icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

matulienka.d
25. jan 2010

Nooo, dík za radu barbinka moja......určite niečo na ten spôsob urobím, lebo aj ja som nad tým rozmýšlala... 😀

No ja som sa pýtala len tak, lebo moj mm sa ešte stále k tomu nevyjadril, aj by chcel, aj nie, asi má tiež strach....tak to necháva vraj na mne, že ak poviem ja, že ide, tak pôjde, a keď rozhodnem, že nie, tak nie....no ale všetky baby, čo mali pri pôrode chlapov mi hovoria, aby šiel......Takže sa tomu asi nevyhne, ale tak nútiť ho nebudem, ešte by mali možno viac roboty s ním ako so mnou.... 😀 😀 😀 😀

renatkas
25. jan 2010

nikush mala je strasne krasnucka, jak babika 😀 a dost dlha, 55cm je dost na dievcatko 😎

matulienka ma tvoj drahy rad masko aj nasladko? ked hej mam jeden novy recept, zevraj je uplne uzasny, ja to idem skusat tento tyzden.

spravis si marinadu:
paradajkovy pretlak
brusnicova omacka
sojova omacka
sweet chilli souce
namocis masko - hocijake a na druhy den to cele vylejes na plech a pecies v trube kym sa masko neupecie. Podla mna to musi byt skvele, ked je tam ta brusnicova omacka, ja milujem brusnice k masku, len este zohnat tie prisady 😀

barbi uz si si dala ten cajik? ja ho prave pijem.
nejak som prechladla a pali ma odspodu, asi mam zapal mocovych ciest 😒 zajtra idem na poradnu tak som zvedava ci mi nieco najdu v moci.

renatkas
25. jan 2010

moj mm pri porode nebude, bude so mnou pred aj po porode... a ja budem mat epiduralku, tento tyzden sa tam chystam podpisat papiere

m.i.r.i
25. jan 2010

Moj mm ide k porodu..nejako to bral od zaciatku ako samozrejmost..ja sa tesim, ze tam budem mat oporu a ze bude mat kto davat pozor na sestricky aby po mne nebliakali keby nieco 🙂

barbina182
autor
26. jan 2010

Ahojte...

No ja som hore tuto noc sa mi spalo akosy dobre aj na wc som bola len pár krát...
Renatka ten malinik som pila včera a bol dobry taky bylinkovy ale chutil mi dala som si tam 2lyž.cukru,,ty ho piješ s cukrom či bez..??? 😕
napis co bolo na poradni som zvedava...ty si uz 37tt?ci od kedy ja ho zacinam este len od zajtra...ten konik my tu pridava..aj termin maam 18.2. a druhy termin mam až 21.2 takže taak... 😀

Dnes ma sestra narodeniny 17nasť...tak bude mať tortu...sa sladkeho najem... 😅

Ranajky sa mi nesu z obchodu mama išla autom ... 🙂

m.i.r.i
26. jan 2010

Reni, ten konik ti tu urcite tie tyzdne nepridava...som tu niekde aj vysvetlovala ako sa to pocita..mas to urcite presne ako ma byt..ja som dnes tiez presne zacala 39tt..to znamena ze som 38 +0., co je zaciatok 39tt.

bronula26
26. jan 2010

barbi, konik ti tie tyz nepridava 🙂

miri to vysvetlovala mne, zopar stran dozadu - pozri 😉

aj ja som dnes 28+6, cize 29 tt, sedi to 🙂
zajtra mam 29+0, cize mi zacne zajtra 30 tt, uf ale to letiiiiiiiiiiiiiii 😅

a ak si to pocitam od prveho dna poslednej mesntruacie, tak je to na chlp presneeeeeeeee 😀 zajtra presne 29 tyzdnov od poslednej mrchy 😀 parada 🙂

nikush4
26. jan 2010

Ahojte. tak ja som mala kontrakcie od dakej siestej rana.. ale okolo deviatej ustupili .. tie boli znesitelne.. ale okolo desiatej ked mi praskla plodova voda tak nastali tie naozaj prave hnusne kontrakcie a o pol jednej uz bola mala na svete..takze az tak dlho to netrvalo 🙂 a manzel nebol pri tom... a vlastne je to tak aj dobre.. lebo neviem co by tam robil..chudak sa na mna pozeral 😒

barbi a ten zapal sa mi spravil..z toho ze sa mi spravilo straaasne vela mlieka a nestihala som ani kojit ani odsavat... a tak sa mi zapalili prsniky... 🙄

a dakujem... no karinka je celkom dlhá.. ale ma byt aj pokom... my sme obaja dlhy aj ocko aj maminka 🙂

barbina182
autor
26. jan 2010

Miri moze to tak byť ze mi koni k nepridava a ze ja to pocitam zle... 😕
Bronula...mne akosy tie dni idu pomaly sa mi zda....už chcem aby bol februaaar a maly bol vonku... 😅

Nikush tak aj ja by som brala taky porod...

