Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
Ďakujem Katka....
No sa len tak pýtam, lebo mne sa teraz začal akosi dvíhať, tak neviem.....A puchnú ti nohy???? Mne posledne večer vždy opuchnú, ale ráno sú zasa ok, tak neviem......Pre istotu mi urobili aj interné predoperačné, keby som musela sekciou, no tak uvidím čo mi aj dnes doktorka povie.... 😉
Len dúfam, že mi nepovie, že už idem robiť...Akosi sa toho začínam obávať... 😀 Ale musím si stále hovoriť, že všetko bude v pohode.... 😉
Trosku mi aj ruky a nohy puchnu ale nie az tak strasne
janyka a ty čo? ešte stále žiadne kontrakcie, príznaky pôrodu????
Nezávidím ti,že si chorá....ja som mala problém s dýchaním v nemocke keď som ležala....Bolo tam strašne teplo a hnusný suchý vzduch.... ☹
no vidis mati a ja som ani predoperacne vysetrenia nemala
Baby co idete varit mne uz dochadza fantazia
tintiniacik a ty ako často berieš to mg?
matulienka, ja nepozorujem zatiaľ žiadne príznaky, vôbec nič 😒 cítim sa stále dobre, len tá choroba ma teraz zmohla a neviem si predstaviť, že by som teraz musela predýchavať aj kontrakcie. Tak nech ešte chvíľu počká, inak by som to už rada mala za sebou. Neviem sa toho krpca dočkať 😵
tini, my máme od včera kuracie fašírky a pečené zemiačky, ale tie sa včera všetky zjedli, boli mňamky, tak idem teraz dorobiť 😀 ...ale kľudne by som si dala aj zem.placky, granadír alebo ryžu s lečom. To teraz môžem stále 😀
Ja som si teraz dala teplý kúpeľ a som ako vyšťavená. A to som chcela upratovať 😒 no tak mi treba, mala som upratať a potom dať kúpeľ 🙄
no presne, ja som tiež vyšla z vane a som bola fest kakao, tak som si musela oddýchnuť na gauči v polohe ležmo 😀 a teraz som trošku dala dokopy okolie..... 😀
musím si opäť oddýchnuť, pôjdem sa obliecť a pomaličky sa pôjdem šúlať k doktorke.... 😉 strašne ma to otravuje, že dnes idem do poradne k mojej doktorke a v stredu na pasy do nemocky....akoby nestačilo jedno vyšetrenie týždenne......... 😖 😖
mne včera doniesli uvarené - sviečkovú mňam, takže nemusím variť, načo aj samej sebe si budem variť....to by som jedla aj dva týždne potom..... 😉 tak ma zásobujú takto varenou stravou....nieje mi dobre????? 😵
Ja som si to magnezko davala 1xdenne no kedze som teraz uzivala antibiotika koli tomu streptokokovi tak som si magnezko nedavala pre istotu nech sa nenapchavam iba liekmi no dnes zacinam znovu z magnezkom ale budem si ho davat rano a vecer. No tak ja si varim rybie file a zemiakovu kasu 😝 😝J som si uz aj poupratovala tak sa este napapkam oddychnem si a pojdem do mesta do drogerie trosku sa poprechadzat
ahojte dievcata, dlhsie som neprispela, ale ja vas citam... pisete o streptokoku, mne robila dr naposledy vyter v 31tt a zevraj to staci.. ved on by tam uz bol vtedy. tak mi nebudu robit do porodu ziaden vyter. vam to robievali v ktorom tyzdni ?
a pridavame sa k dievcatkovskemu klanu 😵
ahojte, moze byt to magnesium aj v sumivej forme?
