icon

Kamarátka s často chorou dcérkou

slamka555
15. jan 2018

Ahojte baby 🙂 cakam druhe babo . Chodieva knam na navstevu jedna moja kamartka( s malou 2rocnou dcerkou), ktora byva casto chora. Niesom z tohi nadsena .Doteraz som to ako tak prehlltala , kedze mam starsie dieta (3rocne)ama uz nejaku tu imunitu.No onedlho budem mat dalsie dieta a bojim sa , ze ked mi tu budu chodit s chorou dcerou nakazi mi baboo :( Neviem ako jej to povedat..uz som sa aj snazila naznacovat.no.. nejak ma asi nechape Najviac ma vvydesi ked povie: uz sa tes ked sa ti narodi babo tu budeme s malou stale .uz sa tesiime... jej sa to bude pacit !!! :O vaaaa sakra !! To je moje dieta a nie nejaka babika pre male dievcatka..a este ktomu ao soplikmi :/ Zatial byvaju daleko ale onedlho sa budu stahovat tu blizko nas..coho sa obaavam :/ baby radte .. 🙂

ave17
15. jan 2018

No normálne jej povedz,ze sorry,ale pokiaľ bude mala chora,tak návštevu si nežiadas,normálka.O mne to vedia všetci,mám 5 ročnú ale ani s nadchou k nám nikto nepride,vedia že to neznášam. A myslim,že ak je rozumná,tak jej to dopne,a čudujem sa,že si ju pustala k malému 3 ročnému,choré decko nemá čo chodiť po návštevách.

slamka555
autor
15. jan 2018

@ave17 Tak zas..nieje chora vzdy. Ale .. casto si vsimnem ( aj kedpovie ze su zdrave) ze potahuje soplik..alebo zakasle. A to ma ide porazit.. :/ Asi nemozem byt taka makka a fakt jej ti povedat ..vsak ani jej by sanepacilo keby som knim chodila s malym keby kaslal :/..

bluka2
15. jan 2018

Tak chodi to dievca chore ci len so soplikmi? Tak či tak, tvoj dom, tvoje pravidlá, ale neostáva ti nič iné, než jej to normálne povedať. Či chcete nepriamo, napríklad hrať s jej dcérou na sanitku a odviezť ich akoze do nemocnice a čauko?

zdenocka
15. jan 2018

@slamka555, podla mna sa to vyriesi same, ked sa Ti male narodi. Nebudes mat uz tolko casu, budes rada, ked si deti obriadis, upraces, navaris, a vylozis nohy, a budes mat chvilocku ticho. Ked uz budete mat aky taky system, pride jar, mozte chodit vonku, bude teplo.

slamka555
autor
15. jan 2018

@bluka2 tak .. podla mna soplik a kasel znamena ,ze je chora 🙂 ..;) .. Neviem no..:/ Hovori mi ako neznasa ked knim pride niekto chory.. a ona mi pride smalou co kasle.( A tvari sa ze nic..) .fuu :/ . . Ale ked bude male babo uz jej to tolerovat nemienim :/ viem co je to ked nam ochorel maly ked mal 3 mesiace a skoncili sme v nemocnici so zapalom pluc :( ..

slamka555
autor
15. jan 2018

@zdenocka Dakujem si ma trochu upokojila mas pravdu.. 🙂 Parkrat sa trochu povyhovaram ked sa budu hlasit na nastevu .. :/a potom uz bude jar budeme chodit von a uz bude snad lepsie ;)

beky1813
15. jan 2018

To je co za kamaratku, ze sa bojis jej narovinu povedat, ze k nim nebudes chodit, ked bude mat dceru choru?

timilv
15. jan 2018

Tiež mi to bolo sprosté, ale potom raz k nám prišla chorá návšteva z najbližšej rodiny a malá ako mesačná samozrejme ochorela... Už mi to bolo jedno a som to normálne narovinu každému povedala, že nech k nám chorí nechodia. Aj keď som počúvala, že som úzkostlivá a že jej nevybudujem imunitu, no ďakujem... S manželom sme si povedali- náš dom, naše pravidlá.

slamka555
autor
15. jan 2018

@beky1813 nie ja knim ale ony knaam 🙂 .. to nieje strach..skor sa mrzim.. :/ ale..budem musiet ..