Inak prave som sa z mesta vratila..boli sme kupiť tortu jogurtovú... 😉

lucia169
26. jan 2010

Ahojte, chcem sa spytat vas skusenejsich, momentalne som v 29tt. Uz tri tyzdne som doma, tvrdlo mi brucho a lekar mi naordinoval klud a magnezium. Mam ale otazku, dnes ma nejako zacalo pobolievat v podbrusku ako pre ms, bolia ma aj krize a nohy, to moze byt od unavy, kedze v noci velmi zle spim, ale to podbrusko ma trosku strasi. Mali alebo mate aj vy podobne bolesti, nie je to nejake hrozne, ale je to. mala som to aj predtym, ale tak na par sekund, teraz je to uz od obeda, bolest pride a odide a znovu, mam ist radsej lekarovi? Bola som v sobotu a vsetko bolo OK.

matulienka.d
26. jan 2010

Ahojte,

tak ja som prišla pred chvíľkou domov. Bola som dnes na kontrole v nemocke na internom, tak som sa musela držať, aby mi nenamerali vysoký tlak, aby si ma tam nenechali...ale našťastie, som to prežila bez újmy... 😀

Renatka, ďakujem za recept, naozaj to musí byť veeeeľmi chutné, zajtra sa vyberiem do obchodíku a skúsim to pripraviť....hmmmm, to bude papkaníčko. MM má rád také somarinky. Len ozaj musím všetky prísady kúpiť, lebo nič také doma ešte nemáme. Stále sa len zabydľujeme v našom bytíku.... 😎

Nikush, tak to si mala fakt super pôrod, aj ja chceeeeem.....

Inak som bola dnes v zdravotníckych potrebách, tak som si pokúpila nejaké potrebné veci, aj tie vložky som si kúpila, tak uvidím. No a vzala som si zatiaľ dva balíky po 20 ks....Snáď to bude na začiatok stačiť. A mali tam dva druhy. Jedny boli také menšie a materiál je ozaj ako obyčajné Lydie alebo tak no a tie druhé, čo tam mali, boli väčšie, ale také zvláštne, tak som vzala jedny aj druhe a uvidím, ktoré sa mi viac osvedčia. Kúpila som si aj tie sieťované nohavičky, a vyzerajú dosť pohodlne.
Potom som ešte zbehla do DM-ka a nakúpila som tam aj plienky aj nejakú tú kozmetiku....Dnes som fakt riadne oplieskala peniažkov. Ale keď to treba, tak čo už.
Inak akú si idete kúpiť košelu na kojenie? Alebo už máte? Ja som zatiaľ žiadnu nezohnala..... ☹

barbina182
autor
26. jan 2010

Lucia...radsej chod klekarovi mozu to byt poslickovia,,ale väčšinou taketo bolesti su predzvesťou pôrodu...a može isť aj o predčasny pôrod nechcem ťa strasit ale radsej chod na pohotovosť...

Matulienka..ja mam take nocne kosielky kupene dve,a vlozky mam tiez tie obycajne,,a tych 40ks asi aj staci ci nie..???? 😅
a ten recept co dala renatka to som aj ja pocula a ide k tomu mäso z diviny tak neviem,,ale ked pise ze moze hocijake tak asi hej neviem... 😀

matulienka.d
26. jan 2010

barbinka, a to máš tie klasické s tými otvormi, alebo na gombičky???? a kde si ich kúpila? cez internet alebo u vás niekde v obchode?
No ja dúfam, že to bude stačiť, ono záleží aj od toho ako často budeš musieť meniť......A keď bude málo, tak dole v nemocke je lekáreň, tak by mi ich niekto kúpil. 😉

joj, divinu ja moc veru nemusím, ale tak vyskúšame aj s iným maskom a potom uvidíme.......

garonka
26. jan 2010

matulienka kupiš aj u číňana take s gombíkami stoja okolo 6 € a ja mam jednu s otvormi ale ta je taka smiešna 🙂 tak tu len doma budem nosiť

reni a Katka nepodala newsky žiadne?

