icon

Je malé bruško v 37. týždni tehotenstva normálne?

katka1357s
26. mar 2026

Ahojte, momentálne som v 37tt a na tento týždeň mám dosť maličké bruško. Na kontrolách je vždy všetko v poriadku. Chcem sa opýtať, či je tu niektorá ktorá mala tiež malé bruško, aké veľké dieťatko ste porodili? Ďakujem za vaše odpovede.

ivik4
26. mar 2026

Vela z nas sme mali fakt velmi male brucho. Ja som vyzerala ako ine v 5 mesiaci ked sa syn narodil a do cca 6,5 mesiaca som bola plocha ako doska. Neries velkost brucha

krasneleto
26. mar 2026

@katka1357s velkost brucha nema suvis s velkostou plodu. ja som mala brucho s jednym mensie ako kamoska s dvomi. moja mala 2800 a jej kazde malo viac ako 3 kila... dalsia kamoska mala brucho ako ja v 15 tt a dieta o kilo tazsie...

anonym_43e4dc
26. mar 2026

Moje brucho v 9mesiaci ;) dieta ma 2.5kg zatial

flim3
26. mar 2026

Veľkosť bruška nie je dôležitá, hlavne že je na kontrole všetko ok, že má bábätko miery, aké má mať a ste obaja zdraví 😉

anonym_2eafa5
26. mar 2026

ani susedia si nevšimli že som tehotná. od 3200 - 3300g.

maryetta
26. mar 2026

Zalezi aku mas ty postavu a ako je ulozene babo. Na mne pri prvom az niekedy v 5-6mesiaci bolo vidno ze som tehotna. V poslednom tehu som uz v 6.mesiaci vyzerala na porod 😂😂😂😂 a pritom medzi nimi bol rozdiel nejakych 100g.

anonym_87dca1
26. mar 2026

Ja som rodila v 37 týždni a pôrodná asistentka sa mi hned povedala že mám malé bruško že sa bála že pôjde o predčasný pôrod. Mala mala 3300g 😂 takze veľkost bruska vôbec nehovorí nič o váhe dieťaťa

sisska96
26. mar 2026
@anonym_43e4dc

@anonym_43e4dc Moje vyzerá takto keď som najedená 😂😂😂😂

kiki68
26. mar 2026

To moze byt rozne, kazda ma inak, kym je babo ok, tak je to jedno. Ja som mala take velke, ze kazdy ci dvojicky. Mam normalne decka narodene v takej tej priemernej vahe do 4g, nie mini, nie 5kg .

anonym_e0afc6
26. mar 2026

Vzdy som mala male brucho. Ak som mala napr sirsie tricko v praci, este aj v 8.-9.mes si niektori hned nevsimli, ze som tehotna. A ziadnu nadvahu som nemala.

anonym_d3cc58
26. mar 2026
@anonym_43e4dc

@anonym_43e4dc tiez som mala uplne rovnake pri 1. a vazila 2,6kg, druhe dieta uz 3,6kg a aj brucho vacsie.

anonym_a9bba6
Autor odpoveď zmazal
marhulka13
26. mar 2026

Ja som pri prvých dvoch mala naozaj mini bruško. Do siedmeho mesiaca by nikto ani neveril, že som tehotná. Deti síce tiež boli menšie, no úplne zdravé a teraz má syn 15 a je vyšší než ja, klasický puberťák. Teraz som zase tehotná a brucho trikrát väčšie než predtým a ledva dycham a hýbem sa. Mne bolo lepšie s tými mini bruškami.

anonym_5a3695
26. mar 2026

3 deti, 3 doslova obrovské bruchá ( ešte to prvé ako tak ...) . Len jedno z detí vážilo nad tri kilá. Prvý syn 2260, druhý syn 3500 a dcéra 2540... Veľkosť brucha o veľkosti dieťatka nevypovedá nič. A úprimne, čím menšie tým lepšie pre ženu. Pri prvom tehotenstve som do piateho mesiaca s mini bruchom vedela normálne fungovať, s veľkým bruchom som sa ledva vládala v posteli otočiť.

