icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

matulienka.d
17. feb 2010

ahaaa, noooo, tak to by šlo.....asi to aj ja tak nejak poriešim, lebo sa mi zdá tá autosedačka dosť taká malá na normálny fusak a malé je tam akési také poskrčané.....moc sa mi to nepozdávalo s tým vajíčkom. Lepšie bude to takto vyriešiť a vajíčko používať trošku neskôr....... 😉

barbina182
autor
17. feb 2010

dobre ránko... 🙂
kati nie ešte nerodím som tu,,stale 2v1,

vcera som mala aj bolesti a znovu presli,,ja nechapem,,doki hovori aj v nemocke hovorili ze to je na pôrod už ale kedy???
ja sa stale pozorujem,,ale od dnes to už nechavam na babo,,nejdem skusať už žiadne vyvolavaky,,
ak nepôrodím do nedele tak v pondelok do nemocky,no čo už,

Matulienka,,aj ja som mala presne take na nohavickach ako ty,,ale myslim že pred 2dnami,,a ja mam malo už aj tej plodovky,,tak ja neviem,,mam obavy aby babo daco nebolo ked mam malo plodovky,,aleneodtiekla mi tak neviem kde sa podellla 😀 😀 😀
držim ti palčeky,,a myslim že lepsie je prirodzeny porod,,uvidime ako to nakoniec s nami dopadne,, 😕 😵

danulka..držim pršteky... 😉

Renatka,,nezabudni dať vedieť čo je s tebou,,ty z nas pojdeš ako prvá,potom danulka a ja posledna ☹
Ktorá z nas 3 bude prvá som zvedava 😀

matulienka.d
17. feb 2010

barbinka, no ty máš aspoň niekedy nejaké bolesti, ale mne proste nič nieje, žiadne bolesti, nič....ja tomu fakt nechápem. tak dúfam, že môj prípad bude aspoň o týždeň a nie už teraz. Ešte by som rada trošku počkala, ale ako aj ty píšeš, tak je to na našich drobcoch, kedy sa im bude páčiť prísť na svet, tak uvidíme. 😉

barbina182
autor
17. feb 2010

ano matulienka,ja by som tiež v tvojom tt chcela aby babenko bolo aspon 1tt este v brusku,,
ale teraz už len čakam,,
a jak pisem aj s tou plodovkou neviem že čo a ako,,ale keby daco zle tak si ma nechaju asi vcera nie..?

barbina182
autor
17. feb 2010

Bronulka26,,dakujem aj ja tebe držim palce,, 😉
ked už pojdme my 40tt na pôrody tak sem pridavaj dačo ti.. 😀 aby sme mali čo čitať,,

ale ja sem budem davať infošky o sebe prostrednictvom segry.. 😉 😀

matulienka.d
17. feb 2010

barbinka, určite keby bolo niečo zlé, tak ťa domov nepustia, toho sa nemusíš obávať... 😉
nič sa neboj, mysli pozitívne.....čoskoro budeš mať potom a všetko bude OK.. 😵

tintiniacik
17. feb 2010

Ahojte babenky.
Tak ja som sa akurat vratila z poradne som tam trecalka 3hodky ☹ robil mi nejake vysetrenie a strasne to bolelo auuuuuuuuuuuuuuu ☹ Tak uz budem chodit do poradne do nemocnoce. Zajtra si tam mam zavolat aby ma objednali. To kultivacne vysetrenie co mi robili pred tyzdnom mi samozrejme dopadlo zle a predpisal mi antibiotika na to ze sa to musi preliecit ale ja nechcem antibiotika sa bojim to uzivat.No ale ked nakazal tak co mi ine ostava ☹ ☹ ☹

renatkas
17. feb 2010

barbi to ze mas menej plodovej vody ti povedali priamo, alebo len si si to vydedukovala z toho ze mas znizenu placentu? znizena placenta neznamena ubytok plodovky. Keby nebolo nieco ok, neboj urcite by to riesili.

matulienka aj ja si myslim ze to bola zatka, ja som zatial nic take nemala, aj ja chceeem.
a my maleho tiez berieme domov vo vanicke od kocika, vieme si to pripevnit ako autosedacku. a manzelovi som nachystala dupacky s dlhym rukavom, take tenke gate na to, ciapocku, postolky, taky teply overal alebo co to je take pekne chlpate s kapucnou a uskami a prikryjeme ho takou dekou co sa da zlozit ako zavinovacka a aj zazipsovat. Fusak ani neberiem, naco, dokonca ziadny fusak nemam ani kupeny.

