Aktívny pohyb dieťatka v 37. týždni
Ahojte,
Stalo sa aj vam pred koncom ze dieťatko sa dost často mechri? Ako niekdy az neprijmne..je to Ok?
@bubinovci dakujem😉
Áno bol veľmi aktívny, v 37+6 sa narodil.
Aj ja som mala presne to iste. Bol stale aktivnejsi a mala som pocit, ze sa mi tam uz nezmesti. Dotiahli sme to na 38+3.
@katuss005 Haha takze idem na to?;)) a prišli kontrakcie ci odišla voda?
@marlen_ka87 este trosku hadam vydrzi 😊 zacala mi odtekat voda, ale ja som mala sekciu.
@katuss005 to je moja dilema. Ci si nechat KP alebo sekcia 🤔🤔🤔 jedny baby tvrdia to druhé to...jajaaaj
@marlen_ka87 daj na svoj pocit. Ak doverujes svojmu porodnikovi a chces rodit prirodzene tak do toho chod. Je naozaj vela zien ktore porodili babatko kp prirodzene a bez problemov. Ak sa na to necitis tak sekcia. Ja som pri prvom nemala na vyber.Rovno som isla na sekciu. Pri dcerke som mohla ist aj prirodzene skusit ale ja som mala strach. Po sekcii druhe dieta opat kp, nemala som z toho dobry pocit. A teraz pri tretom bola sice dole hlavou ale to uz sa ma ani nepytali.
@bubinovci na zaciatku som si trufala na KP ale teraz ma skor ovlada strach 🙂 takze je pre mna tazke sa rozhodnut..a dalsie co zavazuje je to ze ja sice svojej doktorke verim ale nemam ju zazmluvnenu takze neviem ci by som ju vychytala
@marlen_ka87 mne porodnicka od zaciatku odporucala sekciu. Maly bol nejak cudne zapasovany pod rebrami. Aj pri sekcii ho tahali, akoby bol zaseknuty, bol to velmi neprijemny pocit, navyse bola aj kratsia pupocna snura. Ja som sa riadila tym, co mi povedala lekarka, len aby sa v poriadku narodil. A potom aj ten strach, velmi som sa bala normalneho porodu.
@katuss005 to mas pravdu musim sa spoľahnúť na to ako to vidí doktor ale strach je strach 😂a aká bola sekcia? Dalo sa?
@marlen_ka87 bolo to dost rychle, asi 15 minut to trvalo. Mala som spinal, takze som nic necitila, len taky zvlastny tlak, ked ho tahali von. Co som prezivala fakt tragicky, bol smad 😂😂 Vonku bolo 50 stupnov a ja som nepila od skoreho rana. Na sale mi museli davat obklady, lebo mi prislo zle. Ale treba sa pripravit este na to, co pride, ked prestane ucinkovat spinal, to bol masaker 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
@marlen_ka87 chapem. Ak ju nemas zazmluvnenu tak je dolezite ake maju skusenosti s porodom kp v porodnici kde budes rodit. Tam kde som rodila obe dcerky maju dost skusenosti s takym porodom. Tam v tom problem nevidia pokial je babo v dobrej polohe a nie je prilis velke. Teraz ked som bola v porodnici sa tam akurat narodilo babo prirodzene v polohe kp
A este k sekcii. Mam za sebou tri. Vsetky tri boli bez komplikacii. Vsetky v spinale. Nic som necitila len tlak ked vyberali babo. Bolest po sekcii je individualna . Cakala som nieco ovela horsie. Ked to bolelo viac tak som si vypytala nieco od bolesti. Pre mna bolo horsie to lezanie ako ta bolest.
@katuss005 uf to som pocula ze ked odoznie spinal ze to je masaker
@bubinovci budem rodit v kochu a tam sa tvaria ze vedia 🙂
@marlen_ka87 ale je to naozaj individualne, ako tu pisu baby. Ja som mala dost velke bolesti, 2x mi davali morfium. Najhorsie je, ze som sa nevedela posadit. Celkovo som sa zle zotavovala po sekcii, trvalo mi to dobre 4 mesiace, kym som bola uplne fit a mohla som znova cvicit. Mozno to je aj vekom, uz nie som najmladsia 😃 Ale samozrejme, dalo sa to prezit. Hlavne, ze je maly zdravy a dostal sa na svet bez komplikacii 😉
@marlen_ka87 aj ja obidve dcery 😊 myslim ze ich lekari s tym problem nemaju, ak by tam aj bol niekto z mladsich lekarov alebo externista tak vzdy ma sluzbu aj ich lekar. Pripadne si mladsi lekar prizve starsieho skusenejsieho lekara
Baby chcem sa vas opytat ci mali vase deticky problemy s klbikami ked boli kp.
ja som mala dcérku KP a rodila na CS, so spinálom. vôbec to nebolo také zlé, keď odoznel, čakala som, že to bude bolieť viac. keď ti dajú bábätko, nebudeš na bolesť myslieť ani toľko. ja som akurát mala problémy neskôr, keď prišli asi 2 dni po sekcii postpunkčné bolesti a lekár na to kašľaľ. trpela som zbytočne 4 dni, kým prišiel na službu môj izbový a konečne zavolali anesteziológa. ten mi dal infúzku a bolesť rýchlo prešla.
čo sa týka prirodzeného pôrodu KP, ja by som nešla. mala som pociť, že niečo tam nie je celkom OK, keď sa malá dlho neotáčala a mala som nejaký divný podlhovastý tvar maternice. hlavne som sa bála, aby nebola krátka alebo omotaná pupočná šnúra a neublížilo sa bábätku. daj na svoj pocit a všetko bude ok ;)
a mozem si zena vybrat rodit sestra je prvorodicka teraz je 38 tyzdni no synovcovi sa nejako nechce otocit je KP a sestra si nejako netrufa rodit prirodzenou cestou nakolko som citala ze chlapci sa takto rodit nemozu neviem moze si vyziadat sekciu?
@marlen_ka87 ahoj..u mna take moc silne pohyby/mechrenie sa bolo zial omotanie pupocnou snurou. Ak mas z toho zly pocit, urcite radsej zbehni na pohotovost
Ahoj,ja som dcéru(1.dietatko) porodila KP v 38+1tt prirodzene,odtiekla mi o polnoci plodová voda a o 04:55 bola malá na svete, samozrejme bez epiduralu....kontrakcie boli hnus,ale pôrod perfektný,rýchly na 3 potlačenia.... problémy s klbikmi žiadne,nebola vôbec naširoko balená....syna som porodila v 35+1 tt tiež prirodzene bez epiduralu hlavičkou(praskli mi o 8h plodovy vak a malý bol o 9:35 na svete) a to sa mi zdalo podstatne narocnejsie....ale určite je to individuálne a asi aj skúsenosťami porodnikov...môj obvodný gynekológ mi prvý pôrod KP zakázal rodiť prirodzene,ale pôrodník sa rozhodol inak,že to musím zvládnuť a to som celý čas bola zmierená s tým,že idem rodiť cisárskym....veľa šťastia prajem,určite to obaja zvládnete
Ďakujem. Moja bola tiez KP a mala malo vody v brusku. Preto som mala planovanu sekciu. Neni to nic hrozne. Cely porod prebehol velmi rychlo. Malú som videla hned po porode.
moj sa mechril pred koncom dost, kratko nato som rodila....asi cca tyzden alebo tak.
@nikolas0503 zalezi asi tiez od konkretnej porodnice. V BA v Kochu cisto polohu KP a to ze je to chlapec neberu ako indikaciu na sekciu
@katuss005 ako mylsis ziadne problemy?
@nikolas0503 niekto sa tu pytal, ci mali babatka problemy s klbikmi, ked boli KP. Tak som odpovedala, ze my sme nemali ziadne problemy, ani s klbikmi, ani s nicim inym.

Prve dve deti som mala kp a naozaj uz ku koncu boli tie pohyby niekedy neprijemne. Ak mas zly pocit, zda sa Ti ze babo je az prilis aktivne chod k lekarovi na kontrolu. Niekedy aj prilis aktivne babo vraj moze znamenat ze uz mu v brusku nie je dobre.