icon

Keď sa bábätku nechce von

ewka0012
19. jan 2012

ahojte,ja uz si neviem rady,mojmu malemu sa nechce za nami na tento svet a uz som z toho smutna 😲 cez vikend mi zacina 41tt.cele tehotenstvo som mala pocit ze to urcite pride skor,aj doktor mi tvrdil ze maly je o dva tyzdne vacsi.termin mam sice tuto nedelu ale uz je to na nevydrzanie.pribrala som 28kil,vsetko ma boli,nic uz nevladzem,cela opucham,najhorsie je ze kopance a hybanie maleho uz velmi bolia,tazko sa mi aj dycha,najhorsie je to v noci,mam bolesti v podbrusku,v krizoch,a mam aj silnejsi vytok.pred dvomi tyzdnami som skoncila v porodnici s velkymi krcami a bolestami, s muzom sme mysleli ze rodim,ale mala som crevnu virozu,hnacky a zvracanie,cely vinekd na infuziach,lezala som v porodnici,videla som tam vselico,napr.ako priniesli mamicke ine babatko na kojenie nie jej vlastne,dalsia skoro porodila na izbe a nikto si ju nevsimal lebo ctg neukazovalo kontrakcie pritom hlavicku dietata uz mala medzi nohami,potom ako uz jej babo priniesli,nikto jej neukazal ako kojit,ako a kedy prebalit,skratka nic.odvtedy mam z porodu hrozu a velmi sa bojim ist do porodnice znovu.predtym som sa tesila,ze konecne bude maly zo mna von a uvidim ho.neviem ako sa ukludnit a nebat sa.aj mna tam nechali trpiet do rana ani mi nikto nic nepovedal co je so mnou,ci mam virozu alebo rodim.navyse sa pozerat okolo na mamicky a babatka a ja mam prazdnu postielku vedla seba a z prazdnymi rukami zase domov je hrozna spomienka.uz fakt neviem co mam robit.po sty krat idem zajtra na ctg aj poradnu ,kde mi zase povedia ze sa nic nedeje.uz sa mi zvysuje aj tlak,byva mi zle,bojim sa ze maly bude moc velky a nakoniec pojdem cisarskym,ani neviem kolko vazi,meria,ci vobec pojdem rodit normalne,sono mi od zaciatku decembra nerobili.bojim sa aj toho ci porod vobec rozoznam ze je to ono po tejto skusenosti z porodnice.vsetky zname co boli tehotne uz to maju za sebou a su doma z porodnice,velmi im zavidim,mam pocit ze ten maly bude vo mne vecne,ze uz to nevydrzim,ked vidim babo alebo nieco o porode a tehotenstve hned sa rozplacem,co mam robit?

Strana
z2
sisi33
19. jan 2012

Ahojky, skus sa trosku ukludnit, a uzit si posledne dni tehulkovania, aj ked je to uz naozaj velmi narocne - ked pride babatko, tak si uz velmi neoddychnes. Kup alebo pozicaj si nejaku dobru knizku, pri knizke clovek "prepne" na nieco ine.. Prajem vsetko dobre!

kvetinka211
19. jan 2012

@ewka0012 ahoj, tiez som prenasala takto pred rokom a pamätam si ten pocit ... mna ale nenechali dlhsie nez tyzden a sledovali kazdy 3 den na monitore srdiecko babatka a po tom tyzdni aj velkost babatka a prietoky. ine som ti ale chcela napisat ... ak mozes, dobre sa vyspi v tychto dnoch, ak sa da tak aj do zasoby, nechod neskoro spat len tak ... ono sa to zda ze porod a uz bude vsetko ruzove ... no neni to celkom tak 😉 vela veci bude lepsich, konecne si budes moct lahnut na brucho a tak, ale zasa vela veci bude inak ... no ja som urobila tu chybu a pred porodom som spala len 3 hodiny a potom este par dni podobne len par hodin .. bolo to strasne ... no buvaj buvaj lebo dlho buvat nebudes 😉

