icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

zajaciq
9. feb 2010

barbi lebo sa dobre pije a ukludnuje. mozno je to len placebo efekt, ale robi mi dobre 😉
tak to sme podobnych rozmerov, len ja cakam dievcatko a veruze tuk sa rovnomerne po celom tele rozonacil, nie len do bruska. 😠

katka22r
9. feb 2010

juuj vas docitat tak to da zabrat

kocky mne davali 2x klystir a da sa to v pohode prezit,po cisarskom som 3 dni nemohla na wc tak som si bola pytat sama...a poviem vam ze fajna ulava bola 😀

juuj reni tak si este vychutnaj brusko...barbi a ostatne tiez

ja som akurat prebalila,okupkala a nakojila malu a idem lahnut uz aj ja...mm pride neskoro vecer tak idem kusa pospinkat ak by sa mala rozhodla ze v noci spat nebudeme

barbina182
autor
9. feb 2010

baby ja citim take bolesti v stehnaaaaach ako pri ms zeby kontrakcie..?
alebo len zase falosne,,,uvidime ci sa zajtra ozvem,,ked nie ja tak segra cez moj profil vam tu napise,,ale mozno len plany poplach... 😖

renatka a o tebe da kto vedieť,a tiež danulka sem s cisielkami... 😉 alebo dajake babulke inej...

a od kedy tu sedim uz ma to aj preslo,,tie falosne poplachy mi idu na nervi,,ja budem asii aj prenasat,,

idem zjest daco na veceru vypit malinik a lahnuť....

dobrúúú 😉 zajtra sa ozvem ak... 😅

danula.ch
9. feb 2010

tie falosne poplachy ani nespominaj, este teraz som nasrata za ten posledny, ledva som si dnes vydupala aby ma pustili domou ☹

obvod bruska napisem zajtra aktualny, inak 71kg uz od zaciatku januara, takze +13kg od zaciatku tehu, vyska 170cm

matulienka.d
9. feb 2010

Ahojte,
práve som vás hodinu čítala, kým som sa dostala na koniec........... 😀 😀 😀

čo sa týka toho jedenia, tak ja na raňajky zjem tie dva rožky väčšinou, ale už sa mi stalo, že som bola taká hladná, že som zvládla aj tri....No a čo narobím???? 😉

Celý deň som sa nedostala na net, lebo môj drahý mm sa rozhodol, že bude okupovať pc celý deň...Tak som si požehlila vecičky pre malú a spapala langoš so syrom....Mňamky.... 😉

Ja síce kontrakcie - falošné nemám, ale moja drahá bambuľka ma teda riadne týra svojími pohybmi. Aj teraz. A všade:............... 😉 😉 😉

renatkas
9. feb 2010

ja si davam skoro kazde rano na ranajky chocapic s mlieckom, alebo potom nejake ine cornflakesy... ale dnes sme mali vynimocne na ranajky parky. a na veceru som prave mala zase parky, sa mi nechcelo varit, idem si dat aspon nejaku mrkvu alebo nejaku zeleninu aby som nemala zly pocit ze malemu nedavam vitaminy.

inac ja uz mam taky pocit ze som uuuuplne ohlupla, ale totalne. Varila som si caj, namiesto toho aby som dala daj na svoje miesto som ho dala do chladnicky. Potom som robila kavu, vybrala som kavu, k skrini kde je kava som polozila ten drziak zo stroja kam sa ta kava dava, potom som v celej kuchyni prehladavala kde som to dala. A teraz vecer som si zase varila caj a hladala som ho v chladnicke... dnes sme boli pre ten nabytok pre maleho a ja som si nechala kabelku tam kde vydavaju tovar, skladnik mi ju musel priniest von inak by som odisla bez nej. U lekara som si nechala recept na stole, som sa pre neho musela vracat od dveri.... uz aby som porodila. A ked uz som spominala ten caj, idem si ho vybrat lebo sa mi zase luhuje asi hodinu.

barbi napisem Katke alebo Mirke keby nahodou som uz bola v nemocnici. A preco by si mala prenasat? Ved mas este na porod casuuu...