ahojte zienky myslite si ze je to normalne? dnes som bola po dvoch tyzdnoch v poradni, ultrazvuk mi uz nerobil od 30 tt a z dola ma nepozeral mozno od 25 tt a dnes som cakala ultrazvuk kedze mi nerobil ani v 36 tt a on mi len zmeral panvu a aj to 1krat odkedy som tehotna...a do dalsej poradne ma objednal az 8.3. a 12.3. mam uz termin...ani neskontroloval malu ze ci je ok ani sa nepozrel ze ci sa nahodou neotvaram a ked som mu vravela ze uz mam bolesti tak mi len vravel ze je to normalne..som strasne nahnevana chcela som vediet aka je mala velka a tak a on nic...hned po porode musim zmenit doktora lebo toto nie je normalne
simusska, no, nieje to normálne. Krčok by už mal byť vyšetrený, a aj kontrolné sono v 36tt mohol urobiť, aby videl, či je bábo správne otočené a skontrolovať prietoky 😠
miminka, šumivé tablety dr. veľmi neodporúčajú. Ale keď ich neužívaš dlhodobo, tak by myslím nemal byť problém 😉
janyka on mi prietoky nikdy nerobil a ani vyter na streptokoka mi nebral...nechapem za co berie peniaze!
No mne robili ten vyter na streptokoka v 35tt s tym zevraj sa to musi robit koli tomu aby ked pojde babo cez porodne cesty aby nedostalo nekau infekciu.. doktor mi povedal ze niekedy sa to nemuselo robit no teraz sa to vraj musi tak nechapem preco to nebe nespravil
saq ono sa to robievalo uz aj predtym, a presne kvoli tomu co pises, aby sa nedostala infekcia k babu. a moja dr je pred dochodkom a povie ti, ze v 31tt staciiiiii no ked staciii tak staciii. a ja sa to uz nijako nedozviem ci pocas porodu budem mat toho streptokoka ci nie. ibaze si zaplatim nanovo vyter v 40tt tak to vidim 🙄
simusska ani mne sa uz nerobilo kontrolne sono v 36tt, naposledy v 30tom resp v 31tt u mna. a od 36tt mas chodit do nemocnice kazdy tyzden do poradne... a nie k svojmu dr -ci on ta ide rodit ?
simusska - no to je na porazenie, ja som mala takého dr. pri dcére. A keď ani po 2 potratoch mi nechcel robiť žiadne vyšetrenia, že veď načo(???), tak som ho vymenila. Urobila som dobre...
...streptokok sa robí v 36-37tt. Mne ho robili skôr, myslím nejaký 34-35tt, kvôli hroziacemu predčasnému pôrodu. A aha, ešte som tu 😎
Zajaciq, nieje to neskoro v 40tt? Neviem ako dlho sa čaká na výsledky...
ahoj babulky
Danka, Reni, Barbi gratulujeeeeeeem k drobcekom a prajem vam vela vela zdravicka, vsetko dobreeeeeeeee 🙂
toho streptokoka by mali robit tusim este v 36 tt
ja idem na poradnu 1.3., som zvedava co mi povie a co mi bude robit, ale jedno viem, vypise mi MD 😀
janyka mi ho nespravia ved o to ide,v nemocnici sa odvolavali, ze mi to vsetko mala spravit este moja gynekologicka.. no ved sa ich opytam vo stvrtok, ze ci to staci z 31tt, ale ked ona tam mava este sluzby...no budu si protirecit? ja som rada, ze by som bola z tych stastnych, tym padom by som mohla rodit bez kanyly keby neboli ine komplikejsns
tini my sme mali este od vcera tie rezne co som davala recept na konika,ale uz rozmyslam co zajtra 😒
janyka nechce a nechce vonku co?ale ta nech pocka kym ta nadcha prejde 😉
matka noo svieckovu by som si dala aj ja musim popytat svokru aby o 2 tyzdne urobila ze prideme,ona robi taku mnam...dala by som si aj tuto nedelu co bude ale mame obedik v restike kedze mame krstiny 🙂
zajaciq ahojko...neuveris ale mne vyter na streptokoka nerobili vobec a dokonca ani v nemocke ked som lezala pred porodom kedze som prenasala....
