Aký je váš názor na odber pupočníkovej krvi?
Ahojte, aký je Váš názor na odber pupočníkovej krvi? Poznáte niekoho komu to pomohlo? Na Slovensku vedia s tým liečiť? Máte nejakè info? keďže nie je to lacné. Ďakujem za odoveďe
@doriiis ale ja neviem co to, ze lekar z toho ma priviziu meni na tom, ze si dala odobrat pupocnikovu krv pre zdravie svojich deti 🤷🏻♀️ ved teba na to nenahovorila gynekologicka, ty si sa rozhodla na zaklade svojich informacii, takze ked to povazujes za uzitocne, super, najdolezitejsie je, samozrejme, aby to nikdy nepotrebovali 🍀
Vyhodené peniaze. Radšej nechaj dotepať pupočník. Dieťatko dostane všetko, co dostat ma a nebude treba nič odkladat
@doriiis moj gynekolog, ktory je aj porodnikom a mala som aj u neho rodit, mi tuto moznost navrhol hned, ked mi daval tehotensku knizku. Priamo v tehotenskej knizke bola kolonka, kde sa tato moznost mohla zaskrtnut, ci ma pacientka zaujem alebo nie. Povedal mi, ze teraz mi to vravi iba ako info a v 30tt mu mam potvrdit, ci mam zaujem alebo nie, aby sme to zaevidovali. Ako som vsak pisala vyssie, v 21tt som skoncila v nemocnici az do porodu a preto sa vela veci u mna menilo. Takze evidenciu by o tom mal, preco by nemohol mat nejake percenta? Zda sa mi to uplne logicke a nejako inak som si to ani nemyslela, ze to funguje.
Odber pupočníkovej krvi bol v našom prevedení SCAM na dieťa i rodinu zo strany pracovníkov nemocnice / lekárov / pôrodníkov.
Mne to nezdalo zo začiatku, za prvé tento "produkt" bol veľmi drahý - v pôrodnici FNSPFDR pýtali +900€ + ročný poplatok +100€ - nie je to pre "pracujúcich" a preto nie je nevyhnutný - a za druhé dávaš súkromnej firme "na dlhoročné stráženie" kritický genetický materiál aj s tvojou adresou. Kde je záruka, že im bude 15 rokov non-stop fungovať chladnička? Kde je záruka že "5-ročná" firma nebude o 3 roky preč z trhu (neskrachuje)? Kde je záruka, že spoločnosť zakladaná za účelom zisku nebude ďalej obchodovať s tvojou dôverou a.. s genetickým materiálom dieťaťa (firma neetický predajcov sa bude správať eticky).
Hneď som drahú informoval o príbehu ženy-karieristky čo si nechala zmraziť vajíčka "serióznou" klinikou a keď ich chcela použiť tak zistila, že sprdkaveli (gúglim "woman frozen eggs cannot be used"). Nepomohlo. Ďalej sa dočítaš prečo.
Dnes mi pristál na obrazovku článok "Polícia naďalej vyšetruje podozrenia súvisiace s odbermi pupočníkovej krvi". Je v ňom málo podrobností tak gúglim ďalej.. a hop, článok "Pupočníková krv slovenských novorodencov má „cenovku“ 44 tisíc eur v privátnej holandskej klinike" (Vladimíra Marcinková, Poslankyňa NRSR v klube SAS) kde získate približnú predstavu, čo sa vyšetruje.
Nielenže to dieťaťu škodí - viď "dotepanie pupočníka" (krv je "odcucaná" na úkor dieťaťa) - ale ešte s touto krvou súkromný podnikateľ - Cord Blood Center - ďalej voľne obchoduje. V článku som sa dozvedel, že Slovensko v strednej Európe ako jediná krajina umožňuje prevádzkovať darcovskú krvnú banku neštátnej firme, ďalej som sa dozvedel, že dlhodobo je krv nepoužiteľná + sú mnohé iné, účinnejšie spôsoby ako pomôcť dieťaťu keď treba.
Ukázalo sa, že argumentovať prečo "nekupovať", bolo treba ešte aj starým rodičom. Nakoniec SCAM zaplatili oni. Ja im to nemám za zlé: (neoznačený) predajca produktu z FNSPFDR na nich vybehol 1. na mieste, kde takýto druh komercie nečakáš (snáď nemocnica hajzlom vstup nedovolí) a 2. v čase mimoriadneho citového vypätia (ohromná radosť z narodenia prvého vnúčaťa) keď máš vypnuté bežné ochranné mechanizmy.
Majitelia Cord Blood Center sú taký novodobí upíri.
Nič mamky, žijete v republike, spraviť si poriadok v štáte je na občanoch. Idem pripojiť svoje svedectvo do policajného vyšetrovania.

@doriiis pisala som vyssie ze ten postup len predpokladam.. ani netvrdim, ze je to tak, len tym demonstrujem to, ze je to uplne jednoducho predstavitelne tak, ako ty demonstrujes, ze je to nepredstavitelne… a stale nechapem preco to tak vehementne popieras, ja osobne na tom nevidim nic sokujuce ani nic nove, ved lekari maju provizie ci “motivacne” aj od farmafiriem atd. Nemusia to byt nutne peniaze…