Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
Garonka ...Tak ja mam 1s kridelkami a druhe su take obycajne vatove ako pises mam ich lidlu...
a kupim aj tie tescove ...
ja som zoznam ani nedostala ja sa riadim podla netu,.... 😀 😀 😀
Inak co papas dobre..?
barbi no mne dali zoznam ale to čo som pobalila to je jedna veľka cestovna taška 😀
a šupla som aj malemu deku hoci netreba ale niektore maminy beru
čo som jedlaaaaaaa? francuzske zemiaky a cesnak nech mi znižuje tlak 😀 a zazrak ani ho necitím v ustach ani na žaludku 😅
no a ešte ani oblečko pre maleho mi tam netreba len ak pôjdeme domov a sranda bola ako sme chystali veci v čom pôjde maly domov no môj mm by vzal celu skriňu len aby nezobral somarinu, tak som radšej pekne krasne nachystala na kôpku ale to akokeby pre dvojčata sme potrebovali 😀
garonka...ja malemu beriem len jednu kosielku a ciapocku hoci netreba lebo v nemocke nam tie veci maju dať..ale deku hovoria tiež že niekedy ju treba malemu na prikritie a tak lebo to tam nedaju...tak lepsie je mat ju po ruke ale mne ju mm donesie neskor... 🙂
Ja som nemala veceru zatial len pomaranc a asi aj pohar Granka si spravim nemam akosy chuť na nič... 😵
Oblecko pre male mam nachystane jednu spravicku je bielo zlta taka chutnucka s medvedikom... 😲 😲 a perinku ma davam a do seki a do vanicky a ideme domou,..sa uz tesim namale a predstavujem si jeho tvarickuuu 😲 😀
Ahojte babule,
práve som sa vrátila z prechádzky...Joj, ale je vonku riadna kosa, mrzne...... ☹
Tak vy ste už spakované....No ja ešte nie, ale keďže mám problém s tým tlakom, tak by som sa veru aj mala začať chystať, ale keď sa mi taaaaaaaaaaaaaaaaak do toho nechce.
Ja si idem kúpiť tiež tie pôrodnícke vložky a nohavičky, čo predávajú v zdravotníckych potrebách a ešte asi tie obyčajné z tesca....Always a tie moderné vraj neodporučajú aj preto, lebo vraj, keď ste zašité dole, aby sa vám steh nezachytil do tých očiek na vložke a aby sa nepotrhali....Tak mi to bolo povedané, ale čo je natom pravda, fakt neviem...........Ale znie to celkom rozumne, nie? 😕
Matulienka tak to s tymi vlozkami to asi bude aj pravda... 😠
A ti co mas na veceru..? 😅
barbi ja som všetko pekne uložila do autosedačky pekne do fusačika aby to oblečko predsa len nezabudol 😀
mňam pomaranč no palila by ma zaha ale ešte si urobím pred spaním čaj no lebo ako sa poznam zaspím okolo polnoci 😕
mati jo veru tie vložky preto neodporučaju ale tie hrube vatove, a nohavičky sieťovane mam i ja ale vraj nohavičky treba dať na seba až deň po pôrode preto sme minule s babami s koníka rozoberali ako v prvy deň mame chodiť keď vložka drží len tak naľahko no bude to komicke 😀
garonka ti chodis tak neskoro spať..?ja tiež aleležim pod perinkou a zaspim okolo desiatejjj... 😅
a wc nespominam nekonecny pribeh...no akurat vcera som bola tusim len 3krátt... 😠
barbi jo to je môj čas na spanie a potom ešte idem o 2.20 na wecko tak o piatej na wecko tak o siedmej na wecko a potom vstávam to si asi trenujem režim keď budem mať maleho 😀
ta kde ja by som o desiatej zaľahla to je pre mňa veľmi skoro 🙂
zajtra čo planuješ?
ani neviem..mm ide do prace rano...ja asi daco poupratujem a nic nuda...
zajtra sa chystam dať si jednu šalku malinikoveho caju...tak uvidim co to somnou spravi...
a coo ti? 🙂
barbi aj môj ide do prace tak budem len ležať ležať a kuk telku 😀
ja malinik nepijem nejak sa neviem donutiť tak skôr ostavam verna čajíku pre tehotne 😵
a ešte zbehnem do predajne či konečne maju deku lebo ich rozkopem od zlosti od 30.11 je deka objednana a vyplatena a sľubovali že ju donesu do piatku a ani sa neozvali tak ak zajtra ju nebudu mať tak peniažky si pytam naspäť to fakt nemam nervy na to čakať to je dlhooooooo
barbi ten malinik je hnusny, taky ako klasicky bylinkovy caj, jak zihlava, alebo alchemilka... no nic moc 😝
ja mam take nejake vlozky od Hartman Rico - Samu porodnicke vlozky. Tiez tu nejake mrnave...
a na veceru som robila pizzu, prvy krat v zivote kysnute cesto, ale mm si pochvaluje 😀 spravila som na 2 plechy, polku plechu som uz zjedla a cukor mam tak vysoky ze teraz nic ine do seba necpem len citronovu vodu 😒
ahojte
Ja mam tiez vsetko zbalene..tak asi ako renatka, podla zoznamu z nemky..vecicky netreba pre male a ani vlozky si tam nemusite nosit..tych je tam kopec..to vsetky baby potvrdili co rodili v ruzinove...oni tam tie vatove maju, ine vam ani nedaju..na alwaysky zabudnite, to vas s tym vyhodia...dokonca niekedy aj tie sietovane gatky nedovolia, ze sa to ma vsetko vetrat...ale tu v BA vam vobec vlozky netreba brat..si zistite ako vo vasej nemke..
Ja som si potom kupila na doma tiez v zdravotnickyh potrebach..zasla som tam jeden den a nakupila vsetko co by bolo potrebne, povedala som tetuske, ze po porode potrebujem veci, tak mi dali tie vlozky, aj tie sietkovane gatky potom na doma..podlozky do postele aby som doma si nepospinila periny a madrac...pribalila mi aj rektalnu rurku pre dietatko, nejake ruska a take veci..bola zlata a vsetko je lacne a nikdy neviete kedy sa vam to zide...
Dobré ranko...
Ja som prave vstala,,idem sanaranajkovať este neviem co idem kuknuť do chladnicky.. 😀 😀 😀
Inak vy ste v tehotenstveno teraz jedli pašteky????Ja hej... 😒
Renatka ja zboznujem pizzu a aj ja taku robim domacu,, 😉 a chuti kazdemu tak som rada 😅
A ten malinik dnes vyskusam...ale blee ani ja nemam rada take chute jak su bylinkove caje...Musim povedať že Feniklovy mi zachutil 😵 😵
Dobre ranko.
Ja uz som aj naranajkovana 🙂 Dnes mi akurat zacina MD tak som zvedava po akej dobe sa zacnem nudit. Priatel bol dned po operacii vyberat stichy takze ak nam opravia v servise auticko tak by sme dnes mali ist do Hlohovca, a tam ma caka kopec prania a zehlenia. Buduca svagrinka mi zase podavala kopec veci pre drobca tak musim poprat lebo vo stvrtok sa zase vraciame naspat na Liptov. Uz ma to aj prestava bavit stale chodit hore dole.
Dobré ránko.
No včera na večeru som mala rizotko s uhorčičkou....hmmmmm, to bola pochúťka.... 😀
Teraz som sa práve naraňajkovala, čo dom dal a chystám sa do obchodíku urobiť si nejakú zásobu.... 😉
Ja tiež inak pijem feniklový čaj a fakt mi robí dobre na žalúdok aj na trávenie...A ten maliník, ona je iba na predprípravu na pôrod? Aby sa pripravila hrádza a tak? Alebo podporuje aj otváranie krčka a thak, lebo to by som veru nechcela....Ja by som ho mala začať piť na budúci týždeň, ale fakt neviem, či áno, alebo nie.....
Inak tú pizzu by som si veru aj ja dala....... 🙂 Možno večer niečo poriešim....hehehe......