zajaciq
9. feb 2010

renatkas ja som sa dnes pytala v obchode ked som kupovala obal na mobil ci berie mladik aj kartu a on ze len ked tak s PIN kodom. ........ ja som to nepochopila a odpovedam> ano moja ide na PIN (zvyknuta zo zahranicia, ze tam som platila podpisom) ......... trapne ticho a potom mu poviem> ze prepacte ja som taka pripecena z toho tehotenstva... ta debilita mi vadi z celeho tehotenstva najviac a teraz v III. trimestri je to uz nonsens

renatkas
9. feb 2010

zajaciq jaaaaaaj som sa pobavila 😀 som rada ze tiez patris medzi nas co nam odumieraju tie mozgove bunky 😀

no ok, idem ja teda uz asi spat, lebo vy tu uz poctivo vsetky spite a dodrziavate nejaky ten rezim 😎
a potom skoro rano buntosite 🙂

michele11
10. feb 2010

zajaciq presne to sa mi stalo v Tescu prednedavnom, nova karta a ja dlho zvyknuta, ze len pekne staci vypisat sek a ked predavacka silou mocou chcela nejaky PIN 😀 , tak hanba na 100 rokov, musela som volat drahemu, ze aky mam kod a cely rad za mnou sa uskrnal... aj po recept som sa uz vracala, aj po nakup, kluce od auta uz boli aj v kupelke pri kreme na ruky... este dobre, ze do porodnice pride po malu mm, inak by som tam aj ju zabudla 😀 😀

barbina182
autor
10. feb 2010

dobré ránko...
Tak som tu a prežila som tuto noc celá s malinkym čiže este stale 2 v 1... 😠

renatka ta zabudlivosť a to vsetko asi patrí k tomu mam to aj ja,,a sa na tom uz len pousmejem,,uz to nebude trevať dlho... 🙂 😉
a uz mate zariazenu komplet izbicku pre maleho,,pridaj foto aj aktualne bruska..

Matu lienka tvoj mm taky do pc zblazneny..?to ho musis trosku viacej pootravovať,,ja svojeho pustim na pol hodku a uz ho plasim preč.. 😀

Zajaciq som kukala tvoj fotoalbum mas tam peknu foto s bruskom to ti robil fotograf,,asi hej..?

😵

Ja dnes na ranajky 1krajec chleba so syreckom a paradajkou,a maly jogurtík ten Monté toho by som aj 10zjedla lebo jeden taky malicky,, 😀
dnes okolo 4rano som sa zobudila na velky hlaad ale nechcelo sa mi stavať daco zjesť tak som spala dalej 😀 ...aj vam sa to stava..???

matulienka.d
10. feb 2010

Dobré ránko...

No tak s tou zábudlivosťou a totálnou demenciou súťažím aj ja.....Niekedy je to už fakt na nervy, mm sa mi len smeje a mňa to ešte viac štve.... 😉 Ale tak čo narobím? Dúfam, že mi to neostane aj po pôrode...To by bol des... 😀 😀 😀

Barbinka, no ja by som ho aj vyhodila, ale tak nech si užije PC kým je doma ešte. Potom už nebude mať toľko času, síce už ani ja potom asi, keď bude malinká na svete, ale určite to tu nebudem zanedbávať.
My ešte izbičku nemáme zariadenú. Tú budeme zariaďovať až potom. Máme len postieľku a veci do nej, ešte chcem do dráčika zbehnúť kúpiť kolotoč nad postieľku.

No a ja som už tiež po raňajkách....Dva rožteky s masielkom a medíkom a k tomu granko....Mňamiky.... 😵

A teraz musím rozmýšlať, čo urobiť na obed???????????????????????????????? Čo idete vy robkať??? Inšpirujte.

katka22r
10. feb 2010

dobre ranko kocky...barbi este mas cas este si troska uzi brusko....ale viem aj ako to uz musi to cakanie ist na nervy...

matka mne ta zabudlivost nastastie opadla...my mame pecienku s ryzou

tintiniacik
10. feb 2010

Ahojte babulky.
Akurat som sa vratila z poradne mam vysoky tlak asi ma porazi minule malo zeleza teraz vysoky tlak jaaaaaaj ☹ ☹ Robil mi kultivacne vysetrenie a o tyzden tam idem posledny krat a potom uz budem chodit do nemocnice

michele11
10. feb 2010

My mame hovadziu rostenku a sosovicovy privarok, kazdemu podla chuti...

danula.ch
10. feb 2010

ahojte tehulky 🙂
o tej demencii by som tiez vedela rozpravat, este v II trimestri ked som chodila do prace som sa pri odchode z prace pravidelne zabudala prezut zo slapiek do topanok, alebo som si na stole zabudala chipovu kartu a tak som sa aspon 3 dni z 5 pracovnych vracala bud zpred officu alebo az z vratnice. kolegovia boli zo mna mrtvi, hlavne tim co som im bola sefka sa to hrooozne ale fakt hrooozne pacilo 😀 . najprv som sa citila ako totalny idiot, potom sme si z toho len prdel robili 🙂

zajaciq mate krasnu detsku izbicku, to je ale realne foto alebo z katalogu?