krasneleto
26. mar 2026
@anonym_43e4dc

@anonym_43e4dc luxus... take som mala v 24 tt

ariannazara
26. mar 2026
@krasneleto

@anonym_43e4dc luxus... take som mala v 24 tt

@sisska96
@krasneleto aj pri prvom som mala take male brucho 😁 neviem ja nejak nepriberam max 8-10 kil a to sa nejak neobmedzujem skoro vobec jem co mi chuti. Asi to mam nejak geneticky dane 🤣

moony99
26. mar 2026

To je v poriadku, ja som mala tiez malé, išla som v rifliach do pôrodnice, ešte sa ma lekár pýtal čo m8 je, 6kg som pribrala, a hneď boli dolu, dcéra mala 3500/52cm

ankare
26. mar 2026
@anonym_a9bba6
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_a9bba6 Tato fotka veľmi skresľuje. Si oblečená v čiernom a je tam zlý uhol.

krasneleto
26. mar 2026
@ariannazara

@sisska96
@krasneleto aj pri prvom som mala take male brucho 😁 neviem ja nejak nepriberam max 8-10 kil a to sa nejak neobmedzujem skoro vobec jem co mi chuti. Asi to mam nejak geneticky dane 🤣

@ariannazara je to mozne, moja mama so mnou a bratom pribrala 8 a 7 kil... ale brusko mala riadne... a mali sme vahu 3150

anonym_f52b33
26. mar 2026
@anonym_a9bba6
Odpoveď bola zmazaná

Autorka-mozno nie je male, ale normalne a moc porovnavas.
@anonym_a9bba6 primerane tehotenske brucho. Mne sa nezda male, aj ked si dala uplne zlu foto.

anonym_a9bba6
26. mar 2026
@ankare

@anonym_a9bba6 Tato fotka veľmi skresľuje. Si oblečená v čiernom a je tam zlý uhol.

@ankare áno, inu zial nemám z konca tehu. Každopádne pribrala som 7kg (nechválim sa, proste som mala isté zdravotné problémy tak som počas tehotenstva dosť schudla), a malý mal cez 3 kg. chcem tým len autorke povedať, že každá máme to bruško iné a na veľkosť deti to vôbec nemusí mať vplyv. Čo sa mne moze zdať obrovské, tebe môže prísť v pohode a naopak 😉. Pokiaľ lekár nevidí žiaden problém tak by som sa tým tvarom/veľkosťou vôbec netrápila.

mirkam3
26. mar 2026

Baby a zo zaujímavosti, sedelo vám vahovo bábätko na odhady? Lebo ja som vedela, že to nebýva presne, ale teda u mňa aj u švagrinej sa lekári sekli o 0,5 kg .. (odhadovali viac)

beadygirl18
26. mar 2026
@mirkam3

Baby a zo zaujímavosti, sedelo vám vahovo bábätko na odhady? Lebo ja som vedela, že to nebýva presne, ale teda u mňa aj u švagrinej sa lekári sekli o 0,5 kg .. (odhadovali viac)

@mirkam3 Vobec, mne sa ,,pomylili,, o 1 kg🤭

dixitka
26. mar 2026
@mirkam3

@mirkam3 mne to napríklad sedelo až prekvapivo presne, pekne tie váhové prírastky zodpovedali očakávaniam na daný týždeň (akurát jeden mladý doktor, ktorý v 36. tt zastupoval moju dr., nameral zjavnú somarinu) a na príjme v pôrodnici odhadli 3780 g, syn sa narodil s 3740 g 🙂

jamidea
27. mar 2026

@katka1357s mal 3240g. V pohode. Asi je ulozene viac vzadu. Ak mudr.nic neriesi, si ok.