Hlienová zátka a postupný únik plodovej vody

mishaella
14. okt 2015

Ahojte,
chcem sa opýtať ako asi vyzerá hlienova zátka?
Keďže ja mam celý život problémy s vytokmi, v tehotenstve tiež tak aby som ju vedela odlíšiť.
Som v 35tt a pred pár dňami som mala takú zmes bieleho hustého (ale nebolo toho veľa) čohosi na vlozke. Mohla to byť ona?
A už pár dní badam také akokeby vlhko na vlozke ale to ma tiež už miatnu tie moje vytoky. :/
Je to taký pocit ako keby som sa tam spotila. Keďže lekárka.mi vravela ze odtok plodovej vody je ze jej vytecie naozaj veľa, akoby veľká fľaša vody. Keď som sa jej pýtala či nemôže unikať aj postupne pozerala na mňa odkiaľ to mam. Že keď odtecie určite si to všimnem lebo toho bude veľa.
A keď som sa bola objednať do pôrodnice na monitor a spomenula to, tiež ma odbili že s každou blbosťou nech tam nechodím. :( Ale nechcem nič podceniť, keďže som si čo to o tom prečítala a ako prvorodicka to nemám s čím porovnať. Ale zas nechcem už byť za blbu že niečo prehanam.
Tvrdnutie brucha mávam, ale zatiaľ tak nepravidelne a nie často. No cítim že malé je už dosť nízko a dosť veľké, často ma už bolí celé vnútro aj z jeho najmenšieho pohybu.
Ak ste mali niektorá postupný únik plodovky no bola číra (nie do zelena či do hneda) a žiadne iné komplikácie prípadne pocit ze už sa to blíži isli ste tak či tak do nemocky aj pred 38tt či ste to nechali tak ak na bežnej poradni nič nezaznamenali?
Lebo fakt neviem co urobiť a predsa len by som bola radšej keby malé ešte aspoň tie 2 týždne počkalo.

sardinka335
14. okt 2015

@mishaella doktorka ti povedala dobre - voda bude odtekat ,,cicerkom,, a dajme tomu pár minut nič (hlavička to tam moze ,,zastaviť,,) a poto zase a zase....proste to nie je nejake len take vlhko na nohavičkách, to je vyslovene tekutina čo z teba tečie...ja som musela mat vyslovene menštruačnu vložku ako to tieko, tak nie neustale a prudom ale viditelne to bola voda, ktorá odtekala.
Si viac menej krátko pred porodom - čo su to cca 3 - 4 týždne ze? takže si už nervozna, pozoruješ sa atd. Tvrdnutie brucha tzv. poslíčky su tiež normálne - maternica sa pripravuje na porod a porodne cesty tiež, mäknu. Podla mna o nič nejde a nemáš ,,čo urobiť,, proste funguj, oddychuj, šetri sili na porod. Nakoniec ,,sranda,, bude ked ti budu vodu prepichovať - mne to tak urobil moj dokino pri 2 a 3 porode lebo inak sa mi to nespušťalo...tiež som furt doma čakala kedy mi odtečie voda ako pri prvom a ,,ništ,,.

cerez
14. okt 2015

Mne odišla v 37 tt. Bola to taká hustá gulička jemne rúžovkastá. A do pár hodín mi začala postupne odtekať plodová voda. Ako som sa vždy postavila, tak mi trocha vytieklo a takto to šlo celú noc a celý deň.

seahorse27
14. okt 2015

Ked budes mat pocit, ze ti unika plodova voda, zober do porodnice vlozku. Oni maju na to taky roztok, ktorym sa to ta overit. ja som mala pocit, ze mi unika plodovka v nejakom 25.tt. Spomenula som to na poradni, doktor sa mi tam kukol a videl, ze z maternice nic netecie...bol to len taky ciry vytok, v tehotenstve je zvysena sekrecia. Keby ti naozaj unikala plodova voda, musela by si byt v nemocnici, lebo tam hrozi infekcia, tak si to radsej daj vysetrit. Nechapem, ako ta mohli takto odbit. Nepravidelne tvrdnutie burcha v tomto stadiu je uplne normalne. A k tej hlienovej zatke - u mna to bolo s prímesou krvi, den pred pôrodom.

mishaella
autor
14. okt 2015

@seahorse27 mňa už na Slovensku neprekvapuje nič asi čo sa týka odbitia pacienta, veď sa také veci dejú že človek zasne a vždy z toho nemocnice vyviaznu bez trestu.

mishaella
autor
14. okt 2015

Dakujeme dievčatá.
Tak snáď to ešte nebude začiatok pôrodu. Strašne mi už býva zle posledné dni, aj dnes ráno bodavy pocit dole pri každom pohybe. Viem ze pri tomto štádiu to nieje nič nezvyčajné ale nechcem aby malému niečo hrozilo. Jedine kvôli tomu ma to znepokojuje, sama za seba som zvyknutá už asi na akúkoľvek bolesť.

zeytin
14. okt 2015

Ahoj, moja skúsenosť je taká, že ako prvorodička som tiež nevedela, ako vyzerá hlienová zátka, len podľa toho, ako bola opísaná na internete. V 40. týždni mi raz večer vytiekla taká voda... nebolo veľa ako plodovej, ale dosť... Tak som si myslela, že to je už plodová voda a išli sme na príjem do pôrodnice. Na tom teste, čo hovorí @seahorse27 vyšlo, že to je plodová voda, ale lekárka mi povedala, že aj hlienová zátka môže byť úplne vodnatá a že to, čo som videla, bola hlienová zátka. Porodila som do 24 hodín od odídení hlienovej zátky pri oboch deťoch.

mishaella
autor
14. okt 2015

@zeytin no len vraj niekedy to môže byť aj 2 týždne po odideni tej zátky že ona samotná keď odíde nieje zárukou že do pár dní žena porodí preto som z toho už zmätená. :(

sardinka335
14. okt 2015

@mishaella podla mna sa zbytočne stresuješ tým ze hladaš niečo na sebe čo zrejme nie je - zaruku máš jedinu a to ze porodíš...voda ti netečie, pravidelne kontrakcie nemáš, pohyby dieťaťa citiš a na kontroly do poradne chodiš. 🙂 Ostatné si si vyčitala na nete a trapiš sa tým. 🙂

darina1952
14. okt 2015

@mishaella tu to nevyriešiš - choď k lekárovi, urobia test plodovej vody na vložke a povedia čo ďalej 😉

sardinka335
14. okt 2015

@darina1952 žiadna jej netečie... 🙂 pocit ,,spotenia v nohavičkách,, nie je plodová voda , ale samozrejme ak sa ma stresovať tak nech radšej k lekarke... 🙂

dionyzka
14. okt 2015

@mishaella no, mne odisla hlienova zatka v nedelu ranu - bola taka sedkasta, potom nasledne cca. do 4 hodin to bol taky hustejsi ruzovkasty vytok. Cely den som potom mala ciry vytok, v pondelok rano prve kontrakcie a poobede bola mala na svete.

To, co Ty opisujes som aj ja mala, asi tak tyzden pred porodom, ale bol to len zvyseny sekret, ziadna plodova voda. Ja si tiez myslim, ze si to urcite vsimnes, ze je to nieco ine. Da sa to rozoznat.

Vsetko dobre dopadne, uvidis. Ak budes mat pocit silneho nutkania, ze by to mal niekto pozriet, chod k lekarovi a ich blbe reci si nevsimaj. Prides skor, povedia Ti, ze preco si chodila. Prides neskoro, povedia Ti, ze radsej si mala prist aj s blbostou - no, slovenske zdravotnictvo. Ale mudry a skuseny lekar toto pacietovi nikdy nepovie. Skor zene vysvetli, ze co a ako, vysetri ju, upokoji ju.

mishaella
autor
14. okt 2015

@darina1952 keď som to v nemocnici chcela aby taký test urobili mala poznámku sestrička že čo otravujem s hlupostou a nevysetrila nič takže sotva.
Rátam skôr s tým že porodim ešte doma alebo cestou do nemocnice lebo ani neviem kedy do nemocnice vyraziť.
Niekde vravia ze čím skôr inde naopak že čo najneskôr lebo keď príde žena moc skoro začnú ju cpat látkami na zrýchlenie pôrodu (čo ja určite nechcem) a len jej zbytočne vyvolajú väčšie bolesti než by aj tak mala. Porodnika aj tak nemám, k tomu na poradňu neviem kedy sa dostanem.

zeytin
14. okt 2015

@mishaella Ja ti len vravím, ako som to mala ja...

mishaella
autor
14. okt 2015

@zeytin ved ok

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre