Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
Barbi, ja mam tie kontroly v nemke a su take iste ako pises ty..uz na predchadzajucej v 38 tt mi napisal presne to iste, ze na spicku prsta otvorena, uz ziadne CS nepisal a len mi merali tlak, vzali moc a prezrel ma zo spodu a pozrel, ze ci mam opuchy..a sa spytal ci citim maleho, ci sa hybe..takze ok..ziadne CTG, ziaden ultrazvuk uz...tak neivem..ale nepanikarim, hadam je to ok...
ano aj ja mam take iste kontroly v nemocnici... Barbi uz by si ale mala chodit do nemocnice do poradne, skus sa na to spytat lekara...
ja idem do dalsej poradne v utorok.
no ono ja si myslim, ze do nemocnice chodit nemusi ak je jej doktor zaroven aj porodnik co ju bude rodit...vela je ich len gynekologov, ti nerodia deticky..preto potom poslu tehulku posledny mesiac co nemky na poradnu, lebo tam bude rodit...ale ak je lekar aj gynekolog tak si ta moze sledovat do konca sam..ked ta on bude rodit...
myslela som tam "ak je lekar porodnik tak si ta moze sledovat do konca sam.."
No som tak 37tt + 2d...a ma obvod hlavicky...9aj daco..takze ked je to v norme tak je to o.k.. 😔
Miri tak to som rada ze aj ti tak na spicku prsta a nic...a kolko si s tym,,?uz tyzden ci viac..
Ja do poradne idem Piatok tak dufam že dovtedy namna nič nepríde...a presne my tak robili vysetrenie mocu,vahu,a pozrel ma od spodu a viac nic,,, 😒
miri ano mas pravdu, ked chodis k takemu lekarovi ktoreho si aj chces zazmluvnit.
barbi ja som sa pytala na ultrazvuk sama a aj ma hned v nemocnici poslal za nejakou lekarkou, nemusela som sa ani objednavat. V utorok ale na ultrazvuk nepojdem, ved snad maly nenarastie za tyzden pol kila 😀
reni a ty mas aj tu tehu cukrovku.?
barbi ano mam, preco?
mam taky divny pocit, maleho som uz necitila asi 3 hodiny a neviem ho ani zobudit 😒 a mm nie je doma 😢
len tak lebo som nevedela..tie co maju cukrovku tak by aj nemali prenasat a maly by rodiť v 38-39tt ked sa nemy&lim.?
Neviem skus si lahnut a popocuvať este
hej aj ja som o tom citala, ale ked som sa na to pytala lekara tak len povedal ze ked budu priaznive podmienky akoze ked sa zacnem otvarat tak moze ist von vtedy, inak budeme cakat. Musim doktora poucit ako to chodi 😀
lezim a furt nic, ked do hodiny sa ani nepohne asi idem na pohotovost.
no ved aj moj sa teraz nehybe a necitila som ho uz asi aj 2hodinky este pockaj a uvidis,,skus sa poprechadzať a potom naspäť lahni...
Barbi, no ja som na spicku prsta uz 10 dni...a furt nic.
A Reni, to az tak sledujes cas ako casto sa maly hybe? Mne sa tiez teraz nehybe, ale neviem ako dlho...on sa o chvilu zas pohne..ja ked ho proste kazdy den citim a citim ho dost, tak je fajn..v noci mam pocit ze sa mozno vobec nehybe, ja spim jak zarezana a on so mnou...to na hodiny ratate???
miri nie nesledujem to takto na cas, ale u maleho je to vynimocne ze sa nehybe, ked ho citim stale a zrazu nic a neviem ho ani zobudit, tak ma to vyplasilo. A v noci nespim nikdy, lebo ani maly nespi.
ja tiež citim svoju bobulku,staalee...tak sa odsleduj renatka a ked nebudes maleho citiť tak chod radsej..lebo ja co som citala ten pribeh tak som odvtedy bojko co sa tyka takych vecí..-
idem uz spat dobrú
Ahooooojte....... 😉 😉 😉
Tak ja som už domka, unavená, ale spokojná. V BA sme boli najskôr na letisku, zaviezli sme svokrovcov, šli do Írska za mojim švagrom, ich synom......No tak som bola aj v tej Ikei a thak, som pochodila s mm všetko,čo sa dalo a tiež aj čosi pokúpili. Som spokojná.... 😀 😀 😀
barbinka, nečítaj také somariny, lebo sa raz zblázniš. Ja som predvčerom malú tiež skoro vôbec necítila, čo mi tiež bolo dosť čudné, aj som ju budila, stále nič. Ale včera sa teda riadne vyriadila.....A dnes ani nehovorím - hlavne v aute....Takže si myslím, že asi mala nejaký oddych alebo čo.....Ale tiež ma to riadne vystrašilo, že či sa čo nestalo......
A k tým ľanovým semienkam....Tiež som počula, že sú dosť dobré, ale ja som počula, že ich baby len proste jedia, vy si ich aj nejak pripravujete?????? Zajtra sa ich chystám kúpiť, dnes som nato úplne zabudla.
No nič, idem asi aj ja ľahnúť k telke na gauč a riadne sa vystrieť, dnes bolo toho na mňa dosť...xixixi....
Prajem dobrú nôcku všetkým....Papa
chcela som tie lanove semena povarit dnes, ale ked som si spomenula na ten sliz, tak ma to preslo 😖
skusim zajtra vygooglit ci neexistuje aj nejaka schodnejsia cesta 😉
ahojte kocky, len som sem tak oylom nakukla,
Danula ake mas problemy, naco su ti povarene lanove semienka??
Dobré ránko zase prvá... 😀
Ja tie lanov ssemienka nebudem jesť,a este ked ze sa z nich ma variť sliz blee...
Ale este na ulahcneie porodu som zistila je aj dalsí bylinkovy čajík...ALCHIMILKA žLTOZELENA...a je to dostupné v lekárni...tak baby dajte vedieť ci vas tato bylinka oslovila...
Dnes som už 37tt + 3d..sa bližim konecne k 38tt,, 😒 😀
Chcem sa vas este spytat ci aj vam sa tak brusko rozlozi ako keby ste mali v strede bruha iba taku jamu prehlebeninu a po bokoch babo...neviem ci je to normalne tak sa my vyjadrite...vopred dík... 😉 😉 🙂
No a idem odychovať lebo ma už strasne bolia križe hoci som len postel upratala,, 😅 ranajky mam za sebou zase parky,horcica,,aa cajik,,parky som si dala len 2 maly prehrešok,... 😀
tak kde ste babulky????????? 😲 😲
ahojte
Mati co vsetko ci nakupila? Inac mas moj obdiv ze si vladala pobehat tolko obchodov 🙂
dani tak ich jedz len tak s tym jogurtom, tam to ani nebudes citit.
janinna lanove semienka sa jedia pred porodom na ulahcenie porodu, babatko sa ti tak lahsie vyklzne von.
barbi o tej alchemilke som nepocula, viem len ze sa nesmie pit na zaciatku tehu, ja som ju pila pred tym ako som bola tehotna, lebo je velmi dobra na rozne gynekologicke problemy.
A brusko sa mi tak ako tebe rozklada kazdy den, maly si robieva taky lavorik a vyzera to dost srandovne. Ja mam brucho skoro stale nakrivo, hocijako, proste sa tak uklada. A ked si tam chvilu podrzim ruku, tak sa da inak.
pred chvilou mi odisla navsteva, mala som tu maminu s brachom a jeho frajerkou, takze sme kavickovali 🙂 a za chvilu mi pride svokrusa pomoct so zaclonami, skracovala mi jednu zaclonu a ideme ich hodit na okno, som zvedava ako to bude vyzerat, to su nie nove z tej predajne Alen.
a teraz este periem malemu predposlednu varku 56 a 62, vsetky vacsie vecicky som vcera zbalila do takeho veeeelikanskeho sacku 1x0,8m co sa z neho da vycucnut vzduch, lebo to nemam kam dat. (to su vsetko tie nove podostavane vecicky). Som sa s tym riadne natahovala, tak ked uz z toho vcerajska sa nezacnem otvarat, tak uz fakt neviem 😀 ja uz by som mala maleho tak rada pri sebe, uz ma to nebavi nosit tento bachor, neviem sa poriadne ani otocit a o tej bolesti chrbta ani nehovorim.
jannina, tie lanove semena maju v posve vytvorit taky sliz po ktorom sa male vraj lahsie vyklzne von a je potom lahsi porod, len este nie som celkom v obraze ze ako ich jest 😉
aj mne sa tak zvykne zdeformovat brusko, ked mi tvrdne, tak pupok je vpadnuty a po stranach mam dve hrce, no srandovne to vyzera 😀
babule, no tak som sa docitala, ze su dva sposoby ako to lanove semeno brat - bud sa da nabobtnat v horucej vode-prip. sa povari- kym nevznikne sliz a s tym sa to cele vypije
dalsi sposob je normalne v strave, s jogurtom, v salatoch - ale vtedy ma byt rozdrvene, take uz rozdrvene vraj predavaju v DM
Renatka tak to som rada ze to aj vam to brusko take tvary robí...
Inak vcera som kupial podprdu velkost B80,,pred tehu som mala ovelo mensiee 😀
Renatka tak potom urob foto tej zaclony...som zvedava...Ja som akosy vyhladla tak idem daco zjesť...
u nas je taka kopa snehu..?
barbi urobim fotky, ale teraz mam v byte bordel takze asi zajtra 😀 s mm sme sa rozhodli ze dnes spime v obyvacke, mame tam rozkladaciu sedacku a super tvrdy matrac tam je, lebo nasa postel je priserne makka a uz som nespala niekolko dni.
a ja som si kupila 75C podprsenku, to B-cko ti nebude male ked sa ti este prsia naleju? ja tam mam este taku malu rezervu, ale je cela bavlnena takze v pohode tlacit by nemala.
dobre zasnežene ranko..u nas je taka kopa snehuuuu.. 😅
reni dufam ze mi nebude mala ale mam k nej aj blocek a ked bude treba ta pani mi ju vymení... 🙂
Tak my mame s mm tvrdsiu postel..tak sa mi spi dobre ale asi pred 3dnami som spala inde a taak hnusne sa na mäkkej spí...a maly to asi citil celú noc nožky vystrkoval.. 😲
😀
A co malinky sa potom už pohyboval,co si pisala,hm ako to dopadlo...asi len tvdrsie spinkal nie.? 😕
No ja si idem dať spršku...Co mate dneska dobré na obed..?
My polievocku,rezne zemiaky a broskynovy kompot... 😀
Ahojte babulky ja som dnes spala nejak cudne priatel bol o stvrtej rano po rodicov na ples takze do siestej kym sa nevratil som nespinkala len som sa prehadzovala.Sme u priatelovich rodicov a kedze vsetci este spinkaju po plese tak priatel vari obedik nejake masko na hubkach s ryzou 🙂 mnam
Čavte babule.
Včera som sa veru ešte poprechádzala po obchodoch....Ale kúpila som si zatiaľ jednu podprdu a jednu nočnú košelu do nemocky, pre prípad núdze keby niečo.....Aj vložky do podprdy a nejakú kozmetiku pre malú nadoma a dve kojenecké flašky.
Renatka, no v Ikei som si pokúpila do domácnosti nejaké vecičky, hlavne do kuchyne, keďže tu bývame tretí mesiac, ešte všetko nemáme, ale tak pomaličky sa to naplňa, nedá sa to všetko naraz. A pre malú som kúpila na neskôr vankúšik a perinku, obliečky, plachty, malú dečku do nemocky, lebo mám dve také väčšie a hrubé a to sa mi nehodí vláčiť do pôrodky.......
Ja dnes varím s mm spoločne, robíme si sviečkovú..... 😀 😀 😀 Ale od zajtra som o5 sama doma lebo mm musí naspäť do práce, takže zasa budem smutná a sama....No čo už, keď aj tie peniažky treba..... ☹ ☹ ☹
Inak kamarátka po cisárskom sa má celkom dobre, aj keď mi volala, tak hovorila, že ju to riadne bolí, ale dá sa to vydržať. Malý už nieje v inkubátore a včera ho mala prvýkrát na rukách...Aj mi poslala foto, joj aký je krásnučky. A zatiaľ je vraj všetko OK, tak som rada.....To len tak na okraj, aby ste vedeli......
No a tie semienka si idem teda veru aj kúpiť.....Ale tiež to vidím asi na ten jogurt a iné miešaniny... 😀
Inak to keď uvaríte tie semienka....Urobí sa ten slíz, tak to pijete aj tú vodu???? Alebo ich scedíte a jete len tie semiačka...Som z toho blázon.
Barbinka, aj mne sa to robí v okolí pupku - taký lavorik....hehe.....je to vážne srandovné. 😵

barbi teraz uz magne B6 neberiem asi 3 tyzdne, tak snad ja prenasat nebudem, dufam 😀
a nas maly mal v 36tt hlavicku 8,88 a zevraj aj zodpoveda tomu veku.
V ktorom si presne tt? 37+kolko? Okolo 37+2tt je priemerna velkost hlavicky 9,1, norma je 8,5-9,7 takze sa nestrachuj, nema velku hlavicku 😉