icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

barbina182
autor
4. feb 2010

Janyka mas odomna hlaas..taku milku som dnes dostala od mamy predcasny Valentin..a možno na Valentína ani doma nebudem ale v nemocke a budem mať svoj darček v náruči,... 😲 😲

janyka
4. feb 2010

Barbi, ďakujem, síce aj tak nevyhrám, lebo som sa neskoro spamätala, ale díky. To by bol pekný darček na Valentína 😀 ...ja mám 15.2. narodky a mužík 21.2., tak keby sa narodil skôr... 😵
...že pri dievčatku to má žena rozložené všade, je viac gulatá a pri chlapcovi má bruško viac vpredu. Ale ja na také povery veľmi nie som 😉

barbina182
autor
4. feb 2010

ved ani ja ale tak len tak pre zaujimavaosť...
moj mm ma narodky 24.2. ale babo sa urcite narodí skôr...

danula.ch
4. feb 2010

ja som podla toho mojho spicaku dopredu tusila ze to bude chalan 😉 , aj sa mi krasne plet upravila hned od zaciatku tehu. len teraz sa mi to zase dzube - zeby sa mi pred porodom burili hormony?

pribrala som 13kg, ked som mala na zaciatku decembra +6 kg, tak ma ani nenapadlo ze az 13 nakoniec priberiem, ach tie Vianoce..... 😖 , ale stale som v norme, pohodicka 🙂

to magnezko som zacala nacierno 😕 vysadzovat uz v 33tt, brala som o 1 tableku menej a v 35tt som brala uz len jednu a od 36tt neberiem vobec. kebyze to necham na Oberta, tak az minuly tyzden som mala zacat postupne vysadzovat. ved toho som sa bala, aby som neprenasala nakoniec

danula.ch
4. feb 2010

Jani mas moj hlas 🙂

barbina182
autor
4. feb 2010

no aj ja mam take spicate bruško...
nudim sa...Idem začo zjesť ja som stale taka hladnááá 😀

petraw
4. feb 2010

jeeeeeeee tak MIRKE gratulujem aj ja, hlavne, že sú obaja OK 🙂

ja som bola dne na poradni, steh odpáraný 😀 tak už môžem rodiť 😉 som zvedavá koľko vydržím byť ešte kinderko, pri malom to bolo 6 dní 🙂

katka22r
4. feb 2010

barbi cajik mam s lekarne je to caj pre kojacie matky alebo na podporu nieco take sa mi nechce do kuchyne.......a kolko plienky spotrebujeme?podla toho kolko sa napapa ale tak cez den asi 5 urcite a v noci 2 kedy ako...ale take male babenko kaka stale skoro po kazdom kojeni...

tak ale sa vam to blizi co kocky?vsetkym vam drzim palce pri porodoch... 🙂

barbina182
autor
4. feb 2010

Kati hej už sa nam to bliži a som aj rada,,som nedockava a somzvedava co mi zajtra povie dokt. 😨
O tom caji som aj ja pocula ja si ho potom tiež kupim,,a čo ti si nemala hned mliecka ci si ho mala malo..?
A ktore plienky sa ti osvedcili,,vies co sme tu maly tu debatu nerozhodnu ze akee..?Ja mam Huggies teraz tie začiatocne..A kolko krát malinka pápa na den..kazde 3hodky..? 🙂
Teraz sa zaujime len o bruska ale potom uz o babenka... 😲

Petraw tak nezabudni dať vedieť ze uz mas babo ak chces napis mi sms poslem ti cislo mob.alebo ked mas na nas inu kontakt tak napis som zvedava...a držiiiiim veľmi palce nech vsetko je tak ako má... 😉

katka22r
4. feb 2010

barbi no mne mliecko nabehlo az v den ked nas pustali domou a to uz vytiahla desiatku...a spustilo sa mi az dnes rani a musim aj odstrekavat takze cajik uz nepijem...mozno sem tam si dam...

plienky ja mam toe new born s tesca a kamoska mi vcera doniesla huggies tak potom dam vediet...

malicka papa vtedy ak sa zobudi nebudim ju kazde tri hodky je to blbost...

