Kedy dostanem rodičák+rodinné, ak rodím v máji?
Baby viete mi niektorá povedať ako to je. V máji 13 mam termín pôrodu. Idem hneď pobedat rodiča. Dostanem už v máji niečo alebo až v júni. Dakujem
@diaalex Pise, ze bude poberat rovno rodicak, cize na materske asi nema narok.
@renata1981 Davky sa vyplacaju spatne, cize v juni dostanes vyplatene za maj. Za predpokladu, ze stihnes ziadost dorucit a oni ju spracuju pred uzavierkou, ale to by si mala v pohode stihnut ;)
@fokuska na materskú nemám nárok. Chýbalo mi par dni už pri prvej a teraz keď som mala nastúpiť do práce som zistila ze som znovu tehotna
@renata1981 novo rodičak môžes požiadať samozrejme keď porodís a tým pádom dostaneš v júni rodičak
@klarissa25 a dostanem dáku čiastku aj za maj?
@renata1981 no v juni dostaneš rodičak...za maj
@renata1981 Ved si to rovnako absolvovala aj s prvym dietatatom. Kazdy mesiac rodicak, vzdy za mesiac spatne. V juni za maj, v juli za jun... atd
Tomu rozumiem len som chcela vedieť ci dostanem aj za maj keďže sa ma narodiť v maji
A prvá dcérka sa mi narodila 31.5 takže tam som nedostala
@renata1981 narodila za 31.5.....čiže nárok na celý RP bol aj za máj - ak si žiadala v žiadosti
od ÚPSVaR o RP od narodenia tak ti museli vyplatiť aj máj.
@renata1981 musela si dostať za maj. A tam sa neráta nejaká časť ale normál celý akoby za mesiac. Aj keď sa dieťa prvého narodí tak posledný príspevok dostane nasledujúci mesiac po dovŕšení troch rokov.
@renata1981 Musela si dostat, ako je uz spomenuta, narok mas za cely mesiac, aj ked sa dieta narodi posledny den v mesiaci.

@renata1981 az keď podáš papiere na upsvar 🙂 inak budeš mat materské najprv