prave som sa vratila z CTG a mam tam take vlny ze nechapem, sestricka sa cudovala ze nemam bolesti, ze to je ako keby som rodila. a ja nic. tie predchadzajuce zaznamy mam take, ze dlho nic, potom prudka ale kratka krivka hore, potom zase nic a tak.....a teraz take vlnobitie, ze celkom dole sa krivka ani nedostala. poobede s tym este idem na poradnu, tak som zvedava co mi doki povie
a na sone mi povedali ze malinky ma asi 3.5kg, takze to nie je az take zle 🙂

michele11
10. feb 2010

danula, to je krasna vaha, taka prava porodna 😉 mozno si uz taka navyknuta na kopanceky a stuchance od maleho, ze tie bolesti si ani neuvedomujes, hm?

danula.ch
10. feb 2010

michele maly teda kope poriadne, ale bolesti sem-tam mavam pri kontrakciach, take menstruacne alebo krize. lenze teraz nic, len take cudne tlaky citim celkom TAM dole, no fakt som zvedava co mi na to moj doktor povie. ale ten mi uz pred tyzdnom hovoril ze idem rodit a na dalsej poradni sa uz neuvidime a presiel tyzden.....
ved ja sa podvecer ozvem
a s tou vahou maleho som fakt spokojna, hrozilo ze bude obrik 🙂

janyka
10. feb 2010

Jaaaj Barbi, som sa pobavila. Doteraz si sa bála predčasného, teraz budeš stresovať z prenášania? 😀
Ja som mala tiež včera od obeda falošné kontrakcie. Škoda. Ja už by som aj pristala na pôrod, lebo už ma všade tlačí 😅 ...tak som zvedavá, ktorá tu porodí prvá 😉

renatkas
10. feb 2010

ahojte,

tak ja mam dnes za sebou poriadne nevyspatu noc, celu noc mi tvrdlo brusko a mala som krce, aj som si to chcela nejako odstopovat ale nedalo sa, bolo to v kuse stale. A ked som sa postavila tak ma to preslo. Teraz rano zase nic.

barbi fotku izbicky pridam ked tam poupracem, mam tam este bordel 😀 a to uz je izbicka pre maleho ked bude mat take 2 rocky, detsku postielku mame v spalni, v detskej mame uz taku normalnu postel pre neho. Kupovali sme to teraz, lebo som bola nahnevana ze v tej izbe je stale bordel, tak teraz to uz vyzera ako izbicka, len este mm tam ma svoj pracovny stol a pocitac, nemame to kam dat. Ked maleho prestahujeme neskor ked bude vacsi, tak ten pocitac zlikvidujeme a bude uz len notebook.

baby ja neviem co mam varit ☹ vobec ma nic nenapada. mozno parene buchty, tie su v mraznicke 😀 a nejaku zeleninovu polievocku.

kati mala ti v noci spinka poriadne? a na kojenie si neskusala tie nadstavce silikonove?

dani tebe to tusim pride zo dna na den ten porod, o kolkej mas tu poradnu? pojdes tam uz aj so zbalenou taskou? vaha maleho je uplne skvela, jaaaj aj ja chceeem,moj obrik ma nastastie hlavicku primeranu k tyzdnu, len je trosku viac vykrmeny v brusku, maly pupkacik 😀

tintiniacik a co ti dali na ten vysoky tlak? beries na to nejake lieky? alebo magnezium? inac s tym magnezkom a prenasanim mala barbi pravdu, ked som bola na poradni tak tam bola aj jedna tehulka, ktora uz ma asi za par a vobec sa neotvarala a ani krcok jej nemekol, lekar jej povedal ze z magnezka.

baby vam posielali zo socialky vyrozumenie o schvaleni materskej? mne este stale nic nedoslo a to som na materskej uz asi mesiac... idem si tam zavolat, len neviem ci oni maju nieco posielat alebo nie. A ku ktoremu datumu posielaju matersku, neviete? Toto je prvy mesiac co by mi mali poslat na ucet.

renatkas
10. feb 2010

janyka ja mam pocit ze prva asi pojde danula 😀 aj ked clovek nikdy nevie.
ok, idem ja este porobit nejake veci a urobit este jednu pracu do skoly, lebo ked bude maly tak nebude cas...

danula.ch
10. feb 2010

na poradnu idem hned o jednej, ale sa este zdrzim u segry, takze ozvem sa podvecer. dufam ze tie tlaky co mam mi aspon krcok trochu otvorili. tasku nechavam doma, lebo zakony schvalnosti u mna funguju na 101% 😉
renatka super napad tie parene buchty, vdaka za inspiraciu 🙂
na matersku som sla tesne pred vianocami a zo socialky mi papiere poslali v januari a v tom boli aj sviatky....

