Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
dani a ake si mala bolesi ked si isla do nemocky a povedali ti ze plany poplach opis ich bolest v krizoch ci ako pri ms,,ci..?
barbinka, podla mna to fak nie je nieco co treba zvladnut, mozno niekto iny ma zle skusenosti, ale ja som to prezila lavou zadnou
dani tebe sa to bliži ty mas termin 13.teho...tak by som sa necudovalo keby si aj na ten datum co piseme...10.02.2010 🙂
ja by som rada, no ale to aby uz pomalinky aj zacali kontrakcie 😀 , ako prvorodicka nepocitam s rychlym porodom
ved ani ja niekde sa pise ze 12hodin a niekde ze do 6hodin sa prvorodicka otvara..co je pravda,,,
ja by som uz tak chcelaaa mat to za sebou a mat malinkeho pri sebe
a kedy sa nam tu uz ozve miri? nemate nejake nove infosky o nej nahodou?
nie nikto nepise,,ona sa asi ozve sama,..
kontakt nanu mala renatka,,
danula co ti vlasne nato v nemocke povedali ze kedy mas prist..?ved uz budes mat aj termin,,myslis
ze ta nechaju prenasat..?
barbi povedali mi aby som prisla ked zacnem rodit 😉
budem volat svojmu dokimu nech ma este tento tyzden objedna, lebo dnes som mala mat poradnu a nebola som, hadam mi povie nieco viac. a sa s nim chcem dohodnut co potom ked do tyzdna neporodim, som zvedava ze co mi navrhne
to som zvedava aj ja,,daj vedieť...
a skusala si dajake vyvolavace porodu..?
Dani, noo, bola by sranda, keby sme sa stretli 🙂
K tomu klistíru, mne ho len dávala a už sa mi chcelo. Ale ja som musela 5 min. počkať a až potom ísť. A nie v každej pôrodnici sa dá bez toho rodiť. V našej pôrodnici sa robí automaticky, ale ktovie, môžno keby ho odmietneš, tak nespravia, aj keď pochybujem. Ja som nechcela nástrih a dr. mi ho aj tak spravil 😠
A keď som ja prežila klistír, čo som sa ho bála ako čerta, tak prežijete, veď to nič nieje, možno je to len trošku nepríjemné 😝
barbinka, ako som pisala - bavili sme sa s mm o sexe a prisli kontrakcie 😀
jani ani ja nechcem nastrih, ved usilovne masirujem, ale asi to bude kazdemu fuk 😠
michele a v ktorej rubrike bazaru si videla prosim ta ten yal ?
zajaciq, tu je link na ten Yal:
http://mimiaukcia.sk/aukce.php?id=1689956
uz je to sice neaktualne, ale snad by sa to este dalo overit
prave som sa dozvedela ze moj mm ide zajtra na sluzobku do londyna, len na jednu noc, ale bola by sranda kebyze akurat vtedy porodim 😲
Tak uz som stihla ist pozriet aj kolegyne do prace, nakupit este posledne veci do porodnice. Takze taska do porodnice je uz konecne kompletna 😀
Ahojte,
Mirka je od vcera doma z nemocnice, ked bude mat cas zbehne popisat infosky 😎
Ja som si dnes ten Yal vyberala z lekarne, som dostala od lekara na predpis. V nasej porodnici nedavaju klystir ale cipok a ten Yal je zevraj ucinnejsi, tak mi povedal ze si ho mam zobrat so sebou do nemocnice ked budem rodit.
Zajacik mne to lekar predpisoval minuly tyzden, mozno ti to tiez predpise ked budes pred porodom. Su to naozaj 2 flasticky s takym dlhokanskym aplikatorom, tak to ked mi strcia do konecnika tak bude sranda 😀
A to najdolezitejsie, tie schody a horuca kupel a skorica maju asi nieco do seba 😀 Ked ma lekar dnes pozeral, tak povedal ze uz som krasne nachystana, sice sa este neotvaram ale uz mam makky krcok a v piatok musim prist rano o 7:30 za nim, mam mu volat na mobil a uz mam prist aj zbalena, ze ked sa budem otvarat rovno si to aj odrodime 😀 jaaaaj sa tak strasne tesim 😀 este zajtra pojdem po schodoch a mozno to bude este aj skor ako v piatok, alebo to potiahneme do nedele a bude to na valentina a nedelniatko - to su zevraj stastne deti 😀
babulky a dnes nam konecne prisli zvysne skrine do detskej, manzel ich prave sklada, sa tesim 😀 potom hodim foto detskej izby.
A vy ked porodite pride vam niekto pomoct, mama alebo niekto? Mne sa sem chysta moja mama hned ako pridem z porodnice na ten prvy tyzden aby pomohla, aj svokra sa nejak chysta ze sem bude stale chodit, ale spavat tu nebude lebo byva kusok cez cestu.
michele dik 🙂
renatkas uvidim,ze co mi na to povedia na poradniach v nemocke, ci teda predpisu.. 🙂
zaavidim 39/40 tt v dobrom,uz to mate za par dni..
baby, včera keď som varila, ma začalo strašne tlačiť od spodku. bol to nejaký divný pocit, akoby som sa nemohla za 2týždne vytoto. proste taká bolesť, akoby som mala dlhodobú zápchu. trvalo to asi pol hodinu, ale vkuse. čo to mohlo byť??
zajaciq neboj aj tebe to ubehne ako voda. Ja som sa vzdy bala ze maleho nedonosim, trpla som aby som dovrsila aspon 30tt, potom 33tt, potom 37tt a teraz ked uz som 38tt tak sa neviem dockat ze uz bude vonku 😀
mas velke brusko, alebo take zvladnutelne? ja mam take velke akoby som cakala dvojicky a pri mojej postave to vyzera dost srandovne, lebo som mala a chuda. Dnes v poradni som videla kocku ktora mala len take malinke brusinko, s takym by som to zvladla tusim aj do 42tt 😀
vefi asi falosne kontrakcie, ked si to mala tak dlho a bez intervalov... ja som mala vcera tiez falosne kontrakcie, ale trvali len 2 minutky a neboli pravidelne, pichali ma vajecniky...
a s tebou to ako vyzera? Kedy bude dalsia poradna vsetko je ok? (mozno si to tu aj pisala, ale nestiham to vsetko citat)
baby pisete o dusu idem vas docitat... 😉
renatka ti uz tiez ides rodiť..?no ja piatok idem este na poradnu ale nabavi ma to ten kolobeh...
ja cakam daco zajtra neviem preco asi si to len nahovaram sama...uvidim idem si dat dlhuuu sprchu na vyvolanie kusa...neskor sa ozvem... 🙂
falosne kontrakcie mam aj ja asi tyzden...
vefi neboj,aj ja citim to iste asi predvcerom
renatkas ja len 98 cm, a +12kg ( 156cm mam len)... len mi konci maternica tesne pod prsiami a rooooovno brucho.
Jooooj babulky tak vy to mate naozaj uz za par dnickov. Dufam ze aj potom nam tu budete prispievat kym vsetky neporodime a zalozime novu temu. Ja to ma zo vsetkych asi este najdalej kedze mam termin az 20. marca
zajaciq takze asi tiez nemas najmensie brusko 😀 ja mam 158, vaha 58,2 kg, obdov 98cm, len ja mam brusko do spicata, takze zo zadu ani neni vidiet ze som tehu. ty cakas dievcatko tak ho mas asi trochu gulatsie, nie?
barbi no dufam ze si ma tam uz v piatok nechaju, zalezi od toho ci sa budem otvarat alebo nie. Ked ma vsak poslu domov tak ma asi picne, lebo to cakanie je hrozne, aj ked som len 38tt.
ty si uz ale aj otvorena, ze? daj si kupel, ja som sa vcera kupala asi 20 min.v teplej vode a maleho som oblievala vodou lebo brucho mi trcalo ako hrochovi, voda tam nedociahla a uz to vyzera celkom slubne na porod 😀
tintiniacik len aby si nas nepredbehla 😀 teoreticky keby som este musela prenasat, tak by som bola tehotna asi mesiac, prenasanie je moja nocna mora 😀
renatkas hej hej dogulata a hlavne 61 kilo 😔 to ty si nic nepribrala ked uz si na konci a len tolko. ja mam vsetko v stehnach a v tvari.
nech zije alchemilka (niekto sa pytal, ze kolko sa pije - na obale max 2x denne ) 😵
zajaciq....aj ja tak mam vyska 162cm..obvod bruska 98cm...a vaha +12kg cize mala som pred 52kg a teraz mam 64kg...
aj ja som v tvari naliata inak nemam stehna a ten spicaty brusteek,,, 😀
preco nech zije alchimilka..?
renatka ti nakoniec porodis skor nez ja a ja som viacej tehu no len o par dni... 😠
držim ti palceky nech vsetko dopadne dobre...uz to mam na konci uz to len dotiahnuť ..a nech je vsetko oki,.. 😀
idem k mm sa povenovať... 😉

danula pekne si to tu opisala klistir metodu,,uz sa aspon tak nebojim a ked to zvladli ostatne zvladneme to aj my...duafam, 😀 😝
ten datum je pekny len ci mi to vide..niektorej mozno z nas hej...tak cakame zajtra infosky... 😀 😀 😀
ja uz napapana,,a uz do vecera si dam len 1mandarnku cerealie bebe a mliecko...dufam ze nebudem zase hlados ako vcera..ja aj zem.placky,hranolky,a furt hladna tak som si dala aj mliecko pred spaním... 😵