icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

zanin
10. feb 2010

michele caulophyllum ch9 brala som 5 granuliek raz denne.

zanin
10. feb 2010

To caulophyllum posobi na uvolnenie krcka maternice a lepsie sa otvara. Aj bolesti pri kontrakciach boli slabsie ako mi ich opisovali.

michele11
10. feb 2010

dakujem, uz som si to napisala a zajtra nabieham do lekarne 🙂 moj krcok je sice uvolneny az az, ale vsetko, co utlmi trosku kontrakcie, je vitane 🙂 . Niekde som citala aj o arnice, alebo ako sa to volalo, ale myslim, ze to bolo viac na hojenie po porode.

zanin
10. feb 2010

Ano arnica montana to je na zahojenie ran po porode po nastrihu. Aj to som mala

danula.ch
10. feb 2010

reantka, magnezko uvolnuje svaly, to sa berie aby neboli kontrakcie, ktore potom otvaraju krcok 😉 a si myslim ze naspat ti uz nestvrdne 🙂

michele, no tak ja som bola v 26tt a 27tt hospitalizovana koli tomu ze sa mi krcok skratil na 1cm a teraz ked by uz aj mohol tak sa mu nechce 😖

zanin 😉

danula.ch
10. feb 2010

pobludila som trochu po temach na konikovi a mi to s tym vyvolavanim tak pripada, ze ak je krcok ok, ale chybaju kontrakcie, tak vyvolavacka porod urychli, proste pridu silne kontrakcie
lenze moj pripad - kontrakcie mam, ale krcok tuhy, tak vtedy je to presny opak a je to len trapenie a zyvcajne to potom konci sekciou po hodinach strasnych bolesti
fuj
no pozhanam si tie homeopatika 😉

michele11
10. feb 2010

danula a doktor ti nic neporadil? Lebo do nedele sa stresovat nad tym, co bude, ak nezmakne, mi pride krute. Skus to s tym pohybom zvysenym, mozno aj na fitlopte, hm? Ked su s krckom problemy, tak ti pohyb zakazuju, mozno ti to teraz pomoze, aby si nemusela na vyvolavacku. U mna je to naopak, krcok je od zaciatku makky, total na figu, ale maternica to drzi, ziadne kontrakcie...

barbina182
autor
11. feb 2010

ahojte...

danulka no to niesu povzbudzujuce novinky.. 😖 Vcera co tu bola sestrnica tak ona mala babo pred pol rokom a hovorila mi ze aj jej doki vravel ze je otvorena na 1cm...a pichli jej aj vyvolavacku otvorila sa na 5cm,,,dokonca uz aj tlacila a prepichli jej plodovku a skoncilo to aj tak sekciou a babo uz malo stlacenu hlavicku medzi panvou len ju tahali...chudanko modre bolo až.. 😢 takže tak sa bojím že des...ona vraj prenasala iba 4dni a jej vyvolavali...

a ja sa bojím tiež..mam depky už..moj termin sa bliži tiež už...

Dnes ranajky same sladkosti tak dufam že mi s toho nesibne....tak radsej tie parene buchty ani robiť nebudem... 😠

Zanin...tie granulky sa prehltaju alebo cmulaju a su velke janemam rada velke a hnusne tabletky..a to si saradila s dokim ci to mozes ci sama..?a na predpis ci volnopredajne..?

venuss
11. feb 2010

ahoj barbina, i já mám termín podle menstruace 17.2. a podle velikosti miminka uz zitra a taky mám strach,ze budu prenaset a budou mi to muset vyvolavat. mam falesny poslicky,ale jak je na tom cipek nevim.:( dneska jedu do poradny,tak snad mi reknou co a jak....

bronula26
11. feb 2010

dobré ránko babulky 🙂

tak tuto noc som ale buntosila, bola som v kuse asi hod hore a okrem toho som sa budila kazdu chvilu,
uz zacinaju prebdené noci? 😅
lebo toto sa mi zatial nestalo, ja som velky spachtos 🙂

no ale dnes rano som sa tak vystrasila, ze by mi ani zastruhany vlas do ritky nevosiel ☹
sla som do prace autom, je to asi okolo 20 km od nas, cesty hrozne, neodhrnute, tak som sla pomaly 30-40, max 60 kde som si bola ista ze je to lepsie
a prisla som do mesta, a kusok od roboty som mala skoro buracku
iba som videla ako sa na nas ruti autobus, siel jak blazon, a este aj zasahoval do mojej strany, nemala som sa kam ani vyhnut ☹
nastastie do nas nevrazil, iba mi zachytil spätné zrkadlo
no ale vydesil ma poriadne, az v rob mi doslo co vsetko sa mohlo stat, rozplakala som sa jak male decko

tintiniacik
11. feb 2010

Dobre ranko babulky.
Tak ja som sa uz fajne naranajkovala.Mala som parocky. Dnes tu nebudem sama priatel siel na rehabilitaciu tak potom uz nejde do prace 😀 Aspon mi fajne nieco navari. Ozaj aj Vas vsetko rano boli lebo mna vsetky vnutornosti 😀

venuss
11. feb 2010

bronula, to me mrzi a zni to desive,ale jeste ze se vam nic nestalo...

katka22r
11. feb 2010

dobre ranko kocky

reni nie ja nepouzivam klobuciky pri kojeni netreba mi...ja uz mam mliecka az az a to sa pouziva iba vtedy ak si babo neprisaje prsnik....co moja nastastie sa prisaje bez problemou 🙂

kocky tie falosne kontrakcie musia liezt riadne na nervy ze? 😀 ale ja som ich nastastie nemala a teraz ani nelutujem ze som nerodila prirodzene 🙂

janyka
11. feb 2010

Broni - ani sa ti nečudujem, taký zážitok? Ty ešte šoféruješ? Mne sestrička v tvojom tt prizvukovala, aby som nešoférovala 😕

Tintiniacik - párky, mňamky! Ja by som ich mohla stále 😅 Super, tak budeš mať spoločnosť 🙂

Dani - možno že sa tvoj krčok do nedele umúdri. Veď aj to sa môže stať, nie?

Barbi - toho prenášania sa aj ja bojím ako čert kríža 😒 ...hlavne keď som brala to magnézko.

Ja som sa včera naložila do horúceho kúpela, využila manželíka(myslím, že sa aj celkom potešil, po toľkej abstinencii), šli sme na prechádzku a nič 😠 dneska idem vysávať, umývať, drhnúť.....a na obed asi grandadír? Nikdy som ho nelúbila a teraz ho môžem stále 😀

janyka
11. feb 2010

Katka a ty sa ako cítiš? Ešte máš nejaké bolesti, alebo už je to ok? Super že malinká pekne papká 😵

tintiniacik
11. feb 2010

JAnyka mnnnnnnam granadir ten zboznujem 😝 😝 😝 To fakt sa s to 😉 ho magnezia prenasa???Lebo ja ho od dnes zacinam uzivat koli tomu tlaku

michele11
11. feb 2010

janyka a to uz ti tak skoro zakazala soferovat? lebo ja aj dnes idem do nemocky autom, aj do obchodu si to odsoferujem sama, ved nemam ako inak ist. Moze to byt nebezpecne pre babo, alebo je to len o tom, ze sa mame setrit uz?

barbina182
autor
11. feb 2010

bronulka to co pisujes je strasne,,a take hrozne cesty len aby neboli kalamity...lebo ako sa dostaneme do nemocky..ale nie hlavne je ze si aj ti aj male okej,,, 😉

janyka...ja chcem tiež uz skusiť horuci kupeľ ale mama ma odradila od toho takže zachvilku si dam sprchu,ale ta asi nepomože,,a prave som doupratovala aj vysavala,,s mm sme este neskusali nic mozno cez wekend,,alebo vobec uvidim co mi zajtra povie doki mam poradnu.. 😖

Titinacik mna rano neboli nic iba trosku križe,,inak nič ale to teraz uz v tom 39tt...

a spať nemožem ani ja uz posledne tyzdne spim do pol noci a potom som hore a stale navstevujem kazdu pol hodku wc ☹ ☹ mi s toho šibe..

Granadír mame aj my dnes a hrachovu polievku... 🙂

barbina182
autor
11. feb 2010

michaele11
ja by som sa už setrila a nesoferovala,,,

michele11
11. feb 2010

barbina, ale je to len o setreni sa alebo to moze aj nejako poskodit, povedzme stres za volantom? Nemam to daleko, mozno 3 km, ale aj tak... normalne mam teraz strach ist za volant, dufam, ze nebudu na ceste taki idioti, s akymi mala tu cest bronula...

matulienka.d
11. feb 2010

Ahojte...
Tak som práve prišla z poradne, teda riadne ma vyšťavili, brali mi krv do piatich ampuliek, robili mi odbery z dola a mali sme meranie. No a doktorka mi povedala, že malá začína trošku zaostávať, zrejme kvôli tlaku ma menej výživy a váži 2400g, tak musím ešte dnes do nemocky na pásy pre istotu.... ☹ ☹ ☹ Tak už viem, že pásy musím absolvovať. Inak tie pásy sú vraj dobrovoľné a pokiaľ nemáte žiadné problémy alebo nie ste na rizikovke, tak nemusíte na ne chodiť. A ešte som sa dozvedela, že u nás v nemocke sú spoplatnené, síce iba euro, ale aj tak sa mi to zdá smiešne...... 😨 Tak držte palce, až je všetkko OK a nemusím tam ostať, lebo by ma asi trafilo.

A krčok mám stále tvrdý a malá ešte neklesla, takže je to v pohodke, ale sama doktorka mi povedala, že mi už placenta dozrieva a že to vidí na pôrod skôr ako mám termín, takže ak sa krčok potom nejak neumudri, tak asi aj mne bude veru hroziť sekcia.

Michaele, ja by som tiež už asi radšej neriskovala, ale tak zasa chodiť autobusom, čakať v mraze a snehu na bus, tiež nieje žiadna sláva...Už aby som bola na MD.... 😉

Ok, tak mm už ma naháňa, že sa ide na tie pásy, tak sa zatiaľ majte, dúfam, že sa poobede ozvem...papa

renatkas
11. feb 2010

Ahojte babulky, tak som sa konecne dovolala do socialky, materska sa vyplaca k 15.februaru.

zanin ako si prisla k tym homeopatikam? predpisoval ti to lekar alebo si to mozem kupit, je to bezpecne?

ja som tuto noc konecne celu prespala, az mi to bolo rano divne, ani na vecku som nebola. Az ma to nastrasilo ze ziadna kontrakcia ani maly sa asi nehybal, spinkal, inak by ma asi prebudil.

bronula zevraj v III.trimestri by si nemala soferovat vobec, kvoli tomu ze mozes mat stres, moze ta nieco prudko zaboliet a nebudes vediet reagovat na dopravnu situaciu alebo strhnes volant...ale je to urcite lepsie ako sa trepat vsade autobusom alebo peso ked ta nema kto zaviest. Ja s tym chvalabohu problem nemam, manzel ma vsade vozi a drzi za ruku aj ked vystupim z auta aby som sa nesmykla. Teraz ked je take pocasie tak je to o nieco nebezpecnejsie, treba ist opatrne ale aj tak ti debili co sa rutia rychlo tak to proste nezmenis. Len teraz nebud nervozna, lebo maly bude tiez a bude vyvadzat.

kati ja som si myslela ze tie klobuciky chrania bradavky pred rozkusanim, ja ich mam zbalene pre istotu do porodnice lebo sa kojenia trochu bojim. Nelutujes ze si bola sekciou? Viaceri to hovoria, neni ale hojenie potom o nieco neprijemnejsie, ze nemozes nic zdvihat a poriadne sa ani hybat? Boli to este?

janyka vidim ze vymyslas ako ja 😀 ja som ale manzela nevyuzila, lebo zase mam mykozu a tie cipky mi nezabrali tak teraz mam nejaky krem ktory sa aplikuje hlboko dovnutra.

babulky ja idem za chvilu reklamovat kocik 😒 neviem co sa s nim porobilo, mame odnimatelnu vanicku a chcela som manzelovi do nej vlozit veci ktore mi prinesie do porodnice a zistila som ze ta vanicka sa cela kyve na konstrukcii, proste to nedrzi. Ale neviem ako je to mozne lebo doteraz to bolo ok. Tak som zvedava co nam povedia.

mati daj potom vediet co bolo u lekara.

