icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

simusska
1. feb 2010

renatkas....jej dakujem ani som nevedela ze aku super charakteristiku ma Viktorka...

a ty sa ake meno chystas dat svojmu syncekovi?

m.i.r.i
1. feb 2010

no baby ja tiez tie modelkovske miery ..a cez brusko 110 tiez..tak co?
Inak my sme na 10 minutovych kontrakciach..som zbalena, umyta a vsetko nachystane...este pockam kym dojdu na tych 7 minut a ideme..mame nemocnicu za rohom..tak som zvedava...nechcem tam zbytocne skoro chaosit, ale mam aj streptokoka, tak budu musiet davat aj ATB..tak ze treba ist radsej trosku skor..no uvidi sa, lebo zatial to znasam dobre...

simusska
1. feb 2010

m.i.r.i jej tak drzim palce naj ti to dobre, bezbolestne a rychlo prejde....

renatkas
1. feb 2010

simuska my Samuel (charakteristika mena uplne otrasna) alebo Lukasko, uvidime necham to na emocie pri porode 😀

miri ty uz takto? a je to silna bolest? A co prosim ta robis pri kontrakciach na nete, dieeevca ty si nejaka zavisla 😀 Strasne moc drzim palceky aby to bolo hladko za tebou. A nezabudni zavolat lekarovi 😉

m.i.r.i
1. feb 2010

no praveze mne sa to nezda silne..take ako som bola zvyknuta cez kramy...ale s vacsim takym vystrekovanim do krizov..preto cakam cely den ci je to ono..som si dala aj sprchu..ale nepomohlo...sa to skratilo z nocnych 2-3 hodin na 10 minut..ale mne sa to take silne nezda...len to je pravidelne uz...tak to musi byt ono...ono to asi silenejsie este len bude...

m.i.r.i
1. feb 2010

a na nete cakam...idem kuknut asi mentalistu a predpokladam, ze potom pojdeme...dufam, ze to nie je ziaden plany poplach ked ma to tak strasne neboli este...ale kedze mam streptokoka a kazali mi prist radsej trosku skor..tak asi potom pre istotu pojdem..radsej nech ma poslu spat domov..mam to blizko..tak co...🙂

renatkas
1. feb 2010

miri keby to nebolo ono, tak ta poslu domov, radsej tam ist skor ako neskoro, nie? 🙂 Mentalistu pozeram aj ja, je to skvely serial. A hlienova zatka sa ti neuvolnila?

barbina182
autor
2. feb 2010

Ahojte,
Miri ta ty uz tak...vies poviem ti aj ja mam uz take bolesti..vecer som mala len take pichanie..a dnes mi to tiez tak do krizov vstrekuje a klby ma bolia,a ako keby mi kosti v krizoch vrzgali co to moze byť.? 😅
Miri daj vedieť ak sa sem este dostanes drzim palce.... 😉 🙂 😉

Renatka samozrejme ze viem ako ju pokrstite tu postel,,ja len tak zo zartu ze co mi nato napises 😀 ..ale mozno uz to bude ine ako pred...ja nad tym rozmyslam hoci mi sme mali stale asi teraz mesiac nic,... 😵

Ja som sa nefotila uz tiež poriadne dlho... 😀 ,,

inak ten malinik od dnes pijem 2x denne,,ked nezabudnem 😀 ..ja zacinam od zajtra uz 38tt +0 d cize asi 39tt zacinam... 😅

vcera som po nete aj citala co sa smie pocas dojcenia a co nie,,viete aspon tak ezaklad.veci..napiste mi ich sem ak hejj...ja aj pohladamna google daco..

matulienka.d
2. feb 2010

Ahojte,
no tak včera na poradni to bolo celkom zaujímavé, skoro som skončila v nemocke. Doktorka mi namerala zasa vysoký tlak 140/100, tak mi robila kompletkné vyšetrenie aj malej, našťastie bolo všetko v poriadku aj prietoky mi kukala.....Tak mi pichali mangezium do žily a potom som musela 20 minút ležať na lehátku a potom mi zasa merali tlak, už bol nižší, tak ma to ešte obišlo, ale vo štvrtok musím na premeranie a vyšetrenie a možno už ma ta nemocka neobíde, no tak sa mám načo tešiť, takže si už musím naozaj tú tašku pobaliť............
Ešte šťastie, že je zlé počasie, a že mm je doma a nie som tu sama. Tak ja ešte musím čosi porobiť, potom sa ovzem..Pa

