icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

garonka
27. jan 2010

Katke veľke blahoželam posielaaaaaaaaaaam 😵 😵 😵 😵

m.i.r.i
27. jan 2010

Jejej, tak Katka a Laura to maju uz sa sebou.,...Konecne sa dockali..blahozelam aj ja..krasne miery!!!

Ja mam inak jednu kosielku na gombicky a jednu z tymi otvormi..uvidim, co sa bude hodit viac 😉
My sme dnes tiez boli na poradni a stale rovnako...na pol prsta...mozem porodit kedykolvek..no ale kedyyyyy??? Maly natahuje a tiez radsej nech ide vonku ako mam vela prenasat...je tym detickam nasim asi v tejto zime lepsie v teple v bruskach 😉

barbina182
autor
27. jan 2010

akosy mam take pichave pociti..este som namla take tak idem lanut popijam feniklovycaj a dufam z e maly este sa dnes vecer nebude pytať na svet lebo mam divný pocit...
tak uvidime ci sa rano ozvem...dobrúú 😵

m.i.r.i
27. jan 2010

Barbi, nikdy nevies 😉 Ja mam pichave pocity uz tyzden...tvrdne mi brusko na intervaly, picha ma dole velmi casto..vcera ma len prehanalo cely den.uz som si myslela, ze uz uz...a stale nic..ale keby nieco..len informuj...

tintiniacik
28. jan 2010

Dobre ranko.
Tak ja som si dnes privstala musela som vyprevadit surodencov do skoly urobit im desiatu a tak...
Fajne som sa naranajkovala a idem trosku kuk telku

barbina182
autor
28. jan 2010

dobre ranko...
tak som tu tie bolesti ustupili...som rada,dnes je vonku poriadna metelica pada u nas sneh..
ja tiež ranajkujem....
a idem tiež kuknuť telku...neskor sa ukažem.. 😉

janyka
28. jan 2010

Katke blahoželáme k Lauruške 😵 ...ale ju nechali dlho čakať 😠

matulienka.d
28. jan 2010

dobré ránko všetkým.... 🙂

pripájam sa ku gratulácii k malej Laurinke.... 🙂

barbinka, tie pizza rožteky robím normálne ako pizza cesto, ale si ho rozdelím na 5 častí a každú vyformujem do kruhu, radielkom urobím osem trojuholníkov a tie potriem kečupom zmiešaným s pizza korením a naplním syrom, šunkou, slaninkou.....a potom ich len ako rožteky zakrútim....a potriem vajíčkom a posypem syrom a pečiem... 😉
Včera som ich urobila a akosi padli....Všetci sa nahrnuli, tak sa pojedli, som rada... 😀
A držkaj sa. Ešte musíme vydržať...hehehe

Inak mi dnes písala kamarátka, čo mala termín, tak ako ja, sme sa vytešovali, že budeme snáď spolu v nemocke, no a teraz mi oznámila, že ráno sa zobudila, vstala z postele, že musí na wc a odtiekla jej plodová voda....a keďže bol malý zle otočený, tak jej hneď robili sekciu.......Ale sú obaja našťastie v poriadku. Malý Samko vážil v 35.tt 2200g a meral 48 cm....čo je podľa mňa v pohodičke....... 🙂

Len dúfam, že ja si ešte počkám na moju princezničku............ 😉

petraw
28. jan 2010

Ahojte babule! 🙂

katke moc gratulujem, no načakala sa teda riadne dlho chú´da ale hlavne, že to má už a sebou a že sú obe zdravé 😉

vy sa tu stále bavíte o papaní tak som aj hlad dostala 😀 , na obed mám cesnačku a parené buchtičky 😀 mňam a niekto tu písal o domacej pizzi no veru na večeru ju spravím aj ja, to ľúbime veru všetci 😉

v pondelok som bola na prietokoch, všetko OK 🙂 tak som kľudná

4 februára idem na poradňu, mne bola robená serkláž (zašitie krčka) som sa začala v 23 tt otvárať, no a toho 4 mi už steh vyberú a rátam tak, že do týždňa bude malý Andrejko na svete, mala som to robené aj pri prvom a 6 dní od pustenia stehu som už rodila 😉 ale už sa veľmi teším na drobčeka 😵

barbina182
autor
28. jan 2010

Matulienka...tie rozky vyskusam aj ja cez sobotu ich spravím...no a to bol este maly samko v inkubatore..ci ako..?ked mal iba 2200g,,ale hlavneje nech je zdravy a priberie.. 🙂

Petraw...ty mas taky termin ako ja 18.2 mam podla ultrazvuku a podla ms mam 21.2 tak uvidime ktory to bude a mozno ani jeden... 😅

