Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
tak som zase doma, doktora sa mi ani nepodarilo v nemocke zohnat, tak sa pokusim dovolat sa do ordinacie, ze co so mnou dalej. a to mi v n edelu hovoril ze okolo desiatej mam prist ze tam bude, ale najprv operoval a potom ho uz nevedeli zohnat, no smola 😒
dam si zatial kupel, lebo ma panva strasne boli, aspon trochu to polavi, hadam sa mi podari vyskriabat sa odtial
jani, vcera ma pozerala Chladekova v rizikovke, ale dnes rizikova nie je, tak nic.....no skusim este tu ordinaciu neskor, taska caka zbalena v aute
HLEDÁME MATKY V POSLEDNÍM TRIMESTRU TĚHOTENSTVÍ
Vážená nastávající maminko,
nacházíte-li se nyní v posledním trimestru (posledních třech měsících) těhotenství, dovolujeme si Vás touto cestou oslovit a požádat Vás o spolupráci na výzkumu, který se zabývá vzájemnými vztahy mezi osobností matky a chováním kojence. Výzkum probíhá prostřednictvím internetu (snadný přístup k němu je tedy pro účast v něm bohužel nutný). Pokud se do výzkumu zapojíte, oslovíme Vás s dvěma sadami dotazníků. Poprvé během těhotenství a podruhé zhruba po 4 týdnech od narození Vašeho dítěte.
Ke komunikaci s Vámi budeme potřebovat Vaši e-mailovou adresu. Součástí dotazníku budou i dotazy na některé osobní údaje (jakými jsou například Váš věk, vzdělání apod.). Všechny odpovědi budou zpracovávány hromadně (tedy anonymně) s ohledem na zákon 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Po ukončení výzkumného projektu Vám na Vaši e-mailovou adresu zašleme článek shrnující výsledky studie. Výzkum probíhá již od prosince 2008, ale i v roce 2010 hledáme další respondentky pro doplnění výzkumného souboru.
Pokud jste ochotná se do našeho výzkumu zapojit a myslíte si, že se budete moci zúčastnit dotazníkového šetření v těhotenství i v prvním měsíci po narození dítěte, zašlete prosím e-mail na adresu: matkydeti@gmail.com
Děkujeme za Vaši ochotu a spolupráci,
za výzkumný tým:
Mgr. Zuzana Masopustová
Institut výzkumu dětí, mládeže a rodiny
Fakulta sociálních studií, Masarykova univerzita
Joštova 10; 602 00 Brno; http://ivdmr.fss.muni.cz/; tel.: 549493387
venuss,,sama neviem asi aj hej,,mam taky pocit aj nie,teraz nemam bolesti ani nič,,maly kope o 106
kati..zeby plodovka..?nie,neviem otom a to by som asi mala,,takze asi nie,,ale malemu ci daco sa nestalo,,hybe sa akopka tak asi nic,,
danulka..daj vedieť,,tak ťa prehana ten doki,,
Barbi, takže nič? Mám pocit z teba, že by si aj veľmi chcela a zároveň máš z toho strach, že? Ale ja myslím, že ty už každú chvíľu porodíš 😉
Dani, Chládeková aj vyšetrí, ostatní len pozrú papiere a hlavne primár to tak odbije 😠
Katka, ďakujem, veru, nejako sa tým našim deťom nechce na tento svet 😀 sme tu podarená zostava, čoo? 😉
...ja som pri Erike menej stresovala, ako teraz. A tá sa narodila pekne 3 dni pred termínom a teraz sa strašne obávam prenášania. Ja viem, že mám ešte 2tt, ale keď dr. povie, že už môžme rodiť a teraz keď môžme, tak sa mu nechce 😠
janyka keby si mala pravduuuuuuuuuu,,,
janyka to hej a zacalo to mnou...ach ta som odstartovala porody 😒
Garonka co sem chodila tak už ma babo,,mala na cisarsky,,a ma chlapceka Tobiasa mal asi 4450g a 55cm... 😵
gratulujem
Katka, veru, tvoja Lurinka bola extra špeciál 🙂 sa jej nechcelo ani po vyvolávačkách, jej bolo dobre v maminom teplučkom brušku 😀
Vidíš, som si myslela na ňu, tak ona už má bábo. To bol statný junák! Gratulujeme a prajeme veľa zdravíčka 😵
ahojte, tak ja som prisla z poradne 🙂
lekar povedal ze to pekne dozrieva a ze vo stvrtok rano na kontrolu aj s vecami a ze rodime 😀 ale nechapem tomu moc, lebo CS mam stale 0. Uz 2 dni mam neskutocne tvrdnutie brucha, kazdych 10-15 minut. A nieco sa vo mne posmatral aby tomu dopomohol, neviem ci uvolnil zatku alebo ma otvoril, ale povedal ze budem mat ruzovkasty vytok a tak aj je, hned ako som dosla domov tak mam ten vytok.
