Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
Ahojky...
danulka ty si mala vcera termín...a stale nič...a ani ja akurat som mala vecer take stahy maternice už som myslela že to pojde a som zaspala,,tak asi zase falosny poplach to bol ☹
Renatka teraz na ranajky som si robila taky chlebik ako si hovorila,vo vajicku a s horcicou s čajikom a chutil my.. 😅 som myslela že nebude ale jak som ochutnala tak dobré to jé.. 😉
A čo bdudete mať na obedík..?
my španielské vtačky a zeleninovu ryžu,hranolky, 😵
dobre ranko kocky...barbi este nemusis stresovat s prenasanim...zacni ak budes na 10ty den a nic s tebou nepodniknu.....
my mame fasirky a polievku ale zacinaju ma boliet uzliny tak snad sa to vylieci...aby som nemusela prestat s kojenim...jooj do frasa cele tehotenstvo nic a teraz sa namna zacinaju valit choroby ☹
ahojte holky, já už na ten porod čekám jak na smilování. 🙂 v pátek jsem měla termín a pořád se nic neděje a navíc se vůbec neotvírám. ☹ zítra jedu k doktorovi,tak uvidim, jestli jsme se nekam hnuli...
Barbina ty falesny poplachy mam taky, taky si rikam,jestli uz je to ono a potom usnu, parkrat se v noci vzbudim a rano jsem zase o.k..
no,tak to vypada,ze mi budou asi vyvolavat porod. ☹ ale co,hlavne aby byl malej v poradku... 🙂
Jinak na oběd budeme mít rezeň a zemiakový salát... (nevím přesně,jak se to řekne po slovensky) 🙂
Ahojte babulky.
Barby ja som si chlebik spravila vcera na veceru ale my to robime casto mnaaaam, mnaaaam. 😝
Dnes si varime na obed rezne a zemiakovu kasu ale budeme to papkat az na veceru kedze ideme dnes na valentinsky obedik. Idu aj kolegyne s priatelmi tak nam bude fajne yareyervovali sme si miestecka v restike konecne nejaka spolocnost a nie len doma zatvorena. Tak sa uz teskam 🙂
Inak baby som si myslea ze tuto noc uz rodim som mala nejake bolesti no potom to preslo nastastie
tini ved si este len v 36tt ci chces vsetky babenky predbehnut? 😀
a kde ste vsetky?som hodila zasa 2 foto malej
No ved prave preto Kati vies ako som sa zlakla ☹
Jaaaaaaaaaaaaaj aka som hladna uz nech je 14:00 lebo asi umriem od hladu
baby tak Zlatica Puškarova porodila,,ma chlapca,,ona mala tiež termin vo februari a podarilo sa jej na Valentína...aj ja chcem,,no este nieje nič stratené... 😉
kati ja viem že predcasne stresujem,,ale aj tak už to chcem mať zasebou,, 😖
titinacik to boli asi tiež falosny posličkovia,,a to asi každá sme mali vcera take falošné... 😀 😀 😝
a jak ti fajne že idete na Valentinsky obedík,,ja dnes nejdem nikam ja budem v teple no a teraz radsej neriskujem,,akurat zajtra mam poradnu sa tešim na nu,,že co ma caka mi dufam konecne povie 😕
My sme si s mm už zjedli Valentinske srdiečka,,sladunke,,
venus,,ti si tu dlho uz nepisala...no aj ja cakam a cakam a nič,,tak dať vedieť že čo ako si dopadla a či už dačo maš,,nezabudni 😉 😵 držim palce
Puskarova mala aj oficialny termin na valentina, a rodila cisarskym.....tak sa mi zda, za dnes proste porodit chcela 😉
vcera som strasne vela chodila, panva ma bolela nenormalne, tak mi mm navrhol kupel a fakt sa mi potom ulavilo, ale dnes to uz zase boli. vy take bolesti nemate? ja uz dva tyzdne trpim ☹
o chvilku ideme na CTG a poradnu, tak som zvedava, ci som sa aspon trosku otvorila
Kati, Laurinka je nadherna a najviac na tej fotke z kupania 🙂
danulka daj vedieť co ti povedali na tom ctg... 😉
a aj ja mam take bolesti panvy 😖
danulka dakujeme🙂
bolesti panvy suu normalne kocky to nieje ziaden naznak porodu
Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ale som sa najedla 😝 😝 😝 Nejak mi tvrdne brusko ci co ☹ ☹ ☹
no caute, som tu, na CTG zase vlnobitie, kontrakcie ze az 🙂
vysetril ma aj moj doktor, aj sono robil, vsetko je OK, zajtra a v utorok rano idem zase. povedal ze v 41tt porodim, nechce ma nechat prenasat viac ako tyzden, proste ma hospitalizuju mozno uz zajtra podla nalezu, mam tam ist aj s taskou 😉 tesim tesim 😵
takze drzte palce, ak sa zajtra neozvem, tak ma tam uz maju 🙂
teuska, tak mame velku sancu ze sa stretneme v nemocnici 🙂
no som rada ze s tou panvou nie som sama, viem ze je to normalne, ze sa roztahuje, ale preco to tak strasne boli ze niekedy ani chodit nevladzem? ☹
no super Danulka, ja nastupujem v utorok, tak mi drz miesto 😅 Ja idem Cs, lebo maly je KP.
barbina, zítra jedu do porodnice na ozvy do poradny,tak uvidim,co mi reknou,zítra napíšu,co a jak,ale ti poslíčci už mě teda pěkně otravují... 🙂 ,ale co pro toho drobečka nevydržíme. 🙂
danula tak ti držim palce,
aj tebe venus,,
a zajtra idem na poradnu aj jaaaaaaaa,,tak uvidim co ,,
dnes sa na neet uz nedostanem tak sa ozvem rano zajtra... 🙂
Dani - tak nakoniec sa mu von nechce 😀 aj ja teším, že už budeš mať o chvíľu bábo. Držím silno prsty! Aj ja už chceeeeeem
Baby, tak zajtra ideme všetky na poradňu. Mne bude zajtra aj krčok pozerať, tak som zvedavá na tú ,,diagnózu". Mňa tak bolela panva pri prvom, teraz to tam mám už nejaké nachystané 😉
Ahojte kočky,
tak ja som konečne doma. Nechali si ma samozrejme v nemocke na pozorovanie, lebo som mala zlé pásy, až dnes boli ochotní ma prepustiť..... 🙂 🙂 🙂 Teda poviem vám, tam to ide ako na páse. Vo štvrtok nás prijali 5 báb so zlými pásmi a nakoniec tri z nich aj porodili.....Ale ja mám ešte čas, tak dúfam,že to ešte akotako potiahneme. Inak strava je otras, to môžem povedať narovinu, neslané, nemasné, bez chute.....A tá veľkosť porcie, to ani nejdem komentovať........... ☹ ☹ ☹
Zajtra idem aj ja k mojej doktorke aj s prepúšťacou správou a uvidím, či ma bude aj pozerať, alebo nie....Ale asi skôr áno.
Ten tlak som mala vysoký od tretieho mesiaca, takže tintiniačik, nič sa nemusíš báť.
Baby ta strava je asi vsade mizerna. A porcie ako pre maciatko. 😖
dobré ránko,,
tak dnes asi každa ideme na poradnu,,ja mam na 9:00hod...
tak som si spravila granko,a idem si dať spršku,,
som zvedava co mi povie doktor ale ked zase nič a ja budem v neistote tak ho vymením 😠 mam nanho vela otazok tak dufam že sa vyjadrí... 😅
tak sa držte..
ahoj holky 🙂 tak uz se pridavam k vam do tretiho trim.
prosim vas jakou hodnotu cs jste mely v 30tt. Mne na posledni poradne doktorka naridila klid na luzku kvuli CS-5...
a jinak pohyby citim hoodne a velice casto, prijde mi ze maly spinka velice malicko obvod pupiku mam nejakych 96cm, nevim presne 🙂
adelka vitaj...s cs ti nepomozem mne to nerobili
noo kocky aj ja som zvedava ktora bude ako prva.... 🙂 samozrejme dnes vam vsetkym drzime palceky
Noooo tak sa potom dajte hned vediet ja idem na poradnu v stredu.
Akurat som sa zobudila a ranajkujem 😝
adelka, ja som mala v 32tt CS 3-4 a na dalsej kontrole uz 4. Tiez som mala kludovy rezim, naklonenu postel, vankus pod zadok 😒
Adelka, ja som mala CS: 4 v 29tt, tiež som mala nariadený kľud na lôžku a brala Mg B6. Vysadila som ho pred cca 2-3 týždňami, ale mohla som aj skôr....
Dani, v piatok som bola v rizikovej a bola tam jedna mamina od Oberta čo prenášala. Ale mg vysadila len teraz 😖 ...dnes by ju mali už prijať. Taká sympatická, dlhovlasá. Viem len že sa volá Andrea a čaká Stelku. Tak ak by ste hodili reč, tak ju pozdravuj 😉
ja som mala v noci také kŕče a žalúdok mám rozbitý, asi som to včera s jedlom trochu prekombinovala...banán, chrumky, čokoláda a oriešky, to asi moc spolu nejde 😒
dajte vedieť, ako ste dopadli...ja idem až poobede...dneska sa chystám na ten receptík od...Renatky?...myslím... 🤐 dúfam, že mm bude chutiť, lebo je nejaký chorý, ach jaj, už len to nám teraz chýbalo 😠
janyka, veru, keby som vedela, ako to bude prebiehat, tak by som to magnezko vysadila ovela skor, lebo teraz nic, neotvaram sa ani na kusok 😠 . A moja polovicka je uz druhy tyzden v posteli s teplotou, takze ani pomoct tomu nemozeme ☹.
Baby ani ma nestraste s tym magneziom lebo mne ho teraz kazal uzivat koli tlaku
tintiniacik, ide aj o to, kolko ho denne beries a kedze zacinas len teraz, v podstate na konci tehotenstva, nemalo by to mat taky velky vplyv na prenasanie, neboj 😉
dobré ránko
konečne som sa riadne vyspala vo svojej postieľke...tá nemocničná veru nieje až taká pohodlná... 😉
Tintiniačik, ja užívam magnesium od začiatku tehotenstva kvôli tlaku a od tretieho mesiaca mi zvýšili dávky a doteraz ho užívam.... 😉 a nemusíš sa báť, podľa mňa je to individuálne.... vo štvrtok som bola u doktorky na poradni, pozrela mi krčok a mi povedala, že to vyzerá tak, že porodím skôr ako mám termín, takže na mňa to magnesium asi moc nezabralo....ale uvidím, kedy teda porodím 😀 😀 😀
Vy máte mm aspoň domka, ale ten môj v piatok musel odísť do Zvolena a príde, až keď mu zavolám, že idem rodiť....... ☹ ☹ ☹

no tak my sme ten receptik trochu upravili, namiesto klobasy sme dali spekacky a zemiaky az navrch, aby sa pekne zapiekli a na to sme este poukladali platky oravskej slaniny - no mnamka, urcite vyskusajte, hlavne chlapi take ocenia 😉