Idem prvy krát na pasy do nemocnice. Prosím ako prebieha toto vysetrenie? Budú ma aj zo spodu pozerať? Poprípade ako sa obliecť a co vziať zo sebou? Ako dlho trvá toto vyšetrenie?
Ja som síce chodila na rizikové takže tam bolo vždy všetko. Ale pásy prebiehali tak že som si tam poležala pol hoďku a bolo treba ťukať zakaždým keď sa pohne. Čo sa týka kontroly zo spodu čo viem čo ženy chodili už takto do nemocnice už posledné týždne tak kontrolovali aj tak zakaždým + moč a tak.
Ak so tu len pásy, tak si lahnes na posteľ, majú na to miestnosti podobné nemocničným izbám. Nič nebolí, nie c nepichajú. Vyhrnieš so oblečenie, aby Ti zapojili pásy, čiže také pruhy, na miesto v okolí pupku, pásu, spredu. Len ležíš, oni si to kontrolujú na zariadení, ktoré im ,,píše", ako sa bábätko má. Ak je všetko ok, po 10-20 minútach máš za sebou.
Ja si teda myslím, že mi budú robiť čisto iba tie pásy, lebo budem chodiť aj k svojej gynekologičke raz za týždeň až do pôrodu. Ďakujem za info 🙂
vysetrenie "pasy" je vlastne sledovanie prietokov krvy k babatku a teda jeho vyzivovania a okyslicovania. Zaroven sa zaznamenava srdecny tep. Bud si lahnes na chrbat alebo na bok (podla toho ako je babo ulozene - to ti povedia tam) a chvilku lezis, kym natocia zaznam. Ja som vzdy po tomto vysetreni bola u gynekologa, ktory mal zrovna sluzbu v nemocnici lebo moja dr. nerobila kazdo-tyzdennu kontrolu.
Prides, daju take ako pasy, teda elektrody a prichytia pasom o brusko a pol hodinu sedis alebo lezis.,oni natocia zaznam a ides prec.
Ja som bola tiež vcera prvi krát a robila mi pasy a normálne aj váhu, tlak, moč a aj Sono
Ja som už tiež 35tt a už každý týždeň pasy + klasika poradňa a doktorka má poslala do nemocnice na kontrolu tak pasy robili a Sono nepozerali zo spodu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?