Čo znamená skratka NTS?

lady511
20. okt 2011

ahojte tehulky a mamičky ja by somsa Vás rada spítala jednu vec dnes ma doki na poradni posla s papierom na pásy...na tom papieri je že kontorla NTS neviem či to znamená kontrakcie alebo niečo vážne?lebo mi to strčil do ruky až ked som ochdádzala+s dalšími papiermi tak soms a ho nestihla spítat ale myslím že su to kontrakcie ,,,lebo som mu vravela že cítim niake tlaky už... 😒 poradíte mi čo ta skratka znamená?

hajanka
20. okt 2011

nie nahodou NST? toto som nasla, tak dufam ze nevadi ak prekopirujem:
- NSTje tvz non stres test co znamena ze ti napriklad povedia az zmenis polohu pocas zaznamu alebo sa napijes studenej vody alebo trosku bruskom pohybu proste sa snazia babo zobudit a tym ze sa zobudi sa zacne hybat a zrychli sa pulz.takze tvoje babatko asi cely cas spalo a nedarilosa zobudit) tak ho chcu zopakovat maly spachtosko..a TOCO je vlastne cinnost maternice cize 0 znamena skoro ziadne kontrakcie...tie sa zaznamenavaju v tom dolnom riadku..
- nst reaktivny - non stres test- jednoducho monitoring- reaktívny, t.z. v poriadku
- Nezátěžový test, tzv. non-stress test (NST) využívá změn srdeční frekvence plodu při pohybech plodu. Těhotná vleže na zádech, po dobu 30 min. zaznamenává na běžný CTG záznam, kdykoliv ucítí pohyby plodu. Zdravý plod s dobrou placentární funkcí, reaguje na své pohyby srdeční akcelerací. V těchto případech označujeme záznam za reaktivní, čili fyziologický. Nedojde-li ke zvýšení srdeční frekvence plodu v závislosti na pohybech, hovoříme o záznamu nereaktivním, který zvláště ve spojení s nízkou variabilitou ozev může svědčit pro chronickou hypoxii (nedostatek kyslíku). V hodnocení záznamu však nutno opatrnosti, neboť je známo z ultrazvukového sledování, že až 75 min. u zcela zdravého plodu může proběhnout bez jakékoliv fetální aktivity a tudíž i bez srdeční akcelerace. Před vyhodnocení záznamu jako nereaktivního je třeba pokusit se o probuzení plodu manuální manipulací nebo vibroakustickou stimulací. 3.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre