icon

Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?

barbina182
8. dec 2009

ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂

katka22r
17. feb 2010

uf tak vas docitat a pri laure mi da dost zabrat 😀

barbi ja by som radsej ostala v tej nemocnici a podla mna ak sa nic neudeje tak v pondelok ti uz budu vyvolavat porod...drzim palce 🙂

no my sme mali vanicku na cestu domou ale kazdy dava to co mu pasuje

venuss
17. feb 2010

ahoj holky,tak dneska jsem byla na poradne v porodnici a zitra vecer me prijmou,daji mi vyvolavacku,v patek rano dalsi a pry v patek porodim.. no,uvidime, porad se totiz neotviram,ale rikala mi sestricka,ze si mysli,ze by ho v patek ze me vyndali i cisarem...no,tak uvidime,jak to vsechno dopadne.uz se docela tesim. 🙂 no a malej uz ma 4 kg.,tak proto se rozhodli vyvolat porod..

matulienka.d
17. feb 2010

venuss, držím palce, joj, no to bude teda riadna chlapina........... 😨

matulienka.d
17. feb 2010

katka, veď jasnačka, ja ešte stále neviem naisto, v čom vlastne pôjdeme domov, asi sa rozhodnem až keď to bude aktuálne... 😀 😀 😀

my sme minulý týždeň vážili 2860 g, ale keďže ani ja ani manžel sme neboli väčší, keď sme sa narodili, tak si myslím, že je to celkom v pohodke.....A keď nebude také veľké, tak to pôjde aj snáď trošku lepšie a menej bolestnejšie...aspoň sa tak utešujem 😀 😀 😀

tintiniacik
17. feb 2010

Ahojte babulky. akurat mi volala kamoska ktora pred chvylockou porodila tak sa vytesujem ale aj bojim s toho co mi porozpravala. Ale hlavne ze su s malickou v poriadku. Mooooooc sa s toho vytesujem

venuss
17. feb 2010

matulienka i ja jsem chtela maly miminko,ale u me se mu dari. 🙂

barbina182
autor
17. feb 2010

venuss,,tak ti budes asi prva a predbehnes aj mna aj renatku,danulu,,,,
ale danulka sa neozyvaa 😕 😕

no ved prave teraz mi akosy tvrdne brusko 😖

dnes ide ta batorycka...ake i/y? 😅 😀

renatkas
17. feb 2010

ahojte, tak dnes sme pobehali po tescu, boli sme zaplatit poplatok v nemocnici aby manzel mohol byt pri mne a isli sme ku krsniatku. Kupili sme len vlhcene utierky na zadocek, svagrinka ze nemame nic kupovat, hraciek ma strasne vela a nemaju to uz kam davat a aj oblecenia, tak posleme malej peniazky na ucet co jej tam sporia.
A kupili sme v tescu este dalsiu ciapocku a rukavicky a zistila som ze som este nekupila ten hrebienok ci kefu na vlasy ci co to je 😀
a uz chodim ako kacica, po tom tescu som si myslela ze maly mi hned vylezie von.

venuss tak aj ty budes mat obrika, som rada ze som neni sama 😀

inac ani ja som este nebola na tych pasoch, mna tam poslu az ked budem rodit.

Dani kde si? Co uz rodis?

Kati kolko ciapociek si brala malej do nemocnice? A take co sa uvazuju, alebo len natahuju na hlavicku? Myslis ze mi do porodnice stacia 2 ciapocky?

Baby drzte mi zajtra palce, o 7:30 idem za lekarom a strasne sa modlim aby si ma tam uz nechali, slubil mi ze na 100% tak som zvedava.

A uz ide ta Batorycka 😀 ale nejaka ina, tuto som este nevidela tak idem kuknut.

janyka
17. feb 2010

Venuss - držíme všetky palčeky! 😉

Tintiniačik - to je normálne, každá tvrdí krátko po pôrode, že už nikdy viac 😉

Matulienka - ja mám tiež vaničku, ktorá sa dá upevniť ako autosedačka, len k tomu treba ešte špeci uchytenie. A do toho som nechcela investovať, pretože budeme mať autosedačky 2 a tá vanička by nám zabrala zbytočne veľa miesta. Tak sme to poriešili vajíčkom 😉 ...ja mám tiež pocit, že menšie dieťa, ľahší pôrod, ale to je asi len môj subjektívny názor 😅

Danula už je dnes určite tam, keď sa neozýva...

Katka - ja ťa obdivujem, že stíhaš vôbec net pri malej. Ja som bola prvé mesiace KO. Ale vy tuším bývate s rodičmi, tak aspoň vám pomôžu 🙂 mne sa tiež ponúkla svokra, že na prvé dni príde pomôcť, tak hádam sa nepotlčieme. Ale pomoc sa zíde, keď už len má kto navariť, oprať, ožehliť a ty sa môžeš starať o drobca je super 🙂

Ja si dnes od rána utieram také biele lepkavé kúsky, ale na zátku to nevyzerá, mávate to aj vy? Dúfam, že zajtra to tam už nebude 😖

renatkas
17. feb 2010

janyka a nemas to vytok?

balite si do porodnice aj odsavacku?

zanin
17. feb 2010

Ahojte Danulu si tam dnes uz nechali. A ked sa jej to nerozbehne do piatku tak jej vyvolaju. Reni odsavacka ti je zbytocna. Ak budes potrebovat tak v nemocnici ti pozicaju. A tie ciapocky ti stacia dve a lepsie su na uvezovanie, lebo babo sa natahuje a vrti hlavickou aby sa mu nevyzliekala. Inak ciapocku budete potrebovat len po kupkani. Hlavne si nabalte bodynka s dlhym rukavikom aspon 4 lebo ak sa vam male prekaka aby ste mali do zasoby.

barbina182
autor
18. feb 2010

No baby ja neviem či sa dnes už nevyberiem do nemocky,,
mam bolesti kazde 10min,taky pocit ako pri ms a vstrekovanim do križov ked to bude tak pokracovat možme isť,,
zatial cakam este zaacalo mi to od 5rana,,
a take pukanie citim,,a vcera vecer silne tlaky ale presli,,

tintiniacik
18. feb 2010

tak nam daj potom vediet ze co a ako Barbi 🙂 🙂

katka22r
18. feb 2010

noo ale ste sa rozbehli....kocky juuuj sa tesim s vami 😀 jak na vlastne

jani no byvame s nasimi ale zvcsa su vsetci v praci a ja tu vtedy ked mala spi lebo mamka nam navari 😀 ale do vychovy sa nestara to ma zakazane 😉

mmaarrttiinnaa
18. feb 2010

katka ty si z Po rodila si v monobloku lebo ja tam idem ? rodila si v termine ? lebo ja som mala vcera termin a stala nic nevies nahodou po kolkych dnoch vyvolavaju porod ako dlho ma nechaju prenasat

matulienka.d
18. feb 2010

Dobré ránko babule.

No teda barbinka, držím palčeky. 😉 😉 😉

Venuss, mne povedali u dr. že je to normálne, že je také menšie, keďže ani ja ani manžel sme nemali viac a to my sme toľkoto važili po pôrode v 40tt, takže sa nemáme čoho obávať. No a od min. týždňa určite ešte niečo podrástlo a ešte porastie do pôrodu. 😀

idem ja veru raňajkovať, tak sa zatiaľ majte a píšte,píšte.... 😵 😵

katka22r
18. feb 2010

martinka ahojko....no rodila som v monobloku....nerodila som v termine ale po termine na 13 den...hospitalizovali ma na 6 den po termine ze oni az vtedy zacnu nieco robit...dali mi vyvolavacky ale nic nezaberalo...bola som zamknuta ako v base 😀 takze ony vtedy zacnu podnikat ak sa ruti najhorsi...ale moja mnal uz musela vonku...drzim prsteky aby ta nenechali dlho trapit ako mna a aby ti vyvolavacky zabrali....

barbi kde si???juuj ona asi rodi moja zlata

mati je to normalne a s vashou sa mozu aj seknut

barbina182
autor
18. feb 2010

no tie bolesti mojee maju cudne intervaly 😅 na hodinku ustupily a zacali po 15min,,a teraz zase nič,,

mne s toho sibne,,ale už to nechavamna maleho nech sa pyta saaaam ja koncim so snaženim,,

dala som si rano aj teply kupel na uvolnenie,,

tie palacinky som nakoniec mala až teraz na ranajky,,lebo vcera sa akosy už nechcelo nikomu pripravovať ich,,
tak som napapana,, 😝 už len cakať,,

a dám vedieť určite,, 😉 a dakujem za podporu, 🙂 😲

tintiniacik
18. feb 2010

Ked uz hovorite o vahe babetiek tak ja si stale namyslam ze podla toho ake mam male brusko bude drobec strasne maly ☹ toto ma asi najviac trapi. Na poslednom ultrazvuku v 32tt mal 1890g no od vtedy sa mi zda ze mi brucho vobec nepodrastlo

katka22r
18. feb 2010

babri tak tu si??mas pravdu mne nic nezaberalo a je to len na malom ked sa vypyta bude tu 😉 raz vyjst musi 😀

tintiniacik aj ja som mala male brusko v 30tt mala vahu 1208g a pozri narodila sa s vahou 3570g a mozes mat male viac v krizoch...neboj urcite pribera a ani nevies ako rychlo a o chvilku by ti mali aj robit ultr.tak sa pytaj

mmaarrttiinnaa
18. feb 2010

katka dakujem za odpoved zajtra tam idem opat uvidim ako to dopadne ale ja som uz tyzden na 2 palce otvorena a malicky je strasne nizko len neviem kde sa zasekol 😒

katka22r
18. feb 2010

martonka noo a co si ta nenechali?mas aj svojho porodnika?ja som nemala a kto ta vysetroval naposledy?

mmaarrttiinnaa
18. feb 2010

ja som sa rozhodovala ze keby som isla na sekciu lebo mi este pred tyzdnom hrozila tak by som isla za jednym doktorom ktoreho som si vybrala ale nakoniec nemusim mat robenu sekciu tak prirodzene mi je jedno kto ma odrodi nemam problem zo ziadnym doktorom (okrem tej starej ale prave mi vypadlo meno)
naposledy vcera ma vysetroval Hladky a pred nim Volosinova ona mi pred tyzdnom povedala ze viacako 2-3 dni nepotiahnem a este stale som 2v1

mmaarrttiinnaa
18. feb 2010

sekciu som mala mat robenu pre zlu polohu maleho lebo bol priecne otoceny ale 8 dni pred terminom sa otocil pekne hlavickou dole tak ma pustili z nemocnice ze doma sa to skor rozbehne

katka pri kom si rodila ty

katka22r
18. feb 2010

no mna operovala karaskova a sima fesacik jeden 😀 by som ho spapala....a ktoreho si si chcela vybrat?volosinova je zlata ona bola moja izbova dr ked som lezala na rizikovom a hladky ma prijmal...on je tiez v pohode ale na simu a billa nema s krasou nik...my sme sa skoro pre simu pobili 😀 😀 😀 nene srandujem ale stal by za to

mmaarrttiinnaa
18. feb 2010

ja som si chcela vybrat Bila Karaskova je tiez celkom zlata ona bola zas moja dr.ked som prvykrat lezala v nemocnici na mna najviac zaposobili s pristupom hladky a volosinova lebo oni dvaja mi najcastejsie vyjdu na poradni aj v nemocnici skoro stale boli oni dvaja bola by som rada kedy jeden z nich vysiel k porodu

m.i.r.i
18. feb 2010

reni, v Ruzinove ti veru odsavacku netreba, ani to nechcu aby si si brala..maju tam elektricke, ti pozicaju..ciapocku som ja mala len jednu, tiez velmi nebolo treba, len ked si sla trebars von ked boli navstevy alebo po kupkani ak by si sa bala, ze ho na chodbe prievan ofukne, tak mu mozes dat, ale urcite ti 2 netreba..a ani ziadne oblecko..pripadne jedno..ja som bola cez vikend v nemocnici a v nedelu im dosli bodynka, tak som mala jedno svoje...inak ale maju kosielky, len ak nechces aby mu dali kosielku ale bodynko, tak mozes mat svoje ak si cez vikend..inak ti kazdy vecer po okupani daju ciste vecicky pre babatko a tiez ked ti pogrcka tak si mozes ist pre ciste...
drzim palce

matulienka.d
18. feb 2010

baby, len tak rozmýšlam, kedy ste mali vy prvých poslíčkov? v ktorom týždni? ja som v 38tt a nič také ešte neprišlo, ani sťahy, ani tvrdnutie okrem tej odidenej zátky.....ja som asi fakt iná.... 😀

barbinka, keď to bude mať prísť, tak to príde, a nič ti nepomôže na urýchlenie a takisto ani mne na spomalenie priebehu. to všetko zariadi príroda......tak si mala super raňajočky....nooooo..... 😵

ja do pôrodnice neberiem žiadne oblečko, dokonca ani čiapočku si nemusím nosiť, všetko nám tam dajú, ale s odsávačkou bude asi problém. Vraj tam majú len tie obyčajné a tie vraj dosť ničia bradavky, tak by som si mala asi nejakú zohnať....Ale to až potom, čo ak ju nebudem potrebovať a zbytočne ju budem potom doma skladovať?

zanin
18. feb 2010

miri ja len zo svojej skusenosti som napisala to oblecko pre mimi lebo mne sa strasne vyhadzal z ich oblecenia tak som ho prezliekla do svojeho a bolo po vyrazkach 😉

matulienka.d
18. feb 2010

hm, inak mne v 29.tt namerali váhu malej 1400 g a teraz v 37.tt 2860 g.....
aj tak si myslím, že malá keď sa narodí, tak bude mať úplne inú váhu, ultrazvukom je to len približne orientačne a nie na 100%.