icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

tintiniacik
10. feb 2010

Matulienky aj moj doktor je gynekolog aj porodnik no povedal mi ze nemocnice si to tak vyzaduju aby sa uz posledne tyzdne chodilo tam kde budes rodit. Ja som nastupila na matersku 23.01 a prislo mi uz aj rozhodnutie o materskej no nieje tam nic pisane ze kedy mi to bude chodit tak neviem

renatkas
10. feb 2010

poznam skvely recept na parene buchty a trva len 10 minut 😀 vybehnete do obchodu a kupite hotove 😀

volala som do socialky ci je vsetko ok ale tam su jak zadebneni, vobec nezdvihaju, jedna mi zdvihla ale ze ja pod nu nespadam len mi povedala ze vyjadrenie k materskej posielaju do 65 dni a teraz si musim zistovat ci mi tento mesiac poslu alebo neposlu matersku, parada. Kolkateho vam pripisuju matersku na ucet?

a ja by som si dala to zemiakove pyre a rybicku, mnaaaam, s niecim kyslim, alebo s paprikou v oleji, jesiiiiis ake chute mi robite...

barbi a to dovtedy kym sa babo nenarodi nebudes mat vobec ziadny prijem ani z materskej? nechces si to zistit este raz?

idem ja behat po obchodoch, musime ist kupit vankus pre moju maminu ked tu bude spat 😀

renatkas
10. feb 2010

matulienka ja som este ani raz nebola na tych pasoch, u nas na to neposielaju ked nemaju podozrenie s niecoho, az ked budem rodit.

tintiniacik ja sa obavam ze mi tu matersku neposlu vobec, ked sa ta moja ziadost dostala k nejakej nevzdelanej pracovnicke, lebo robim na dohodu ale zevraj na dohodu robit mozem ked som na materskej. Mas tam aj rozhodnutie nejakeho vymeriavacieho zakladu alebo je tam kolko budu preplacat na den, aby sme si to potom vedeli aj vyratat?

matulienka.d
10. feb 2010

renatka, no ja si myslím, že asi barbinka nemá teraz nárok, ak tak na nejakú dávku v hmotnej núdzi alebo tak, ale to sa posudzuje aj príjem manžela.....Takže tak. Ja napríklad nemám nárok na vyplacanie materskej, takže dokiaľ sa malá nenarodí, tak nedostanem ani fuk. A na sociálke mi povedali, že som sa ocitla v čiernej diere zákona a nemôžem vlastne ani o nič iné požiadať, lebo už som poslala papier na materskú a keby som požiadala o nejaký príspevok, tak by som prišla o materské. Tak neostáva nič iné, ako čakať a modliť sa, aby sa narodila malá po 25.februári....Tak mi držte palčeky..... 😉 😉 😉

Zemiakovú kašičku a rybku sme mali v pondelok. Aaaaa ten recept na tie parené buchty je úplne super. Len škoda, že som taká lenivá ísť do obchodu....xixixi

matulienka.d
10. feb 2010

Tintiniačik,
ja sa pýtam preto, lebo ja som v 37tt a ty si v 35tt a ty tam už čochvíľka pôjdeš a mne zatiaľ nikto nič o nemocke ani nepovedal....teda o tých poradňach tam...Tak som zvedavá......Ale zajtra idem ráno na poradňu, tak možno mi teraz povedia, že tam musím ísť. Aj tak budúci týždeň idem na kontrolu na interné s tým tlakom, tak by som to zabila jednou ranou, no nie? 🙂

renatkas
10. feb 2010

mati preco az po 25.februari? a po porode potom uz budete dostavat rovno rodicovsky prispevok?

a na tie buchty treba niekoho poslat 😀 ja ich mavam v zasobe v mraznicke, vzdy ked ideme na velky nakup tak dokupujeme aj take rychle jedla keby sa nam nechcelo varit, ako rybie prsty, parene buchty, tvarohove gulky a taaak 😀

matulienka.d
10. feb 2010

no renatka, to preto, lebo ak sa mi narodí po 25.februári, tak budem mať nárok na materskú a ak sa narodí čo i len o deň skôr, alebo v ten deň, tak budem dostávať len ten rodičovský, tak by som rada dostávala o tých 90 eur mesačne viac.....Vieš?

My tiež robíme také veľké nákupy aj s polotovarmi a veeeľmi mi to vyhovuje. Ale parené buchty sme ešte veru nekupovali. Ale budem to musieť napraviť...hehe 😉

renatkas
10. feb 2010

mati ved sa opytaj priamo lekara ze kedy uz mas ist do nemocnice do poradne, chodi sa tam od 36tt kazdy tyzden. (inak radsej si do tej nemocnice potom zavolajte a objednajte sa na konkretny datum, lebo u nas je to tak, ze tie kocky ktore nie su objednane musia cakat cely den a zoberu ich az ked uz vybavia vsetky objednane pacientky, to ja by som tolko asi cakat nezvadla...)

renatkas
10. feb 2010

inac tie nase zakony su pekne nahlavu postavene... 90 eur je dost...

matulienka.d
10. feb 2010

No veď to hej, ale tak žijeme na Slovensku, tak už sme si mohli nato zvyknúť, len ešte stále ma dokážu prekvapiť.... ☹ ☹ ☹

Uvidím, čo mi povie zajtra moja doktorka. Ak sa nevyjadrí, tak sa spýtam sama, či tam náhodou nemám chodiť a by som si tam zajednala termín, teda ak sa u nás v nemocke objednáva vôbec. 😖

tintiniacik
10. feb 2010

Renatka mne prisiel papier a tam je vyratane na den kolko peniazkov dostanem

michele11
10. feb 2010

tintiniacik a tebe kedy prisiel ten papier zo socialky? Lebo ja som na MD uz od 14.1. a este mi nic neprislo, ani papier a peniazky samozrejme tiez nie 😠

renatkas
10. feb 2010

michele presne aj ja som od 15.1. na MD a stale nic... tento mesiac to este prezijeme bez tej materskej, ale ked to neposlu ani buduci mesiac tak to bude problem a nezaplatime ani uver 😠

renatkas
10. feb 2010

a neviete kolko je maximalna materska na den?

michele11
10. feb 2010

renatka asi tak nejako je to aj u nas, o mesiac to uz bude problem ☹. mam si tam teda skusit zavolat? lebo doteraz som s SP nikdy nic cez telefon nevyriesila 😠 Nie je maximalna materska okolo 500-600 €?

zajaciq
10. feb 2010

barbi fotila ma kamoska fotografka, ale to bol len zaciatok januara, teraz je brusko isto + 6,7 centi

danula katalogova, mam len postielku a komodu, neskor ked sa prestahujem do svojho si urcite chcem kupit aj tu policku. je to poriadne velky nabytok... musim si dokupit nejaku stolicku ku komode, lebo nedociahnem prebalovat 😀

a prave som dohadzala halusky s bryndzou, mnamkyyy 😎 😎

tintiniacik
10. feb 2010

ja som to dala v robote 20.01 kedze nastup som mala na ?MD od 23.01 a prislo mi to tento pondelok 08.02 no nieje tam pisane ze kedy budu posielat peniazky tak neviem co a ako

michele11
10. feb 2010

tntiniacik no ved to, na MD som o tyzden dlhsie a potvrdenie ziadne, neviem, ako budem mat po porode cas a nervy ist sa tam hadat, ze kde to zamrzlo, asi sa tam teda zastavim...

tintiniacik
10. feb 2010

Alebo tam skus zavolat ze co a ako

zajaciq
10. feb 2010

renatkas ak sa max. materske vypocitava z VZ 1083 eur, tak 55% z toho mas 595,65 eur na mesiac, tj 19,855 eur na den ak ma mesiac 30 dni. ale ruku do ohna za to nedam, orientacne by to takto malo byt

matulienka.d
10. feb 2010

zajaciq je to tak, presne ako si napísala s tou materskou a jej výpočtom....