titiniacik no bud rada ze s tym tlakom nie si v nemocke, v pondelok som tam s jednou babou lezala co mala vysoky tlak. vraj je to nebezpecne, ohrozuje to zivot obidvoch, preklampsia ak mas k tomu aj opuchy a bielkoviny v moci. ona mala len ten tlak a aj tak tam chuda bola od 34tt az do porodu vraj bude

idem si teraz pospat, uz od stvrtej rana som hore, lebo mm siel do toho londyna, vrati sa az zajtra v noci, no bude to sranda velka, ak nestihne porod. uz som segre oznamila ze je nahradnik, tak je chuda vyklepana viac ako ja 😀

barbina182
autor
10. feb 2010

no baby ja som upratovala prezliekala periny 😀 😀
a co bduueme variť nemam ani ja sajnu a som hhladnaaa 😝

dani drzim palceky daj vedieť,,

renatka aj mne vcera tvrdlo brusko a stehna ma boleli a dnes nič.. ☹

janyka no ja som panikarila s predcasnim a teraz ma strasi prenasanie co uz 😀 😀 😀

barbina182
autor
10. feb 2010

danulka a ti nemas mm doma chudda zmeska porod,,a uz si mu volala?
a a ke citis tie tlaky take jemne da sa to vydrzat..?
aj ja chcem parene buchtyy ale kto mi ich urobí,,,

barbina182
autor
10. feb 2010

Zase ste niekam zrdhli... 😅

Renatka ten papier o nahlaseni materskej mam doma este som to nikde na hlasila ja to mam vraj na urad zaniest az po porode lebo ja som nezamestnana bola,,iba som mala dohodu na 3mesiace ktora mi skoncila,,takze neviem ci postupujem spravne ze az po porode ,,lebo ti pracujes tak je to mozno inak,,ak nieco o tom vies tak mi napis,,

Matulka...aj ja izbicku pre maleho zariadim neskor ale my byvame s nasimi a mame len jedni izbu ale ked si kupime domcek tak tam si zariadim... 😠 😉

A na obed asi budeme mat reazen v paradajkovej omacke a tarhonu,,a dam aj zemiaciky do rury s cesnakom.. 😕
Dnes mam uz 39tt..

tintiniacik
10. feb 2010

Taaak a ja uz mam aj pozehlene a navarene 🙂 Zemiakova kasa a rybie file mnam , mnam a mozem oddzchovat 😀

barbina182
autor
10. feb 2010

nam sa este vari obedik a ja sa nemozem dockat uz...
mama ma nastrasila teraz ze akosy mam zväčšenu štitnu zlazu moze to byt z tehotenstva..? 😒

matulienka.d
10. feb 2010

Joj, no tak ja som už v polke obeda. Urobila som šošovicovú polievočku a francuzske zemiačky a šalátik .... Polievočku som už spapala a čakam kedy budú hotové zemiačky.... K tomu si dám uhorčičku a jeto....
😀 😀 😀

A tie parené buchty....mňam.....To ma normálne zabilo. Rozmýšlam, že by som ich mohla urobiť v piatok. Zajtra nebudem stíhať lebo idem ráno na poradňu......Dúfam, že tlak bude ako tak v norme a nebudem musieť do nemocky....

No a tá sociálka.....Ja ešte nemám nárok na materskú, tak musím čakať, kedy sa malá narodí a potom sa uvidí, či budem mať nárok alebo nie. No tak dúfam, že porodím najskôr 26.februára..hehehe

matulienka.d
10. feb 2010

Tintiniačik a ty už nebudeš chodiť do poradne k svojmu dokimu ako doteraz????? Ja idem normálne k mojej, ale ona je aj gynekolog a pôrodník a robí aj v nemocke - keď má službu, ale o nemocnici mi ešte nehovorila, že budem chodiť tam.......... 😨 😨 😨

barbina182
autor
10. feb 2010

no ja som uz napapana,,
a este poslem dakoho do obchodíka na keksu mam chuť na tu Kit-Kat bože už nech ju mam a pappam 😝 😀

Matuelienka tie parene buchty si urobim aj ja zajtra a tiež možno piatok...piatok mam poradnu tak uvidim ked do vtedy neporodím...a daj vedieť čo ti povedia na poradni zajtra... 😉

matulienka.d
10. feb 2010

barbinka, a ty chodíš do poradne do nemocky ako tintiniačik ide alebo normálne k svojmu dokimu? Chodíš aj na tie pásy???? Alebo ti prietoky kontrolujú u tvojho dokyho?
Jasnačka, že sa ozvem, teda ak všetko bude ok, ale pevne verím, že bude.
Práve som dojedla francúzske zemiačky no a teraz rozmýšlam tiež ešte nad niečim sladkým, ale mm sa na mňa díva ako na cvoka, že som teraz dojedla kyslé uhorky, no a čo????? 😀 😀 😀