Ja neviem ale mam pocit ze zajtra ma zase posle domov, ja uz ale chcem rodit. Vcera sexik s mm, no bolo to len take aby sa nepovedalo, chcela som to mat cim skor za sebou 😒 a ziadne priznaky, iba tvrdnutie ale to neni priznak. A to co mi vcera lekar robil bol asi ten hamiltonov hmat na urychlenie porodu, len som si neni ista lebo vsetci pisu ze to neskutocne velmi boli a mna to bolelo len trosicku.

renatkas
17. feb 2010

tintiniacik co ti vysetroval ked ta to tak bolelo? mna to obcas bolelo ked ma kontroloval zospodu ci mi makne krcok alebo nie, ale to ma bolelo lebo som bola napnuta.

barbi neboj nezabudnem dat o sebe vediet, odkazem co je so mnou po Katke. ja tak chcem aby si ma tam uz nechali...

co mate na obed? ja som sa pred chvilou zobudila tak som ranajkovala, cajik a velku margotku

janyka
17. feb 2010

Matulienka, ja by som dala radšej kvôli bezpečnosti do autosedačky a aj keby ťa stretnú policajti, by si neobstála ani tvrdeniami, že ideš z pôrodnice 😉 ja dávam bodynko, kabátik, dupačky, čiapočku, šupnem do overalu, do fusaku a samozrejme do autosedačky. Alebo ak máš teplejší overal, tak stačí dobre prikriť dekou a nánožník. Ak nemáš, tak príp. aj dvoma dekami a v aute odokryješ, aby nebolo teplo 🙂

Tintiniacik - ony vedia čo robia, len to pekne užívaj. Ublížiť môže to, keď ich brať nebudeš, prenesie sa to na bábo. Bude dobre 😉

Barbinka - presne tak, už sa nestresuj

tintiniacik
17. feb 2010

No ved ma pozeral odspodu a ina bolest som si myslela ze chce to dieta zo mna vytiahnut 🙂

matulienka.d
17. feb 2010

renatka,
no ja si tiež myslím, že to bola tá zátka, ale myslím si, že by mi nebola odišla,keby mi v nemocnici neboli tiež tak od spodu doblížili keď mi robili prehliadku. Strašne to bolelo a potom som mala ten hnedkavý výtok a napokon tú zátku. Tak si myslím, že sa im zato môžem aj poďakovať.Našťastie žiadne bolesti, kontrakcie ani odtekanie vody zatiaľ nemám, ale už sa bojím aj postaviť z postele a ísť na wc-ko. ☹ ☹ ☹
Inak tá zátka mohla aj tebe kedykoľvek odísť a ani o tom nemusíš vedieť...Aj to je vraj vo väčšine prípadov normálne. Ale tam vraj až tak nezáleží na zátke ako na tej plodovej vode a otvorení krčka..... 😉

Ja som sa rozhodla tiež pre tú vaničku. Ty tam máš nejaký úchyt na pás do auta na tej vaničke, alebo to len tak pripevníte okolo vaničky??? Ja tam nič také nemám na uchytenie ako napríklad na vajíčku.

matulienka.d
17. feb 2010

Tintiniačik,
užívaj antibiotiká a všetko čo ti lekár predpíše.
Moja kamarátka má kvôli tomu problémy. Antibiotiká jej nepomohli ani mastičky proste nič, čo jej lekár predpísal, lebo to mala strašne silné, tak má naplánovanú sekciu. Nesmie rodiť normálne, lebo by to malému ublížilo, je to fakt nebezpečné. Takže šup s tabletkami a riadne ich využívať. Nech sa pekne vyzdravieš. 😉 😉 😉

renatkas
17. feb 2010

mati ano ja mam na vanicke na zaciatku a na konci take kovove stupliky, tam prichytim take kovove pasy co som dostala ku kociku do ktorych sa pripevnuju klasicke pasy od auta. preto som aj nekupovala vajicko, prislo mi to zbytocne ked vo vanicke si viem maleho bez problemov prenasat v aute.