no a ja som počula, že materská sa vypláca v dvoch termínoch, údajne....k 15.dňu v mesiacia a potom k 31.dňu v mesiaci, to znamená, že záleží natom, kedy im prišla vaša žiadsoť na vyplácanie materskej.....Ale nie som istá, či je to 100%. To mi povedala kamarátka, že jej to tak povedali na sociálke, keď bola minulý rok vybavovať materské.....Ale myslím, že to dosť záleží aj na schopnosti a výkonu tej ktorej pracovníčky sociálky....Niktoré su no koment. ☹

renatkas
10. feb 2010

tak ja som sa prave vratila z mesta, boli ma panva uplne neskutocne. Ale kupila som ten vankus pre maminu a kupili sme aj podlozku pre maleho do vanicky a taku zvieratkovsku borduru do novej izbycky na stenu 😀 Zajtra to tam nalepime a potom hodim fotky.

a ta materska, to bude sranda ked je maximalna materska tak vysoka ako nas hypotekarny uver 😒 som pozerala schranku a dnes zase nic neprislo zo socialky.

zajaciq
10. feb 2010

renatkas zvycajne pridu peniazky skor ako rozhodnutie, skor si sleduj Internet Banking

barbina182
autor
10. feb 2010

matulienka..ja som v nemocke nebola este ani raz..ja chodim iba k dokimu a ani pasy mi nerobili ani nic este...
akurat ma doki pozrie od spodu a viacej nič,,uvidim co piatok,,

renatka ja neberiem absolutne nic teraz,,akurat mame iba mm vyplatu esteze nemame ziadne splátky...

dnes mame same navstevy sestrnica tu bola s malou,manzelovi stary rodicia,a teta..kazdy mi doniesol dajake maskrty sladke..ale dnes si nedam...zajtra budem maškrtiť...

materska 500-600e..?to co??ved ja budem brat matersku iba 180eur asi,,,ja somnepracovala a hned po mature som mala svadbu a babo...takže asi nevyhoda,...ale planujem neskor zamesnat aj som mala vybavena na socialke pracu ako poradkyna ale koli tehotenstvu som nerobila iba na dohodu ako pedagog s detmi... 😔

idem si lahnuť vypiť malinikovy cajik a spať...tak zatial

maly akosy velmiii kopee az ma to boli..

danula.ch
10. feb 2010

no baby som tu, cerstve nie dobre novinky
doki sa nestaci cudovat, po takych kontrakciach ako mam sa moj krcok uz mesiac ani nepohol, stale 1cm uzky a na 1cm som otvorena uz od zaciatku januara. a tvrdy je ako kamen, s maternicou vobec nespolupracuje, ta sa snazi a on nic ☹ , to su ale dvojica
tak ze sa mam pripravit na prenasanie, zachrani ma len odtecenie plodovej vody. v nedelu idem zase na CTG, aj ma tam vysetri, uz prestavam dufat ze to bude prirodzene ☹
vyvolavania porodu sa bojim, vraj to vacsinou aj tak skonci sekciou, lebo ked krcok nezmekne sam, tak nepusti a vyvolavacka je len trapenie. idem teda hladat co ten krcok pomoze zmakcit, drzte palce. vy neviete o niecom?

danula.ch
10. feb 2010

martulienka nechapem, preco nemas narok na matersku kym sa mala nenarodi? a co s tym ma 25.februar? to ta moja docasna demencia? 😀 😀

renatkas
10. feb 2010

baby ja som si na veceru urobila tu rybku a zemiakove pyre, som tak najedena az des 😀
idem si aj ja spravit ten malinik.

dani a neskusala si fyzicku zataz, chodza do kopca alebo hore schodmi a taaak? mne to zmakcilo krcok.. ozaj moze mi este stvrdnut ked uz ho mam makky? ked si dam napr. magnezium?

michele11
10. feb 2010

danula, co by za taky krcok ine dali 😀 Fakt netusim, co sposobi jeho zmaknutie, ale skus sa vela hybat, po schodoch chodit, skus aj trosku manzela pootravovat, ci by ti s tym tiez nepomohol 😀 , proste samy opak toho, co treba, aby nemakol... na teba to magnezko asi riadne zaposobilo...

zanin
10. feb 2010

Ahojte. Ja som prenasala a potom som si nasadila homeopatika. Mala som sice vyvolavacku ale porodila som za 2 hodiny od prijmu. Kontrakcie som mala len 30 minut a bolo po vsetkom.

michele11
10. feb 2010

zanin a ake homeopatika si mala?