasku plnu a je fakt tažka a mam tam len zakladne veci...a co bude treba tak mi donesu.. 😉

Chuda katka aj mne je jej luto neviem preco nerobia doktori sekciu ale takto natahuju..ale oni asi vedia co je najlepsie...

Garonka ja mam aj s kridelkami preco sa nemozu..?,?

Bola som sa dneska prejst na malinovku až mi je lepsie trosku...A zajitra si sam malinik...
Renatka ako ti chuti ten malinik..?

garonka
24. jan 2010

barbi pôrodnici odporučaju tie vatove obyčajne lebo po pôrode si zašita a aby sa ti ta ranka nezapalila a aby sa ti nelepila na vložku no neviem ako u vas v nemocke ale nam zakazali vložky takeho typu ako su alwaysky, len take pôrodnicke treba

barbina182
autor
24. jan 2010

a ktore su dobree???

barbina182
autor
24. jan 2010

Jaka nuda to tunikto není...
Ja som si dala jeden pomaranč a cumim na pc...Malinky sa mrví asi sa mu nepaci ze sedim tolko...
ten tyzden sa chystam kupiť posled.vec co mi chyba podprdu... 😀 Dufam ze si najdem den...

Ked tu nikto neni idem aj ja si kuknuť telku a supnuť sa pos postielku ale to neskôr až... 😲