icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

barbina182
autor
11. feb 2010

bronula..ja som pocula ze tehulky nemusia ked uz maju velke brusko ale neviem to na 100%..

tintiniacik
11. feb 2010

Matulienka a ty mas problemi s tlakom????Teraz sa budem zase bat ze ci moj drobec bude v poriadku kedze som mala vcera na poradni zvyseny tlak ☹

barbina182
autor
11. feb 2010

titinacik matulienka ich ma asi dlhsie,,a ti si mala ten zvyseny tlak len teraz prvykrat.?

danula.ch
11. feb 2010

bronula musia byt zapnute pasy, predava sa aj taka kravinka, co drzi pas pod bruskom aby v pripade narazu babetku neublizil, stoji to nieco vyse 30 eur myslim

barbina182
autor
11. feb 2010

danulka,,tak ja si nikdy nedavam pas... 😅 😅

danula.ch
11. feb 2010

aj ja som mala vcera na poradni zvyseny tlak, ale to asi preto ze som bola rozculena z mojho krcku neposlusneho
ak nie je vysoky tlak pravidelne, tak by to nemal byt problem 🙂

barbina182
autor
11. feb 2010

danulka,,a dnes nemas nijake bolesti ja mam teraztake jemnee v križoch...

zanin
11. feb 2010

Ahojte babulky. Tak k tym homeopatikam : tie granulky su uplne malinke a cmulaju sa. Doktora som sa na to pytala a povedal ze to v pohode mozem brat. Viete ako to je na homeopatika ma kazdy iny nazor ale vecsina si mysli ze su to len bylinky a nepomahaju. Mna videla aj sestricka v porodnici ze si ich davam a povedala ze pomahaju. Ona to ma z prvej ruky ked denne vidi tolko mamin 😉 . Su volnopredajne ale musia byt v spravnom riedeni tj. CH9 lebo su aj ch5 aj ch30

danula.ch
11. feb 2010

barbi cela panva dole ma boli ako sa roztahuje, ked lezim na posteli a chcem sa zvalit na druhy bok, tak sa musim najprv posadit a tak sa prevalit, strasne to aj tak boli, ale aspon sa to tak da
a chodim ako kacica, aj pri chodzi ma to boli
ale nic take co by som si mohla spojit s porodom ☹

zanin
11. feb 2010

Renatka: keby som si nebola ista ze je to bezpecne tak ich neberiem. Ja som dovtedy nikdy homeo nebrala ale pomohli mi tak som im zacala doverovat. Aj ked som bola chora a kvoli kojeniu som nemohla brat lieky normalne tak som siahla po homeo a pomohli 😀 .

danula.ch
11. feb 2010

zanin, ty si moja zachranarka, este si aj cela v cervenom 😀

zanin
11. feb 2010

danula 😀

tintiniacik
11. feb 2010

No vzdy som mala dobry a vcera vysoky sestricka mi merala az 3krat a stale rovnaky tak mi doktor povedal ze si mam kupit magnezium ☹

danula.ch
11. feb 2010

kati a uz som zabudla - ty si prenasala a mala si vyvolavacku alebo cisarak? a ked cisarak tak preco?

zanin
11. feb 2010

kocendy este ma napadlo ak by ste mali malo mlieka tak pomaha cajik bud LEROS alebo z DMky BIO STILL TEA v takom zltom obale. Mne viac chutil ten z DMky.

danula.ch
11. feb 2010

vraj aj Caro kava a sezam pomahaju, tu kavicku si davam kazdy den na ranajky, s lyzickou medu celkom chuti 🙂

zanin
11. feb 2010

aj caroje dobre sezam bacha je to alergen

m.i.r.i
11. feb 2010

Ahojte kocky, nemam velmi casu si vas cele precitat, co sa tu stalo kym som tu nebola...skusim dobehnut zameskane...
Moj Erik sa narodil v stredu 3.2. Do nemky sme sli uz v pondelok v noci, s kontrakciami kazdych 10 minut..nie este takymi silnymi, ale uz som doma ostat nemohla..v nemocnici som sla na cakatelky a nahodili ma na monitor, tak som sa citila aspon istejsia, ze maleho cely cas sleduju...a tak som tam prezila v bolesti celu noc, lebo som sa stale neotvarala na viac ako 1-1.5 prsta...potom presiel cely utorok, okolo mna preslo 15 porodov, jedno babo za druhym vynasali a ja stale v bolestiach na fitlopte, prechadzala som sa..a nic..prisla dalsia noc..pichli mi nejake injekcie, aby sa zjemnili bolesti, ale rano o piatej som bola otvorena uz na 5 prstov..tak som sla na salu a ze to asi pojde velmi rychlo...rychlo epidural..manzel prisiel..o hodinu som uz bola na 8 prstov..tak sme cakali, ze to kazdu chvilu bude..ale nebolo..od siestej rano do druhej poobede som sa neotvorila uz viac..na 8 prstov to ostalo...2 velke davky oxitocinu do mna naliali...4 epiduraly pichli ( boze, vdaka za to!!) ale nic..tak sme sli o druhej poobede na cisarsky....dva dni to bolo dost tazke s tou jazvou, ale potom to uz slo..na treti den mi doniesli maleho a uz som musela chodit..hned presli vsetky bolesti 😉 Tak teraz sme uz doma, prve 2 dni a noc boli tazke velmi..aj v nemke som sa naplakala kvoli mliecku a pristupu sestriciek..aj doma, lebo maly len plakal a plakal..ale uz je 2 dni dobre a aj noc bola uz v pohode..papa kazde 3 hodky priblizne..tak ako si pyta..ale medzi tym uz dost spinka..je kludny,...je uzasny...
pozdravujem vas vsetky a prajem ovela lahsi priebeh porodu..ale tu epi odporucam..ja by som to tam 9 hodin v tych kontrakciach po odteceni vody asi tazko predychala..a takto to skoro vobec nebolo citit...na tazke porody ta epi je uzasna...

danula.ch
11. feb 2010

miri blahozelam 😀
aj ked ten porod ako ho opisujes mi znie hrozne, si si to poriadne odtrpela, ale malinky za to urcite stoji 😵
a je nacase aby si si zalozila nejaky album 😉

bronula26
11. feb 2010

miri aj ja blahozelaaam 🙂 prajem Vám obom vela vela zdravicka 🙂

no tak to si si toho vytrpela, ale ti verim ze vsetka bolest pominula ked ti priniesli drobceka 🙂 uzasne 😀

renatkas
11. feb 2010

bronula mozes mi poslat tie receptiky na renattka@centrum.sk
inak ja chodievam na mimibazar, tam maju skvele recepty aj s obrazkami a reakciami na ten recept 🙂

tak nakoniec som robila francuzsku polievocku a zemiakove placky, ale tie placky len pre mm lebo zajtra rano idem k tomu lekarovi a nechcem tam dole smrdiet od cesnaku 😀
a taku strasne velku chut som dostala na kavu s niecim studenym, so zmrzkou alebo niecim takym, ale doma niiiic nemame 😒

barbina182
autor
11. feb 2010

asi ma dnes porazi...doki mi volal ze mam prisť až pondelok lebo nebude piatok

renatkas
11. feb 2010

zanin ja mam s homeopatikami dobre skusenosti, ale v tehu som ich nebrala lebo mi to lekari zakazali. Ale teraz uz tesne pred porodom je to jedno, uz sa moze viac liekov ako na zaciatku.

Baby a nasla som jeden skvely liek na palenie zahy, tabletky Talcid, chutia tak nasladlo a trochu ako mentol a zaberaju hned, som zjedla balik mandli a uz to nezaberalo tak som skusila toto a zazrak pomohlo to 😀

miri no tusim sa po tvojej skusenosti zacinam bat. A inak si bola v porodnici spokojna? A Krizka bol aky? Kedy ho volali, alebo si ho volala ty ked si isla do porodnice?

renatkas
11. feb 2010

barbi nestresuj sa, prinajhorsom pojdes na pohotovost keby nieco.

miri vidim ze si prispela vedla, tak si to idem teda cele precitat 😀 a epi mam zaplatene aj ja, tak uvidime zajtra rano ci si ma tam Diveky necha alebo este posle domov.

barbina182
autor
11. feb 2010

inak miri blahozelam mala si to poriadne tazke ale si tu a aj maly ,,tak asi kazda musime daco pretrpieť...

ale ja nechcem prenaasať tak dnes budem cely cas chodiť a idem este prečitať co pomaha na vyvolanie pôrodu lebo do pondelka sa mi nechce cakat ale co ak......... ☹

renatkas
11. feb 2010

babule ja dufam ze zajtra si ma tam nechaju, tak strasne by som to uz chcela mat za sebou. A tiez dufam ze lekar mi da nejaky zazracny liek z coho porodim raz dva 😀 ale take nieco asi neexistuje...

barbi ja sa dnes zase chystam do horucej vane a este si dam schody a aj ked rano pojdem k lekarovi tak pojdem peso dole z 8-meho, lebo byvame na 8-mom poschodi.

michele11
11. feb 2010

bronula, ten receptik je strasne fajny, len naspodok uz teraz davam len 1-2 platky masla, alebo staci len vymastit, inak bolo to na mna dost mastne. Uz som to skusala aj s rybkami a tiez dobrotka, hlavne je to rychlo a bez namahy. Cesta autom prebehla super, horsie bolo u doktora, ktory mi zabil, ze sa vobec neotvaram, kontrakcie ziadne a vsetko nasvedcuje tomu, ze to tak este dlho vydrzi. Poradte mi nieco ucinne, nechcem ist na vyvolavacku ☹

barbina182
autor
11. feb 2010

renatka tak daj vedieť ako ta vana zabrala,,a co zajtra na poradni,,
a aj ja to chcem mať už za sebou ale mam kusa aj strach,,co pisala miri... 😖

garonka
11. feb 2010

reni treba zvyšiť si tlak 😅
mne dnes u doktorky vybehol na 140/95
zajtra mam v nemocke CTG tak tam asi kvôli tlaku pravdepodobne zostanem 🙂

natalia777
11. feb 2010

barbina182: ja som si jedno rano dala horuci hodinovy kupel, plna vana vody a ked som z nej vychadzala tak mi odtiekla hlienova zatka 😀 a na druhy den som uz rodila 😀 tak skus 😝