A dajte mi nejaku inspiraciu na zdravy obed, mna uz fakt nic nenapada ☹ a nic co nafukuje, lebo zajtra idem na kontrolu a ked bude vsetko podla planov lekara tak si ma tam aj nechaju

barbina182
autor
11. feb 2010

matuelka tak daj vedieť,co bola ale aspon ti porodbili vysetrenia vseliake a budes mat aj tie pasy,,mna nikam neposiela tak asi fakt je vsetko okej...drzim ti palceky a mala este priberie neboj... 🙂

renatkas to ti zavidim ze si sa vyspinkala....
a dobry obed..?tak aj hrachova polievocka nieje zla alebo rizoto...ale no neviem ci hrach ta nenafukne asi hej,, 😀 tak neviem potom,...co by som poradila,ked mi tehulky mame chutky len na nezdrave jedla... 😝
a vidis tie cipky som brala aj ja takze nic s mm.. 😀

danula.ch
11. feb 2010

Dobre ranko,
ziadne strachy, v nedelu idem iba na kontrolu do nemocky, aj moj doktor ma vysetri a ak budem na tom stale rovnako, tak zacnem chodit kazdy den na vysetrenia a do rizikovky. vyvolavacka bude podla toho v akom stave bude placenta, plodova voda a malinky, ale dufam ze nebudu cakat do poslednej chvile, prenasanie je riskantne
dovtedy popracujem na zmaknuti krcka, aby z toho nakoniec nebola sekcia 😕

aj mne sestricka prizvukovala uz pred mesiacom ze nemam soferovat, ale co mam robit? chodit peso po zladovatelycho chodnikoch? busom sa mi tiez nechce, vacsinou chodia iba 1-2 krat za hodinu. soferovat sa nebojim, len musim mat natiahnute ruky pred seba a som vystreta ako pravitko 😀
aj ked Bronula - fuha, to by som zazit nechcela, hlavne ze si ok

Kati, hovor mi o falosnych kontrakciach, mam ich stale a keby aspon k niecomu boli ☹

barbina182
autor
11. feb 2010

ahoj dani mne uz tiez svieti 40tt ☹ a stalee nic a citim sa dobre,,vam aspon doki daco hovori ale mne nic,,

bronula26
11. feb 2010

Vynikajúca kuracinka s tatarkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie mäsko (môže byť hocijaké - ja som použila prsia), 1 väčšia cibuľa, syr eidam plátky, soľ, korenie, maslo, tatárska omáčka.

POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept je úplne jednoduchý, rýchly a hlavne mňamkový. Dá sa aj kadejako vylepšiť napr. tým že pridáte ešte šunku, oravskú slaninku, alebo iné mäsové mňamky.
na spodok misy poukladáme plátky masla a zasypeme na koliečka pokrájanou cibuľou
na cibuľu kuracinka, soľ a korenie (ak si to chcete prilepšiť tak si na mäsko ešte poukladajte šunku alebo slaninku atď.)
všetko zalejeme tatarkou a rozotrieme a na tatarku syrček. Prikryjeme alobalom a necháme piecť pri 200°C asi 30minút.
Chvíľku pred dopečením odokryjeme.
Dobrú chut 🙂))

tento recept som este neskusala, ale podla mna vyzera dobre, dostala som ho mailom
mam ich este viac, tak ak by ste chceli poslem niektorej na mail, alebo ich dam aj sem
ale cez mail je to lepsie lebo su to recepty aj s obrazkami a s celym postupom

barbina182
autor
11. feb 2010

bronulka tak to posli renatka aj s tymi obrazkami... 😉 na IP

danula.ch
11. feb 2010

barbinka, no ja som toho svojho poriadne spovedala, tak sa skus opytat, ak neprejavis zaujem, tak doktori sa vacsinou nenamahaju vysvetlovat 😉

barbina182
autor
11. feb 2010

ja sa pytam,,ale povedal len ze mozno uz ten tyzden porodim lebo hlavicka je dole a som otvorena a nic... 😒

bronula26
11. feb 2010

michele tak ked ides autom, bud opatrna

ale vidis, moze byt clovek opatrny ked niektori jazdia jak blazni, neriskujem a uz vobec nie teraz a v takomto pocasi, lebo uz sme dvaja, a okrem "nas" cestuju so mnou este 2 osoby, takze musim byt opatrna a zodpovedna
stres so soferovania nemam, mam VP uz dlhsie, a jazdi sa mi este fajn

ale tento dnesny zazitok mi dal trosku zabrat ☹ ale nebola by som proti keby sa uz aj pocasie trosku umudrilo...
do prace budem chodit este skoro mesiac a busom? to by som cestovala pomaly skoro cely den, a takto autom nie som viazana na cas

a ozaj ked sme uz pri tom soferovani, musim mat bezpecnostne pasy zapnute???