Kedy sa vám bábätko otočilo?
Ahojte, som v 27+2tt a som zvedavá kedy sa mi malinká otočí...sono mi budú robiť v 30tt, naposledy ešte otočená nebola...Viem, že je to indivuduálne, ale kedy sa otočilo Vám?
v 30tt
ahoj. môj sa neotočil vôbec. rodil sa prirodzene KP. teraz čakáme druhé bábo tak som zvedavá ci sa toto otočí.
Ahojte. Ja som v 35. tyzdni a este sa neotocil. A tiez je velky. Ku doktorovi idem prvy marcovy tyzden tak dufam, ze uz bude otoceny. 🙂
@emakiki Awojcek ,no ja som bola tiez vcera na sone a tiez som co ty 27+2 a maly je otoceny zadockom dole, presnejsie kp.nozicky sedi v tureckom sede ☹ a kedze som uz predchadzajuce tehu musela podstupit sekciu prave koli tomu lebo mala sedela dole zadockom a maly tiez sa nechce otocit a podla mna sa uz ani neotoci ☹
@mary159 Ani tebe sa drobec neotocil? Ani mne maly ☹ a dokonca ked som cakala malu sa mi tiez neotocila a v 38tt som sla rodit a kedze sa neotocila ba dokonca prepadla nozicka tak som sla cisarskym ☹ a teraz som uz myslela ze je otoceny ale vcerajsi ultrazvuk ukazal ze may je dole zadkom ☹
Ani mne sa zatiaľ neotočil, psychicky som už pripravená na cirársky rez. Ku doktorovi mám ísť na budúci týždeň. Mám si vybrať či v utorok alebo vo štvrtok. Tak neviem niekedy chcem ísť, niekedy v utorok, aby som vedela ako na tom som. Ale viem čo mi povie. No čo už. Na prepôrodnom kurze nám povedali, že ak sa naotočí do 36. týždňa, a je dieťa veľké tak, je veľmi malá šanca, že sa otočí a vtedy plánujú cisárky rez už okolo 38. týždňa. Aspoň to už budem mať za sebou skôr ako keby som išla rodiť normálne. Aj keď som veľmi chcela aby pôrod prebehol normálne. No nie som prvá ani posledná. ☹
@dianka3
@mary159 A tvoj drobcek je kp? lebo na internete som sa docitala ze su 3 polohy kp , uplna kp je ked cela dupka je dole a nozicky hore,neupne kp ne ked dietatko ma jednu nozku pri dupke a kp-nozicky ked sedi udajne v tureckom dede a doliehaju na krcok nozicky a ja som ten treti pripad tie nozicky,tiez velmi pochybujem ze sa otoci,ani mala sa mi neotocila ale ona bola uplny kp lenze ked som uz sla rodit tak zistili ze prepadla nozicka a tak som sla cisarskym a uz nechcem zase cisarskym 😢 a doktor mi vcera zo sona povedal ze cim dieta je blizsie k terminu tym ma sanu sa otocit ,co podla mna nedava zmysel kedze je uz velke no nie?
@dianka3 ahoj...no stale sme KP, k dr idem buducu stredu, tak som zvedava, ale viem, ze sa neotocil, pretoze ho stale citim ako ma kopka na tom istom mieste a sedi mi na mechuri..ja ho v hornej casti nad pupkom skoro vobec necitim. preto som si ista ze sa neotocil. ma sice este cas na to, ale je trosku vacsi, takze aj to nam nehra do karat. v kazdom pripade nebudeme nic riskovat ak sa neotoci. je to nase prve babo a nedovolim aby sa to skomplikovalo i ked som chcela rodit normalne..no uvidime ako to cele dopadne 🙂
@nany28 No tak aj ja citim toho mojho ze mi sibrinkuje viac dole,skoro stale dole a to som si myslela ze je dole hlavickou a prd 😒 No a ked moji chlapci,sak aj jeden aj druhy ty uz od 29tt boli dole hlavickami a to som aj citila kedze stale som dostavala kopance do rebra a pri malej a pri tomto drobcekovi to vobec necitim ☹
Cize teraz 6-teho ides na sono? Vydis ani mne sa mala neotocila a ked namna dosli kontrakcie zaciatkom 38tt tak dokonca prepadla ta nozicka a normalny porod sa nekonal a teraz si myslim ze ani tento drobec sa neotoci,pricom ma vcera ubezpecoval dr ze je mala pravdepodobnost ze sa poloha kp zopakuje aj na druhy krat, ze ako sa vravi dva krat do tej istej rieky nevstupis,ale co? nikto nikdy nevie co sa stane sak? ,A dokonca mi vravel ze cim blizsie bude dieta k termine tym ma vetsiu sancu sa dobre otocit,com sa mi zdalo blbost ked vies ze cim vetsi tym menej miesta ☹ a v amerike je bezne tam su skoleny doktori ktory ti babo otocia, cize tam to je bezne ked je dietatko kp, automaticky ho v 37tt otacaju ,vydela som aj video a poviem ti vyzera dost drasticky ale podla tej zeny ako sa tvari tak pohoda -jahoda 😝 no a u nas to nik nerobi, vydno na slovensku to maju na haku 😠
@dianka3 Aj na predpôrodnom kurze nám hovorli presne o troch polohách. Môj drobec je priečne otočený - t.j. cez celé brucho a doktorka, kotrá nám vysvetľovala tie polohy povedala, že keď je úplne prieče tak vtedy nepomôže ani gravitácia a je veľmi malá šanca, že sa po 36. týždni otočí. Ak by bol aj nohami dole, alebo ako spomínaš, že je v tureckom sede, tak v našej nemocnici rodia mamičky prirodzene. Ale ked je jedna nožička inak otočená ako druhá tak potom tiež robia cisársky rez. No uvidíme nabudúci týždeň čo povie doktor. 🙂
@mary159 Tak tvoj drobcek je priecne? To kde ma dupku a kde nozicky? 😕 Ja by som skor povedala ked je priecne ze ma vetsiu sancu sa otocit nie? Ja som zas na internete nasla toto dam link :http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/komplikacie/babaetko-koncom-panvovym-ako-sa-ma-narodit/
No a ty pises ze u vas v poprade normalne rodia ked su dole nozicky? ved to sa neda, iba keby tlacilo dupkou nie? 😒 Joooj strasne ti drzim palceky moja , urcite sa ozvy ako si dopadla oki? Kedy mas termin?
@dianka3 ja som teraz 35 tt. ja som sa o tom bavila s jedným známym dr. a ten mi povedal že niekedy je pôrod kp lepší ako ked je hlavička dolu. pôrod bol v pohode,len rana strašne bolela. som tyzden nevedela sedieť, poriadne chodiť, ležať atď. pri každom pohybe som ju cítila. ale nechcela som cisársky. a malý je tiež ok. mal trošku vykrutene nôžky a 2 dni bral lieky proti bolesti ale inak je v poriadku. je z neho šikovné dieťa
@lupape Pockaj cize ty si prve babo-chlapceka rodila kp? A ake kp to bolo? nalehal zadockom ci nozickami ako ja? A teraz si v 35tt a tiez je babo kp? a co budes mat chlapceka ci dievcatko? No a viem co to je rodit aj normalne aj cisarskym a poviem ti radsej by ma stipalo od spodu ako ta ma ttipat cele bruch a nevediet vstat od bolesti z postele, poviem ti radsej normalny porod ovela radsej nez cisarsky, ked som ho nezazila myslela som si ze pohoda ale odkedy som si ho prezila aj ja tak hrôza 😨 A ja ked som rodila ,tak pri prvom ma takisto rana stipala jak slak a tiez asi zo 2 tyzdne som si nemohla sadnut ale to len preto ze ma doktor nastrihol, ale pri druhom nenastrihoval vobec ja som sa potrhala sama a zasil ma a v pohode sedela som ani ako keby som nerodila,cize ma nic nestipalo
@dianka3 prvý bol chlapec a rodila som kp,prirodzene. a kazdy sa na mňa pozeral ci mi nesisi ked som si vybrala prirodzený pôrod a nie cisársky. teraz to bude zasa chlapec. naposledy bol hlavičkou dolu ale mne sa podľa pohybov zdá že je zasa kp. ale v pondelok idem dr. tak uvidím čo mi povie. a ty kde budeš rodiť?
mne sa mala neotocila vobec:/rodila som cisarskym..tiez som stale cakala, ze sa otoci, aj cviky som cvicila a nic..
@lupape A maly bol kp ritkou dole ci nozickami? mne mala bola zadockom ale potom prepadla nozicka a to uz bola nutna sekcia,keby nebola prepadla tak by som rodila normalne.Vydis to mne doktor vcera vravel ze je vemi mala pravdepodobnost ze sa poloha kp sa zopakuje a vydis to ja som bola na sone vcera udajne 28 tt som a zase poloha kp, pricom moji chlapci boli hlvickou dole uz od 25tt ale mala a tento drobcek nie a nie sa otocit. No termin mam 20 maja ale este nikdy sa mi nepodarilo rodit na termin vzdy to bolo ovela skor ,chlapci sa mi narodili 36tt a mala 38.
A to je super ked maly je dole hlavickou 🙂 preco myslis ze sa otocil kp?
začínam 39 tt čakáme dievča, 1. gravidita, kp, hlavu má hore a zadok dole, dnes som absolvovala vyšetrenia na antolskej kvôli možnému cisárskemu a som pripravená na jednu z týchto dvoch možnosti (sekcia/prirodzene), no stále dúfam, že to bude prirodzene, termín mám cca 12.3. teraz dokonca ležím 6. deň s vírusovou chrípkou, čo ma už v posteli ležať nebaví, no nič iné sa teraz nedá.
nikto z doktorov keď som sa pýtala mi nedal návod ako bábo otočiť, vždy som si vypočula iba: to sa musí samé chcieť.
cisársky naplánovaný nemám ani nechcem takto neprirodzene, keď príde čas pôrodu tak sa to bude riešiť, pôrodníka zazmluvneného nemám, nikto ma do cisárskeho dopredu nemá čo tlačiť, keď sa dieťa samé na svet nepýta a som v termíne, otočiť sa ešte môže, keď problém je len v otočení, inak som úplne pripravená na normálny pôrod, všetko mám v norme, čisté, priechodné, žiadne problémy počas gravidity, takže sa uvidí... v poslednom trimestri mám len problém so železom ktorého je málo, takže mám tabletky aktiferrin ktoré dobre znášam.
hlavný manažér je to bábo v tele matky, ono vie čo a ako tam vo vnútri robiť najlepšie, vie už rozmýšľať, takže je to na ňom, pozná to prostredie a možno je po nás niekom tvrdohlavé či lenivé... 😝
držím všetkým maminám palce aby bolo čo najviac prirodzených pôrodov 😵
neotocil sa, rodila som preto sekciou
@hela_tn a preco by to malo velmi zle skoncit?? mne bolo povedane, ze ak ma dieta do 3 kg a je to dievca, tak sa pokusaju o prirodzeny porod. ak ma okolo 3,5 kg a viac a je to chlapec, tak je automaticky cisarsky, lebo dieta je velke a u chlapcov by hrozilo pomliazdenie pohl. organov.
kamaratka ako druhorodicka rodila dieta KP prirodzene, bolo to dievca s vahou do 3 kg a uplne bez problemov, ani ju nemuseli nastrihavat....
obe sa mi pretáčali vkuse 🙂 v jednej poradni boli kp, v druhej už normálne 🙂 ale nadobro sa mi staršia pretočila v 35tt a mladšia v 37tt. to som už ale aj dosť dobre cítila 🙂
maly sa otocil v 37 tt 🙂

@loxa no teda, že sa mu to aj podarilo...sa čudujem, keď už je vlastne veľké a nemá tolko miesta... 🙂