icon

Kedy ísť do pôrodnice?

16. sep 2020

Ahojte do pôrodnice mám ísť až keď sa budem skrucať od bolesti? .... Lebo mi 5 krát stvrdlo brucho v intervale 10 minút ale zatiaľ to nieje taká bolesť ktorú by som nerozdychala tak teraz neviem .....

rachel36a
16. sep 2020

Zalezi ako daleeko mas porodnicu...ja som isla ked som mala pravidelne kontrakcie po 7 minutach a zdrbali ma ze naco som prisla tak skoro

paulinkaa2
16. sep 2020

Ahoj ja som isla ked som mala kazdych 5minut, dovtedy som si myslela ze mam poslickov 😁

katka2505
16. sep 2020

Ja som si myslela,že mám len poslíčkov lebo som mala kontrakcie každých 12-15 minút a len také slabučké.Trvalo to od 2:00 hod.v noci,žiadna zmena a keďže bola sobota,tak sme šli okolo 10:00 hod.do pôrodnice (máme ju asi 10 minút od domu).Bála som sa,že ma vyhrešia načo som prišla.Dali mi pásy,kontrakcie za 20 minút len raz,slabé.Myslela som,že ma pošlú domov.Pozrela ma doktorka a bola som otvorená na 7 prstov.Dali mi injekciu na posilnenie kontrakcií,klistír a malá bola za pol hodiny na svete.😁😁😁😁

zuzanka.zuzu
16. sep 2020

@katka2505 a načo dávali injekciu na posilnenie kontrakcií, keď všetko pekne išlo?

mariska1989
16. sep 2020

Odporúča sa keď už máš čo 5 min / 3 min . Potom sa už stupňujú na sile . Ale ak odtece voda tak povedané by si mala ísť ...môj 3 pôrod začal že doma odtiekla všetka voda a do 5 min som mala kontrakcie čo 3 min .a to keď odtiekla si vravym ešte nám čas však pôrodim za cca 5 hodín ale keď boli čo 3 min tak sme radšej šli .hold rodila som fakt za 5 hodín 😂

katka2505
16. sep 2020

@zuzanka.zuzu
Lebo som mala kontrakcie strašne slabé a dlhé rozostupy medzi nimi nato ako som bola otvorená.Tým pádom by som asi nepotrebovala tlačiť aj keby som bola otvorená úplne.Lebo ja som mala stále po 15 minútach,vôbec neprichádzali častejšie a len pár sekúnd také pošteklenie brucha.

ukulela
17. sep 2020

Ja som ako prvorodička dvíhala, keď som mala pravidelne kontrakcie každých 5 min, lebo boli silné ako fras. Ale treba ísť, aj keď ti odtecie voda, alebo prípadne začneš krvácať. To by som si už ale volala sanitku. Držím palce, nech to máš rýchle a komfortné 😀

sticker
ckatka
17. sep 2020

Presne ako.pisali baby. Záleží ako ďaleko máš porodnicu. Ja napríklad mam zvolenú porodnicu od nás hodinu a pol cesty. Čiže radšej pôjdem hneď kým mi ešte nebude zle...kľudne aj keď to budú len poslickovia (sa presuniem do toho mesta).A booknem si izbu v nejakom hoteli s vaňou nech som co najbližšie nemocnice a co najdlhšie v pokojnom prostredí (a nech manžel ma kde byť/spať).

rachel36a
17. sep 2020

@ukulela ja lri druhom kontrakcie pravidlne po 7 minutach, odtecena voda a silne krvacanie a este mi nadali ze naco tam chodim tak skoro...ale som sa zlakla toho silneho krvacania

dollyzv
17. sep 2020

@rachel36a 😲😲 to vážne? A prišli na to preco si silno krvácala?

rachel36a
17. sep 2020

@dollyzv ani nezistovali..ze ved rodim tak je normalne ze krvacam...co by som vraj chcela...

ukulela
17. sep 2020

@rachel36a a dpc, nám na kurze do hlavy tĺkli, že keď krvácam tak už aj do nemocnice. Môže sa odlupovať placenta ja neviem čo všetko... Kamoška takto krvácala a bol z toho ako mi cisársky. Ako rozum mi zástava niekedy nad prístupom ....

1mina
17. sep 2020

Ja som napr isla do porodnice lebo som zacala krvacat ...prisla som na 3 otvorena a vraj pritom sa moze normalne krvacat ale nikto mi nepkvedal ze naco som prisla normalne ma prijali 🤷‍♀️