sense
15. jan 2018

Soplik alebo zakadlanie nemusi vzdy zbamenat ze je dieta chore....ale ak ti vadi ze zakasle tak povedz na rovinu kamaratke ze si to nezelas..tvoj dom tvoje pravidka

zdenocka
15. jan 2018

@slamka555, presne tak. Po porode budes chciet mat klud, babo moze byt narocne. Moj mladsi chodil spinkat o 18-stej, cez den zle a malo spinkal. Starsieho som vyberala zo skolky o pol 4-tej, pokym sme prisli domov, potom vecera, kupanie babatka, a ked sme ulozili braceka, mali sme klud a cas pre seba. Cez vikend bol doma tatik, cize sme mali program s nim. A pokym bol starsi v skolke, tak som si porobili vsetko co sa dalo. Cize u nas neboli skoro ziadne navstevy.

slamka555
autor
15. jan 2018

@timilv Presne tak.. :/ tiez sme s manzelom uzkostlivi.🙂 .a nezmenime sa 🙂 a kazdy kto ma dieta a ako malinke mu ochorelo.. vie ako to je a nemieni uz riskovat .. Ono je trochu rozdiel ked ochorie uz trosku starsie dieta a ked take novorodeniatko .. :/ vdaka ;) budem musiet asi naporiadok vysvetlit kazdemu , ze chorym vstup zakazany ;)

slamka555
autor
15. jan 2018

@zdenocka Vidis vsak starsieho som ani kvoli tomu nedavala do skolky , aby mi odtial nenosil kadeco ;) Aj to som jej povedala , ako naznak ;) .. ale..niekomu musis asi po lopate no .. 🙂 .. takze tak... No a presne pri 2 detoch nebude uz tolko casu .. snad aj im sa zadari druhe .. 🙂

zdenocka
15. jan 2018

@slamka555, pri tak malom babetku by sa bal hadam kazdy. Ja nie som uzkostiva, nevadi mi, ked dieta zakasle, ci ma soplik, ked sa nevie poriadne vysmrkat. No aj ked su deti starsie, a ked pocujem, ze niekto brutalne chorobne zachripnuto kasle az ma strastie. A ked to pocujem v skolke....

timilv
15. jan 2018

@slamka555 My sme tiež dosť úzkostliví, ale úprimne, viem si predstaviť aj lepší spôsob ako budovať imunitu než kontakt chorého s pár týždňovým bábätkom... A aj keď bude väčšia, nemám v pláne ju zámerne dávať do kontaktu s chorými. Viem, že sa tomu úplne nedá vyhnúť, ale minimálne u nas doma chcem zamedziť návštevy chorých kým to len pôjde. A imunita malej na tom nemôže byť zle, keďže nás s manželom minulý týždeň zložila črevná viróza a malej absolútne nič nebolo....
A aby som však nekrivdila, mnoho ľudí chápe tieto návštevy s chorobami. Napr moja kamarátka k nám nechcela prísť keď mala "soplík" z alergie, hoci vedela, že to malá fakt chytiť nemôže...

jeennyv
15. jan 2018

@slamka555 u nas v blizsej ci sirsej rodine a aj medzi kamaratmi je zauzivane a je to pre nas vsetkych taka povedzme slusnost, ze chori po navstevach nechodime...nie je nic horsie ako si rozdavat nakazu hore dole..jasne soplik nemusi byt vzdy choroba, ale kazdy reaguje inak..niekto ma jeden soplik iny ma z toho zapal..normalne povedz kamoske, ze jednak ani pre dieta..jej malu nie je dobre vlacit hore dolu v takom case a ze s babom a druhym dietkom si jednak budete musiet vy spravit rezim v prvom rade..ked je rozumna pochopi, ked nie zial bohu...

kikus48
16. jan 2018

@slamka555 kasel u tak maleho dietata po infekte trva aj 8t. A to uz infekcne/chore nie je. Ale chore dieta by som k nam nepustila. Mam malu dcerku a cakam druhe babo. Kazdy predsa vie resp mal by vediet kedy sa da a kedy neda prist na navstevu. Rovnaka infekcia moze prebehnut u roznych deti rozne , cim je mensie tym horsie a tym su jeho priedusky reaktivnejsie. Cize soplik u 5 rocnej moze byt obstruckna beonchitida az zapal pluc u 6 m. Takze jednoznacne nech rozlisi ci je to infekt ci nie.

libawet
16. jan 2018

@slamka555 no bojíš sa jej to povedať, lebo cítiš konflikt, čo je prirodzené. Povedz jej to slušne, no jasne a výstižne, nie len " chodenie okolo horúcej kaše ", a ak sa kamarátka urazí alebo sa jej to dotkne, tak asi to nebola až taká kamarátka a ani charakter.

