Ako ste zvládli pôrod bez epiduralu?
Ako ste zvladali prvy porod a ake ste mali pocity? Skor sa chcem spytat tych zien ktore rodili bez Epi 🙂
Ahoj ja som rodila bez epi ja som ani netusila ze nieco také aj je kedze som bola prvorodicka 😁 no kontrakcie mi zacala okolo 23 hodiny večer a mala sa narodila o 8:10 rano takze som to musela vydržať ta bolest bola na nevydrzanie ale stalo to zato 🙂 rodila som prirodzene, plodovu vodu mi prepichli počas pôrodu
No a samotný pôrod trval 10 minut len tie kontrakcie boli dlhsie
@jessica1122 ja som takisto rodila bez epi. V utorok som bola na pouceni o epi, v stredu o dvanastej na kontrole v nemocnici, bez bolesti otvorena na 8 cm, vsetci sa cudovali. O pol druhej praskli vodu (vtedy zacali kontrakcie) a o pol stvrtej bola na svete. Prajem rychly porod
Ja som rodila bez epi bez vsetkeho - stranse som to tak chcela ale v podstate mi baozaj ani nebolo treba ani mi neponukali nic 🙂 dufam ze keby rodim druhy raz tiez to tak vide snad
@amelia000 no ja som sa najviac bala toho ked do mna niekto strci ruku 😅Moj dr ma nekontroloval az v 37 tt a ked som mala kontrakcie na pasoch.Asi je sikovny vobec to nebolelo to sono zo spodu je neprijemnejsie.No a pri porode co som poratala mali vo mne ruky asi 5 ludia. 3 dr. a 2 porodne asistentky.Iba raz to bolo trochu neprijemne od jedneho dr. asi zalezi ako a kto to robi
Ja som tiež nestihla aj keď som mala napísané v papieroch že samozrejme ju budem chcieť 😀 Celú prvú aj druhú dobu pôrodnú som bola doma. Prvorodička. Asi to bolo hlavne psychikou, lebo som stále dúfala že ešte to nebude pôrod. Keby ma manžel neusmernil aby sme už išli, porodim doma😃 Takže kontrakcie bez epi za mňa prežitelné. Do pôrodnice som prišla na 8 cm. Malý sa narodil za 40 minút od vtedy. Tlačenie hrozné, najhoršie na celom pôrode. Nevedela som ho vytlačiť a to nemal ani 3 kg. Ale som rada že som nemala, počula som že môže zastavit, spomaliť pôrod a to by som nerada.
@jessica1122 ja osobne lepšie ako s epiduralom, prvý pôrod som mala a druhy bol bez. Podporila ma aj pôrodná asistentka, že epidural mi pôrod spomalí. Mala pravdu, prvý 12 hodín a druhy 2 hodiny silnejšej bolesti a malý bol na svete bez nastrihu úplne v pohode. A ak mávaš náhodou migrény a abolesti hlavy, epidural vôbec nie je dobrý. Ja som o tom nevedela vtedy a po pôrode som mala 10 dní strašnú migrénu na ktorú nič nezabralo. Potom to našťastie samé prešlo. Teraz mam rodiť začiatkom júna tretie tak dúfam ze to zvládnem ako ten druhý pôrod.
@jessica1122 ja som mala dva pôrody bez epiduralky prvý trval 30hodin bol vyvolavany a druhy bol úplne prirodzený pôrod bez akých kolkvek liekov. A zvládla som to epi by som si ja osobne nedávala
Mna porody velmi boleli, prvy bol najhorsi a najdlhsi. Nechapem ako moze prvorodicka napisat, ze v pohode 🙂. V dobrom zavidim teda 🙂. Moj treti porod bol "v pohode", vzhladom na to, ze trval tak 3-4 hodiny a velke bolesti prisli az poslednych 30-45 minut, tento porod bol oproti prvym dvom malina. Keby to bol moj prvy porod napisem, ze krasa a ze dalo sa vydrzat (hoci posledne kontrakcie aj nie hihi). Lenze sem ti budu pisat vacsinou baby, ktore ta budu chciet povzbudit a ktorych prvy porod bol ako moj treti a tieto mali asi stastie, lebo ked si porovnam internetove diskusie s tym, co zazili moje kamaratky a zname (siroky okruh), tak mi to vychadza tak, ze v reali byvaju prve porody velmi bolestive. Jedna vec je ista, da sa to zvladnut. Kazdou kontrakciou si blizsie k narodeniu babatka a nemozes to brat tak, ze to nedas alebo ze ta bolest ochromi. Treba kontrakcie prijat a pracovat s nimi. Nakoniec je to krasne, tie pocity, babatko v naruci a pocit, ze si to "dala", euforia ako po vystupe na Mount Everest 🙂.
@jessica1122 tiež som dva x rodila bez epi. Mala som niečo od bolesti, čo ma akurát trošku oblblo. Pri prvom pôrode som trošku zmätkovala, lebo som nevedela kam tie bolesti až pôjdu a dodatočne som epi chcela, ale naštastie mi ju už nemohli pichnúť. Šitie za to bolelo jak šlak. Potom som bola na seba hrdá, že som to dala. Druhý pôrod som išla ako sa povie na istotu 🙂. Až na to že ma sprdla lekárka, že načo sa trápiť v 21 storočí.....no asi jej vadilo to moje fučanie 🙂
Ja som si nestihla epi ani objednať, porodila som skôr, ako som prišla na prvú poradňu do nemocnice 😅👌 ale za mňa bol pôrod celkom OK, nebola to určite najhoršia bolesť v mojom živote - keď som si roztrhla šľachy na členku, bolelo to omnoho viac (a hlavne omnoho dlhšie), 2 mesiace som chodila o barlach s ortezou na nohe... Pôrod mi trval od prvej kontrakcie po prestrihnutie pupočnej šnúry 8 hodín, takže v podstate rýchlovka. Do 3 hodín od prvej kontrakcie som bola otvorená na 4 prsty, to som akurát prišla do porodnice. Do pol hodiny mi dali klistir, a v sprche som sa následne za pár minút otvorila na 7 prstov - to bolo celkom brutal, ale trvalo to možno 10 minút, potom mi pichli niečo na zmiernenie bolesti, na 3 hodiny sa mi úplne zastavil pôrod (krpec zaspal 😅) a po 3 hodinách, keď sa opäť zobudil, tak kontrakcie pokračovali, posledných 5 kontrakcii pred pôrodom bol des, to som ich prosila nech ho výberú, ale smiali sa na mne, že však o chvíľku je vonku. A keď mi povedala doktorka, že mám tlačiť, tak už som žiadnu bolesť necítila, iba tlak a na jedno zatlacenie vysiel drobec do pol pása a ešte som spravila 2 také slabé zatlacenia a "vyplula" ho von. Samotné tlačenie +čistenie +zasivanie trvalo presne 15 minut, takže uuuuuuplna pohoda. Len 15 minut v živote človeka, to je jedna kvapka v mori. A celý pôrod od prvej kontrakcie trval 8 hodín, to je pracovná doba bežného zamestnanca, jedna pracovná zmena... Fakt sa toho netreba báť, pôrod nie je nič strašné. Ani bez epiduralky. Ja som počas svojho športového života zažila rôzne úrazy, veľmi bolestivé a teda ten roztrhnuty členok bolel viac, dlhšie a intenzívnejšie ako pôrod. Treba sa na to psychicky nachystať, že je to iba jeden deň v tvojom celom dlhom živote. Po prirodzenom pôrode sa budeš zotavovat tak 3 týždne, ak budeš mať šitie a potom už budeš úplne fit. Ale to je len krátkych 21 dní, ktoré prejdú ako nič. Pre mňa bolo tehotenstvo niečo strašné. 36 týždňov utrpenia na infuziach, stále v posteli, cely čas na PNke, neschopná normálneho života. Pôrod bol vykúpenie, iba krátkych 8 hodín, z ktorých prvé 3 hodiny som mala len mierne kontrakcie, ktoré ani neboli extra bolestivé (a to už som bola na 4 prsty), potom po klistire max polhodinka taka nepríjemná, potom ďalšie 3 hodiny úplný kľud, lebo malý zaspal a kontrakcie úplne ustali a potom keď mi pichli plodovku, tak do hodiny sa narodil. Takže taka fakt bolestivá bola hodina, z toho posledných 5 kontrakcii (zhruba 5 minút) bol brutus, potom ani nie 5 minút tlačenie a bolo po celej paráde, šitie som necítila vôbec a potom som sa už fakt cítila dobre. Už bolo po všetkom. Takže neboj, zvládneš, všetky sme to zvládli a nie je to nič hrozné
@amelia000 to vyšetrenie na koľko si palcov bolo pre mňa nepríjemnejsie ako celý pôrod dokopy. 4 alebo 5x ma merali, to bol vážne des 😵 ale našťastie to trvá len pár sekúnd
Dakujem pekne 🙂 .. no prave som sa pýtala mami ake mala porody prvy sa dal zvladnut a druhy mala porod somnou že najtažši isla klieštovim a to mala 7 porodov a najhorši somnou .. nebojim sa bolesti len toho že to bude dlho trvat a že nastanu komplikacie .. ale zvládnem to zvladni to všetky ženy tak to zvladnem aj ja .. už za chvilu ma to čaka moc sa tešim na malinku <3
@jessica1122 ahoj gratulujem k malej
Tak aké to bolo nakoniec?
@bettymacd Ahoj dakujeme 😊 .. tak bolo to tazke 2 dni bolesti som mala rodila som nakoniec ked som bola na 5 otvorena ale dopadlo to vsetko dobre tak som štastna tie bolesti stalo za to mam krasnu dcerku ❤
@jessica1122 gratulujem ale počkať na 5cm😦😦
@bettymacd ano na 5 uz sa to nedalo vydrzat tak sme to skusili a islo to

ja som chcela co najprirodzenejsi porod cize epi neprichadzalo velmi v uvahu 🙂 porodila spm na prvorodicku relativne rychlo si myslim. Po polnoci ki zacali nepravidelne kontrakcie kt. trvali 12 hodin potom sme isli pre istotu do nemocnice lebo sme to mali hodinu cesty a po ceste zacali byt kazdych 7 min, ti bolo este stale v pohode. skratim to 😀 od zaciatku pravidelnych kontrakci po vytlacenie to trvalo 8 hodin. Ta bolest sa nedá popisat, bolo to strasne, pri tlaceni som myslela uprimne povedane ze ma roztrne na polku ale faktom je ze na epi som ani nemyslela proste ma to vobec nenapadlo.ze aj take nieco existuje 😀 ale inak pôrod som mala krásny len tá bolest no 😕