Ahojte baby 🙂 snad si na mna este pamatate... lebo som tu poriadne dlhooo nebola 😀 no tak ja to mam uz za sebou.. rodila som sice uz 8. januara, ale po prepustení domov som hned chytila zapal prsnikov takze som sa tyzden liecila v 40-kach teplotach 😖 uz je ale vsetko fajn. mala je krasna.. taky anjelik... neskor dam aj fotky sem. 😅
Ahojte,
tak ja som zase v praci, tento tyzden asi budem musiet chodit kvoli nejakym meetingom.
Katka sa este neozvala, dam vediet ked napise.
Dnes mam taku zlu naladu, tak som sfukla manzela teraz cez telefon a uplne bez priciny, asi mi sibe z tych hormonov. Vcera som az plakala ako ma vsetko bolelo, maly sa vrtel a mna to tak strasne pichalo, ze som sa nemohla ani pohnut.
nikush jasne ze si pamatame 😉
a aky bol porod? rodila si klasicky? mala si epiduralku? a miery malej? 😀 strasne moc gratulujem
Nikush tak ti mas uz za sebou....jee blahozelaaam... 😉 😉 😉 daj fotecky velmi radi kukneemee 😉 a ten zapal prsnikov ti fakt nezavidim..a to si sa liecila doma ci v nemocke...?
Matulienka ja si dam ten malinik dnes a potom ti napisem jak mi chutil... 😉 Ja som mala nakoniec vecer chlebik a uhorku... 😀 a dnes mam obed uz za sebou,šamionovu omacku a klednu.. 😀 ale som este hladna... 😅
Renatka a veriš ze aj mna maly strasne kopal,,a vyduval si casti tela...jj to bolo strasne daco som to ale vydrzala.. 🙂 ale az do zaludka mi kopal... ☹
Dobre daj mi vedieť, teda ako chutí....Ale tak ja mám zasa celkom rada bylinkové čaje, takže si myslím, že s tým až taký problém mať nebudem. Len sa bojím, aby to nevyvolalo predčasný pôrod alebo tak.....Musím sa spýtať v lekárni, či ho môžem piť, keď mám vysoký tlak....... ☹
No a ja ešte nemám obed za sebou, lebo som neskoro raňajkovala, tak budem aj neskôr obedovať....A asi si urobím rybku so zemiačkami....mňam.....Ale taká omáčka s knedlíkom, to by som veru tiež neodmietla...xixi
Už aby bol marec, sa normálne teším, aj keď je to teraz fakt krásne, milé, keď sa mi brucho hýbe, zo strany na stranu. Ale už sa neviem dočkať, kedy uvidím našu bambuľku. Hlavne nech je zdravučká.
Nikush, blahoželám k prírastku. Ty sa máš.... 🙂
Katka stáááááááááále nič? tak ta sa veru trapi moja zlata.
reni so mnou trepali hormony včera ale potom bolo oukej vyvalila som dvere v sprchovom kute 😀
nevedela som sa vopchať dnu som sa zasekla, volam draheho ten sa rehotal ako kôň a ja som sa z toho všetkeho tak šuľala od smiechu že dvere su fuč 😀
mati ja nepijem ten malinik mne ho primar neodporučal a tiež mam vysoky tlak naposledy 140/90 😠
nikush blahoželam k babenku 😵
ja som ten malinik mohla pit az ked trosku vychladol, lebo ma z neho napinalo. nic moc chut, ale tak za studena sa to da vypit 😀
ja uz odchadzam z prace, som unavena a zaspavam...
garonka Katka mi este nedala vediet, ale predpokladam ze dnes uz isla sekciou, sme sa dohodli ze napise ked bude mala na svete. Mozno teraz prave oddychuje po sekcii..
garonka, dík za infošku, takže ja to nejdem určite skúšať, mám presne taký tlak ako ty a niekedy aj trošku vyšší, takže nejdem nič riskovať.....
chúďatko Katka....už nech to má za sebou, normálne s ňou trpím.....
