icon

Je takáto veľkosť brucha v 39. týždni primeraná?

stratenanajdena
16. mar 2016

Prajem pekny vecer,
prosim vas, o vyjadrenie nazoru, zda sa vam velkost mojho brucha v 39tt normalna? Nie je prilis male alebo velke podla vas? Pribrala som 9kg zatial a babatko sa hybe riadne.
PS: viem, ze je to individualne, a kazda ma brusko inak velke, ale mne sa zda ze je male a o par minut ze zasa velke a tak dokolecka, na zblaznenie... Chvilku si myslim ze je dobre a potom ze zle ☹
Dakujem za vyjadrenie nazorov, pripadne potesia fotky, ak mate vase z 39tt.

Je takáto veľkosť brucha v 39. týždni primeraná?
Strana
z2
stratenanajdena
autor
17. mar 2016

@alana1 zatial 125,5cm v pase, ale perd otehotnenim som si nemerala takze to neviem porovnat.

stratenanajdena
autor
17. mar 2016

@moni244 nie, nie je to tak, je to zastaraly nazor. Ja som mala SC druhy porod a po nej som niekolko deti vytlacila, akurat pri poslednom som mala velmi tenku jazvu a mala som rizikovy porod, nakolko hrozila ruptura. Ale vytlacila som aj posledne dieta. Teraz uvidime, zatial mala pred tyzdnom jazva dobru hrubku, ale ona sa moze zo dna na den velmi stensit.

stratenanajdena
autor
17. mar 2016

@mircalla osobne veci a ine temy mozme riesit osobne a nie v tejto teme, ak chces mozeme si pisat IP. Dakujem za porozumenie. Tu rozoberame velkost brucha v 39tt.

moni244
17. mar 2016

@stratenanajdena vau, ze vytlacila, ty mas neskutocne vyrazy

mircalla
17. mar 2016

@stratenanajdena k velkosti brucha som ti napisala tiez - ale ty sama nevies, ci je male alebo velke a ake vlastne chces aby bolo. a tiez nerozumiem, z coho sa chces zblaznit. vyrabanim tychto veci skodis babu aj sebe, mamicka musi byt psychicky v pohode a bez stresu. ved si neni prvorodicka
Brucho mas velke dost - co moze byt velke dieta (ale vsak chodis na sono, tak vies) ci aj viac plodovej vody. Ja som mala velke brucho a dost velke deti
Kludne mi posli tie pokazene diskusie do IP teda, dik

stratenanajdena
autor
17. mar 2016

@mircalla plodovej vody mam normu, placentu ok, dieta je hlavickou dolu - klasika. Pred tyzdnom malo babatko 3050 gramov, ale to len orientacne, znamej sa sekli o jedno kilo lebo mala sirsi tvar lebky, tak to automaticky prepocitalo velku vahu. Cize ten udaj nie je taky smerodatny pre mna, beriem to fakt len orientacne, moze mat aj 2 a pol kg aj 3 a pol kg...

mircalla
17. mar 2016

@stratenanajdena casto sa seknu, ale u mna to napriklad bolo skoro uplne presne - merania podla sono a nakoniec porodna vaha. deti narodene o 10 resp. 20 dni skor a obe mali skoro 4 kila 3750 a 3950

katuliena82
17. mar 2016

Aspon vies, ze mas v bruchu babo. Minule som videla jednu buducu mamku a nebolo vobec vidno, ze je v 7 mesiaci. Tym myslim ani naznak brucha a to mohla mat pod 50kg, velmi stihla. Tak ta sa moze bat ze babo je male. Ja mam napr.uzke boky a zo zadu ani nevidno ze som teho, brusko mam velmi dopredu. Si uplne ok 🙂

bonaqa2013
17. mar 2016

pri synovi som mala brušisko - prvé tehu. Ženy v pôrodnici mi povedali, že mám najväčšie brucho v celej nemocnici - skoro som to nepredýchala.
Pri dievčatách som mala len také malilinké brušká - keď som prišla na pásy pred pôrodom do nemocnice. tak ženy nechápali že už budem rodiť... ani susedia si nevšimli že som tehu.
to isté mala aj moja mama. takže možno genetika....

jana_eyre
17. mar 2016

@stratenanajdena ja som inak mala relativne velke deti - prveho som rodila v 38tt spontanne a mal 3500g a druhu som rodila v 41tt vyvolavackou a mal 4230g.. velkost podla mna nebol taky problem, pri druhej hrozne spominam na vyvolavacku a na to, ze som sa pomaly otvarala a mala sa uz tlacila a vysla vlastne na druhe zatlacenie..

tym chcem povedat, ze velkost dietata nemusi sposobit ziadne komplikacie /a ako mi vraveli aj dr. v nemocnici, velke deti sa niekedy rodia lahsie/ problem pri porode moze byt cokolvek ine a je lepsie na to vobec nemysliet - aj tak to neovplyvnime a musime riesit az za pochodu, pri porode.. 🙂

prajem ti rychly porod a co najmenej starosti.. /inak, ak by tvoja maternica bola malo flexibilna, tak by to uz dr. videli, nie? ved oni to ultrazvukom vedia rozoznat, ci uz sa jazva moc natahuje, alebo sa mylim?/

mircalla
17. mar 2016

@stratenanajdena a moja dcera mala uz v 37tt podla sona 3700 gramov (nemala som cukrovku ani nic), narodena na zaciatku 38tt 3950 gramov
ved tu vahu podla sona mas uplne v pohode

celasapremenim
17. mar 2016

@stratenanajdena nesleduj sa tolko, brucho mas uplne ok, radsej si oddychni, kazda zena ma ine brusko

fanta3
17. mar 2016

@stratenanajdena na velkosti brucha a ani babatka nezalezi, hlavne ze ste zdravi. Keby bolo nieco zle, tak lekar ta upovedomi. Ale kedze lekar nic nevravel a babo si spokojne kopka a santi v brusku, tak sa zbytocne nestresuj. Uz si v dost vysokom stadiu tehu, takze mas pravo na velke brusko a mozno sa aj babo prihlasi skor na svet. V kazdom pripade drzim palce, odpocivaj a nestresuj 😉

bajana
17. mar 2016

@stratenanajdena si ty vôbec reálna osoba? Tvoje vyjadrovanie je pomerne na úrovni ale problémy, ktoré riešiš (ako žena čo porodila min.4 deti) svedčia o úplnom opaku. Tak neviem. A ak sa ti môj príspevok nezdá, tak ním len vyjadrujem pochybnosti o autentickosti tejto diskusie.

babatkoo
17. mar 2016

Moje brusko na konci 38tt. O 3 dni som rodila a maly ma 4150g. Myslim ze tvoje brusko je uuplne normalne.

stratenanajdena
autor
17. mar 2016

@jana_eyre no praveze mi ju nemerali, az na moje poziadanie, hoci mam v nej velke bolesti (niekedy ako po SC, nemozem sa ani pohnut a len cakam v krci kym to prejde, niekedy to je 5, inokedy aj 20 minut, vtedy sa ani nehnem, ako na pooperacnom ☹ ). Dr o tom vedia, ale zmerali mi to az na moj popud vlastne. Ako sa mi zvacsuje maternica, natahuje sa rana. Od 2 mm uz automaticky idu zeny sekciou. Ja som rodila normlane a preto to bol rizikovy porod. Tomuto sa chcem teraz vyhnut, nechcem riskovat, ale nechcem byt ani zbytocne preventicne rozrezana.

slnecnica174
17. mar 2016

@bajana 😀 😀 😀

beruska141
17. mar 2016

40 tyzden. syn mal 4000g a 55cm 🙂

slnecnica174
17. mar 2016

@isabella22 Take som mala tiez tri dni pred porodom😉

beruska141
17. mar 2016

a nasla som foto aj z prveho tehotenstva, tiez 40 tyzden, dcera mala 3600g a 50cm 🙂

santafe
17. mar 2016

@bajana 😀 presne do bodky si napisala to, nad cim uvazujem pocas citania celej diskusie, ze ci je ona skutocna. kedze som momentalne tehu, tak ma celkom tieto bruchate temy zaujimaju, tak som si klikla....a tiez sledujem od zaciatku ten styl vyjadrovania verzus problem, ktory riesi a nejde mi to dohromady. plus by ma vazne zaujimalo, kolko tych deti ma, ked v prispevku vyssie pise, ze po sekcii niekolko deti - citujem - vytlacila...

andrea1010
18. mar 2016

och môj bože, baby, to čo ste mi urobili, to vážne budem taká veľká, chytám šoky, že ako to unesiem 🙂

jahodka11
18. mar 2016

@stratenanajdena normaaaaalne trhu brusko... 🙂

celasapremenim
18. mar 2016

@andrea1010 na fotkach to vypada horsie, ako v skutocnosti, klidek :D:D:D:D:D typicky spicak vystrcvpred je to :D:D:D:D, zato nebudes do sirky ani po porode klid

candii
18. mar 2016

Myslim si ze taketo otazky tohto typu su strasne zbytocne.. kazda buduca maminka ma ine brusko.. a zalezi aj od toho ako je miminko ulozene.. nestresujte sa blbostami a uzivajte si este ze je babatko v brusku.. mate krasne brusko 🙂

Strana
z2