icon

Ako sa cítite počas 3. trimestra?

21. júl 2026

Ako sa citite pocas 3.trimestra? Fyzicky aj psychicky? Chvilami mam pocit, ze uz nic nevladzem a dost ma to mrzi🌻

danielahamar
21. júl 2026

Posledné tehu bolo brutál, nevládala som ani dýchať poriadne, malý mal málo miesta, hoc vôbec nebol veľký a celé trhu som vlastne pretrpela akoby.

luciaruz
21. júl 2026

Ja som bola vysmiata jak lečo cele tehotenstvo, este v 9 mesiaci sme behali po múzeách. Mrzí na, ze to nemajú vsetci takto😔

anonym_59235e
21. júl 2026

@anonym_autor syn je otoceny KP, je nizko, extremna unava a mam pocit, ze ma malo miesto, rovnako som to mala ak pri dcere a narodila sa o cca 3 tyzdne skor a sama modrina. Cize uz aby som bola aspon v 37tt a nech sme zdravi obaja. To zelam aj tebe, nech ste zdravi.

anonym_0e8286
21. júl 2026

Tento rok som rodila. Pocas 3. trimestra som sa citila ako jedno obrovske, tazke vajco. K uplnemu koncu som uz nevedela lezat, ani sediet, iba chodit ale aj to sa zmeniko posledne tyzdne ked babo kleslo nizsie. Sprchovala som sa vo vani v klaku, lebo postojacky vsetka voda stekala po bruchu mimo vane na podlahu. V noci som "spavala" iba v 2 polohach - lavy bok, alebo v sede. Ked som si lahla inak, babo ma dokopalo ako taku sirotu. Vlastne ani som v noci nespala, bolel ma chrbat, alebo rebra, alebo cokolvek. Zohnut sa po nieco - nemyslitelne :D. Brucho mi tvrdlo, babatko sa nemalo miesta, tak sa tam pucilo, alebo stuchalo nozickami tam, kde ma to najviac steklilo. Bolo to obdobie radostne :D :D :D. Psychicky to bolo fajn, hormony mi robili nadnesenu naladu. Ale ulava je blizko, hned po porode to bude lepsie! Hlavne nech ste v poriadku.

anonym_d7d832
21. júl 2026

Co Ti poviem, doma beham okolo deti (2 a 1 rok) takze nemam cas sa pozastavovat nad tym ako sa citim. 😅
Rano nizky tlak, tazsie sa mi chodi, ale fungujeme den po dni... Kazdopadne ake tehotenstvo vychytas nie je "nijakou zasluhou", pri prvom som bola v praci este v den porodu, ja som bola vzdy relativne schopna aj v tehotenstvach... Ale ako vravim, niektore veci neovplyvnis. Takze drzim palce kazdej, nech tieto tepla v poslednych tyzdnoch dobre zvladnu.

anonym_60b5bb
21. júl 2026

Super do 36tt - radost zit. Posledne 3 tyzdne je to boj - unava, unava, unava plus babo je uz velke a neviem si komfortne sadnut a a uz vobec ne lahnut. Nech uz ide von😄

niki35
21. júl 2026

@anonym_autor celkom fajn sa citim. Mám bezproblémové tehotenstvo, zachvilku budem 34tt, chodíme ešte cez víkendy na hrady, nejaku ľahšiu turistiku keď sa dá hoci väčšinou sa aj tak ide do kopca tak si musím robiť časté prestávky lebo sa už veľmi rýchlo zadycham. Naposledy sme išli v sobotu vyšliapať na jednu zrúcaninu, terén bol viac do kopca a už som cítila že to už nedávam veľmi + bolo horúco takže taká ťažšia kombinácia. Asi to už nebude teraz také ľahké hoci aj zajtra sa chystám na turistiku a potom už asi budem musieť prestať 😬. Fyzicky som sa necítila nejak zle počas tehotenstva aj keď občas boli dni kedy som sa naozaj necítila komfortne, cítila som sa ako keby mi malo prasknúť brucho, asi sa naťahovalo - bolo to nepríjemné. Psychicky sa to snažím nejak zvládať, už nastupujem na materskú, nebudem pracovať a musím si na to zvyknúť 😀

gaia14
21. júl 2026

Toto druhe tehotenstvo uz sa neviem dockat konca, 37 tyzden bezi, babo stale KP, caka ma pokus o obrat, ked stojim boli ma lonova kost, ked lezim mam reflux, moce sa mi hlava... Uz nech je vonku 😅

marianarem
21. júl 2026

@anonym_autor Bola som unavenejsia, ale najviac ma trapila viroza, ktoru som dostala od muza 2 mesiace pred porodom a do konca tehotenstva som sa jej nezbavila. Imunita bola uz asi dost oslabena. Inac take, ze by ma tlacilo brucho, problemy s dychanim alebo najst si polohu, tak to som vobec nemala.