barbina182
autor
2. feb 2010

Matulienka to je mi luto,ze musis do nemocky,
skusala si dajake triky na znizenie tlaku,minule tu baby cosi pisali,ze cosi pomaha uz nepametam co,
tak tasku si pobal ved ked nebude treba tak budes mať aspon pobalene,,
potom daj vedieť ako sa maš.. 😉

katka22r
2. feb 2010

ahoj kocky a sme doma...pustili nas vcera...neviem kedy sa vam najblizsie ozvem ale dnes uz urcite nie....foto pridam neskor..Laura je krasna...teraz spinka..musim troska prikrmovat pretoze mam malo mliecka...inak sme ok 🙂

barbina182
autor
2. feb 2010

ahoj katuska,aky bol porod?napis trosku viac podrobnosti,a samozrejme daj foto malinkej,, 😉

tintiniacik
2. feb 2010

Ahoj Katuska som rada ze ste uz domka 🙂

renatkas
2. feb 2010

Ahojte,

tak az teraz som prisla od rana domov, bola som v poradni v nemocnici, este stale sa neotvaram, ale uz mi makne krcok. Tlak som mala velmi nizky 85/60, sestricka mi nakazala kavu a vela pit. A tym ze maly mal minuly tyzden uz 3kg, tak sme sa s lekarom dohodli ze o 2 tyzdne by uz mohol ist von 🙂 porod mi vyvolavat nechce, ale predpisal mi nejaky Yal gel (nieco ako domaci klystir) a zevraj to urychluje porod, ale mozem si to dat az ked mi on nariadi.

Kati tesime sa na fotecky 😀

matulienka s tym vysokym tlakom to fakt neni sranda, takze je to skvele ze ta tak sleduju a ked bude treba ist do nemocky, tak proste treba, ved co neurobime pre nase babatka 🙂

renatkas
2. feb 2010

Kati na FB som videla fotku malej, sa vam straaaasne vydarila, krasnucke babatko 😀 aj ja chceeeeem 😀

danula.ch
2. feb 2010

ahoj Kati, blahozelam k malinkej, som zvedava na fotecky 🙂

caute baby, co my tu vsetky naraz porodime? 😀
vcera vecer mi zacali bolestive kontrakcie, strasne ma boli podbrusko a cela panva, krize, ani chodit nevladzem. prave som sa vratila z poradne a vraj to uz mam porodne kontrakcie a otazka par dni mozno hodin, kedy porodim. v 39tt, super 😀, radsej skor ako prenasat. tak nam drzim vsetkym palce 😉

barbinka, tie bolesti v panve, to sa ti roztahuje panva, priprava na porod, tiez tym trpim 😒

niekde som citala ze tehotne trpia stratou kratkodobej pamete, tak u mna sa to prejavovalo ked som este chodila do prace, som pravidelne odtial odchadzala v slapkach, lebo som sa zabudla prezut. a ak som nezabudla, bola som na seba hrda a kolegovia ma chvalili 😀 , ale to som si potom urcite zabudla chipovu kartu na stole a tak....... 😀 , no ako taky idiot som sa citila ked som sa pravidelne vracala naspat prezut sa. predtym som take nepoznala

danula.ch
2. feb 2010

inak obvod bruska 104, vaha 71kg +13kg, myslim ze v norme 🙂
len som sa celkom zabudla optat na vahu malinkeho, bola som jemne soknuta z toho bliziaceho sa porodu

janyka, mam pocit ze som ta spoznala v poradni u Oberta? nabola som si ista, tak som sa neozyvala radsej 😉 , uz si sa tu davno neukazala 🙂

barbina182
autor
2. feb 2010

Danula to ti to doki uz tak povedal,,
mas pravdu lepsie je skor v 39tt ty si presne uz..?jak prenasat aj ja tak chcem idealne by som mohla aj buduci tyzden... 😀

Renatka..tak vd kavicku mas rada nie..?si pisala,ked dobre pamätám,,

chcem aj ja vidieť katkino baboooo...kati daj foteckyyyy... 😵

Mne je uz tak zle ja ani obsedieť neviem,len ležim mam krce a teraz dnes aj zapchu...uz to nevidržim ale musim...idem naspäť lahnuť tak zatial.. 🙂

katka22r
2. feb 2010

kocky dakujem reni ak mozes skopiruj foto mojej malej a zmansi ju mi nechce zobrat konik....barbi neopisem ti porod lebo som mala narkozu,robili mi cisarsky rez....prvy den strasna bolest ale inak uz v pohode a ked som videla malu tak ma vsetka bolest obisla...kocky tak vsetkym drzim palce co idete rodit snad to budete mat v termine a jednoduchsie