renatkas
17. feb 2010

idem sa ja konecne ucesat a namalovat, za chvilu ideme behat po obchodoch a mozno k svagrinej pozriet malu, 19-teho ma jeden rocik a to budem uz snad v porodnici odrodena 😀

matulienka.d
17. feb 2010

Aha, no tak to potom hej, ja tam nič také nemám, ale ešte to riadne teraz prezriem. Ak nie, tak to asi nechám na tom vajíčku pre bezpečnosť. No veď uvidíme. Asi sa budem orientovať janykou...hehehe.... 😀 😀 😀

tintiniacik
17. feb 2010

Matulienka dakujem za odpoved tak ja ich teda budem pekne papat 🙂 Ozaj v tych papieroch co mi doktor vypisal je napisane ze hrdlo 1cm, centralne uzatvorene. To co znamena???Lebo ked som bola v 20tt na pohotovosti tak tam mam napisane hrdlo 1,5cm hmmmmm nechapem

matulienka.d
17. feb 2010

hmmm, no to neviem, baby poraďte, čo to znamená, ja mám v prepúšťacej správe napísané:
hrdlo pre článok retropovane sakralne branka pre prst cez vak, hlavička nalieha na vchod......tej hlavičke rozumiem jedine... 😀

barbina182
autor
17. feb 2010

Baby ja som bola na poradni lebo som volala dokimu ze mi na pohotovosti vraveli o tej plodovke,,tak som bola zatial ok mam cakať kazdu chvilu,,

Renatka nemam nizko placentu,ale mam znižene množstvo plodovej vody,ciže ubytok mam jej menej a ani neviem kedy mi vytiekla,, 😒
a co kupujes malinkej na narodky,?ked kupis napis co si vymyslela,, 😉
a aj mna poslednykrat ked vysetroval tak ma bolelo,,a potom som mala ten hlien, 😨

Matulienka...snažim sa už myslieť pozitivne presne ako pises ved vravia že babo je o.k,,,a ti tiež mysli pozitivne a ta zatka odisla asi aj mne a zatial nič,,no ale mne uz aj ta plodova voda odtiekla trosku,,

Titinacik..večšinu tabletiek som aj ja nedavala lebo som sa bala naposledy mi zistil tiež kvasinky,,vraj po pôrode prejdu som zvedava 😠 ..ale radse j ich ber nemusis vela,,daj si len 5dni,,ja som tiež tak brala mala som 12globuliek a vybrala som len polovicu ciže 6,,
a ja mam to hrdlo..napisane ze uplne otvorene,,tak neviem 😖

Ja som ranajkovala mliecko,,a teraz na obed Brindzove halušky,Paradajková polievka, a ešte som si dala tresku a rožky,,a staleeee mi malo ja už jak žralok 😀 😀 😀

matulienka.d
17. feb 2010

barbinka z toho si nič nerob, ja som prišla z nemocky taká vyhladovaná, že by som aj taniere požula keby som vládala...hehehe.....sa mi zdá, že čím viac sa blížim k termínu, tym som pahltnejšia. A mám viac chutí na kadečo... 😀 😀 😀
A pokiaľ máš hrdlo úplne otvorené, tak si myslím, že už dlho čakať na drobčeka nebudeš..... 😵
Inak to je sranda s tou plodovou vodou...Ako sa mohla vypariť???? Ja som zatiaľ mala primerané množstvo vody, ale teraz neviem......Ale keď začne plodová voda odtekať, tak by mala odtekať stále a nedá sa to zastaviť nie?????

Ja som ešte neobedovala, ale keďže som stále sama domka, tak si urobím len špagetky s kečupom a syrom, mňamka a ešte mám šišky zo včera, čo mi doniesli maminka aj svokruška, takže od hladu neumriem. A večer by som si možno dala taký chlebík vo vajíčku....Joj, to už ale akosi predháňam... 😎 😎 😎

zanin
17. feb 2010

Ahojte aj ja som mala pri malom menej plodovej vody ku koncu. Neodtekala ale jednoducho sa vstrebala. Nieje to nic zavazne pokial ste pod lekarskym dozorom. Ja som 6 dni prenasala tak aj preto som jej uz mala malo. A s tymi chutami je to tak. Ja som najviac pribrala v poslednych tyzdnoch. Tie chute 😀. A stale som bola hladna 😅. Ale aj to je normalne.
A k tym liekom treba brat vsetko co vam lekar predpise. Ked nevyberiete antibiotika tak riskujete zdravie drobca a aj svoje pri porode. Kvasinky vam same odidu po porode. Mam s tym skusenost. A treba obmedzit sladkosti ak mate kvasinky to tiez pomaha.

barbina182
autor
17. feb 2010

No tak asi to bude aj u mna že sa vstrebala ta plodova voda hoci ja som mala aj taky pocit ze vlhke nohavicky som musela hned prezliecť...

