Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
vdaka Reni
a maximalny vymeriavaci zaklad je prosim ta aky? lebo mi priznali nejak menej ako som si myslela..... 😠
zalezi od toho kedy si nastupila na matersku. ja som nastupovala 15.1.2010 t.z. mne sa berie vymeriavaci zaklad 1003,29 (pre istotu si to ale prepocitam), od 1.jula 2009 sa zvysil na 1084,55 - ale toto plati len pre tie ktore idu na matersku od jula 2010, ked si nastupovala na matersku v decembri, tak sa ti berie maximalny vymeriavaci zaklad z decembra 2008, to ale neviem kolko je, ked si nastupovala v decembri tak ti to mozem mrknut.
Reni IP, dakujem 🙂
Dani mas to v IP, dufam ze je to zrozumitelne 😎 tebe sa pocita max.vymeriavaci zaklad z roku 2008. To co som pisala vyssie je blbost, robi sa to priemerovo.
dakujeeeem, pozriem, hadam pochopim 😉 tehu demencia..... 😀
renatka no vidis ty aspon daco vies a mas slubeny aj porod a ja nic ,,no ked do pondelka neporodim tak mam poradnu...
a to ti doki naordinoval sam od sebe to s mm?takže je to z lekarskeho prispevku bezpecne..?
trosku som pospala a veru dani ten syr dal zabrať....ale po pol hodke odychu je ok a uz jem banan s džusíkom.. 😀
aa nudim sa...
reni mne ten papier poslali presne po mesiaci a boli v tom aj vianocne sviatky, no asi podla toho ktora ta leniva teta ta ma na starosti 😉
barbinka som rada ze ti to pomohlo, spanok je vseliek, uzime si ho kym este mozeme.....vsak kati? 😉
zajtra mam oficialny termin, no ale asi z toho nic nebude, hold budem prenasat, len dufam ze nie 2 tyzdne, ved ma rachne 😕
danula ja mam do terminu este 6dni ....
Hoci tu m ikoník udava datum 21.2..ale ja mam termin podla utz 18.2.2010,,
a zase ma ta hlava zacina bolieť ja už nechapem,,mam okolo pupka taku modrinu isť s tym na pohotovosť alebo to maťe aj vy..?maly sa hybe takže jemu asi nic nieje
😀 danka noo pospinkajte si kym mozete xixi ale ak mam napisat pravdu aj vstavam k malej s radostou...ani neviem preco 😀
kati mne staci ked spim 4-5hod,,a to hoci som aj nebola tehu aj ked som,,ale cez den som nikdy nemohla zaspať,,a teraz to bolo tiež len pol hod.a to tiež len lebo som bola unavena už... ☹
noo neboj ak bude male spinkat budes aj ty s nim 😀
Danulka ja mam termin 21.2., ale 17.2. mam cisarsky, tak preto nastupujem v utorok. Ak tam v tom case budes, kludne ma ohlas, ja si ta uz nepamatam. A bola som tam az okolo pol 9. Tak dobre, ze som sa tej panej neprihovorila 😀
no baby tak akosy nikto neprispieva,,ja sa už sem tiež neprihlasím až rano...
mam sa ok nevyzera to na pôrod..takže tak... 😅
takže dobrú 🙂
barbinka aj ja mam nad pupkom modry flak, uz dost dlho, ale to neriesim, podla mna je to v pohode
teuska, no ak sa stretneme, tak sa hadam konecne spozname, nastudujem si podrobne tvoju fotku 😀 . a preco cisarsky?
barbi to s tym manzelom mi povedal ked som sa ho pytala ako mozem este aj sama dopomoct tomu aby som porodila cim skor, tak povedal ze sex a hlavne spermie vo mne musia ostat. milujem toho lekara 😀
a neviem ci viete, ale ked mate II.pilier dochodkoveho sporenia, tak od obdrzania schvalenia materskej treba do 30 dni poslat do socialky este aj Oznamenie sporitela o ucasti na starobnom dochodkovom sporeni Cast A, aby tam posielali peniazky kym budeme na materskej. A po ukonceni materskej treba poslat aj Cast B.
