Kde nechať počas pôrodu 2-ročne dieťa, ak starí rodičia nie sú k dispozícii?
Rodičia mi včera oznámili, že 3 dni po mojom TP odlietajú na dovolenku(pre vysvetlenie, jedna sa o drahú, exotickú dovolenku, takze neprichádza do úvahy, aby ju rušili, či posunuli). Vraj ju majú zaplatenú od júna, od augusta vedia, kedy mám rodit(to sa mi ešte posunul termin o 3 dni skôr, inak podľa MS by som mala rodit v den ich odletu), 1000x sme rozoberali, že má byt u nich moje 2 ročne dieťa počas môjho pobytu v porodnici, lebo chcem muza pri porode a aby tam so mnou aspoň prvé dva dni zostal), nikdy sa ani slovom nezmienili, že plánujú nejakú dovolenku. Beriem to od nich ako strašný podraz, lebo mi to so smiechom povedali, že musím stihnúť porodiť predtým ako odletia a keď som im vytkla, že sme boli dohodnuti a ja som s ich pomocou rátala, tak argumentovali s tým ako sú už stari a chcú si uzivat(užívajú si poriadne, po dovolenkách chodia stále, pomoc od nich žiadna, len po manželovi chcú, aby im posluhoval)... Prvé mimco som rodila 30 hodín a vyse tyzden prenasala, takze som psychicky veľmi rozhodena, čo keď nestihnem porodiť a nebudem mat muza pri sebe. Prvý porod bol narocny, nevedela som dieťa vytlačiť, epidurál mi neúčinkoval, skoro 3 dni som nespala, keby som tam nemala muza, tak neviem, či to zvladnem... veľmi som zvažovala, či kvôli tomu ist do druhého dietata, ale bola som dobre psychicky naladena, lebo som vedela, že tam bude so mnou manzel, aj on sa tesil, pretože porod prveho mimca ho nesmierne emočne obohatil. To dvojročné nie je na mna fixovane, aj za to som bola rada, že to odlúčenie odo mna zvladne.. ale človek mieni, Pán Boh meni... Vôbec neviem, aký mám mat plan B. Svokra má Alzheimera, čiže nie je schopná sa o niekoho postarat, surodenca muž nemá, môj pracuje v ďalekom zahraničí. Ľudia, ktorých by som mohla požiadať o pomoc nemajú buď deti(skusenosti s nimi), alebo suseda má tri male, čiže je rada, že tie tri vôbec nejako drzi pri zivote).
Ako by ste riešili tuto situaciu? Priznám sa, že neviem, či to je hormónmi, ale strašne sa má to dotklo a keď sa dozviem, že má rodičia oklamali a kúpili si zájazd potom, kedy sme sa dohodli, že budú dvojročného strazit, tak všetkým ich známym porozprávam, ako sa hrajú na úžasných starých rodicov a realita je úplne opačná. Inak toto mi spravili, aj keď som bola prvýkrát tehotna, vtedy odisli na dovolenku necelé 2 týždne po mojom porode a kúpili ju 3 mesiace pred porodom. Keby mne dieťa rodi prvé vnuca, tak cucim doma a čakám, či všetko dopadne dobre a či nebude potrebovat s niečim pomôcť a nechodím si uzivat.
Ja Ta chapem v urcitych smeroch. Tiez som mala dlhy 37h porod. A bola som rada ze bol mm somnou. Mas ale stastie ze syncek na teba nie je mega naviazany. Moja 4.5r je a vzdy bola. Tej nechybam len ked je v bazene alebo niekde s inymi detmi. Mozes to urobit ako ja. Mozes ist po porode na vlastnu žiadost domov. Boli sme tak s malou 3h po porode doma. Planujem tak aj s malym. Ked bude vsetko ok. A ked sa narodi cez den. Ak to bude neskoro v noci tak mozno v tej nemocnici jednu noc vydrzim ( u nas Ta tam aj tak viac ako jednu noc nedrzia iba po sekcii maximalne 2noci) Rano pride k nam midwife skontrolovat babo. K nam prileti mamina nastastie povaruje malu. Je to trochu zvlastne stou dovolenkou vraj ju kupili v juli a v aguste ti slubili ze ti povaruju dieta hoci ked si zistila TP oni uz tu dovcu mali kupenu a nic ti nepovedali až teraz? Mozno tu dovcu kupili až teraz a klamu ti ze to mali uz davno. . Tak ci tak ti asi nepomozu. TP sa posunul o 3dni skor lebo bolo babo trochu vacsie? Mne namerali o 4dni vacsie no nic sa tym neposunulo ze to je jedno😆ze vacsina sa rodi tyzden pred TP alebo po.. tak typujem ze tvoji rodicia odletia skor ako porodis. Teraz si v kolkom 7-8m ? Este mas cas nieco vymysliet. Ale toho muza 2dni po porode ozaj nepotrebujes pri sebe. Porod ano to chapem.. ale v nemocnici ked uz by mohol byt so synom? Rodicia nie su povinni pomahat .. ano .. ale mali stebou jednat na rovinu. Ty to aj vdaka hormonom moc prezivas beriem to ako vylev.. zeny niektore ti tu moc naložili ( preto radim na MK neries osobne problemy) Lebo to ze si tu anonymne Ta neochrani pred slovami “rozmaznana ..hlupana.. vsetci ti musia byt u riti Lebo ty rodiš., “ S rodicmi uz nerataj potrebujes novy plan,
@mogaa Ozaj nie je vylúčené ani to že sa s rodičmi nejako zle pochopili,možno jej povedali že pomôžu ak to bude pred termínom odletu a ona to mohla zle pochopiť alebo to brať ako automatický prísľub či prepočuť info o termíne ich odletu.Zase v prípade neuvedomiť si že sa kryjú termíny by bolo pochopiteľné pri nejakých bežných pracovných veciach alebo malých výletoch po SK je pochopiteľné ale na exotickú dovolenku sa nelieta bežne ani vnúča sa nerodí každý deň, neviem si pomôcť príde čudné neustriehnuť alebo neuvedomiť si krytie termínov pri dvoch takých závažných a isto nie každodenných záležitostiach.Skôr sa prikláňam k tomu že ona ich mohla zle pochopiť.

Keď si s tým rátala, rozprávali ste sa o tom predtým a udržiavali ťa vo vedomí, že ti ho prizrú, je to nepríjemné. Môžeš sa cítiť dotknutá, ale nič viac 🤷♀️ Je to predsa tvoje dieťa, tvoj život. Je mnoho žien, ktoré to musia zvládnuť a zvládajú bez pomoci rodičov. Ty SI schopná porodiť aj bez muža, ale jednoducho sa fixuješ na fakt, že nie si. Ak vôbec môže muž dobehnúť a byť s mladším dieťaťom, je to super a buď rada. Pozri si niečo o hypnopôrode o vplyve pozitívneho naladenia sa na pôrod. Ono to funguje aj v živote. Ak sa zameriaš na niečo negatívne a intenzívne sa toho bojíš, nepriamo si to vťahuješ do života 🤷♀️