danula.ch
2. feb 2010

kati aj ja uz chcem 😀 ,
ja cisarsky asi mat nebudem, vsetko si to prezijem pri plnom vedomi a v bolestiach, lebo v nasej Nitre je jedina doktorka ktora ma atestacie na epiduralku pri porode ☹ . ale aj tak.......uz mam toho plne zuby a chcem mat rychlo za tym. mozno neskor budem chciet byt zase tehotna, ak budem nevyspata a vystavena koli malemu 😀

katka22r
2. feb 2010

danulka no ja som musela cisarskym,,,malicka uz bola v 42tt a ja som sa neotvarala

danula.ch
2. feb 2010

kati ved ja viem, fakt ta obdivujem ze si tak dlho vydrzala, aj ked co si uz mala robit, len drzat 😀
tiez nie som nejak otvorena, ked som taku noc plnu kontrakcii ako tuto zazila v 6.mesiaci, tak sa mi krcok skratil na 1cm a teraz nic. otvorena som len na spicu prsta, ako ked ma v novembri prepustali z nemocky. ale verim dokimu ze to bude skoro, lebo mu chcem verit, chcem uz porodit 😉

barbina182
autor
2. feb 2010

baby aj ja to chcem mať už za sebou ...
ja som tiež otvorena na spicku psta ale už 2noci po sebe mam krce,pichanie,a az do križov,,ale nieje to skoro porodiť napr,teraz lebo mam termin 18 až..to by som skor porodila o 2tyždnne 😒

barbina182
autor
2. feb 2010

Keby som nahodou sla rodiť infosky sem napise segra...prihlasi sa na moj login a da sem daco.. to bude uz na nej...ale asi dnes to este nebude dufam,,ja aj chcem aj nie,, 😕 😅 😅

danula.ch
2. feb 2010

barbina a nepojdes radsej na kontrolu do nemocky, nech ti aspon ctg urobia?

renatkas
2. feb 2010

Kati daj si na FB prave tlacitko a daj ulozit obrazok, ulozi ti to uz zmensene.

Zatial som dala tu fotecku k sebe - sem: https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vImage...

inac ten Yal gel si nedostala pred porodom?

petraw
2. feb 2010

Ahojte 😎

Kati malinká je krásna aj ja by som už chcela mať všetko za sebou a už byť s bábätkom doma ale to asi každá z nás 🙂

neviete čo je s MIRI??? myslíte, že už sa jej bábo narodilo???

barbina ja som prvého malého porodila o 12 dní pred pôrodom a všetko bolo OK mal 3000 g a 48 cm 😉 taký akurátny na pôrod 😉

vo štvrtok ma čaká poradňa, pustenie stehu z krčka a už môžem ísť aj ja na to 🙂 ale chcela by som vydržať tak min do 10.2., bo termín čo mi dala doktorka mám 23.2. 🙂

barbina182
autor
3. feb 2010

ahojte,,,
vcera vecer sa mj spalo dobre,necitila som už potom žiadne bolesti...aj teraz rano sa citim dobre nič,ma neboli,nepicha...žeby to včera bolo len rozťah.panvy;neviem.
do poradne idem piatok tak dufam že to potiahnem ešte..

kati mala je taka zlatá ;

miri...sa neozvala,a ani p janyke nič nevieme...
petraw-no dufm žeaj moj ma aspon tolko lebo ja nemam sajnu kolko ma doki poved.len tolko že assii bude mať už do 3kg..´´

danulA-nebola som v nemocke nebola to sust.bolest tak som si lahla a bolo o.k;uvidim ak dnes

idem si zaliať malinik ...

matulienka.d
3. feb 2010

Ahojte,

Joj, aká je krásna malá......Nádherná....Kati blahoželám.......... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

renatkas
3. feb 2010

ahojte,

ja som sa dnes zobudila skor ze idem do prace, ale tak sa mi toci hlava ze nehrozi.
Mirke napisem co je s nimi, slubila ze ked sa jej babo narodi tak napise, zatial nic...

Janyke sa asi nechce pisat na konika, lebo na Facebooku ju vidim online stale 🙂 este nerodi...

barbi aj ja mam v poslednom case take divne bolesti a panva sa mi strasne roztahuje, chodim ako kacica a vcera som manzelovi povedala ze mam pocit akoby som pretiahla vsetkych spoluziakov 😀

idem si aj ja urobit ten malinik.

barbi a ty kedy ides do tej nemocnice do poradne? budes rodit u toho lekara ku ktoremu teraz chodis, alebo nie?