katrinka8
19. jan 2012

Ahoj, ja Ta chapem, ako sa asi citis, najma, ak sa jedna o Tvoje prve babatko. Ja som tiez prenasala dcerku. Ked som s kontrakciami v nedelu vecer prisla do porodnice, doki mi povedal, ze to bude dnes, najneskor rano. Dcerka sa narodila takmer na obed na druhy den 😀 Chodila na mna pozerat "cela porodnica", ze ci este stale nic. Sestricky ju lakali ju von uz aj na dobozky, ale ona nic 😀 Takze viem si predstavit, ako sa asi citis ☹ V Tvojom pripade - kedze si navyse zazila svoju porodnicu, by som asi premyslala, ci by nebolo lepsie ist do inej blizkej porodnice, kde by si mala pocit lepsej starostlivosti - aj ked teraz v zime je to asi zlozitejsie, vsak?
Ale ako pisu baby, urcite sa snaz upokojit niecim, co mas rada. Ci uz je to film, knizka, prechadzka (v tejto zime asi nie, ze?), prijemna navsteva. A hlavne sa pokus co najviac oddychovat. Sice nadspat do zasoby sa neda (bohuzial), ale kazdy oddych pred porodom Ti pride vhod. Naozaj nevies, kedy to na Teba pride 😉 Aj ked sa Ti to teraz asi nezda, o take 2 - 3 tyzdne uz isto ani nebudes verit, ake to bolo narocne pred porodom. Nechcem tym povedat, ze budes cakat este tolku dobu, ale to, ze o tu dobu uz budes mat zarucene po porode 😉 Tieto posledne dni su take napate, lebo nevies, co Ta caka, vies, ze uz by to malo byt tu, mas celeho tehotenstva dost... ale neboj sa, ani sa nenazdas, a budes sfukovat s babatkom prvu sviecku na torte 🙂

seminkads
19. jan 2012

@ewka0012 ahoj, neboj, o chvilku porodis a vobec to nie je taka hroza, da sa to vydrzat, ja som mala termin presne pred rokom ako ty- 23.januara a malej sa tiez velmi nechcelo, tiez som dost pribrala, mala mi tlacila na nervy, cize posledne dva mesiace som mala strasne bolesti, ale dockala som sa-presne tyzden po termine-mala sa narodila 29.1 vecer. tiez som si myslela ze to bude skor-kedze bola dost velka-v 37tt mala uz 3790g a porodne miery boli nakoniec 4000g a 53cm. hlavne sa nestresuj, oddychuj, ja som posledny tyzden len lezala, nevarila-vyberali sme mraznickove zasoby 🙂 , neboj ono to coskoro pride a malicke bue u teba

sante81
20. jan 2012

@zuzidr lenze hore v prvom príspevku píse ze ju všetko bolí, necíti sa dobre, a podla sona jej doktor trvdil ze je dieta o 2 tyždne vačšie. ja som teraz v 16tt, čakáme 2 dieta, tiez som o 5 dni s velkostou popredu a tym sa mi mení aj dátum pôrodu, preto som napísala ze jej mohli dat vyvolávacku. a zmenit pôrodnicu? tak neviem či by som chcela rodit tam, kde rodičke uz trcí hlavička a nikto si ju nevsíma, alebo prinesu druhé babo na kojenie. Mne robia sono na kazdej poradni, a ked som bola tehotna prvykrat tak aj kazdy tyžden v poslednom mesiaci tehotenstva

ewka0012
autor
20. jan 2012

@nina4 ahoj,vcera sme mali sex,tiez som si myslela ze to mozno pomoze a nic sa nedeje,aj ked mi to nebolo moc prijemne pri tom aka som velka a skareda,po sexe som si este dala horuci kupel a vecer prechadzku,nepomohlo,dnes som od rana zase robila vselico,varila,upratovala,nedeje sa nic