matulienka tak aj ja som taka pažroška 😀 ale to posledne 2či 3tyždne,,
ja už mam termín zajtra,,už mi svieti aj 41tt hoci dnes som len 40tt + 0dni.. 😅
a večerať neviem čo budem,,
planujem zachvilku otvoriť ananasovu konzervu kt.mam v kredenci,, 😀

matulienka.d
17. feb 2010

ja som práve zjedla špagetky a odlomila som si kúsok čoko, lebo mi ju ešte mm kupil, kým odišiel do práce.... 😀 😀 😀 😀
ja som 37+2.......takže prebiehajúci 38.tt......to sa tak počíta, takže to máš OK.... 😅
a ja som mala niekedy aj predtým vlhké nohavičky a vždy na poradni mi dr povedala, že mám plodovú vodu v pohodičke....a nebolo to každý deň, len občas a v podstate od začiatku tehu..... 😉 😉 😉 tak sa nad tým zatiaľ moc nezamýšlam.....
Barbinka a ty si bola už na tých pásoch? Asi nie, však? 🙂

barbina182
autor
17. feb 2010

este som nebola vôbec,,doki ma šupol do nemocky na pozorovanie,,hm ☹

barbina182
autor
17. feb 2010

v pondelok že do nemocky,,ale musim si to s nimi vydiskutovať ci by somnemohla kazdy den dojsť na tie pasy z domu,,co myslite asinie vsak..? 😅

matuelienka len papkaj,,a chutky na čoko si mi spravila 😵

matulienka.d
17. feb 2010

no ja neviem moja, niekto hovorí, že tie pasy su povinne, ale moja doktorka povedala, že nie sú, len je dobré ich absolvovať, aby sa predišlo nejakým komplikáciam......a keď som bola vo štvrtok na tých pásoch, tak mi vyšli zle, lebo malá kopala, trieskala, tak mi vyšli strašne zlé krivky a musela som tam aj ostať, nemala som pri sebe nič, len tehu knižku.....a to bol pre mňa iný stres....a potom keď som chodila na pásy, niekedy aj trikrát do dňa, tak zasa boli naštvané sestričky, že malá spí, tak mi hrkali s bruchom ako s kinderkom a fest ma potom bolelo brucho. Čo som sa pýtala kamošiek, tak ani jednej nič také nerobili, tak neviem, čo to tam majú u nás v nemocke za metody.............
nooo, ale ak ťa poslal od pondelka do nemocky, tak si budeš musieť ísť..........ale tak uvidíš, čoti povedia, ak budeš mať aj pásy v poriadku, tak nevidím dôvod, aby si tam ostávala...je tam strašná nuda.....
čoko je fajn, však? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

barbina182
autor
17. feb 2010

matulienka...no,,uvdiim ak nepojdem do pondelka sama od seba v čo ja dufaaaaaam,,, 😔 tak ak pondelok ostanem tak sem segra hodi info,,

v nemocke je nuda to viem a este ten nemocnicny zapach jaaaaaaaaj 😖

je to čudne ze dakto ma tie pasy stale a niekto ich vobec neaobsolvuje,, 😒

ja by som si dala aj palacinky na veceru mnammm

matulienka.d
17. feb 2010

heh, ja som sa naposledy tak dojedla tými palacinkami, že mi stačí do konca života...hehe....jedla som ich dva dni, lebo som akosi neodhadla dávkovanie... 😀 😀 😀 😀

nič neboj, držím palčeky, aby si tam dlho nemusela ostať, ja som tam bola štyri dni a teda ti poviem, že mi to stačilo..........ale tak pre drobčekov všetko 😉 😉 😉

barbina182
autor
17. feb 2010

No ja som už dlho nemala palacinky,,tak rozmyslam že poslem niekoho kupiť jahody v konzerve,slahacku a cokoladku na vrch,,mnaam..
no dufam že ma tam nebudu dlho trapiť a pomozu mojmu babu na svet,,ale pre babo sa obetujem a musim vydržat.. 😔

matulienka.d
17. feb 2010

tak, tak veru, aj ja som musela, a teraz keď sa nato spätne pozerám, tak som si bola istejšia,keď som tam bola pod dohľadom, keby sa niečo nedajbože skomplikovalo, tak by to bolo jednoduchšie ako kým sa človek dotrepe do nemocky...... 😒

tak ti prajem dobrú chuťku....nech ti chutia palacinky...ja ostávam pri tom chlebíku vo vajíčku a roztopeným syrom, mám jesť veľa bielkovín a mliečnych výrobkov.... 😉