peti drzim palce pri porode 🙂

barbina182
autor
4. feb 2010

a v nemocke si potom co davala umele mliecko ci niekto iny ti ju nakrmil...ja sa tiež obavam ako to bude s mliekom.?

katka22r
4. feb 2010

moja prvy den babenko nedostava nic na druhy a treti mala mliecko od niejakej maminky a na stvrty uz davaju bebu

barbina182
autor
4. feb 2010

aha,,tak to som nevedela...a kolko si bola v nemocke 5dni..?ci viiac.

katka22r
4. feb 2010

🙂 no 5 dni pred porodom a 5 dni po porode... 🙂 tak kocky pekny vecer zajtrra sa ozvem teraz idem k malej

barbina182
autor
4. feb 2010

kati tak sa chod venovať malinkej... 😉 bola si dlho 10dni..ja rozmyslam ako vydrzim tych 5ci kolko je potrebne ja mam zly pocit z nemocnice depky namna iduu.. ☹

barbina182
autor
4. feb 2010

Baby chcem sa spytat aj vy mate take pocity mna tak pali az svrbi z vnutra neviem ci je to nejaky zapal alebo som prechladla alebo to moze byt aj znak pôrodu...??? 😖

garonka
4. feb 2010

barbi aby si mykozu nedostala nato je dobry aj canesten vaginalny krem 😉

renatkas
4. feb 2010

ahojte,

barbi ja mam cipky na mykozu - Klion100. Mna to zo zaciatku palilo. Skus si to natriet bielym nesladenym jogurtom, ja som to sice neskusala ale zevraj take jogurty ktore obsahuju zivu mikrofloru zaberaju na mykozu. Aj canesten mozes, teraz to uz predavaju aj volne v lekarni a uz si v takom tt ze to mozes.

Kati a nebolelo ta ked ti este netieklo mlieko a mala sa prisala?

Inak uz 2 dni mam depky z porodu, nejak ma to chyta ze sa zacinam bat, ani manzel pri mne pri porode nebude lebo by tam odkvecol 😒

ja uz to chcem mat za sebou. Cez vikend idem k rodicom (kusok od BA) tak neviem ci si mam brat so sebou aj zbalenu tasku keby ma to nahodou chytilo, alebo ju necham doma a keby nahodou tak este pred cestou do nemocnice zbehnem domov. V utorok mam presne 38tt.

Jani aj ja zajtra zahlasujem, len teraz som na notebooku pred telkou a nemam tu naistalovanu Javu, to mam sluzobny NB a administratory mi zatrhli instalaciu, proste mi to nestiahne.

katka22r
5. feb 2010

dobre ranko babenky tak niejako malo pisete co uz vsetky rodite? 😀

barbi prezijes v nemocnici kvoli malemu aj 100 dni...potom ta uz nic neodradi ale doma je doma 😉 a ak a pali a svrbi znak porodu to urcite nieje skor mykoza a ten jogurt zabral aj mne ale ja som si davala bud probio jogurt alebo acidko normalne nanes na vlozku a potom po 3 hodkach umy alebo najlepsie na noc nechat

renatka juuj tak mna bradavky este aj teraz bolia ak sa ide prisat Laura...a zaciatky no mne tiekli slzy no nie len mne kazdej babe na izbe,ale da sa to zvadnut asi treba zvyk teraz si sem tam este poviem auu ale potom to uz ide samo a neboli to...

no a ako to s vami vyzera vlastne?ako babenka?rastu poriadne?ktora je teraz na rade?

barbina182
autor
5. feb 2010

ahojte..
renatka aj ja som brala klion 100ale nepomohol,,
a radsej si ber tasku zo sebou ja by som neriskovalamuz teraz lebo to moze hoci kedy uz prisť... 😅
A tie depky s porodu mam už aj ja asi tyzden... 😕

Kati asi mas pravdu pre malinkeho to prezijem ale ja mam z nemocky travmy este z detckych cias...

Idem sa pripraviť k dokimumam tam byť na 10-30hod..ale este malinik musim..a daajyku bagetku...

matulienka.d
5. feb 2010

Ahojte 😉

renatka, určite si vezmi tašku zo sebou, už by som to neriskovala, aj keď sa moc neotváraš, ale istota je istota. Nevieš, aký môže byť priebeh, a či by si vôbec stihla sa domov ešte staviť aj po tašku.... 😉 A nič sa neboj, prežiješ a hlavne zvládneš to aj bez mm, veď môže byť pri tebe pred a po pôrode, počas nemusí. Moj mm tiež tak uvažuje, že asi pred a po ale počas nie....A nútiť ho nebudem. 😉

včera som bola na tej kontrole s tlakom, mala som našťastie 140/90 takže ma nemocka o5 obišla, ale musím užívať tabletky, už sa mi doma smejú, že som ako drogista a závislák, no ale čo narobím.....Ja užívam magnezium denne 5tabliet, od tlaku 3tabletky a od pulzu srdca, lebo mi rýchlo bije srdco 2tabletky...No to hovorí za všetko.... ☹
Uvidím, čo bude o týždeň na poradni...

A kamarátka s malým Samuelom sú od včera domka, boli v nemocke 7dní, lebo malý dostal žltačku, ale inak je všetko OK...Tak som rada.

Barbinka, držím palčeky u dokiho.... 😉

danula.ch
5. feb 2010

Caute baby, take veci tu nepiste, ze depky z porodu, lebo aj mna nakazite 😀 , musime si hovorit ako strasne sa tesime na tie nase babuliatka a ze porod je nutne zlo ktore je najlepsie mat cim skor za sebou 😉

ja sa skor bojim toho co bude potom, kojenie, bolave bradavky a ze budem nevyspata a ci to vsetko zvladnem 😖
hned po porode chcem ist k mame aspon na 1-2 mesiace, od svokrusi necakam radsej nic, to je s nou take.... . lenze moja mama sa chysta buduci piatok do Benatok na karneval, takze to nejak blbo vychadza, mozno prvych par dni budem musiet vyzdrzat so svokrou. tak mi bude zatial pomahat muzik 😉

katka22r
5. feb 2010

danka neboj sa urcite to zvladnes mna uz bradavky tak strasne nebolia ako prve dva dni...a my mame rezim otoceny cez den spinkame v noci sme hore ale zvladnes to a zvyknes si cez vikend to chceme malu naucit tak aby bolo ako ma byt,,,

barbina182
autor
5. feb 2010

Baby som doma a mam uz aj po obede rybka a zemiacky... 😀

U dokiho vsetko ok vraj som otvorena..ale vsetko ma dobre aj tlak aj moc..vaha +1kg minuly tyzden nic a teraz kilo....
Vraj uz len cakať,,,,

katka22r
5. feb 2010

noo super moja drzim palce

danula.ch
5. feb 2010

barbie, to mas dobre, aby si ma nakoniec nepredbehla 😉
Kati vdaka za podporu 🙂

barbina182
autor
5. feb 2010

Baby dakujem za podporu,,a tesim sa na male už...ale mne to nepripada ze uz mam sice trosku bolesti aj rano som mala ale inak nic,,akosy sa to nechce rozbehnuť,,,ale akože mam este cas ved termin mam 18.2 alebo až 21.2...ale nevadi ked sa maly narodi skor... 🙂

Kati inak malej davas ake plienky..?tie co su 3-6kg ci tie co 4-neviem kolko kg..?nad tymi plienkami stale rozmyslam ako to s nimi bude..ale mozno ked pride prax tak konecne uvidim na vlasnej koži... 😀

venuss
5. feb 2010

ahoj holky,od vcerejska mě bolí v podpříšku jako při menstruaci a občas tvrdne břicho.Myslíte,že to už brzo příjde?

barbina182
autor
5. feb 2010

asi ano venuss,aj ja citim uz take nieco aj dnes,,aj križe ma bolia

barbina182
autor
5. feb 2010

co baby kde ste??hadam uz rodite..???

Ja tu ešte strasim a boli ma už aj hlava,,už to chcem mať za sebou...ale tak malemu sa este nechce...
Zajtra skladame postielku urobim foto,,a mam aj svoje aktualne footto tak sem dam naraz..ked sa mi bude chciet stahovat z mobilu do pc.. 😅

Na večeru som si robila špagety tak som plna..a na to som zajedla este babovkou..tie posledne dni su strasne jem toho za dvoch...ako nikdy 😀