renatkas
26. jan 2010

Ahojte,

tak k netu som sa dostala zase iba teraz vecer. Rano som bola v poradni v nemocnici, CS mam stale 0, vobec sa neotvaram a vsetko je ok.
Bola som na ultrazvuku na oddeleni gynekologie, no poviem vam nic moc, aspon som si omrkla ako vyzeraju tie erarne zupany co davaju v nemocnici, ako vezenske z obycajnej plachty, takze si beriem svoj. No a ultrazvuk dopadol dobre, prietoky mam ok, az na to ze maly vazi 3007g. Takze ja budem mat asi fakt obrika. Zevraj teraz babatka priberaju za tyzden 250g, takze keby som rodila normalne ako mam, tak ma 4kg 😒

Barbi ja som dnes presne 36tt, cajik si neprisladujem, mam tu tehu cukrovku a ale aj bez toho si caje nesladim.

matulienka ja som dnes chcela robit ten receptik, ale nezohnala som ani tu brusnicovu omacku, ani ten sladky chilli souce... Tak som namiesto toho robila kuracie sote a mm si to nevie vynachvalit, len som nakrajala kuracie prsia na sliziky, nakydala na to sojovu omacku, korenie na pecene kura, osolila som to, vsetko pomiesala, do hrnca hodila olej a na to medik, to som napenila a hodila na to to masko. Osmazila som to dobiela, este dala sojovu, worchestrovu omacku, koreniny vsetky mozne co som nasla, trochu kecupu, horcicu, zaliala vodou a supla na to cinsku zeleninovu zmes a je to uplne skvele 😀 a hlavne rychlo hotove.

tie nocne kosele na kojenie mam aj ja 2, jedna je na gombiky uplne klasicka netehotenska (dostanes hocikde), druha je tehotenska, to som dostala od maminy.

lucia169 a to mas krce, alebo nejake pichanie? ja mam pichanie casto v podbrusku, alebo skor v krcku maternice, ale ked si si neni ista naozaj radsej zbehni na pohotovost.

O Katke ziadne infosky nemam, som jej prave pisala sms-ku, tak uvidime neskor, snad su ok.

Inac musim vam povedat co sa mi dnes stalo 😀 Bola som v tescu a boli tam sialene dlhe rady pri pokladniach, mm stal v jednej rade a ja som sa bola pozriet ci inde nie je menej ludi alebo nemaju toho menej, videla to ta manazerka ci co to je co tam dohliada na pokladnicky a hned ma chytila ze podte so mnou, zaviedla ma do jednej z tych pokladni kde bolo milion ludi, vsetci museli ustupit a hned sme boli narade, ludia tam mali naukladane veci ale to ju netrapilo, vsetko posunula dozadu a spravila nam miesto 😀 pozerala som aku puk, strasne ma to prekvapilo 😀 a potom ti ludia pekne nadavali, lebo hned ako sme zaplatili sme si isli sadnut na kavu a oni tam este stale vyckavali 😀

barbina182
autor
27. jan 2010

ahojky..
Matulienka ja mam tie nocne kosele klasicke rozopinaju sa mi v predu na paru gombikov,,a tiež my ich kupila mama,,ale u cinanov je ich dosť skus tam zbehnuť a nebude ťa to ani veľa stať... 😉 tak ako pise Garonka.. 😉
No ved tu divinu nemusim ani ja,,

Ale aj ten receptik co Renatka spomina dole je dobrý len tolko korenia..?Ja by som asi nedavala,...ale ked to chutilooo 😉
Renatka tvojmaly ma tolko 3007g,,myslim ze aj moj uz bude tolko asi mať...lebo ja viem len to ked som bola v 30-31tttak mal 1750g...kolko mal tvoj ked si bola v30tt nevies ak hej napis mi to na porovnanie,,bo ja som sa pytala doktora takmy len odvetil že ma uz do 3kg tak neviemmm.. 😕 A CS jamam 3,,a ty stale 0..?
ja idem na poradnu este stale k svojemu Piatok,,este ma neodoslal do nemoc.
A ta manazerka bola mila aj ja by som to brala,,a pri kavicke na nich kukala 😀 😀

danula.ch
27. jan 2010

zase som tu po par dnoch, uz definitivne prestahovana k svokrusi 😖 , ale aspon tu mam net 🙂

