Budem mať veľké dieťa? Materské skúsenosti a rady
Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymitu, ale je mi to totálne trápne. O dva týždne mám termín pôrodu. Meriam 175cm, predpôrodná váha vždy okolo 80kg, som športovkyňa, nikdy som nebola nejaké “útle žieňa.” Muž meria 185 cm, tiež tak mužnejšie stavaný, široké ramená, športovec. Dnes mi doktor na ultrazvuku povedal, že budem mat veľké dieťa. Malú podľa sona navážil na 3500g a teda logicky do pôrodu ešte priberie. Nemyslel to nijak v zlom, no mňa sa to dotklo, lebo povedal, že to je normálne, že budem mat väčšie dieťa, keď mám dva metre a 100kg (áno aktuálna tehotenská váha, dosť som pribrala), som z toho zmätená.
Prosím vás Maminy, čo ste “väčšie,” ako vyzerajú vaše deti? Aké sa narodili? Ja som asi naozaj zmätená, že sa take niečo pýtam, nemalo by ma to vôbec trápiť, ale dosť ma to zaskočilo, lebo doposiaľ sa k váhe dieťaťa nikto nevyjadroval na kontrole.
Pro 1. tehotenstve som mala cca 110kg pri pôrode dcéra 49cm 3140g 2. dieťa 4300g 53cm. Manžel aj ja sme na tom podobne ako vy. Neviem kedy máš termín , ale bez to tak že v meraní je odchýlka cca 500g .
Jeej, no tu sú krásne rozmery. Gratulujem
Ja som tesne pred porodom mala 105kg, vždy som mala viac kg ale toto bol taký strop, polovica mojej rodiny je obezna. Mám 168cm. Manžel má okolo 95kg 178cm. Syn sa narodil v termíne s váhou 3680g a 52cm. Aktuálne má 6,5 mesiaca a má 7,7kg a 72cm, je dosť dlhy ale chudý, vôbec nie je to klasické tučnučké bábätko 🙂 takže pravidlo to samozrejme nie je. A gratulujem ❤️
Áno, môže byť, že bude bábätko väčšie.Ja som rodila s váhou a výškou ako vy a bábätko malo pri narodení 4015g a 54cm. Nikdy mi to nevadilo, tešila som sa,že je dobre živená,a ani pred pôrodom som sa nad tým nezamýšlala. Doteraz patrí dcéra medzi najvyššie v triede.

Myslím že to vôbec nezáleží od toho ako vyzeráš ty 🙂 ja meriam 158cm pred pôrodom som vážila 66kg a na konci tehotenstva 76kg malý sa narodil 3770g a 57cm 😀 gratulujem 🤗