simmuska noo tak to nieje normalne,teraz by si mala chodit do poradne kazdy tyzden...a ultr.by ti mal robit,v tvojom pripade by som zasla na pohotovost a povedala ze mam bolesti a tam ti ultr urcite spravia aj ta zospodu pozru...ja by som to riesila tak....aj pri svojom tehotenstve som to tak riesila...ked som sa daco nedozvedela isla som s kazdou blbostou na pohotovost a tam som sa vzdy viac dozvedela 😀
bronula serus teba som tu dlhooo nevidela 😉
ta toto pocasie sialene,ja ze pojdem s malou vonku a tu v po fuka jak na sibiri a poletuje sneh 😠 😠 😠
inak babenky dnes operovali mojmu synovcovi 2r chlopnu pri srdiecku a nastastie sa operacia podarila 🙂
Akurat som sa vratila z drogerie poriadne nam tu fuci a to som si myslela ze dnes bude tak pekne ako bolo vcera 😠
Katka, gratulujem synovcovi k úspešnej operácii! To museli byť stresy, však?
Simusska, aj ja by som to riešila ako Katka, prídeš na pohotovosť akože s bolesťami a ony musia vyšetriť. Spravia ti sono, ctg, skontrolujú krčok a hneď budeš pokojnejšia 😉
baby mate pravdu aj ja nad tym uvazujem ze si skocim tohto tyzdna na pohotovost aby som mala spokojnu dusu...
tu jake kulehy radite 😎 😎 😎 no mne prosim pekne min.tyzden vo stvrtok na poradni povedali, ze ultrazvuk uz nie je potrebny, ze ho doktor mozno spravi pred porodom... tak som zvedawa co tento stvrtok. ja by som tak chcela vediet aspon priblizne co ten moj kvietok vazi, nech sa psychicky pripravujem co porodim
simi chod nepocuvaj zajaciqa 😀 😀 😀 ale nie ako uznas za vhodne
zajaciq mne robili v 36tt aj v 41tt
holky ja som sa rozhodla...buduci tyzden pojdem akoze do poradne za tym zastupujucim doktorom a poviem mu nejaky problem a uvidime...snad on ma povysetruje...a ked nie tak pohotovost mi to isti🙂
Ahojte kočky,
no ja som prišla práve z poradne...a bola som aj u kámošky na čajíček..... 😉
Takže všetko je v úplnom poriadku, teda okrem tlaku a trošku opuchnutých nôh, ale keďže som šlapala pešo tak to aj preto..... 😉
Ultrazvuk mi robia každý týždeň - možno aj kvôli tomu tlaku, ale vždy mi kontrolujú prietoky. A robili mi kultiváciu v 36tt a našťastie som mala výsledky negatívne, tak som rada. Od spodu mi krčok pozerali v 36tt a dnes - v 38tt (ale už začínam 39tt).
Ja by som simusska na tvojom mieste išla pekne krásne na pohotovosť a bolo by. Pokiaľ máš aj bolesti ako píšeš, tak nieje čo riešiť. Čo ak sa nedajbože niečo stane????? Moja kamarátka v 8.mesiaci vymenila doktorku lebo ju vôbec nevyšetrila, ani odspodu, ultrazvuk to bolo pasé úplne, brucho jej ani nevidela...no proste des. Zmenila lekára a ten jej hneď urobil všetky vyšetrenia. Našťastie bábo bolo a je v poriadku, ale zistil jej kultiváciou bacila, využívala dvoje antibiotiká a nezabrali, lebo to mala také silné....Takže zajtra je už zapísaná na sekciu............... 😒 😒 😒
Ja by som naozaj neriskovala...........

Matulienka ked som bola naposledy tak som mala tlak 130/95 ako aj pred tym mam brat to magnezium tak neviem ci sa to upravi