Reni, tu masaz hradze si robim olivovym olejom za studena lisovanym, kazde tri dni. mam za sebou uz 5x a je to stale povolnejsie 😉 , len tam su nejake specialne pohyby, ktorymi sa to robi tazko vysvetlit takto, na nete urcite nieco bude. nepocitam s tym ze ma to zachrani od nastrihu, ale mozno bude ten nastrih mensi......uvidime

danula.ch
27. jan 2010

a som tu na konikovi citala o nejakej balonikovej metode, ze si tam vopchas balonik ktory je stale vacsi a nakoniec ma velkost detskej hlavicky, vraj to pomaha, ale je to drahe 😀

danula.ch
27. jan 2010

Jani, do rizikovej nechodim, len na pasy, sono a potom k dokimu. ale chodim utorky to ma Obert sluzbu v nemocke, tak vcera som bola len na pasoch a potom ma odtial poslali na gynekologicky prijem, zavolali Oberta, ten mi tam urobil sono a bolo 🙂 . namiesto pol dna co tam zvyknu ine maminy trcat som tam bola hodinku a pol, parada

barbina182
autor
27. jan 2010

Danulka...inak ako sa ma babo,co novena poradni..?
to je dobre ze ma svokra net aspon budes castejsie... 😀

Co bude dneska na obedik..?
My asi polievocka este neviem aka,a granadir..nemam ho moc rada 😝 😀

danula.ch
27. jan 2010

tyzden tu nie som a potom neviem prestat......

Nikush blahozelam k babatku, aj ja uz chcem mat za tym. s tymi zapalenymi prsnikami si chodila ku gynekologovi, alebo ku vseobecnemu?

Reni a super zazitok z toho tesca, ma to svoje vyhody byt tehotna 🙂

danula.ch
27. jan 2010

Barbina, ze s malym vsetko ok, vraj uz mozem rodit, doki sa na mna stastne zazubil ze na to ako to zle vyzeralo sme sa skvele drzali. len skoda ze sa ponahlal a nezmeral maleho, tak zase o tyzden hadam
Na obedik si opeciem encian na panvici, k tomu buchnem mrazenu zeleninku a na zvysku oleja opeciem hrianky, zboznujem to, mnam 🙂

barbina182
autor
27. jan 2010

danulka..aj mne doki tvrdil vraj ze uz mozem rodiť teraz v piatok k nemu idem tak som zvedava co mi povie teraz,,minule mi bral krv,a vyter..a tiez neviem kolko ma malyyyyy. : 😒
A to znie dobre ten obedikkk 😲

danula.ch
27. jan 2010

tiez este nemam vysledky vyteru a krvi, az o tyzden sa dozviem, ale hadam je to vsetko ok, aj s tou maleho vahou neviem nic nove
a hadam este neporodis, vydrz este zo dva tyzdne, aj ked uz by sa asi nic zle nastalo keby aj hned....drzim palce

ale sa musim pochvalit, ako som pred troma tyzdnami po vianociach zase presla na zdravu stravu, tak som nepribrala ani kilo, dokonca sa mi zadok zmensil 😎 . ziadne strachy, urcite nehladujem, len nepcham do seba tolko sladkosti a tazkych jedal a neprezieram sa 🙂

matulienka.d
27. jan 2010

dobré ránko,
no veru budem musieť zbehnúť do toho čiňana asi a omrknúť to tam....Takže na gombičky je to asi praktickejšie ako tie s tými otvormi..... 😀

Ja dnes idem urobiť také pizza rožteky z kysnutého cestíčka....joj, to bude super, už sa neviem dočkať... 😀
Dnes sa nikam nechystám, idem čoto poupratovať a asi nahádzať do práčky, bo mám toho zasa kopec a keď príde mm z práce a vybalí tie jeho bučory, tak budem prať ešte týždeň.

Inak by som si aj ja veru dala také inciánik......hmmmmm.......ale to by som musela do obchodu a to sa mi moc dnes nesce.... 😉

renatkas
27. jan 2010

Ahojte,

som v praci takze nestiham nejak pisat, len posielam infosku

Katke sa konecne narodila Laurika, ma 3570g a 52cm, narodila sa dnes o 9:30 cisarskym rezom, obe su ok 😀

barbina182
autor
27. jan 2010

Danula..ved aj tak hovorim ze vydržat este aspon 2tyzdne..ale vies ako doktori hovoaria tak a nakoniec budem prenasat...ale to radsej nie.e. 😅

Matulka...a to jak robis tie pizza rozky.?ja ked peciem tak pizzu so salamou ale taku celu..mnaam...
ja idem do mesta ideme kupiť dačo s mm ked pride hned s prace tak ideme...

Renatka...to je velmi krasna infoska katke blahoželám .... 🙂 🙂 🙂 nech su zdravučke 😲

danula.ch
27. jan 2010

Super sprava, tak ma uz Katka konecne za tym, ale sa nacakala chudatko 🙂

tintiniacik
27. jan 2010

Juuuuj aka som rada ze Katuska to uz ma za sebou 🙂

bronula26
27. jan 2010

Katke blahoželám a prajem im obom hlavne veľa veľa zdravia 🙂 😵 🙂

už to má za sebou, chúda, ale ju nechali cakat...