Je bábätko v 36. týždni považované za donosené?
Ahojte ktory tyzden sa uz považuje za normalne ked zena porodi ?bojim sa ze sa mala vypýta skor ..napriklad 36+6 ...
@zenulkaaa dakujeeem 🙏🏻
Chlapci su obaja 37+0 a brali ich ako donosenych.
Mne sa malý narodil 36+2 a bol v poriadku. Akurát mal silnú zltacku. Ale to je individuálne. Neboj, všetko bude ok😊
Dakujem Vám 🍀
termin ne/donosene je len pojem, aj donosene dueta moze mat koopu zdrav. problemov, tak ako nedonosene moze byt bez problemov. je tam vela premennych. drzim palceky
Tak to asi závisí od nemocnice. Lebo môj bol 37 TT a všade mu písali ze predčasne narodený, navyše x deti sa narodí vtedy zdravých, x však nie, zrejme preto by malo trvať tehotenstvo do 40 týždňa. Ani nás nebol úplne ok, apgar síce 10, ale do pol hodiny skončil ja JIS pre zlé dychanie
@pininka1 môj na začiatku 38tt, tiež nakoniec skončil v inkubatore na kysliku 7 dni ..7 ťažkých dni.. mám kamošky ktorým sa deti narodili v 36+ a úplne zdrave
@katuskacicuska aj doktorka mi hovorila, že koľko detí sa takto zdravých narodí a jej vnučka v 37tt DMO a ťažké mentálne postihnutie. Žiaľ je to život. Ja som rada ze u nás to trvalo len jeden den
Je jedno v akom týždni sa za čo považuje ale ako na tom reálne po pôrode bude. V 36tt by to ale už malo byť v poriadku. Môj syn je v 34tt, v inkubátore bol len na zohriatie, dýchal sám a okrem žltačky mu nič nebolo. Kamoška má dcéru v 37+ dodnes má problém s očkami, po pôrode ju museli rozdychavat, chvíľu mala aj volaku podporu dýchania a nevedela sama jesť. Takže nikdy nevieš ale stresom si privodis akurát tak ten skorší pôrod. Kľud 🙂

Od ukonceneho 37 tyzdna je donoseny novorodenec. Takze ak si 36+6, tak sa uz nemas coho bat, to je takmer ukonceny 37 a keby sa aj vypyta teraz, tak je zivotaschopna a istotne bude v poriadku.