ewka0012
autor
20. jan 2012

@lusinda74 toto sa presne stalo kamaratke,ze mala zelenu plodovu vodu a maly bol uplne obmotany pupocnou snurou,a to rodila presne v den terminu,ja mam termin v nedelu,dnes som bola na ctg uz som tam na doktora vybehla ze dva mesiace mi nikto nerobil sono,ze sa bojim ci je vsetko ok,povedal ze ked do stredy nic tak mam prist na sono,tiez sa bojim,to uz je tri dni po termine,hadam sa mojmu malemu dovtedy nic nestane,doktor dnes na ctg povedal ze je vsetko vyborne,aj ked nechapem co z toho grafu vycita ked nevidi sono,maly sa hybe az moc tak hadam je vsetko ok a zostava mi len dufam ze sa vypyta sam cim skor

ewka0012
autor
20. jan 2012

@sante81 ved to ze po tej skusenosti v porodnici aby sa clovek nebal,sono mi robili tri krat za cele tehotenstvo,poznam tiez baby co im robia kazdu poradnu,budem rodit v PN,kde porodnicu chvalia,aj doktorov,to len ja som mala asi ten vikend stastie na same zle veci,potom je tu este Trnava,ale tam mi neodporuca ist nikto,ze su tam masiary doktori,viac zien aj co poznam tam skoro umreli po porode co mali silne krvacanie,aj v telke som videla pripad z trnavskej kde mamicka po porode umrela na krvacanie,doktora za to stihaju uz tam nerobi,aj kamoska tam rodila,mesiac tam lezala a potom je vysadili lieky a odlupovala sa jej placenta,porodila o dva mesiace skor,a babo bolo este mesiac v inkubatore,takze tam by som urcite nesla,nemam na vyber len piestany,ale objednala som si dobreho doktora,radsej mu zaplatim a budem mat klud,lenze 28.1 odchadza na lyzovacku,ak to dovtedy nestihnem mam smolu

tigri
20. jan 2012

@ewka0012 tu si precitaj o ctg:
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1400/pr...

je lepsie, ked sa porod spusti sam, ak je s babatkom vsetko v poriadku a toto ctg ti dopadlo dobre

adka7755
20. jan 2012

@ewka0012 nie si ani prvá ani posledná, ktorá má z pôrodu obavy.. No v prvomrade si uvedom, že tvojimi stresmi len ubližuješ bábätku..ty musíš byť kľudná a nie vystresovaná..Neboj, keď to má prísť, príde to..
a ani zaplatený lekár nedokáže robiť divy..tiež je len človek..
môjmu drobcovi sa tiež nechcelo ísť na svet,skúšala som snáď všetko predtým a bezvýsledne..Dokonca ani vyvolávačky a tabletky v nemocnici nezaberali..už vtedy sa sestričky smiali, že to bude mamin chvostík, keď sa narodí..a mali pravdu 😀 😀
a čo sa týka nemocnice..aj na našu nemocnicu boli samé sťažnosti a keď som povedala, že budem rodiť v Bojniciach,tak sa na mňa dívali akoby som padla z hrušky.. a vieš čo?? nakoniec všetko dobre dopadlo..lekári spravili, čo mali a ja mám teraz doma malého čertíka, ktorý mi dáva sústavne najavo, že som sa ho nevedela dočkať, tak nech si ho vychutnám 😀 😀

anika11
20. jan 2012

mne tiez pri prvom synovi vraveli,ze sa narodi skor,dva mesiace som musela lezat a nakoniec som ho potom nesla dostat von.a to som skusala fakt vsetko mozne..fitloptu,umyla som okna,vyriadila byt,teplu vanu,aj muz sa ho snazil vyhnat 😀 nic nezabralo.az vyvolavacka v nemocnici (ta nastastie zabrala hned na prvykrat) a maly sa narodil dost rychlo.pichli mi ju o 11:25 a 14:30 uz bol na svete.a mal 4100g.ja si myslim,ze po najblizsej poradni ta uz doktor posle do nemocnice na vyvolavacku,ak dovtedy neporodis.neboj nic..uz to mas za par 😉 drzim palce

