icon

Hamiltonov hmat

natuliatko777
5. okt 2023

Ahojte chcem sa spytat zajtra zacinam 40tt a na jeden prst otvorena ale ide o to ze idem zajtra ku dr a chcem aby mi spravil hamiltonov hmat aby sa mi spustil porod lenze neviem ci to musi navrhnut dr alebo ked ho o to poziadam tak to urobi .. neviem ako to funguje som prvorodicka

Strana
z2
mima1608
6. okt 2023

@natuliatko777 väčšinou nechávajú tých 8 dní prenášať. Inak, ako tak pozerám, ono je to asi aj s tými bolesťami individuálne. Mne robili hmat, nebolel, vyvolávali mi pôrod (tabletka zabrala na prvý šup, hneď 8cm), potom mi pichli na "urýchlenie" oxytocín a že mám ísť na prechádzku, keď budem mať silnejšie kontrakcie, tak sa mám vrátiť, aby dali klystír. Po hodine a pol som šla za sestričkou, že či mi ho dajú už, že mne tie kontrakcie nejako nesilneju. Uložili ma na stôl, že ma napoja na CTG, medzitým mi praskli vodu a dcéra bola o 20 minút vonku. Samotný pôrod bol masaker, ale ja som naoriklad tie kontrakcie neprežívala, vraj mám vysoký prah bolesti, lebo stroj ich písal fakt silné 😂
Takže aj takéto veci sa stávajú 😁 hlavne nestresuj a ver svojmu dr, on vie najlepšie čo a ako.

natuliatko777
autor
6. okt 2023

@jaond19 ved presne ako pises ja nechcem prenasat a mam z toho aj strach lebo to neni dobre a mala je o dva tyzdne vacsia a povedalo mi ti viacero doktorov a nie len jeden takze presne ako pises

natuliatko777
autor
6. okt 2023

@mima1608 baby tu maju veru vselijake skusenosti 😀 no snazim sa nestresovat 🙂

barboraamatejko
6. okt 2023

@mima1608 kontrakcie ťa neboleli, lebo si mala vodu. Aj 100 je vtedy len neprijemna. Bez vody sakra bolia aj 20-30tkove kontrakcie.

mima1608
6. okt 2023

@barboraamatejko tak to už neviem posúdiť ☺️ rodila som len raz, takže len posúvam moju skúsenosť.

lucia245
6. okt 2023

@jaond19 skazena voda... tiež by som niekomu pleskla, keď toto počujem😄 Prečo majú "skazenu vodu" iba ženy, ktorým sa takto umelo zasahovali do pôrodu? Otázka na zamyslenie...

lucia245
6. okt 2023

@natuliatko777 v termíne si do 42tt, takže máš ešte cas

jaond19
6. okt 2023

@lucia245 mne to smiesne nie je. Predosle dieta som mala tiez vyvolavane a zelenu vodu nemal. Ale tak rehoc sa.

lucia245
7. okt 2023

@jaond19 toto asi nemá zmysel komentovať

mima1608
7. okt 2023

@lucia245 to nie je pravda. Kamoška prenášala, deň pred vyvolaním sa jej sám spustil pôrod a odtiekla jej zelená voda. Takže pri prenášaní sa to stáva aj pri prirodzených pôrodoch.

lucia245
8. okt 2023

@mima1608 žiaden hmat nebol? Žiadne ricinove koktaily, bylinky a pod.? Sama od seba sa voda neskazi

mima1608
8. okt 2023

@lucia245 voda sa skazila od toho, že sa dieťa do nej vyprázdnilo. A nie, od koktejlov a hmatu odhovárala aj mňa. Mne hmat spravili, prvotne, keď mi pustili vodu, išla číra, až keď dotekala, začala ísť zelená, takže ani mne ju pôvodne hmat neskazil.

lucia245
8. okt 2023

@mima1608 ved tu je odpoveď - pustili mi vodu. Zásah. Samozrejme, že sa do nej babo vykakakalo a zostala zelená.

janulik270
8. okt 2023

@natuliatko777 prvá moja dcéra bola vyvolaná oxytocinom prenášala som.
Druhá dcéra už začiatkom 9mes som bola v nemocnici málo pohybu dcéra dávala.Dávali mi magnézium do žili
3dni po termíne mi robili hmat malo som bola otvorená.Hnat bol bolestivý čakali sme 48hod nič sa nedialo potom o 2dni opäť hnat nič sa nestalo pomaly som sa otvárala nakoniec mi dali oxiytocin do žili.Dcerka po pôrode mala pupočník okolo ruky.Zlomenu kľúč. kosť v pravý čas dali oxytocín.Dcerke sa týka zahojila

natuliatko777
autor
8. okt 2023

@janulik270 no ale tak stat sa moze vselico ale ja jednoducho chcem rodit skorsie nakolko sa bojim ze mi mala zomrie uz o jedno som prisla

janulik270
9. okt 2023

@natuliatko777 lekári vedia kedy je vhodný hmat
Treba povedať v poradni že chces ísť do nemocnici.
Oni hmat nespravia a nepustia domov.
V nemocnici musíš byť tak treba si to vyziadat