Ja som este obedik nemala este sa len chysta tak mam pri sebe velky pomaranč.. 😀 😀 a idem si urobiť malinikovy caj,,lebo vcera som nemala..

iNAK RENATKA pijes malinik a kombinujes aj feniklovy caj ci ked pijes malinik ine nekombinujes...?lebo neviem ci mozem aj ten aj ten naraz.. 😕

tintiniacik
28. jan 2010

Baby ja chodim dnes kazdých 5min. na WC asi mi tlačí na mechúr ale už ma to nebaví 😒 😠

barbina182
autor
28. jan 2010

No parve som dovarila obedik...
Robila som kuracie mäsko a kupila som konzervu fazulky v chilli omacke tak som to tam spuplla,, 😝 a ryzu som normalne uvarila a pridala do nej cierne korenie a sol a hnedmala inu chut.. 😅 chuti mi to aj nasim tak je to okeej.. 😀

Titinacik...no ja cez den az tak moc nebeham ja skor vecer moze byt ze chodis preto lebo maly ti tam tlaci ale jak sa kus zmeni polohu tak mozno ti ulavy...a ti si v praci este ci uz si mala byť na MD,asi...nepämetám už

tintiniacik
28. jan 2010

no ja uz som na MD od pondelka 🙂 My sme mali na obedik fajnove cestovinky mnam, mnam 😝

danula.ch
28. jan 2010

caute baby, dnes od rana frkam, az teraz som sa dostala na net
v noci a rano napadala kopa snehu, tak som to bola odhadzovat, dufala som ze malemu dojde ale nedoslo mu a drzi sa ako kliest. no strasne by som nechcela prenasat, ved aky velky by sa potom narodil 😨 , vyse 4 kilovy

barbina182
autor
28. jan 2010

Danula sranda s teba ze odhadzovať sneh.. 😀 aj u nas napadal..malinkemu je dobre v brusinku...teplucko a mas pravdu lepsie je trochu skor jak na termin...lebo nase babetka valibuci budú-..

matulienka.d
28. jan 2010

barbinka, no veru skús urobiť, fakt sú veľmi chutné.....malý Samko je v inkubátore a neviem, či ho už videla mamička, ale doobeda ho ešte nevidela, ani nevedela čo a ako, len tie miery....tak snáď všetko OK... 🙂

ja som dnes na obed uvarila rezancovú polievočku a tiež kuracie prsička so syrovo-smotanovou omáčkou a k tomu ryžu...mňamky.....asi sa idem veru konečne najesť........ 😀

mm ešte je len na ceste domov, tak do pol hodky by tu už aj mohol byť, tak možno ešte chviľku počkám a napapame sa spolu...bude nám lepšie chutiť.......

A zajtra ideme do blavy...už sa teším.....zájdem do avionu a samozrejme nevynechám ani ikeu....to by bol hriech...xixixi....hlavne, keď mm donesie výplatu.... 😀 😀 😀

U náš je tiež pekná kopa snehu....A stáááááááále fučííííííííííí..................

renatkas
28. jan 2010

ahojte.

barbi ja ten feniklovy caj nepijem, pijem len caj pre tehotne a ten malinik, ale rozmyslam ze uz si zacnem z toho maliniku davat 2 salky a ze si kupim aj lanove semienka.

ja som dnes bola v praci, mali sme stretnutie od rana do nejakej pol druhej tak som ani neobedovala, dala som si len termix, do druhej som bola v praci a potom isla domov, zbehla do obchodu a dala si ruske vajce. Takze teple jedlo som este ani nemala, idem nieco ukuchtit.
myslela som si ze ked budem na materskej ze budem mat viac casu, ale teraz sa mi to nejako nakopilo, este aj teraz pracujem z domu. Manzel vcera pral a vyvesal pradlo a tak taktne mi tu nechal cely kos pradla pri stole v obyvacke, aby som si vsimla ze to treba ozehlit, to je kopa jak hrom, uz tyzden a pol som nezehlila, asi vecer sa do toho pustim.

V noci som nespala ani minutu, som si uz myslela ze budeme bezat do porodnice. Mala som take nutkanie na zachod na velku, krce, krize ma boleli a maly kopal ako o dusu. Ale uz je to ok. Myslite ze keby som porodila v 36tt tak by este musel byt maly v inkubatore kvoli nejakym nevyvinutym organom, alebo uz by to malo byt ok?

matulienka tu v BA mame tiez riadne vela snehu, takze zapchy to istia 😀 idete do BA len tak na vylet? Aj ja sa zajtra chystam do Ikey, na tie masove gulicky kottlubar s brusnicovou omackou, myslim ze do konca mesiaca ich maju len za 50 centov 😀

danula.ch
28. jan 2010

barbina 😉, ale este stale pada, nadej umiera posledna 😀

reni, ja som si tie lanove semienka uz kupila, len mam dilemu ci ich podrvit alebo jest v celku, lebo na nete som citala ze v celku a teta v obchodiku tvrdila opak, ze podrvit treba aby sa ta hruba supa narusila, no tak neviem.....
v 36tt je uz babo uplne vyvinute, len tukom sa este obaluje a mozgove bunky mu dozrievaju, ale to budu az do dospelosti, takze pohoda. do inkubatora by siel kebyze ma nizku porodnu hmotnost, alebo mozno len tak preventivne, v inkubatore ma teplucko ako v tebe, takze len koli udrzaniu telesnej tepoloty, ak ma malo tuku

m.i.r.i
28. jan 2010

Ja pijem aj malinik aj fenikel aj caj pre tehotne..niekedy si ich dam spolu vyluhovat ako jeden....
Reni, ved ty uz si v 37 tyzdni..to je uz v pohode..aj v 36 vacsinou je ok..mam kamosky co tak porodili a uz deticky vobec nic nepotrebovali..takze pohoda..ale to co opisujes aj mna uz drzi takmer 10 dni..tiez som si myslela, ze to uz porod ked ma to prvy krat chytilo..a nic...drzime..

renatkas
28. jan 2010

danula ja ked som si obcas dala lanove semienko, tak iba tak nepomlete do jogurtu, ale citala som ze je to ucinnejsie ked sa z toho vytvori nejaky sliz, takze ja sa to chystam robit tak, ze si do 2,5dcl dam lyzicku lanoveho semienka, necham vriet kym sa nevytvori sliz a potom to odstavim a dam lyzicku maliniku a ten necham luhovat 10min. a potom to precedim. Tento recept som niekde citala tu na konikovi.
Asi preto sa ma mliet alebo varit, aby sa ti vstrebali z toho vsetky ziviny, pretoze inak sa ti to lanove semienko nerozlozi a ako si ho zjedla, tak aj cele pojde von 🙂

miri ja som presne 36+2tt, uz by som aj prijala aby som sa zacala otvarat, aby som tak o dva tyzdne rodila, ale nejak stale nic, som zavreta na dva zamky aj ked chodim po schodoch a cojaviem co. A ktovie, mozno sa aj stretneme v porodnici 😀

barbina182
autor
28. jan 2010

Renatka...presne take pocity mam aj ja stale a myslim si ze kazdu chvilu budem rodiť ale zatial nic...dnes mam zlu naladu a citala som taky smutny clanok ze babo zomrelo v brusku v 39.tt ze zo soboty do nedele prestalo sa hybat a vraj mu srdiecko prestalo byť a bolo omotane pupočnou šnurov...takže baby sledujme pohyby a babo ked sa pohybuje je oki a ked ne treba radsej isť...ja sa teraz tak bojim..a uz nechcem take pribehy ani vi dieť...
😢 😢 😢

Ja to lanove semienko nebudem piť..staci ten maliníkovy cajik...

Matulienka..no dsrzim samkovej mamke palceky nech sa drží...
Danulka...ved to aj ja na buduci tyzden zacnem velke upratovanie,a chodenie o schodoch to mam veru kazdy den mame z obyvacky do kuchine 10schodou a tie prejdem aj 10krat aj viac na den...

A inak co este pomaha na vyvolanie pôrodu..?ake metody typy triky..?

Zajtra sa chystam do poradne som zvedava a nedockava uz nech je rano..no ale nema nam isť elektrina od 10hod do 16hod lebo maju daco opravovat tak na nete budem až vecer ..a napisem info o malinkoom.. 😉

danula.ch
28. jan 2010

renatka, vyskusam povarit aj ked si predstavim ten sliz, mnam.... 😖 to mam akoze aj ten sliz pit? to len tak so zatvorenymi ocami a zastavenym dychom 😀

barbinka, no ked prides na nejaky uychlovak porodu sem s nim 😀
inak ten lan je na ulahcenie porodu, nie na vyvolanie, lebo ti to aj posvu obali tym bleeeee slizom a deticky sa lahsie klzu 🙂 , tak hadam to stoji za to a aj mne to potom pomoze
😉

danula.ch
28. jan 2010

a taketo som nasla, neskor sa v tom pohrabem:
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

renatkas
28. jan 2010

barbi prosim ta necitaj take veci, lebo budes mat zbytocne nervy. Ved uz to mame len za par akeby sa babatko nehybalo a bolo by ti to uz divne, urcite zbehnes aj bez toho aby si citala take veci na pohotovost, nie?
mne sa najviac paci z tych babskych receptov na ulahcenie porodu sexik 😀 uz mam taky abstak jak svina 😀
ty mas 10 schodov, ja byvam na 8-mom poschodi, takze ked ja sa rozhodnem rodit skusim to dat peso hore aj dole minimalne raz, ked budem vladat s dychom 😀 teraz chodim bezne po schodoch v praci, na 2.poschodie, na 4. a taaak a stale som zatvorena, takze neviem. Moje telo je asi na nejake extremne vykony zvyknute.
potom daj vediet ako si dopadla u lekara a daj si maleho aj zvazit, nenechaj sa odbit 😀

dani ano aj ten sliz treba pit. Ked to budes robit daj vediet ako to chuti varene..
Musim si to napisat na listocek aby som to nezabudla kupit, lebo ja mam deravu hlavu a vzdy ked idem do obchodu zabudnem 😀

m.i.r.i
28. jan 2010

No na vyvolanie porodu sa odpruca ten sexik samozrejme, schody, tepla vana, fit lopta a tiez koreninky ako chilli, skorica, zazvor a tak..
Ale ono to urcite len tak samo osebe porod nic nevyvola..je to skor ak je to tam dole uz pripravene, mozno aj krcok uz pootvoreny, tak mozno tie metody to mozu tak spustit..ale ked raz babo nechce a krk drzi a vsetko, tak nic nepomoze...vela bab tak hovori, co prenasali aj do 42 tyzdna...ziadna zaruka to nie je 😉

renatkas
28. jan 2010

miri nestras, musim toho nasho krpca nejak motivovat na teno svet, alebo ho nejako ukecat 😀

inac ta skorica, ja som ju jedavala kazdy den na prikaz diabetologa ze to znizuje cukor a kazdy den som mala tvrde brucho ako kamen a stale krce, nevedela som bez MagneB6 prejst ani tri kroky. A odkedy skoricu nejem, tak je to pohoda, takze na skorici nieco bude 😉

barbina182
autor
29. jan 2010

Ahojte ...takže zatial net funguje a potom odstavka,,, 😖

Ja sa zachvilkuidem osprchovať,a pripraviť k dokimu,ranajky mam za sebou... 😀

Renatka inak som pocula neviem ci je to ravda ze tie baby co brali pocas tehotens.magne b6 tak prenasali,,neviem aky ucinok mam magne ale asi aby nebol tvdrde brucho a tak,a vraj to ma na to vplyv,neviem ja som magne vôbec nebrala...
A zo skorice som ja na vianoce robila vanilkove a skoricove rozky,,,a nic tak som rada lebo som to o skorici nevedela..
😠

Vcera som večerala kuracie pečienky na cibulke s opecenym toastíkom...pecienky sa velmi nesmu v tehotenstve asi,,?

Danulka...chystam sa v tom ppovrtat 😀 😀 a daco zistiť co je dobre na urychlenie ..tak dám vedieť.. 😉 😀

..tak zatial.. 😵

barbina182
autor
29. jan 2010

baby napiste mi prosim vas rozmery hlaviciek vasich malyc drobcov myslim ze je to skratka BFD alebo no neviem presne...moj ma 9,18...
napiste mi nech porovnam vase...sa bojim ze bude mať velku hlavicku a nepride na svet normal. 😕

m.i.r.i
29. jan 2010

Barbi a to teraz ti merali? ja mam posledny ultrazvuk z 36tt a to som mala presne 9.0. Odvtedy ale uz mi nerobili ultrazvuk a presli 3 tyzdne..takze neviem..ale ved doktor ti musi urobit take vyhodnotenie, akemu tyzdnu zodpovedaju rozmery, ci si v norme..ja to tam mam napisane, ze biometricky zodpoveda 35+0 presne napriklad, takze nie je vacsia ako ma byt...to sa prosim ta netrap takymi vecami, ja som si to ani nevsimala, vidim, ze sme v norme a to je hlavne...uz ozaj aby si porodila, lebo sa zblaznis ked sa budes zamyslat aj nad niecim takym.. 😉 vsetko bude dobre neboj sa... 🙂

barbina182
autor
29. jan 2010

Take som otvorena na spicku prsta,vsetko je ok vraj,pozeral ma len od spodu,
z vysledkou krvi mam malo železa...
a z vyteru mam kvasinky takmam brat tabletky... ☹
nepribrala som nic cize +0kg...Cs mi uz ani nenapisal len cosi ...co asi znamena ze otvorena na spicku palca.. 😨

Zase mam kontrolu u nho 5.2.2010,,inak take onicom kontrola... ☹ ani ma neposlal este do nemocky ani nič,, 🙄