A povedal ze nemusim ziadne schody absolvovat, ani umyvanie okien, ze staci zase sexik.
janyka aj ja dodatocne gratulujem k narodeninam, strasne moc zdravicka prajem a krasne zdrave babatko.
barbi takze tusim sa budeme pretekat s tym terminom, mne to teda vychadza n 18-teho podla toho co mi lekar hovoril. a ja si tu kupel davam kazdy den aspon pol hodinu a okrem toho ze maly sa vtedy hmyri tak nic...
garonke tiez gratulujem a pomaly ale isto to tu budeme mat dufam za sebou vsetky 😀
inac... som sa lekara pytala ze ci je to ten stvrtok uz na 100% aj keby som este nebola uplne zmaknuta alebo otvorena a povedal ze mi k tomu dopomoze ten klystir, ze ten to cele spusti... takze danula ked aj by ti nedali vyvolavacku, tak klystir to mozno rozbehne tak ze budes prekvapena 🙂
renatka to su dobre spravy,,ja mam isť na Pondelok ale este nie rodiť iba ležať,,a ked to nepojde tak mi vyvolajú..možno ani neviem ako budu somnou postupovať,,
ale u teba to vyzera nadejne renatka..
ja som už zase vysavala,aj šaty dala prať,ja som už s toho paff co by mohlo este napomocť,, 😔
vratila som sa od dokiho, zajtra rano idem lezat a ak neporodim spontanne do piatku, tak v piatok vyvolavacka, to ma este aj moj doktor sluzbu, takze ten piatok by mohol byt 😉
takze sa tesim aj dost bojim, ale hlavne ze uz budem mat malinkeho pri sebe, je to uz hrozna zataz na tu moju panvu
jani, chladekova je zlata, ked som lezala v nemocke, tak bola moja izbova doktorka, aj sme si vcera pokecali, pochadza zo susedneho okresu ako ja 🙂
renatka jeden klistyr som uz mala a kontrakcie prestali, aj tak mam stale pocit ze som nejaky exot, na mna nic standardne neplati
barbinka a viac dnes ti uz hlien netecie? doktora si poriadne vyspovedala?
Renatka pocula som o nejakom specialnom hmate, ktorym sa da porodu pomoct, citala som to niekde tu na konikovi, asi to bolo to smatranie 😀
inak CS0 to vobec neznie ako tesne pred porodom, ved ja uz mam 9 😕
takze Renatka, Barbinka, to sme 3 co vraj do konca tyzdna porodime 😉
potom tie nase deticky budu dobra zmes vodnara, ryb, byvola a tigra, moje nervy....to budu nejaki silni individualisti 😀
dani tak ty si epizoda sama o sebe, tak isto ako bola Katka 😀 snad sa to ale podari aj bez vyvolavacky...
a s tym CS0 ani mne to nejde do hlavy, ale tak lekar asi vie 😀 a s tym hmatom, no mala som pocit ze mi rukou odspodu hladka mandle, asi tak hlboko sa hrabal, ale ked to ma zabrat... ja mam pocit ze tym ze si platim za porod tak chce urobit maximum aby som nemusela dlho cakat na porod a este k tomu ked mi to slubil tento tyzden kvoli vahe maleho... ja som strasne zvedava ako to cele dopadne.
garonka blahozelam 😉 danulka drzim prsteky a urcite daj vediet ak budes mat drobca pri sebe
Kati dakujem 🙂
takze niekolko dni sa tu neobjavim, ale hned ako budem moct dam o sebe nejake infosky a foto Davidka, uz teraz viem ze to bude fuska vas docitat 😀 , ale tolko casu si hadam najdem
baby drzte sa, tie co uz mate svojich krpcov pri sebe, tie co medzitym porodite, aj tehulky 🙂
idem stym tukaniim na pohotovost,...potom sa ozvemm 😖
Baby vidim, ze tu ste viacere na spadnutie s porodom..Renatka, Barbi, Danula, drzim palce nech je to co najjednoduchsie a co najskor a Garonke blahozelam k riadnemu baculiacikovi!! Teste sa baby, je to velka zmena,.my uz zajtra mame 2 tyzdne a zmeneny cely zivot a denny rezim.uz ani neviem co chodi v telke, o deviatej s drobcom zalomime aj my ako mrtvoly,len vyuzit cas ked spi, aby sme aj my 🙂 Ale stoji to za to, takze ta nedockavost je na mieste..drzte sa!!
pripajam sa k mirke...vsetkym drzime prsteky...miri presne tak aj my...ked mala zaspi spim aj ja alebo sem tam som na nete...no my mame v stredu 3 tyzdne 😉 ale nasa laura spi cez den max.2 hodky ale potom spinka v noci...len dnes nas trapi ze este nekakala ale aspon prdi..snad sa to za noc zlepsi
Ahojte babenky.
Tak ja zajtra idem posledny krat do poradne a potom uz budem chodit do nemocnice. Nejak sa tej zajtrajsej poradne bojim asi koli tomu tlaku co som mala naposledy. No uvidim ze co mi povedia a dufam ze bude vsetko v poriadku.
Som doma s pohotovosti....
tak hrdlo mam už celkom otvorene,ozvy 140 za min.,a placenta je znižena už..to znamena že jejj mam už male mnozstvo,,tak sa bojim no ale vraj je to už tak pred pôrodom,,
tak sa tešim,,
a taka mila doktorka bola ,,
Ahojte kočky,
no tak konečne som vás dočítala....Dnes som bola na internom, tak mi pre istotu urobili predoperačné vyšetrenie keby bolo treba cisársky. Ale moja doktorka mi povedala, že ak sa neskomplikuje tlak, tak budem určite rodiť normálne a teraz neviem, čo je lepšie.......... 😒
Barbinka, tak držím palčeky, aby to už bol ten pôrodík a aby si drobca držala čo najskôr v náručí... 🙂
Ja by som ešte bola veeeľmi rada, keby som ešte nešla rodiť, ale tak asi si nevyberiem. Ja by som najradšej nechala všetko na ten marec, ale zrejme to tak nebude. Mala som tiež taký hnedkavý výtok, ale to len raz na wc a včera som si večer našla na spodnom prádle taký dlhý pásik slizký a kúsočky krvy, myslíte, že to bola tá zátka? Čítala som, že vraj prvorodičke môže tá zátka odísť aj týždeň - dva pred pôrodom, ale neviem, či tomu veriť, zrejme je to individuálne.
juuuj vsetkym vam prajem rychly porod nech si uz mozeme pisat o miminkach 🙂
barbi kde si?rodis?
Juuuj, babenky, držím palce!!!
Matulienka, no ja myslím, že je to zátka. Ano, môže odísť aj týždeň-dva pred pôrodom, ale ja mám skúsenosť, že je to skôr do pár hodín... 😉 ...veď uvidíš...aj ja už chceeeeeeem 😠 😅
Ahojte,
janyka, no zatiaľ našťastie nič, voda mi neodteká, nemám ani žiadne bolesti, proste nič, tak ja dúfam, že ešte to nepríde. Už aj preto, lebo moj drahý je ešte stále vo Zvolene... ☹ ☹ ☹
Už máte nachystané vecičky pre malé, keď pôjdete z pôrodnice? Poraďte, čo by som mala nachystať, ja som z toho trošku hotová, lebo nechcem ju moc potom bambušiť, ale ani to, aby jej bola zima, aj keď pôjdeme autom. Čo som videla v nemocke minulý týždeň, tak ich riadne balili do perinky, deky, fusaku, ale nedavali ich do autosedačiek. Niesli ich v rukách a to sa mi zdá divné. 😒
matka ja som malej dala kosielku,dupacky,svetrik,ciapocku do perinky,fusaka a do vanicky...dietatko sa nema velmi prehrievat...a teraz ked chodime vonku tak ju obliekam podobne...v perinke mi nechce byt ale ked ideme vonku este ju tam davam...a po krstinach s perinkamy koncim,v noci spinka medzi nami lebo neni v perinke a zacala sa mi pretacat tak sa bojim aby sa nezadusila,ale da sa vyspat aj takto
kati a ty máš akú vaničku? takú nejakú špeciálnu do auta alebo normálne z kočíka si vybrala? lebo ja mám len autosedačku a potom normálne kočík so športovou časťou a hlbokou vaničkou, ale neviem, ako by som to tam upevnila..... ☹
ja normalnu s kocika
ahojte babulky
barbi, reni, danka držím vám palce aby ste už mali svojich drobcekov pri sebe a hlavne pohodový pôrod
janyka všeeeeeeeeeeetko naj k narodeninkam, aj ked neskôr, o to srdečnejsie, hlavne vela vela zdravia tebe aj drobcekovi
katka, mala Laura je krasne babenko 🙂
my sme boli v sobotu s mangelom na nakupoch, zajednali sme si kocik, postielku komplet aj s baldachýnom, a komodu s prebalovacim pultom 😀
keď nám to príde, pofotím a pridám foto 🙂
už som pokúpila aj nejakú výbavičku, krásne veci také drobunké, juuuuuuuuj 🙂)))
som sa vytešovala z nákupov ako malá 😀
a včera som bola v zdravotníckych pomôckach pokúpiť už aj také veci čo potrebujem do nemocky, je toho dosť
😒

janyka vsetko najlepsie k narodeninkam prepac ze az dnes ale vcera som uz nemala moznost 😉
barbi a nevytiekla ti plodova voda ked si mala take pukanie v brusku?lebo tak to kocky opisovali
vidim ze na tejto teme vsetky asi prenasame prenasate