Jazda na koni v tehotenstve

5. okt 2021

Mám na vás takú otázku.. moja trénerka a zároveň kamaratka ma cca 3 týždne pred pôrodom a stále jazdi - normálne pokračujú v skokových tréningoch (115-130cm prekážky) ..
Ja len, jednak som naňu hrdá, že tolko toho zvláda a nemrochtí sa doma lebo je 2v1.. ale zároveň, si kladiem otázku, či len mne to príde byť zvrátené a veľmi nebezpečne?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
5. okt 2021

Nie, nepríde to len tebe nebezpečné. Keby v kľude len jazdila dobre ale skokové tréningy?? Tá už určite z toho koňa niekedy spadla a rovno na hlavu 🙄

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ledgerka
5. okt 2021

je to jej riziko. Myslim ze velmi vysoke. Aj velmi dobry jazdec obcas spadne a chovanie zvierata sa neda predvidat. Moze sa zlaknut a ona leti k zemi, zastreckovat pred skosom, atd. Mozes akurat dufat ze sa jej nic nestane kym porodi.

whatever1
5. okt 2021

Nerada súdim druhich, ale úprimne toto mi príde hlupe, sebecke a velmi nezodpovedne.

simona139469
5. okt 2021

To je príliš nezodpovedne. Nepoviem taka krokovka na vychadzkach ale skokove tréningy?

autor
5. okt 2021

@simona139469 áno.. poznala som dve ženy ktoré jazdili tehotné, jedna do 4. Mesiaca lebo nevedela, že je tehotná a druhá len trocha pokrokovala svojho koňa lebo jej to chýbalo.. ale toto mi prišlo byť zvláštne, a je to celkom zaujímavý pohľad na tehotnú na koni - ale úprimne ledva jej brucho vidno 🤔 čo mi na 45kg babu v 9 mesiaci príde zaujímavé

nttnnt
5. okt 2021

asi velmi lahko otehotnela ked sa chova jak....kon je predsa len zviera a moze byt neviem aky ked mu hrabne a zhodi ju na zem potom nech sa bali rovno na psychiatriu lebo presne tam by sa svojou nezodpovednostou dostala...a este skokove treningy svihla na hlavu...

selu11
5. okt 2021

Neraz som videla ako z vlastného koňa spadol skúsený jazdec, kamarátka je veľmi hlúpa... No určite jej prajem, aby pôrodom pobrala troška rozumu a zodpovednosti. Aby náhodou, ak nebude mať s kým nechať dieťa, ho nedala do nosiča a šup na koňa.

hanka555
8. okt 2021

Hrdinstvo uz zabilo vela ludí..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre