Aké máte váhu, pohyby, pocity a obvod v 3. trimestri?
ahojte tak zacinam novu temu som uz v poslednom trimestri.a chcela by som zistit kolko priberate ja som od zaciatku tehu pribrala 7kg, pohyby citim stale taka neposlusna rybicka, pocity mam zmiesane a chute stale na slane kysle. Obvod pasa mam 91 no niekedy ked meram tak 88cm..a vy ? kto popisee 🙂 🙂
Tintiniacik - to je riadne stresujúce, však? Teda ja stresujem riadne. A to ide len do BA 😉
Stani, tak to bývajú kúsok 🙂 ty vieš, kde býva Fero Lysý? Neviem, či som dobre napísala jeho meno 😅 moja babka je jeho suseda 😉
Michele, veď ju nevedeli odviesť a ani na normálnu postel ju umiestniť nemohli. Hej, Erika sa narodila normálne. Ja som mala pôrod ako podľa knižky. Najskôr odišla zátka, potom voda, nastúpili kontrakcie a malá sa narodila o 12 hodín 😀
...ja som umyla okná, ale len na 2 izbách, vyvesila záclony a už sa dnes nepohnem. Normálne nevládzem 😝 😅
Jaaaaaaj baby no som ja normalna poumyvala som si podlahy v celom byte sla som si uvarit Caro a cele sa mi vysypalo na tu cistu dlazku 😠 😠 😠
no tini tomu sa vravi stastie
ja som dnes taka nasrata sama na seba,vybrala som sa podat ziadost o prispevok na porodne na upsvr a moj obciansky aj vodicsky v ocovom aute,takze naspat domou a nic som nevybavila lebo bez op nic clovek nevybavi aspon som sla ku gynek.potvrdit papier joooj ja truba v piatok musime ist zasa,esteze mm moze prist neskor do prace 🙂
dnes sme boli na poradni s malou a za mesiac nam pribrala 700g,v piatok ideme so srdieckom a potom uz vsetko sice este o 3 tyzdne s nozickamy
renatka len pisala na fb ze ma chlapceka a info o nom
dobre rano ja kym zas docitam tie fora, ako mozete vstavat tak skoro tie co nemate este babatka ?!?
tinti aj ja uz mam za sebou caro, teraz v III.tri som si na nho zvykla celkom, horke bez mlieka fajne to je
katka ta kontrola o 3tt to je kvoli klbikom? ja by som len chcela vediet ci balis nasiroko ci to kazu doktori 😅
noo kvoli klbikom hej...jasne balim nasiroko,ale kvoli jej nozkam a nie kvoli tomu co kazu dr 😉
cize kontrola na dva mesiace cca, no ja budem balit do latkoviek, cize tiez siroko, len si robim obraz kedy oficialne mi mozu povedat, ze je to OK a nemusim sa uz strachovat, ze ako na tom je. a robia aj po porode uz ultrazvuk klbov ? ci zalezi od regionu 🙄
my sme boli dnes v meste kupit malej nausnicky, chcem jej dat prepichnut uska este v porodnici a o pol hodinu idem znovu mam stretko s kamoskami zo skoly.......
jani jasne, viem kde fero byva 😀 .........to je fakt blizko nasich 🙂 ..........pocuj nepockas este tyzden s porodom a mozeme sa stretnut na porodnici 😀 ........to by bola dobra haluz
zajko ja velice zle spavam asi uz 3 mesiace.........ale budem mat aspon dobry trening, ked budem vstavat k malej 😉
kati tak to si mala riadny pech s tymi dokladmi.........malu balis na siroko aj v noci alebo len cez den?
no malu balim na siroko aj cez den aj v noci aby si neodvykla,ani neviem ci este musi lebo v porodnici mala vsetko oki ale istota,ved zatim jej to nevadi....zajaciq a povedia ti na kontrole kedy je to oki a ci mas pokracovat dalej v baleni na siroko alebo nie a u nas nam robili neviem ci vsade alebo nie
Ahoooojte........
Tak všetko je OK, záznam na pásoch bol v pohodke, aj keď som na potvrdenie od lekára musela čakať hodinu a pol lebo sa baby rozrodili, tak všetci mali fofri...no ale tak som doma a to je hlavné........ 😀
Baby, môj mm je už dva týždne preč, príde vpondelok večer a to len na dva - tri dni a zasa musí naspäť....Takže ja si to odrodím zrejme sama............ ☹
Inak ja som sa bála, že to bude skôr, lebo mi to aj doktori tvrdili a teraz sa mi zdá, že to tak skoro nebude.... ☹ a veru by som už aj tento víkend mala rada potom....no ale tak uvidím, kedy sa rozhodne tá naša bambulka.... 😉
Katka, aj v pôrodnici ti malú balili naširoko, alebo si začala až doma tak baliť????? Lebo v nemocke v MT to zakazujú baliť naširoko, až keď ideš potom na tie klbiky a oni ti povedia, že máš baliť naširoko, tak až potom.... 100 ľudí a 100 názorov..... 😒
maťka, aj u mňa sa báli predčasného pôrodu a teraz ten krpec malinký nie a nie vyjsť von 😀
No vidíš to.????? to je hrôza, ale normálne by som bola rada, keby už aj tento víkend vyšla vona bolo by.....stále čakám a stále nič......najhoršie je natom to, že stále musím užívať magnesko a zrejme aj preto sa vôbec neotváram.......a tá hlienová zátka mi pritom odišla pred skoro dvoma týždňami..... 😒
Ja idem zajtra prvy krat do nemocnice do poradne tak som zvedava ze ako to dopadne
vies ze ani neviem lebo stale bola v perinke
neboj tintiniacik, hlavne zhlboka dýchaj a mysli na niečo pekné.....mne to dnes pomohlo celkom dosť... 😉
mne automaticky, keď pripnú tie pásy na brucho, tak bambulka tak strašne kope a hemží sa, že ma ide urvať a stále ma sestričky dávajú do kadejakých polôh....ide to pekne na nervy...hlavne teraz, keď ma tie kríže pobolievajú..... 😀
matulienka.d
ty chodis na tie pasy do ca?
ano do čadca miminkaa, aj ty sa tam chystáš????
Renatkaaaa, akýýý je krááásnučkyyyyyyyyyyyyyyyyy...................... 😵 😵 😵
matulienka,hej chystam chystam,na buci tyzden v stredu by som tam mala ist prvy raz tak som zvedava ake to bude.. 😀
hmm, no ja tam možno ešte pôjdem aj budúcu stredu, tak sa možno aj stretneme....aj dnes som bola.... 😉
no je to tam dosť pekné porobené a už som bola kuknúť aj na pôrodnej sále, prvý záznam mi robili práve tam...lebo tam bolo veľa báb.... 🙂
a ked tam pridem tak za kym mam ist???alebo kam? lebo mi vraveli u dr. ze sa mam hlasit na recepcii ci co...ale minule ked som tam bola pozriet za kamosku tak tam na tej recepcii nikto nebol,neviem ci to bolo tym ze bolo uz vela hodin (bola som tam okolo druhej,tretej poobede) ze tam nikto nebol....tak neviem ze co ak tam nikoho nebude co potom.... 😒
maťka, mne zátka vôbec neodišla, teda aspoň som to nepostrehla....nevylučujem, že sa to mohlo stať v sprche 😅
ale dnes mi začalo dosť často tvrdnúť brucho, tak dúfam, že sa to už konečne rozhýbe
miminkaa, normálka, prídeš tam, k recepcii a niekto tam byť musí, zrejme to bola náhoda, že tam nik nebol, ale choď si tam doobeda, ja som tam dnes prišla o pol 10 a bola som tam sama.... 😉
na recepcii odovzdáš tehu knižku a sestrička si ťa potom zavolá so sebou....dá ti pásy na bruško a budú ti robiť záznam....mal by trvať tak kolo 15 minúť, ale niekedy to trvá aj omnoho dlhšie.... 😉
vefi, noooo, tak hádam.....držím palce, ale aj ja začínam sem tam pociťovať tvrdnutie, ale to len sem - tam....
ja som mala s tou zátkou asi šťastie 😀
šťastie akože si si ju všimla? 😀 😀 😀 😀 😀 mne tvrdne už asi 3 týždeň, ale teraz to ostalo také intenzívnejšie, dosť často...alebo možno tvrdlo aj predtým tak isto, len som si to nevšímala 😀 😀
nevieš, čo je s barbi???ako sa majú a či sú zdravý? 😕
a čo ja viem??? asi to bolo šťastie, že som si ju všimla,lebo málokto to zistí..... 😀 Aspoň viem, že tam už nieje...hehehe....ale nie.....no ja neviem, ale mne to brucho vôbec netvrdlo, až teraz mi asi trikrát stvrdlo, a už zasa nič........ 😀 😀 😀 😀
vôbec neviem,čo je s barby, už som si myslela, že by aj dnes mohla byť doma, ale možno je ešte v nemocke, keď mala ťažký pôrod...možno má malý žltačku.....a možno len nemá čas sa pripnúť, aj keď táto možnosť sa mi v jej prípade zdá nepravdepodobná..... 😖 Snáď je všetko OK a ozve sa čím skôr........ 😉
a nie je tu žiadna kočka, čo má na ňu kontakt??či nevieš??lebo by bolo ozaj super, keby niekto podal info...
a kedy máš termín???myslím rčený lekárom a nie koníkom 😅
myslím, že na barby nemá nikto kontakt, písala miesto nej jej sestra, ale tá sa odvtedy neozvala....tak musíme čakať ďalej.......... 😒
noo, tak termín mám podľa doktora 4.marca a druhý mi dal na 8.marca.....takže si môžem vybrať.... 😉
a ty máš u lekára aký termín?
mne dali tiež krížom krážom termíny...
1.krát nám dal termín na 20.2
2.krát bol menší tak 27.2.
3.krát bol zasa veliký, tak 8.2
a posledne keď som bola v nemocke nám dali termín na 14.2
takže čomu veriť?? 😀 😀 😀 to naše zdravotníctvo asi môže ísť niekam, lebo vššak to nie je sranda, keď sa seknú o viac ako 2 týždne....však aj naša Garonka mala zle vyrátaný termín 😅
No toto s tymi terminmi je to srandovne ja mam zatial len jeden tak som zvedava co povedia zajtra v nemocnici
to teda je haluzné, to je názorná ukážka, ako sa lekári zhodujú 😀 😀 😀 😀

janyka, tak to je ono, muzove skolenie by ten porod mohlo urychlit, u nas pomohlo, ze mm ochorel a to mal byt so mnou pri porode, o dva dni na to sme uz rodili 😀 😀. Inak, 240 kilova zena, klobuk dole, ze neskolabovala, mne stacilo aj tych par kil navyse a funela som ako lokomotiva. A svoju dcerku si rodila normalne?