mima1608
9. okt 2023

@lucia245 v niektorých prípadoch to naozaj NIE JE dobré nechávať na prírodu. Napríklad táto kamarátka o ktorej je reč začala v ten deň extrémne silno krvácať. Až kusy z nej išli (tak mi to opisovala), keby to lekári nechajú na tú tvoju prírodu, jej malý dosť pravdepodobne zomrie alebo má doživotné následky. Tým, že jej pustili vodu a pichli oxytocín ho zachránili. Je fakt, že v minulosti sa veľa detičiek rodilo mŕtvych (prečo asi) a dnes tomu už tak nie je, tie čísla sú diametrálne odlišné. Takže netreba to s tou prírodou a stým čakaním zasa preháňať. Ona takto čakala a čakala a čakala a napokon ju do nemocnice vyhnalo to krvácanie. Možno, keby jej vyvolajú skôr, nič z toho by sa nestalo.

patta89
9. okt 2023

Ja mam TP 13.10 a ak dovtedy neporodim, tak vo stvrtok mam poradnu a budem si pytat nech mi spravia hamiltonov hmat...prenasaniu by som sa chcela urcite vyhnut 🙂

lucia245
9. okt 2023

@mima1608 nikto nepíše nechať na prírodu komplikácie alebo život ohrozujúcich stav. Vtedy treba vyhľadať pomoc okamžite. Ale zasahovať do bezproblémového tehotenstva, ako sa to u nás bežné robí, je nepripustne. Ale kto nechce chápať, nepochopi

lucia245
9. okt 2023

@mima1608 mŕtve deti sa rodili skrz zlej vyzivy a vzniku krivice, ďalej to boli predcasne pôrody v šiestom- siedmom mesiaci v dôsledku fyzicky ťažkej práce. Diskusia vznikla k zdravému bezproblémovému tehotenstvu a zbytocnemu vyvolavaniu v 40tt, ty tu motas piate cez deviate a chybaju ti zasadne znalosti v tejto oblasti. Do 42tt je normálna dĺžka tehotenstva, žiadne čakanie ci naťahovanie. Zásahy do bezproblémovej gravidity v tomto období sú cez čiaru. Po 42tt je to riziko, ktoré si naozaj treba dôkladne zvážiť a skonzultovat s odborníkmi . Toto ti napíše každý zdravotník mimo SR ( a obcas aj CR), keď už to potrebujes mat medicínsky a fakticky podložené.

lucia245
9. okt 2023

@patta89 prenášať budeš až po 27.oktobri. Casu mas dost, nie je sa kam ponahlat. Aby si po pôrode potom nemusela riediť nespave, nervózne dieta a poruchu pozornosti v predškolskom veku. Ale samozrejme, rozhodujes sa sama. Ja len upozorňujem na riziká. Nehovoriac o komplikáciach a bolestivom pôrode.

lucia245
Autor odpoveď zmazal
patta89
9. okt 2023

@lucia245 nespave a nervozne dieta som uz mala...mam starsieho synceka a ten sa narodil v 38+4, bez nejakych zasahov, sam sa vypytal...takze tento argument je mi prd platny....pritom sestra uz porodila 2 deti, obidva porody vyvolavane a obidve su zdrave, spokojne a vyspate 🙂

mima1608
9. okt 2023

@patta89 ja som mala tiež vyvolaný pôrod a dcérka mi prespí celú noc od druhého týždňa. Večer o pol ôsmej zalomí a spí do rána do štvrtej, naje sa a spí ešte do ôsmej 😏 a celkovo je veľmi pokojné a spokojné dieťa. V postieľke, pozerať sa na kolotoč vydrží sama aj pol hodiny, to mi kamošky ani veriť nechcú.
Takže ja neverím tým kecom, že dieťa ovplyvní spôsob pôrodu. Moja najmladšia sestra sa narodila ako jediná z nás troch prirodzene, je hyperaktívna, má poruchu pozornosti a od malička s ňou chodia po psychologoch. Toto sú veci, ktoré sa naozaj nedajú ovplyvniť.

@lucia245 presne ten lekár vidí a vie najlepšie ako na tom dotyčná je a ak iniciuje skoršie vyvolávanie, zrejme má na to dôvod. O 2 týždne väčšie dieťa je podľa mňa dosť dobrý dôvod. Moja dcéra bola tabuľková, keď sa narodila a potrhala má až po zadok. Naozaj si neviem predstaviť, že by bola o 2 týždne väčšia a dlhšia. Reálne si myslím, že by som ju ani nevytlačila. Takže zbytočne sa tu hádaš, lekár rozhodne či pani vyvolá pôrod alebo nie.

natuliatko777
autor
9. okt 2023

@janulik270 zajtra rano o siedmej idem uz na sekciu tak uz hmat nepotrebujem

lucia245
9. okt 2023

@mima1608 tak sa poďakuj tomu lekárovi, že vďaka tomu ako viedol pôrod, si skončila, ako si skoncila. Tu ozaj nemá zmysel čokoľvek písať a vysvetľovať, keď "lekár vie najlepšie a chce mi najlepsie". Preto sme na Slovensku presne tam, kde sme👍

mima1608
9. okt 2023

@lucia245 nástrih som ja odmietla, takže lekár by si nepomohol, aj keby sa na hlavu postavil ☺️

Strana
z2