Prave sme sa boli s manzelom poprechadzat do obchodu, peso, vsade udupany sneh a ma neskutocne bolia krize ako sme sa vratili. A na veceru budu vajcove chleby, natrieme horcicou a nato dame cibulku, mnam 😀
Inac neviete mi poradit co mame kupit nasej malej krstnej dcere, bude mat rok a hraciek ma strasne vela a uz to nemaju kam davat, maju maly byt, takze hracky nie 😒 oblecenie tiez velmi nie lebo toho maju straaaasne vela.
mnaaaam chlebik vo vajicku s horcicou a cibulkou Reni co ma takto trapis ☹
tintiniacik ved si sprav 😀 dobre to bolo, snad ma tuto noc nechytia nejake porodne bolesti, ked nemam zrovna dych ako z mentosu 😀
a zajtra sa chystam robit toto, vyzera to celkom fajn http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22594
dobré ránko..
danulka aj ti mas taky flak,,?no aspon si ma upokojila,,a myslim ze to mam aj z toho že maly si tam nožičky pchá... 😅 ale myslela som aj ci mi tam daco nepuklo alebo co..,?takže som spokojnesia a ukazem to doikmu..pondelok ak,, 😀
renatkas aha tak preto ti to doki poradil,,no tak mi sme vcera skusali s mm,a ničččččččččč... 😠 tak neviem namna asi nič neplatí...
a tenn receptik vyzerá naozaj lákavo,,, 😉 už by som si aj dala,, 😀
ale zatial som pri ranajkach,cerealie a granko,a este si dam jogurtik,,a potom až obed... 😔
a z toho bebe ma bolia zubyy 😀
Ahojte babulky tak ja som sa prave zobudila nejak dlho som spala az mi je to cudne. Reni neboj dnes na veceru si spravym chlebik vo vajicku 😝 😝 😝 Ja dnes na obedik idem robit francuzke zemiaciky
barbinka, mam tam okolo aj dost cervene zilky vystupene, nie su to strie, ale nevyzera to pekne 😖 , to sa aj s tou modrinou podla mna vstrebe po porode. bruska mame na prasknutie 😀
inak s tymi spermiami je to tak ako pise renatka, neviem ci obsahuju prostaglandin alebo pomozu jeho tvorbe, ale to posobi na maknutie krcka. pichaju to aj pri porode ked sa neotvara krcok, ale priroda je priroda 😉
keby ma tak panva strasne nebolela posledne dni, tak aj my by sme skusali. ale teraz chodim ako pokakana a horor ak sa mam otocit v posteli alebo vobec z nej vstat ☹
Renatka, tak ten recept idem aj ja dnes vyskusat 🙂
Baby zase ma chyta sprosta nalada ☹ Zda sa mi ze na to ze som v 36tt mam male brusko, rozmyslam ci je drobec v poriadku ci nebude malicky ked sa narodi ☹
Este ze priatel nieje doma lebo keby som mu to zacala rozpravat tak sa na mna nahneva ze co si zase namyslam
ja mam opat trosku casu tak tiez idem napisat..
tak renatka, barbi, vy stale cakatelky? Uz uz by to malo prist...drzim palce, to cakanie je ozaj neskutocne..
Ja som si inak tak ako katka vypocula vela porodov, pri jednom som na sale lezala na pasoch a vedla rodila zena bez epi a tak vrieskala, ze som az strach dostala..ale sestricka mi potom prisla povedat, ze to si nemam vsimat, ze takychto tu uz vela nie je, co takto kricia...ze dnes sa rodi "inteligentnejsie"..tak som sa ukludnila..ale nebojte sa...mne oxitocin tiez nezaberal...kontrakcie na monitore boli silne,ale neprichadzali tlaky na rodenie vobec...ale vdaka za tu epiiiiii.....ja teraz z odstupom casu tiez nejako nelutujem nakoniec, ze som sla sekciou..sice tie prve 2 dni som nadavala, ze preco takto..ked som sa ani postavit nemohla a dost ta jazva bolela, ale uz je to za mnou a veru, mozem sediet 🙂 jazva uz len jemne obcas pobolieva pri niektorych pohyboch a nemozem veru este behat ani rychlo chodit..ale cidim sa fajn..ono vsetko ma svoje vyhody a nevyhody..len sa nebojte kocky...akokolvek to bude, ta radost z drobca vam odozenie vsetky bolesti nakoniec...
No, my sme na obed mali cestoviny a omacku ale nejedla somnechutí mi akosy,, 😖
tak musim urobit daco ine na papanie este neviem co,,
miri uz sa tesim kedy to prideeeee 😅
reni a titinacik ja som este tak chlebik nejdela ze vo vajicku a horcica a cibula... 🙂 ,,ale ani neviem predstaviť tu chuť,,mne lepsie chuti ten chlenik bez a len tak s cajikom 😀
miri ahojko a ako maly?nasa celkom dobre az na to ze musim davat pozor co spapam aby ju nebolelo brusko ale inak pohoda,mm ma dnes aj zajtra s nou sluzbu tak mam kusa casu 😀
kocky vsetko ma svoj cas ked som ja vydrzala cakat 41tt zvladnete aj vy 😉
ahojte
dani ja nemam ani jednu striu nastastie, natieram sa poctivo, ale tiez mam tie zily, to uz asi koza presvita a zily vystupia, to je asi normalne.
A ten recept je celkom chutny, dala som tam aj smotanu na varenie a aj kyslu, je to tak lepsie. A manzel mi to zase vychvaloval, on je taky zlaty vsetko pochvali co navarim.
tintiniacik ja som sa zobudila o pol jedenastej, takze z toho dlheho spanku si nic nerob 😀
barbi ja som tie vajcove chleby pred tym tiez nikdy takto nejedla, ked si to mm urobil prvy krat tak som sa divila a ohrnala nosom ze to ani neochutnam a nakoniec mi to tak zachutilo ze to inak uz ani nejeme 😀
miri a katka, ako babatka? posluchaju? neplacu vela? nemate nejake poporodne depky ze ste nevyspate a taaak?
tak strasne ma boli hlava nemam ani tlak ani nic merala som si...
neviem už z čoho či s počasia ale ide mi prasknuť...
ani janemam tie strie iba na prsiach a to si natieram aj take žily nanich mam...
natieram taklepsie troska,,
a na brusku nemam nic tiež ho kremujem,,
dnes som bola v obchodocha take pekne ryfle tricka uz na leto tam mali dufam ze sa mi vrati pôvodna postava
už sa nmožem dočkať,,ked si pokupim veci na leto,,
a pre malinke som nekupovala ale maly tam krasne,,pojdem až ked sa narodí alebo mama
ked ja nebudem vladať alebo čo,,
idem lahnuť lebo hlava mi praskne,,
Zajtra Valentín keby sa narodilo babo zajtra pekny darcek valentinsky by bol... 🙂 😵
inak co kupujete mm na Valentina uznavate ho,,ja na 50%,,ale jedno srdiecko velke pernikove som dostala už od mamy tak si ho zajtra vychutnám..mnam 😀
my mame na valentina Lauru 😀 ale nie nieco si dame ale este nemam nic 😒
no posluchaju a poporodnu depku nemam a vstavam k nej s radostou
ahojte...
Renatka - tie zemiačky vyzerajú mňamky. Keby som to objavila skôr...dnes sme boli v obchode a kúpila som kapustu, len tú klobásu nemám 😠
Katka - že službu 😀

danulka mne dnes prisiel ten papier zo socialky o schvaleni materskej, takze stacil len ten telefonat zo vcerajska a zrazu sa vsetko da aj poslat... mrchy lenive na tej socialke 😀
ta materska sa pocita denna sadzba materskej x pocet dni v mesiaci, ja mam napr. denny zaklad 18,87457 a ked ma mesiac 31 dni tak sa to vynasobi x31, ked ma dalsi mesiac 30 dni tak sa to bude nasobit x30