kluska
16. jan 2018

necitala som odpovede, ale je to proste tvoja vina, lebo si jej uz na zaciatku nepovedala, ze ti to vadi. ja si s kamoskou normalne napisem, ze moji su zdravi alebo maju sople a jak su na tom jej deti. Napr mne nevadia sople ani zriedkavy kasel, ale vadi mi ked ma dieta teplotu alebo napr ma teplotu, ale dostalo nurofen, tak ju uz akoze nema, takze toot mi vadi a ona to musi potom akceptovat, ale z kadial ona to ma vediet, ked jej to nepovies? a napr ked sa male narodi, tak jej povedz, ze mala nemoze mat ani sopliky a ani kasel a ani nic ine, lebo babo je este velmi malicke, to kazdy pochopi toto. vela stastia 🙂

slamka555
autor
16. jan 2018

@kluska No ono..ja sa vzdy spytam, ci su zdravii ked knam maju prist.. napise mi ze ano.. a nievzdy je to uplne tak no .. :/ ok mozno som fakt precitlivela a vadi mi kazdy soplik..Ale tiez by som nikam s chorym dietatom nesla :/

adsumus
3. feb 2018

@slamka555 ide tvoje dieťa a minimum pol roka by som k babu nepuštala živly. načo asi?

ebi88
3. feb 2018

Ja by som pre dieta obetovala aj nechapavu “kamaratku...” proste ludia co su neempaticky, nesebakriticky, sebecky a proste blbi, nie su mi potrebni ako priatelia... neznasam ked ludia nemaju vychovu a neberu ohlad na druhych. Ak je kamaratka a je normalna tak pochopi a ak nie, nech idendo riti.

alobalka
3. feb 2018

@slamka555 som v tomto ako ty, na jednej strane nechcem ísť do neprijemnej konverzacie, ale zas potom citim hnev v sebe + strach aby neochoreli deti. Ale veci sa dajú povedať aj na rovinu a slušne, aby si sama nemala výčitky a kamoska sa neurazila. Trochu si to premysli a možno jej o tom povedz, keď zrovna bude jej dieťa zdravé: )

ankare
3. feb 2018

Mne by to tiež vadilo. Narovinu jej vysvetli, že budeš rada, keď prídu na návštevu, ale nech su zdraví.

bellabell
3. feb 2018

Odjakživa mame zaužívané, že chorí k bábätku nesmú. Je jedno či je to rodina, známi alebo kamaratky. Vždy keď dohadujeme návštevu moja prvá otázka je či sú zdraví, či deti nemajú soplik ( predsa len pre take bábätko je to horšie, ako pre dieťa ktoré má 2-3 roky a vie pekne fúknut do vreckovky), nekasle, atd. Nikdy sa mi nestalo, že by má za to niekto odsudzoval, ale rozprával, že som uzkostliva. Proste chorí nemajú čo na návšteve hľadať! Treba to normálne povedať, veď sme predsa ľudia, je prirodzene, že sa o svoje detičky bojíme a keď sa dá chorobe predísť, nevidím dôvod prečo tak neurobiť,

alexa21
3. feb 2018

Teda k takemu babatienku by som neprisla ani so zdravim dietatkom..
Zvlast ak je kamaratka nemalo by ju ani napadnut prist skor ako po sestonedeli..kdeto s chorym dietatom🙈..
A ak jej nedoplo,jedno tvrdi druhe robi,treba jej to narovinu povedat.ak nepochopi a urazi sa,az taka kamoska nie je a ty nemas za cim lutovat..

bmuller
3. feb 2018

ale to mi je divne - lebo ved naozaj chore dieta sa citi zle a teda ani hrat sa mu nechce. ak si vsimas, ze k vam chodi kamoska s chorou dcerkou, tak jej povedz, ze dcerka ma chorobu poriadne vylezat a preliecit, lebo jej to moze prejst do nejakych chronickych problemov ...proste ju upozorni (ci postras), ze ani pre jej dieta nie je dobre, ked namiesto poriadneho vyliecenia travi cas na navsteve 🤒

slamka555
autor
3. feb 2018

Baby dakujem vam za podprou 🙂 .ste zlate .. no budem musiet nejak zakrocit lebo uz teraz ma poty oblievaju ked si pomylsim, ake bude babo male a zranitelne .. :/ .. Ved aj ked si piseme cez internet castokrat mi napise: mala mala zase zvysenu teplotu ,..ale to urcite zo zubkov :/ och ..ako si moze byt taka ista neviem no .. podla mna je dost flegmaticka na totoo a aj som jej vravela , ze ved to moze mat inu pricinu nemusia to byt len zubky .. akoby sa etse na to urazila :/ .. Inak spolu vychadzame dobre pozname sa skoro od malicka ..ale toto uz trosku prekracuje hranice .. :/ Ked sa ona o svoje dieta neboji .. ja aaano :/ ..