icon

Cvičenie v 31. týždni

christin1280
1. mar 2021

Ahojte , cvičíte niektorá v tehu ? Som 31tt . Alebo teda robíte nejaké aktivity ? Neviem či som jediná ala ja to mám tak že som furt unavená nič nevládzem , brucho mi tvrdne vkuse ajked idem že len na prechádzku alebo má nákup je to pre mňa svetový výkon .. najradšej by som ležala až do pôrodu ..ale čo počúvam iné mamičky tak aj cvičia, robia hocičo ..to iba ja takto ťažko znášam ? :(

alikal
1. mar 2021

ja som tak bola, vsetko ma bolelo, ani pred tehu som necvicila, najhorsi bol chrbat tak som skusila gravid jogu na chrbat jedno video od fitshakeru, najdes na youtube, neverila som ze to tak pomoze, ale po troch dnoch ma skoro vobec nebolel chrbat a super mi to pomohlo byt ohybnejsia trosku, nie je to moc narocne a pomohlo mi to citit sa lepsie 😉

kiki68
1. mar 2021

Kasli na to , mne lekar povedal, ze robte iba co bez bolesti zvladate. Ked neni dobre tak radsej naozaj sediet na gauci. Kaslat na kila, to dotrenujes po porode. Su baby, co musia cely cas lezat. Mne posledne tyzdne strasne opuchalo telo, ale tak ze po 5 minutach prechadzky som nezatala ruky v past a z nohy 37 bolo c 41. Tych par tyzdnov uz je to jedno, proste sa nehrab do niecoho, lebo vidis ako nejake baby cvicia s bruchami a pomaly drepuju s 20kg. Na take psie kusy rychlo zabudni. Uzivaj si tehu ako to ide v Tvojom pripade, aj ked pri netflixe.

christin1280
autor
1. mar 2021

@kiki68 asi máš pravdu , len sa cítim taká jak lenivá že tu ležím tam ležím a nič nerobím poriadne ani keďže nevládzem a som otrávená z toho ale asi to telo to takto chce že ozaj to treba už len preležat do pôrodu 😆

katkaba1
1. mar 2021

@christin1280 ja som čakala dvojičky, cvičila som od začiatku 3x do týždňa a v dni kedy som necvičila som chodila 6 kilometrov pešo. Cvičila som do 31tt kým ma nehospitalizovali. Ja som ani nevedela, že som tehotná a myslim si, že to bolo presne vďaka pohybu. Keď som sedela/ležala nebolo mi komfortne, vždy som doma niečo musela robiť.

bory195
1. mar 2021

Som aktuálne v 30tt, cvičím asi od 20tt, len čo som zistila, že sa mi zle spi, cvičenim o kg predsa vôbec nejde, ide o to cítiť sa dobre. Vyspať sa, môcť vstať a podobne. Faktom je, že posilnenie chrbtovych svalov a svalov nôh, zadku pomôže s rastúcim bruškom. Strečing je taktiež veľkým uvoľnením, perfektným relaxom. Určite sú odôvodnené prípady, kedy treba naozaj ležať a podobne, ale to predsa vieme každá, že v tehotenstve a aj inokedy je predovšetkým dôležité vnímať vlastne telo, nerobiť nič cez bolesť a nasilu. Pre mňa je pasivita smrť, ale každá sme iná. Vieme si same určiť, co nám vyhovuje, nájsť cestu. Takže za mňa cvičiť aj v tehotenstve, koľko je komu príjemné.