Ako zvládať horúce letné dni počas tehotenstva?
Som v 31tt a posledné dni, tie horúce, sú náročné. Zvykla som sa chodiť prejsť poobede a spojila som to vždy s nákupom a tak, ale naposledy čo som sa išla prejsť na poštu som to už nedávala, cely čas na slnku, som prišla domov a hneď sprcha a musela som si trochu ľahnúť a to ja zvyknem veľmi veľa chodiť. No teraz ani päty z domu nevytiahnem poriadne aj keby som chcela. V tom teple to nie je jednoduché a cítim že sa rýchlo unavim. Jediné čo mi robí dobre je keď sedím alebo ležím a mám zapnutý ventilátor aby ma ochladzoval. Nemám chuť v tom horku ani upratovať, v celom byte je horúco a o varení ani nevravím, to sa urobí ešte väčšie teplo. Cítim sa akokeby som bola lenivá, neproduktivna aj keď by som veľmi chcela , ale toto teplo ma skôr núti len odpočívať pri ventilátore a mám z toho trochu výčitky.
Chodim skoro rano a neskoro vecer - a aj tak to je utrpenie. Idem sa prejst o 7:30 a pridem ako keby ma niekto osprchoval. Doma mam klimu ale je to nuda byt tu cely den zqvreta - uz mam vsetko pochystane a upratane, kazdy den nieco vyvaram a zabavam sa. Bez klimy by som v BA asi umrela teraz, vémi sucitim s kazdou co nema klimu najma v byte :( oddychuj a nic sa nenut, ta zataz na telo je obrovska
s klimou sa to da ale tak je to nuda ja som akcny clovek aj ked som 36tt
My mame tiez klimu, cize doma je to v pohode. Musi to byt hrozne nemat klimu. Ale uz cakam na stvrtok, lebo von je to peklo. A mne je hned zle v takomto teple von. Vcera o osmej vecer este bolo 32, takze akurat doma som bola.
@anonym_autor tvojou najdôležitejšou úlohou je postarať sa aby si v poriadku prežila ty aj bábo. Na upratovanie a vychádzky v horúčave sa vykašli. Vylož si nohy a jedz zmrzlinu.
Zvladam lebo musim, som skoro tt ako Ty a doma beham okolo deciek od rana do vecera, 2r a 1r. Takze sa proste nezastavim a nestiham riesit ze nevladzem. Robime si program stale tak, aby zbehol den. A tesim sa na 16:00 ked pride manzel z prace.
Neupratujem nijak specialne, a kym nemusim, ani nevarim. Jedine vecer, a idealne na 2 dni. Nemam problem si objednat alebo robit polotovary za 10min z mraznicky. Nejak to preklenut musime. Vsetky tehotenstva som mala finis na leto, "najhorsie" bolo prve. Lebo okrem prace som sa len povalovala, ano. Teraz sa neda 😁 Ty sa kludne povaluj, ak nic ine netreba k zivotu robit, preco nie. Oddychuj.
@anonym_autor mam vysoky tlak a som v 32.tt., robim len co vladzem. Hladala som slapky v komore, ani za svet ich neviem najst a taka mokra som skoncila, ze prdim na to. Ty sa nemas rada? Vsak naco to silit, v stredu vraj maju prist burky a sa ochladi a bude snad lepsie. Pokial nemusis do prace atd., tak by som sa vykasala na nejake prechadzky a produktivitu. Ja z rana idem popolievat zahradu, teraz len ked mi pracka doperie, vyvesit a rychlo dnu. A tecie zo mna ako z krhly. Vypijem mineralku a posedavam, polihujem. Ani pradlo nevladzem zlozit. Umyvacku nalozit. A co ako?
@anonym_autor tvojou najdôležitejšou úlohou je postarať sa aby si v poriadku prežila ty aj bábo. Na upratovanie a vychádzky v horúčave sa vykašli. Vylož si nohy a jedz zmrzlinu.
@januska12323 no veď takto to aj mám 🙏 len odpočívam a mám zapnutý ventilátor. Naposledy čo som sa bola prejsť na tej pošte pár dní dozadu som si povedala že už tak nepôjdem aspoň kým sa neochladi trochu a to ešte nebolo vtedy až také teploty ako teraz. Ale inak cítim ako to tehotenstvo vplýva a že úplne inak sa znáša také počasie ako predtým. Je to pre mňa prvýkrát. Tak si len ležím no 😀
@anonym_autor mam vysoky tlak a som v 32.tt., robim len co vladzem. Hladala som slapky v komore, ani za svet ich neviem najst a taka mokra som skoncila, ze prdim na to. Ty sa nemas rada? Vsak naco to silit, v stredu vraj maju prist burky a sa ochladi a bude snad lepsie. Pokial nemusis do prace atd., tak by som sa vykasala na nejake prechadzky a produktivitu. Ja z rana idem popolievat zahradu, teraz len ked mi pracka doperie, vyvesit a rychlo dnu. A tecie zo mna ako z krhly. Vypijem mineralku a posedavam, polihujem. Ani pradlo nevladzem zlozit. Umyvacku nalozit. A co ako?
@anonym_7179e4 no veď jasné nič sa nedeje keď si polenosim, veď je na to dôvod 🙂 len som bola zvyknutá byť aktívna a zrazu som prepla do ležiaceho módu.
Ja som rodila v júli pred dvoma rokmi v týchto horúčavách a bolo to pre mňa peklo.Lial zo mňa pot ešte aj vnoci . Neostáva ti nič iné len to vydržať a keď nemusíš nerob nič
@anonym_autor ach jaj súcitim s tebou. Ja som takto bola aj v podobnom týždni tehotenstva pred 2 rokmi. Žiadna sranda to nie je. Nemala som opuchnuté nohy, cvičila som, pracovala do materskej sle led prišiel júl a tieto tepla …. Hrozne to bolo, čo ti poviem. Mali sme doma prenosnú klímu, pustila som si led sa dalo. Chodila som ešte cvičiť alebo vo fitku bola klíma takže super. Väčšinou som tam posedela aj dlhšie. Doma upratovanie varenie len tak. Varila som večer … to veľké hniezdenie u mňa nebolo. Proste nedalo sa. Snažila som sa všetko pripraviť si vtedy keď hlásili dážď. V meste led je horúco veľmi nevieš ísť niekde mimo? Chatu nemate? Mne toto zachránilo posledné týždne, šla som na chatu, prejsť sa po lese…. Už nič nepomôže. Pen porodiť a potom budeš rozmýšľať že aj bábätku ke teplo.
@anonym_autor tiez to tak mam za 3ni zacinam 30tt a cista hruza nevladzem nic ani pratat ani varit v byte mam 100°C vpn idem len rano do skolky a inak cely den doma velmi ma to vycerpava a o spani v noci ani nehovorim 🫣 niesi sama musime to dobojovat🙏
Ja som v 34tt, chodim ešte do práce posledné dni. Pracujem v BA čiže tie teploty sú posledné dni katastrofa. Chvalabohu ma tieto dni z práce berie manzel, doma 6 ročne dieťa a veľmi pri ňom nelezim. Ja vladzem hlavne doobeda ale poobede je to namáhavé. Ledva chodim. Chvalabohu mame doma klimu a bazén. Bez týchto dvoch veci by to bolo zaujímavé.

Miesto poobedia chod sa prejst skoro rano alebo vecer, ja sa vzdy stazim byt max do 10 doma a mat vsetko porobene navarene, upratane potom najskor okolo 19 idem von.