dakujem 🙂 porod bol no...ked neratam dve strasne hodiny... tak nebol az taky hrozny..velmi rychlo som sa otvorila takze to bolo celkom rychlo, len tie bolesti som si nepredstavovala az take strasne.. ale ked som ju potom konecne vytlacila.. vsetko bolo v poriadku 🙂 a ja osobne mam taku skusenost..ze to tlacenie.. u mna bolo asi 2 minutova zalezitost.. 3 krat som potlacila a hups mala bola vonku.. horsie boli tie kontrakcie predtym 🙂
a ten zapal.. no nebolo to bohvieco ...odvtedy ani nemam tak vela mliecka.. niekedy ju musim dokrmovat ☹ ale ide to aj tak, hlavne ze aspon daco je.
a mimochodom ja som nechala v porodnici 8kg 😎 a i napriek tomu ze som jedla normlane ranajky obed vecera.. (len vecera taka lahsia) tak som doteraz zhodila dalsich 6kg odkedy som doma 😲
a inak mala mala 55cm a 3050g taky maly skrekun 🙂 a rodila som klasicky bez epi ani bys om ju asi nestihla.
a s tym zapalom som sa liecila doma.. dr. mi predpisal antibiotika.. a tak ma obskakovali cela rodina.. davali zabali a pod. 🙄
...uz je aj ten album 😎 ...
Jeeeeee, aké krásne babuliatku.......gratulujem ešte raz...... 😉
No ja budem tiež asi bez epi,lebo u nás v nemocke ju pichajú len od 7.00 - 15.00 hod, takže ak neskôr, tak mám smolu, ale tak prežili iné, prežijem aj ja....... 😉
Dúfam, že aj ja tam nechám tých 8 kg.....to by bolo superr....... 😀
Nikush..ta to je super s tou bahou aj ja by som to brala...a zapal sa ti od coho sprvail to ze si mala mlieko amala nepila ci co,,nechapem coho sa mi to moze spraviť kusa vysvetli....a aj ten porod nevyzera z tvoho zazitku az tak strasne...
idem kuknuť malu ... 😉
Matulienka a rybkka je fajna...my okrem toho mama ide zase variť a to fasirku a zemiaky bo to take na obed bolo ze som hladna,.. 😀
Mnooo, tak to pekne, škoda, že mne teraz nemá kto uvariť a samej mi veru moc nechutí.... 😖
Ale predchvíľkou som dopila bezkofeinovu kávičku so švagrinkami a k tomu taký malinký koláčik.....Takže som spokojná.... 😉
Ja musím začať rozmýšlať, čo uvarím vo štvrtok,keďže príde mm domov po dvoch týždňoch......Zrejme kopec mäsa........Ale čo také?????
A koľko ti celkovo trval pôrod nikush????? Mala si dlho kontrakcie, kým si porodila???? A mala si drahého pri pôrode, alebo si nato netrúfol????
Inak idú aj vaši drahý milovaný mm k pôrodu????????
Matulienka...no tak ja by som ti radila urobit rezne,,,a zemiacky,a salatik dajaky...a mm bude stasny alebo neviem no aj fasirky alebo dajku mäsovu omacku...alebo jeho oblubene jedlo a mas to ... 😅 😉
Nikush malinka je peknucka taka zlata...podoba sa na teba..myslim ma tvoju tvaricku ... 😉
Inak moj mm zo zaciatku ze ide k porodu ateraz co sa to blizi tak uz nieee,...asi sa boji 😀 😀 😀

barbi kup si v zdravotnickych potrebach volaju sa pôrodnicke vložky ale mne sa zdaju take male prťave 😀
inač su chvaly na tesko vložky myslím, že sa volaju Maternity či ako je ich 12ks a su i dlhe, tak ja zajtra vyšlem draheho na lov nech ich kupi.
alebo niektore kupovali obyčajne lidie alebo pamela
lebo alwaysky su umele ale ak ti v pôrodke dovolia tak neviem len u nas ich nemôžme mať a na zozname mam červenou fixou zvyraznene aby sme tie nebrali