anika11
20. jan 2012

a este ma napadlo...prvy syn narodeny po termine a pekna cira plodova voda. Druhy 3 dni pred terminov a voda zelena..no ale obaja su zdravi a krasni 🙂 ..aj tvoje babo bude.vela stastia 🙂

nina4
20. jan 2012

@ewka0012 moja škaredá si určite neni si len tehotná 🙂 🙂 No je to ozaj o držku tie posledné týždne ked si už človek ani na chodidlá nevidí 😀 ale ked nezabralo toto tak malinkému niečo nasľubujte 😉 😉 ale pravdu ani mne by sa do takéhoto škaredého počasia nechcelo 😀 😀

martina97
20. jan 2012

@ewka0012 Ahoj.No velmi dobre viem pochopit ako asi citis...Nasej malej sa tiez vobec nechce von...Termin som mala16.1 a doteraz nic...Do nemocnice na kontroly chodim kazdy druhy den a ziadna zmena.Vobec sa neotvaram(stale som iba na1cm)..Doktor hovoril,ze vsetko ok,lenze mne to cakanie vobec psychycky neprospieva 😢 Doteraz som sa nebala,ved som nevedela,ze do coho idem...ale uz mi neje vsetko jedno,cim dlhsie prenasam tym vacsie mam obavy z porodu...

mimave
20. jan 2012

baby naozaj sa nemate coho bat, ja som tiez prenasala, rodila som v 42.tyzdni az, aj to tak ze maleho dost prehovarali vobec sa mu von nechcelo... mne to tiez nebolo prijemne, to cakanie, denne som si robila niekolko kilometrove prechadzky, vlacila som tazke nakupy domov pesi cez les 😀 , chodila som do schodov, poumyvala som dva krat vsetky okna, na kolenach drhla dlazku a sexovali sme tolko co nikdy predtym, no nic nezabralo 😅
porodu sa nebojte
@martina97
@ewka0012 , zvladlo to tolko zien po celom svete a vy nebudete vynimka, stres naozaj nepomoze ani vam ani babatku, ja som si hovorila ze sa nic nedeje, proste si idem do nemocnice len po babo a mozem vam povedat ze to fungovalo az po okamih ked mi dr. povedal: teraz silno zatlacte 😀 vtedy som naozaj myslela ze tam musim umret, ze sa z tej saly nedostanem urcite ziva 😀 ale vidite som tu a na porod spominam velmi velmi rada, ten pocit ked vam daju babatko na brucho este take horuce a vy ho prvy krat uvidite sa neda s nicim porovnat, je to uzasne a na to myslite. pekne ich v tych bruskach hladkajte a mojkajte, oni to citia a uzivajte si posledne chvile s bruskami, aj ked to nie je uz vonkoncom pohodlne, tiez si to pamatam, ale berte to tak ze uz naozaj finisujete a naozaj sa male moze prihlasit kedykolvek, ak nie tak najdlhsie vas nechaju do zaciatku 42.tyzdna.moj maly bol nastastie v poriadku, jedine co mal bola taka hrozne skareda koza, cely sa mi osupal ako had, vraj to bolo z plodovej vody, inak nic a verim ze budete mat aj vy dobry porod, na ktory vam zostanu len krasne spomienky a co nevidiet budete doma aj s drobcekmi, len vydrzat kocky!!! drzim vam palce 🙂

ewka0012
autor
21. jan 2012

dakujem baby za povzbudzovanie,pomohlo to,snazim sa upokojovat samu seba a nebat sa,termin je zajtra,tak uvidime co sa stane,dnes mi idu utratit psika ktoreho sme mali skoro 15rokov,tak som si poplakala,ale hovorim si ze ked niekto odchadza ini prichadza,psik odide a babo pride.hadam cim skor.viem ze tym ze stresujem mu nepomaham,ale ozaj sa snazim,rozpravam mu vselico,hladkam brusko,dnes sme s muzom sexovali tak mozno to zaberie a vypyta sa sam,drzte mi palce,potom dam vediet

Strana
z2